Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149594 Прегледи
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #740 -: Декември 29, 2011, 02:14:04 pm »
Мони,сега като чета поста ти.Определено намирам общо.Моя стелиум в Козирог (Уран,Сатурн,Нептун) напоследък започнах да го разбирам като значение за мен.Командоренето си е типична черта,понякога несъзнателно се мъча да си наложа мнението  :rolleyes: Но определено ако имах финансовата възможност бих си стояла вкъщи,и не щото ме мързи,ами за да си гледам детето,да готвя и да си домакинствам  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #741 -: Декември 29, 2011, 02:17:06 pm »
Там е разликата, именно. Докато аз се побърквам да си стоя в къщи по цел ден и ако това ми е задължението. Аз винаги трябва да съм въвлечена някак в друга работа, различна, нещо по-голямо от семейната клетка - да уча нещо, да съм към някаква общност, да съм обвръзана по някакъв начин с институция, това са ми нужди от първостепенно значение. :blink:

« Отговор #742 -: Декември 29, 2011, 02:26:03 pm »
Там е разликата, именно. Докато аз се побърквам да си стоя в къщи по цел ден и ако това ми е задължението. Аз винаги трябва да съм въвлечена някак в друга работа, различна, нещо по-голямо от семейната клетка - да уча нещо, да съм към някаква общност, да съм обвръзана по някакъв начин с институция, това са ми нужди от първостепенно значение. :blink:

На мен точно това ми действа подтискащо. Например имам моменти дето мн ми се ходи на дискотека например,отида 2-3 пъти и после ми е тъпо и досадно иииии обичам спокойствието и еднообразието. Аз например мога цял ден да стоя и да шия гоблен  :unsure: и няма да ме поблазни да излеза с приятелка или на дискотека.А за висше обрзование, просто се знам,че не съм постоянна,не съм амбицирана в тази област ииии дори и да започна,няма да го свърша  :rolleyes:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

AH

• 2201
« Отговор #743 -: Декември 29, 2011, 02:39:51 pm »
Иначе, двете слушат различна музика, четат различни книги, обичат различно кино, имат различни области на кариерно развитие, различни приятели, различни хобита и различни служебни кръгове. 
Имат общо разбиране за уютно, за щастливо, за пълноценно и за ценно.

Истинските приятели и музиката, която истински харесваме,например,  ги избираме според потребностите, нали?
Смяташ ли, че в общия случай, хора с противоположни потребности по отношение на целия тоя важен личен свят, успешно и щастливо могат цял живот да съжителстват?

Защо каза „връзка“, а не „брак“?

*

AH

• 2201
« Отговор #744 -: Декември 29, 2011, 02:40:56 pm »

Това Слънце в Рак може да те прави малко субективна:)

Иначе точно за това си говорим – ако партньорът има истинска нужда да си е само с теб, а пък ти имаш истинска нужда от по-широки социални контакти, смяташ ли, че без сериозни компромиси от двете страни ще можете да сте цял живот заедно?

« Отговор #745 -: Декември 29, 2011, 02:54:16 pm »

Когато кажем Козирог, разбираме Слънце в тоя знак.
Има разлика между Слънце и Луна, нали?:)

Мотивите на съзнанието може да  са различни от тия на подсъзнанието:)

Да речем че ти, понеже имаш афинитет към тия неща, през повечето време държиш сметка за подсъзнанието си.
Но можеш ли да твърдиш, че винаги мотивите съвпадат? /оставяме сега Луните на страна, защото твоята май може да е доста импулсивна:)/
Извинявай,защо изместваш темата и защо не отговори на моя въпрос за 1 и 7 домове? ;D
Разлика между Слънце и Луна може да има.Но няма разлика в знака. ;DТой е определящ за израза.

« Отговор #746 -: Декември 29, 2011, 02:58:22 pm »

Смяташ ли, че в общия случай, хора с противоположни потребности по отношение на целия тоя важен личен свят, успешно и щастливо могат цял живот да съжителстват?

Този въпрос ме асоциира с въпроса-Смяташ ли,че в общия случай,хора с противоположни сексуални атрибути /които се отразяват кардинално на цялото им съзнание и подсъзнание,лични нужди,посоки в живота и още такива подобни/, успешно и щастливо могат да създадат нов живот и да го отгледат също толкова успешно?

*

AH

• 2201
« Отговор #747 -: Декември 29, 2011, 03:20:17 pm »
Извинявай,защо изместваш темата и защо не отговори на моя въпрос за 1 и 7 домове? ;D
Разлика между Слънце и Луна може да има.Но няма разлика в знака. ;DТой е определящ за израза.

Не можем всички така лесно да прехвърляме разговора от опозициите на Луните  в знаци към опозициите в домовете:) Т.е. не аз, а ти прехвърляш разговора:)

Вярно, знакът дава израз на планетата, но зависи на коя планета. Например, Слънцето в Телец често е склонно към мегаломания, докато Луната в същия знак е земна и уравновесена:)

А ти не поиска да отговориш винаги ли разграничаваш съзнателните си мотиви от подсъзнателните:)

*

AH

• 2201
« Отговор #748 -: Декември 29, 2011, 03:22:03 pm »
Този въпрос ме асоциира с въпроса-Смяташ ли,че в общия случай,хора с противоположни сексуални атрибути /които се отразяват кардинално на цялото им съзнание и подсъзнание,лични нужди,посоки в живота и още такива подобни/, успешно и щастливо могат да създадат нов живот и да го отгледат също толкова успешно?

Луната има отношение към социалните потребности, към продължаването на рода, към биологичните аспекти на любовта.

За сексуалните взаимоотношения ще търсим други планети. Нали знаеме, че има монаси и монахини и то истински:) - т.е. тия техни потребности са под контрол:)

« Отговор #749 -: Декември 29, 2011, 03:23:06 pm »
Луна в козирог може само по една причина да отиде на дискотека и тя няма да е просто за развлечение, неангажиращи срещи с някакви хора или просто да си побъбри с приятели. Все пак това не е някаква вятърничава луна в близнаци или пък луна  в лъв, където на преден план е показносттта. Причината би могла да е свързана с очакване на среща с точно определен човек, от който  да извлече някаква изгода за вбъдеще.
Един известен астролог беше казал, че за да се почувства една луна в козирог щастлива, начинът е да бъде поставена под напрежение, под стрес. Дайте й да работи по някакъв проект, възложете й повече отговорности и тя ще е доволна. Това с дискотеките и „широките социални контакти” определено не е типичното в случая. Социални контакти – да, но в никакъв случай не широки, по скоро грижливо ограничен и селектиран кръг.

« Отговор #750 -: Декември 29, 2011, 03:25:07 pm »
Аз пак повтарям, аз нямам нужда от контакти.  ;D Аз имам нужда да отида на работа, да работя и да се чувствам на правилното работно място. КОНТАКТИТЕ с хората са колкото да ми върви работата. После в свободното си време да съм с тези, които са ми най-скъпи - ерго, и любимия човек, главно той. Затова толкова дълги мнения писах и подчертавах разликата между социални контакти и социално признание. Социални контакти е нуждата да общуваш с хората. Социално признание е нуждата просто да те уважават. Аз имам нужда от уважение, не от разговори.  :unsure: Аз не искам да говоря с хората, не искам да си прекарвам времето с тях.  :unsure: Аз искам просто да знам, че мнението им за мен е високо. Те могат да си имат високо мнение за мен и без да говоря с тях. Там е разликата. Козирога затова казвам, той търси признанието, а не контактите. Нужда от широки обществени контакти - при знаците с мъжко начало, мен ако питаш.  :P
Идеята за някакво семейство, в днешни времена особено, в което по цял ден си лежим на леглото и си гугукаме, си е утопична. И десет луни в Рак да изгреят специално за наталната карта на даден човек, той това няма как да не го осъзнае, елементарна логика. 
Човекът с Луна в Козирог като свърши работа, ще се прибере в тях, при човека, който наистина обича и го интересува. По простата причина, че той не е търсач на близост с хората. Напротив, в натурата на Козирога е да постави общественото над собственото си и по тази причина той избягва близки емоционални контакти. Повечето ми близки отношения с хора, ако трябва да съм честна, са станали по стечение на обстоятелствата. Не съм се тикала и не съм се вряла да се случват. Защото като говорим за социални контакти, за мен говорим за някакво желание за близост - интелектуална, емоционална. Казвам - поставя общественото, пък ти говоря, че е чудесен партньор за луна в Рак, сигурно ще ти се стори малко парадоксално.  ;D Парадоксалността, обаче се простира до там, че луна в Козирог няма да се даде лесно, няма да се довери лесно, няма да допусне компромис на принципите си. Но като говорим за връзка, синастия, прочее, леда вече се е пропукал и под него се намира нещо, което е свръхсензитивно, свърхвярно, свърхпривъзрано, свърхпротекционистки настроено. И емоциите му са трайни, сензитивни и на всичко е готово да гони обекта на желание със завидно постоянство. Това са все качества, които луната в Рак търси. Това са й нуждите на нея - силен, стабилен, устойчив партньор - това е "обвивката", така да се каже на Луната - от какво имаш нужда, какво можеш да дадеш в замяна.... А сърцевината - как чувстваш, как извияваш любовта, на някои форумци може да им се стори малко силно като изказване, но каквото има под черупката на Рака и под леда на Козирога по отношение на начина по който чувстват и изживяват любовта, за мен е изключително подобно.
Опозициите на другите знаци също са на такъв принцип. Аз затова казах, че те са две различни страни на една монета. :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #751 -: Декември 29, 2011, 03:30:11 pm »
Истинските приятели и музиката, която истински харесваме,например,  ги избираме според потребностите, нали?

