Аз пак повтарям, аз нямам нужда от контакти.

Аз имам нужда да отида на работа, да работя и да се чувствам на правилното работно място. КОНТАКТИТЕ с хората са колкото да ми върви работата. После в свободното си време да съм с тези, които са ми най-скъпи - ерго, и любимия човек, главно той. Затова толкова дълги мнения писах и подчертавах разликата между социални контакти и социално признание. Социални контакти е нуждата да общуваш с хората. Социално признание е нуждата просто да те уважават. Аз имам нужда от уважение, не от разговори. :unsure: Аз не искам да говоря с хората, не искам да си прекарвам времето с тях. :unsure: Аз искам просто да знам, че мнението им за мен е високо. Те могат да си имат високо мнение за мен и без да говоря с тях. Там е разликата. Козирога затова казвам, той търси признанието, а не контактите. Нужда от широки обществени контакти - при знаците с мъжко начало, мен ако питаш.

Идеята за някакво семейство, в днешни времена особено, в което по цял ден си лежим на леглото и си гугукаме, си е утопична. И десет луни в Рак да изгреят специално за наталната карта на даден човек, той това няма как да не го осъзнае, елементарна логика.
Човекът с Луна в Козирог като свърши работа, ще се прибере в тях, при човека, който наистина обича и го интересува. По простата причина, че той не е търсач на близост с хората. Напротив, в натурата на Козирога е да постави общественото над собственото си и по тази причина той избягва близки емоционални контакти. Повечето ми близки отношения с хора, ако трябва да съм честна, са станали по стечение на обстоятелствата. Не съм се тикала и не съм се вряла да се случват. Защото като говорим за социални контакти, за мен говорим за някакво желание за близост - интелектуална, емоционална. Казвам - поставя общественото, пък ти говоря, че е чудесен партньор за луна в Рак, сигурно ще ти се стори малко парадоксално.

Парадоксалността, обаче се простира до там, че луна в Козирог няма да се даде лесно, няма да се довери лесно, няма да допусне компромис на принципите си. Но като говорим за връзка, синастия, прочее, леда вече се е пропукал и под него се намира нещо, което е свръхсензитивно, свърхвярно, свърхпривъзрано, свърхпротекционистки настроено. И емоциите му са трайни, сензитивни и на всичко е готово да гони обекта на желание със завидно постоянство. Това са все качества, които луната в Рак търси. Това са й нуждите на нея - силен, стабилен, устойчив партньор - това е "обвивката", така да се каже на Луната - от какво имаш нужда, какво можеш да дадеш в замяна.... А сърцевината - как чувстваш, как извияваш любовта, на някои форумци може да им се стори малко силно като изказване, но каквото има под черупката на Рака и под леда на Козирога по отношение на начина по който чувстват и изживяват любовта, за мен е изключително подобно.
Опозициите на другите знаци също са на такъв принцип. Аз затова казах, че те са две различни страни на една монета. :blink: