Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149332 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #900 -: Януари 02, 2012, 11:13:18 pm »
в единия случай обстоятелствата, в другия - конфликт в ценностната система, освен рутината

Трудно ми е да се сетя за обстоятелство, което да е причина само по себе си. Освен смърт, разбира се.
Тоест, обстоятелството е било поводът.

А Венерата на другия случай лъвска ли беше или земна ;D. Знам, че елементаризирам, извини ме :wub:.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #901 -: Януари 02, 2012, 11:20:05 pm »
в единия случай обстоятелствата, в другия - конфликт в ценностната система, освен рутината

Трудно ми е да се сетя за обстоятелство, което да е причина само по себе си. Освен смърт, разбира се.
Тоест, обстоятелството е било поводът.

А Венерата на другия случай лъвска ли беше или земна ;D. Знам, че елементаризирам, извини ме :wub:.

разбира се, че Лъвска беше, коя друга да ми противоречи на Водолейската
макар и най-добрата ми приятелка от детинство да има същата...

парадоксът е, че и двете ме ценят именно, заради ценностна система, явно имат проблем с тяхната си ;D, но изместихме темата от Луните

исках да кажа, че Луната ми най-комфортно се е усещала със Скорпионската - като сигурност, инстинкт за оцеляване и безпроблемно продължаване на рода, при равни други условия (друг е въпросът, че не само това ми е важно, при все много силната, но ранена Луна)
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 11:43:17 pm от abroad »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #902 -: Януари 02, 2012, 11:52:48 pm »
исках да кажа, че Луната ми най-комфортно се е усещала със Скорпионската - като сигурност, инстинкт за оцеляване и безпроблемно продължаване на рода, при равни други условия (друг е въпросът, че не само това ми е важно, при все много силната Луна)
А дали точно този комфорт при тригоналните Луни не влече след себе рутината и скуката, ако не се компенсира с някоя опозицийка. Някакъв тип дразнене, конфликт, стимулация, търкане ми се струва задължително условие за продължителността на една връзка. Ако липсва PUSH - бутон, летаргията е неизбежна. Еталонната ти Луна според дефинициите не би трябвало да се бои от рутината, а да е привързана към нея.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #903 -: Януари 03, 2012, 12:32:57 am »
Аз не смятам да продължавам този безсмислен спор.

Инстинктивно си за спокойно уреждане на проблемите /типично за Луна в Телец/ и виждаш колко е трудно до невъзможно да приемеш инстинктивната реакция на примитивна Луна в Скорпион, която решава проблемите с оръжие. :)

Такива работи се случват при опозиции на Луните, ако са с примитивна изява:)

Моята Луна е в Стрелец, но е в дома на Телец.
И понеже Луната ми е в съвпад с Галактическия център, според индийската астрология е в съвпад с жилото на Скорпиона, където е царството на богинята на разрушението.

Не че съм за мирното разрешаване на споровете. Аз обичам да споря, когато има смисъл и имам желание. Но, когато виждам, че насреща не възприемат, не смятам да си хабя енергията. Щото това хаби енергия - ето ти влиянието на Скорпион. Не си давам енергията, щото още от дете съм установила какво в общуването с хората ме изтощава и напълно прекъснах вскаква вероятност от изтощение. Не споря с хора, които са глупави или не схващат или още им е рано да схващат, освен ако не съм в подходящо настроение.

*

abroad

• 2187
« Отговор #904 -: Януари 03, 2012, 12:41:22 am »
Еталонната ти Луна според дефинициите не би трябвало да се бои от рутината, а да е привързана към нея.

да де, но еталонната ми Луна влиза в противоречие с невъзможно пренебрежимия Меркурий, дето управлява 7 и Слънцето, с което е съвсем точен съвпад (без да броим задсатурновите, щото ако ги изброим е съвсем ясно)

*по повод опозицията - някога много обичах дискотеките, затварях ги почти, сега само къщи са ми в главата - къде за живеене, къде за инвестиции, къде за почивки - зимни и летни, но къщи да са - може да се надявам, че съм окликнала на Луната, какво друго ми остава...
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 12:49:53 am от abroad »

*

AH

• 2201
« Отговор #905 -: Януари 03, 2012, 04:36:42 am »
такава опозиция, за каквато говорите със Стела, се явява по линията вода-огън и земя-въздух, а не по линията първи-седми дом.

Когато говорим за светилата, всичките линии и противоположности по знаци и домове се явяват в есенциални аналогии и всичките можем да ги свържем противоположно с Аза:
1/7  - аз/другите – после другите може да са  партньори, врагове,  деца, родители, и т.н. – все са другите, а не Аза
2/8  – мое/чуждо – после ценности, смърт, пари и т.н.
3/9 – близко/далече – после пътувания, обучения и т.н.
4/10 –долу/горе
5/11 – утвърждаване/свобода
6/12 – земно/духовно

/и ако в конкретен момент си препил вода и даже имаш нужда от тоалетна, никак нямаш нужда от допълването с още вода,която може да ти предложи друг с противоположна потребност:) – ето ти опозиция по 1/7:) и по всички останали:)/

С кое не си съгласна?:) – без значение дали е заради спора или спорта:)
Имаш личен опит с опозиционна Луна – не се ли е проявявала опозицията, макар и в мек вариант, по всички оси? :)

*

AH

• 2201
« Отговор #906 -: Януари 03, 2012, 04:39:56 am »
Само се опитвам да намекна, че да живееш дълго и щастливо с опозиторна Луна не е чак такъв героизъм, какъвто го изкарвате

Кое е повече от героизъм, та него да посоча?:)

Ясно е, че в публичен форум въпросите се въртят около любови.
Но нали астрологията не е само синастрия, но и синастрия да е, не е само любовна. За това те попитах за каква връзка говорим.

Проверяваме как работи астрологията, когато,  например, се появи жена с въпрос, защо след като са си само двамата с детето и са си толкова близки, то е заминало далече-далече, кога ще се обади и живо ли е изобщо.
 Тогава с месеци може да търсим отговори  и при най-древните автори, които са събитийно-фаталистично ориентирани; с техники, като алкокоден и арабски точки на смъртта:)

Коя струна да докоснем, за да настроим инструмента.  Като стигнем  до несъзнаваното нещата стават необятни и емоциите в реалния живот могат да стигнат до крайности.

Дадох тоя пример на Стреличка и тя пожела да отидем до 1/7 като Аз/Другите, напр. дете/тя отиде в крайност по Другия и Кербала:)/,  но не пожела да видим 3/9 като сегашна историческа реалност и праисторическа, да речем:)

Търсиме крайностите- граничните стойности по правило са най-интересни :)

*

AH

• 2201
« Отговор #907 -: Януари 03, 2012, 04:41:17 am »
:thinking: отдавна се чудя защо все са ми неуспешни връзките, а то щото не съм срещнала някой с Луна в Козирог, при все опозицията и Слънцето там

Докато чакаме съвместима или несъвместима Луна, нека да си гледаме нашата и то тия дни:) С идеята, че ако тя е наред, с другата, каквато и да е, ще се погаждаме:)

Имахме ли спокойствие и хармония и кое ни ги донесе или пък ни ги отне?:) А ако не обърнахме внимание, защо така се случи?:)

*

AH

• 2201
« Отговор #908 -: Януари 03, 2012, 04:42:15 am »
ного съм се чудила за паденията ( правилото го знам), но не се връзва със сухо-топло; студено- влажно ..

Дай да видим кое точно и защо не се връзва:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #909 -: Януари 03, 2012, 07:35:34 am »
:thinking: отдавна се чудя защо все са ми неуспешни връзките, а то щото не съм срещнала някой с Луна в Козирог, при все опозицията и Слънцето там

Докато чакаме съвместима или несъвместима Луна, нека да си гледаме нашата и то тия дни:) С идеята, че ако тя е наред, с другата, каквато и да е, ще се погаждаме:)

Имахме ли спокойствие и хармония и кое ни ги донесе или пък ни ги отне?:) А ако не обърнахме внимание, защо така се случи?:)

мда, проблемът винаги си е в нас и с нашата си Луна
между впрочем тя ли ми довлече грипа в новогодишната нощ? и въпреки антибиотика - един ден съм добре, на другия зле

и в тая връзка снощи сънувах неприятен сън:
освен каскадите с колата, които направих маневрирайки в една уличка пред изумените погледи на неколцина мъже - размина и се с леки черти отпред, а аз се ядосвах, че току съм я боядисала

се сънувах някъде на гости, при някакви жени, едната успяваше по принцип да разчете разни символи, а аз изтеглих числото 4, поставих го в чашка със сол и оцет;
жената настоятелно питаше на два пъти в следващ момент, кой е изтеглил четворката и чия е чашката - когато си признах каза, че това вещае смърт на човек на 66г., изплаших се - първата ми мисъл беше за майка ми (все се тревожа за нея в реалността напоследък)
голямо дете, седнало на дивана в съседната стая поклати отрицателно глава по повод моите тревоги и каза, че смъртта засяга значително по-възрастен човек
 :-\

*

AH

• 2201
« Отговор #910 -: Януари 03, 2012, 09:03:49 am »
мда, проблемът винаги си е в нас и с нашата си Луна

При квадрат на тр.Сатурн към натална Луна ще гледаме да не подхранваме с много внимание енергията за негативна събитийност, но поне още 2гр ще имаме едно на ум.

За баланс:) да припомним, че пак в рамките на въпросните градуси, покрай тригон на транзитен към натален Сатурн, съдбата може да се обърне към добро и то без да правим кой знае какво:)

Може и да сме уважили квадрата с инцидента с колата преди НГ, както и с грипа и тревожните сънища.

Да видим дали ще уважим и тригона:)

Цифрите в съня какво ли ще рекат – има ли ги във важни дати до сега?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #911 -: Януари 03, 2012, 02:03:23 pm »
невъзможно пренебрежимия Меркурий, дето управлява 7

За това не съм много сигурна... той вярно ти е много особен, в сърцето и прочее, но перегрин и не вижда знака на седми дом. Докато, виж, Сатурн, макар и в последен градус, се намира точно на мястото си, за да може да поеме "алмутенството" върху 7-ми дом. При това и пряко "вижда" Асцендента. Ще трябва наистина да се озърташ за сатурнианец :P. Ама не дРт, а младеещ ;D.

*

abroad

• 2187
« Отговор #912 -: Януари 03, 2012, 02:45:46 pm »
Цифрите в съня какво ли ще рекат – има ли ги във важни дати до сега?

установих, че си сънувам, но после в повечето случаи имам проблем със спомените за съня, а цифри или числа още по-рядко съм разпознавала/запомняла, дори и да е имало такива

ако оставим настрана, че сънят не ми изглежда пророчески - 4 е сбора от рождената дата, а 6 е числото на текущата година, току виж, най-сетне се появила важна година :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #913 -: Януари 03, 2012, 02:54:56 pm »
невъзможно пренебрежимия Меркурий, дето управлява 7

За това не съм много сигурна... той вярно ти е много особен, в сърцето и прочее, но перегрин и не вижда знака на седми дом. Докато, виж, Сатурн, макар и в последен градус, се намира точно на мястото си, за да може да поеме "алмутенството" върху 7-ми дом. При това и пряко "вижда" Асцендента. Ще трябва наистина да се озърташ за сатурнианец :P. Ама не дРт, а младеещ ;D.

устойчиво продължаваш да ми пробутваш Луната в Козирог ;D

да си призная аз на цифрички се радвам (не съм смятала нищо на ръка от по-долу)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #914 -: Януари 03, 2012, 03:08:35 pm »
Убу, де. В твойте таблички на редчето на Меркурий ясно си пише, че е в място без есенциални достойнства, ерго-перигрин. А като е в Козирог, очевидно не вижда близнаци - седми дом и значи, не се грижи за него. Следващият  кандидат за поста Управител на 7-ми е шефа на триплицитета - като за нощно раждане, първи управител е пак Меркурий, но вече го дисквалифицирахме, втори става Сатурн - где е той - у въздушен триплицитет - не е перигрин и где е по-конкретно - у седми дом може ли значи да се самоуправства над Дсц.? И още как. Във всеки случай по-легитимно от Меркурий, още повече като се вземе предвид, че е във взаимна рецепция с него. Взема го на абордаж. Инак, ако е за точките на Птолемей - да, повече планети са в достойнства на Меркурий, отколкото на Сатурн и Меркурий води с една точка, по принцип.
Но
1. В астропрогамите се броят само първите управители на триплицитета, а така не трябва.
2. В астропрограмите за управител на дом се назначава диспозитор на знака на куспидата, а не се брои аспект. А и така не трябва.

*

AH

• 2201
« Отговор #915 -: Януари 03, 2012, 03:24:20 pm »
установих, че си сънувам, но после в повечето случаи имам проблем със спомените за съня, а цифри или числа още по-рядко съм разпознавала/запомняла, дори и да е имало такива

ако оставим настрана, че сънят не ми изглежда пророчески - 4 е сбора от рождената дата, а 6 е числото на текущата година, току виж, най-сетне се появила важна година :P

според Дако, който си има сериозни изследвания по отношение на сънищата, 4-та е цялост, завършеност, пък 6-цата - кръстопът.

и остава да си дадем сметка дали харесваме шестиците:)

*

AH

• 2201
« Отговор #916 -: Януари 03, 2012, 03:27:15 pm »
да си призная аз на цифрички се радвам (не съм смятала нищо на ръка от по-долу)

мойта програма дава следните цифрички:
за позиция: Меркурий - 40 ; Сатурн - 57.5
за позиция плюс аспекти - Меркурий- 79; Сатурн- 63

*

Diyana

• 2705
« Отговор #917 -: Януари 03, 2012, 03:40:24 pm »
мойта програма дава следните цифрички:
за позиция: Меркурий - 40 ; Сатурн - 57.5
за позиция плюс аспекти - Меркурий- 79; Сатурн- 63

А това за Алмутен на картата ли говорим или за У7?

*

AH

• 2201
« Отговор #918 -: Януари 03, 2012, 04:00:41 pm »
А това за Алмутен на картата ли говорим или за У7?

аз гледах У7

по мойта програма алмутен е Венера - и по позиция и с аспекти е с най-висока стойност

но с близки стойности са и други планети

пък и то зависи на какви орбиси си настроил програмата- аз предпочитам широки- за мажорни аспекти 7, за секстила-6

защо? какво имаш в предвид?

*

AH

• 2201
« Отговор #919 -: Януари 03, 2012, 04:06:26 pm »
Алмутен на картата

и аз съм склонна да дам превес на силата, а не толкова на достойнствата, с идеята, че силата ще я ползваме добре:)

ти как приемаш алмутена?