Не, изначално не смятам, че са ни противоположни потребностите. Но явно не е станало ясно.
Имаме общи приятели. Такива, проверени и стогодишни.  Но имаме и отделни. Слушаме си различната музика със слушалки, но споделяме концерти на любими изпълнители. Не мисля, че някой ден ще го видя да чете някоя от астрокнигите ми, но му е мноого интересно, когато започна да му говоря какво му носи периода на Раху в момента. Аз не съм точно футболен фен, но събирането на приятелите му вкъщи за английската висша лига в неделя си е много забавна и разпускаща точка в седмичната ни програма. И не е повод да избягам на маникюр с приятелки, както правят много от приятелките ми ;D.

Защо каза „връзка“, а не „брак“?
Ами защото е точно връзка, не е брак.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #752 -: Декември 29, 2011, 03:31:17 pm »
Затова толкова дълги мнения писах и подчертавах разликата между социални контакти и социално признание. Социални контакти е нуждата да общуваш с хората. Социално признание е нуждата просто да те уважават. Аз имам нужда от уважение, не от разговори.  :unsure: Аз не искам да говоря с хората, не искам да си прекарвам времето с тях.  :unsure:

Смяташ, че с разговорите, примерно в тоя форум, не създаваш социални контакти, а търсиш признание?:)

Нека да видим и нещо друго - "дискотеката" Луната ти ли скандализира или Слънцето в Рак?:)

« Отговор #753 -: Декември 29, 2011, 03:31:47 pm »

Не можем всички така лесно да прехвърляме разговора от опозициите на Луните  в знаци към опозициите в домовете:) Т.е. не аз, а ти прехвърляш разговора:)

Вярно, знакът дава израз на планетата, но зависи на коя планета. Например, Слънцето в Телец често е склонно към мегаломания, докато Луната в същия знак е земна и уравновесена:)

А ти не поиска да отговориш винаги ли разграничаваш съзнателните си мотиви от подсъзнателните:)

Може,може. ;DТози аспект опозиция откъде всъщност е получил значението си?На този въпрос ще отговориш ли или пак ще ме отпратиш в подсъзнателните ми дебри?Ще отговоря за мотивите.Не ги деля.Те са едно цяло/аз самата/,точно както при аспект опозиция.Само че понякога се карат и се опитват да се разберат като поемат различни посоки и накрая стигнат един до друг. ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #754 -: Декември 29, 2011, 03:34:58 pm »
Социални контакти – да, но в никакъв случай не широки, по скоро грижливо ограничен и селектиран кръг.

Според теб, Луната в Козирог социални контакти, макар и в селектиран кръг, ще търси, или контактите в тесен семеен кръг?

*

AH

• 2201
« Отговор #755 -: Декември 29, 2011, 03:40:55 pm »
Може,може. ;DТози аспект опозиция откъде всъщност е получил значението си?На този въпрос ще отговориш ли или пак ще ме отпратиш в подсъзнателните ми дебри?Ще отговоря за мотивите.Не ги деля.Те са едно цяло/аз самата/,точно както при аспект опозиция.Само че понякога се карат и се опитват да се разберат като поемат различни посоки и накрая стигнат един до друг. ;D

Има ли някаква уловка в тоя въпрос за опозицията? ;D - защо ли пък съм толкова подозрителна към теб, а ;D

Хубаво е, когато подсъзнателните и съзнателните мотиви станат еднакви - ако в радикса ти имаше опозиция между Слънце и Луна, щеше да кажеш колко лесно се случва това:)

« Отговор #756 -: Декември 29, 2011, 03:41:19 pm »

Луната има отношение към социалните потребности, към продължаването на рода, към биологичните аспекти на любовта.

За сексуалните взаимоотношения ще търсим други планети. Нали знаеме, че има монаси и монахини и то истински:) - т.е. тия техни потребности са под контрол:)

АН,когато говорим за брак,говорим за мъж и жена.Ако искам някой да ми споделя козметичните процедури,женските сериали,любовните терзания,приготвянето на курабийки,ще си потърся приятелка.Не схващаш ли разликата между брак и приятелство?Аз поне не мога да си лягам за секс с най-добрата си приятелка/дори това да е мъж/ ;D После жените се чудят защо мъжете си търсят любовници.
P.S.Често виждам да употребяваш думата контрол.Какво ли трябва да означава това? :rolleyes:

« Отговор #757 -: Декември 29, 2011, 03:43:08 pm »
Затова толкова дълги мнения писах и подчертавах разликата между социални контакти и социално признание. Социални контакти е нуждата да общуваш с хората. Социално признание е нуждата просто да те уважават. Аз имам нужда от уважение, не от разговори.  :unsure: Аз не искам да говоря с хората, не искам да си прекарвам времето с тях.  :unsure:

Смяташ, че с разговорите, примерно в тоя форум, не създаваш социални контакти, а търсиш признание?:)

Нека да видим и нещо друго - "дискотеката" Луната ти ли скандализира или Слънцето в Рак?:)

В наталната ми карта няма само 1 Луна в Козирог.  ;D  В интерес на истината, имам три три лъва в 11 дом, и те имат някакви нужди, нали  ;D  А пък в темата говорим за чиста луна в Козирог, нали така.  :unsure: Аз говоря според мен как стоят като цяло нещата, а не за моята конкретна личност. Но си "познавам стоката", така да се каже, понеже тези три лъва не са били активни в целия ми съзнателен живот. По-скоро, до преди година и половина-две, реално за мен наистина имаше само една планета в наталната ми карта. Луна в Козирог.   ;D ;D И бях изключително затворена и без желание да комуникирам с хора или да култивирам други, освен нейните принципи в себе си. Така че дълго време си живях с нея в един доста натюр вид.  ;D ;D

А за другия въпрос, скандализира повече Луната. Слънцето ми няма против да отиде там, да виси, и да се усмихва чаровно.  ;D ;D Слънце в Рак никога не се открива лесно и напълно, да си каже мотивите и така нататък, но настройката му по отношение на хората е добра. По подразбиране Слънце в Рак иска да е добро с хората. Не иска да си търси препирните с тях, то така са предпазва, от една страна, но и да ти кажа Ракът, за разлика от Козирога, е по-скоро мечтател и идеалист и наистина вярва, че хората са добри и заслужават това отношение. Ракът иска да постигне доминантност в дома си, по отношение на своите хора, да дърпа конците, така да се каже. Извън това е толерантен към различията им и е склонен ан съприкосновение. Най-малко, защото обичливата му натура винаги търси нещо за обичане. Та защо да скандализира дискотеката Рака ми? Няма защо. По неговата логика даже може да си намеря там някой, който да обичам после.  ;D Но в мен преобладава настроението на отвращение от ОБЩЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ (не семейната, виж, интересува ме социалното явление) - Козирогът се интересува от общественото явление. Неее, той не е загрижен че конкретния Сульо и Пульо да кажем е пиян до козирка а Марийка вече си е махнала сутиена без да й плащат за това, грижа ме е, че това е обществена тенденция. Грешка в обществото. Козата не обича да вижда такива неща, не обича да им бъде свидетел, по-добре да не знае за тях, понеже импулса й е да иска да ги премахне, защото водещото тук е желанието да си координатор в обществото, където да имаш добра позиция да налагаш добри нрави на другите, ако щеш.
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 04:00:21 pm от ThunderGoddess »

« Отговор #758 -: Декември 29, 2011, 03:47:15 pm »

Има ли някаква уловка в тоя въпрос за опозицията? ;D - защо ли пък съм толкова подозрителна към теб, а ;D

Може да има,може да няма.  ;DСъзнателния мотив зад въпроса дали е различен от подсъзнателния след като въпроса се е родил,а пръстите са го изписали,но въпроса е само един?Ще отговориш ли откъде се е взел този аспект?

« Отговор #759 -: Декември 29, 2011, 04:08:24 pm »
Според теб, Луната в Козирог социални контакти, макар и в селектиран кръг, ще търси, или контактите в тесен семеен кръг?
„Търсене” не е точната дума. Тя не търси контакти, няма нужда от това.  Освен, както казах, ако не й се налага поради очакване на някава конкретна полза или ако има някаква друга цел. Общо взето трудно допуска външни хора в близост,  трудно би разкрила себе си и би се доверила. Дори и семейният й кръг може да бъде държан настрани от случващото й се в личния живот.