Здравей Гост

Кризите – лични и в някакъв колектив или общество

• 42 Отговора
  • 6243 Прегледи
*

AH

• 2201
Нормално е в една връзка или едно общество да има периоди на кризи, в които някой е обиден, разочарован и пожелава да си тръгне.
Не е нормално хора, които разбират от астрология и психология, да допускат това да става по тяхна инициатива или вина. Те са наясно, че ако едни отношения не са изчерпани и не приключват естествено и удовлетворително, отново ще влязат в подобни отношения и това може да се повтаря много пъти и те все да се чувстват зле.
Какъвто и да е радикса на човек, всеки има да трупа опитност в това направление, защото е важна житейска сфера, която се активира при всеки транзит към осите в радикса.
Сигурна съм, че пак ще включим всички планети, защото за всеки човек различна планета има пряко отношение към въпроса.
Но нека да видим дали ще открием статистически повтаряемост.
Според мен:
-   при лични отношения – в транзитите – бърз малефик на десцендента и бавен малефик над лична планета. Как приключва кризата зависи от останалото в хороскопа, като отчетем и прогресиите.
-   При колективни, служебни отношения – в транзитите- бързи малефици по осите и бавен малефик по важна радикална точка.

Re:Кризите – лични и в някакъв колектив или общество
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2010, 01:31:22 pm »
Здравей Ан,

Аз бих споделила това,което ми се случи последните два дни по повод криза в отношения

имам активирана Нодална ос, съответно тр.Юпитер в 7 в каре към нея и тр.Марс в 4д. / бърз малефик / съвпад ЮЛВ

ситуацията бе толкова абсурдна, че прекратих 20 годишни договорни  отношения с кабелният оператор,поради некоректност от тяхна страна

Нодалната ми ос  Стрелец / Близнаци, така ,че бих добавила

-  Нодалната ос активирана от бърз малефик или от управителите си ,когато е в знаци ,касаещи отношения,комуникации :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2010, 02:41:10 pm »
Ние виждаме предстоящия транзит. Очакваме поводи за раздразнение. Въпросът е да се поддадем ли на емоциите и прекратяване на отношенията или да се опитаме да си наложим търпение и самоконтрол.
Може би, когато действа Юпитер, предстоят по-переспективни и добри отношения или пък ще навлезем в нова фаза, благодарение на разрешаването на противоречията.
Как изглеждат нещата с новия доставчик?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2010, 02:50:11 pm »
От две години съм в  перменентна криза.
Въртя се в един омагьосан кръг, търсейки най-правилното решение, но сърцето ми подсказва, че най-правилно, не означава най-добро за мен.
Лутам се, изгубвам се, после отново намирам себе си, но в момента, в който си мисля, че нещата са ОК, идва следващия удар.
Явно нещо не е както трябва.
Дори вече не правя планове, не мечтая, просто живея ден за ден.

Най-тежкия транзит е на Сатурн в 12 дом, който ще прави съвпад с Марс и Плутон.

Аз съм човек, който се отдава на емоциите, не мога да избягам от тях.

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2010, 03:11:24 pm »
Нормално е в една връзка или едно общество да има периоди на кризи, в които някой е обиден, разочарован и пожелава да си тръгне.
Не е нормално хора, които разбират от астрология и психология, да допускат това да става по тяхна инициатива или вина. Те са наясно, че ако едни отношения не са изчерпани и не приключват естествено и удовлетворително, отново ще влязат в подобни отношения и това може да се повтаря много пъти и те все да се чувстват зле.
Какъвто и да е радикса на човек, всеки има да трупа опитност в това направление, защото е важна житейска сфера, която се активира при всеки транзит към осите в радикса.
Сигурна съм, че пак ще включим всички планети, защото за всеки човек различна планета има пряко отношение към въпроса.
Но нека да видим дали ще открием статистически повтаряемост.
Според мен:
-   при лични отношения – в транзитите – бърз малефик на десцендента и бавен малефик над лична планета. Как приключва кризата зависи от останалото в хороскопа, като отчетем и прогресиите.
-   При колективни, служебни отношения – в транзитите- бързи малефици по осите и бавен малефик по важна радикална точка.

Мисля, че АН от гледище на голямата си житейска, астрологична, а и форумна опитност и отговрност много по-добре от мен разбира и може да синтезира причините и факторите, довеждащи до подобни кризи - в обществото и в човешките отношения, били те лични в реалния свят, или форумно-служебни, или дори парньорко-интимни.

И все пак - ще споделя и своето мнение в тази тема.

Виняги съм смятала, независимо от текущи транзити на планетите/малефик или бенефик/, че е добре нещата да се доизказват, за да не остане нещо недоразбрано и недоизчистено. За мое огромно съжаление, опитът ми доказва, че не винаги и не всички са сподобни да разберат напълно другата страна, колкото и да им се обяснява тя, просто защото тя - другата страна в обясненията си изхожда от себе си, а той - човекът, на когото се дават обясненията изхожда от себе си. И така, пълна, 100%ва хармония няма никога. Което не значи, че аз ще спра да опитвам да обяснявам позицията си. В живота, и в отношенията, в които участвам/влизам.

Вярвам във всяка дума, която съм написала във форума, и тя е дошла от сърцето и ума ми, а не с цел манипулация или представяне на нещо в по-удобна за мен, или отношенията ми светлина.

Тежките транзити оказват влияние и на мен. Транзитен Сатурн - у4 и 5, е в 12ти дом, съвсем близо до АЦ, опозиращ ДЦ, квадратиращ Слънце и МЦ, ИЦ и съединяващ Плуто в 12ти дом и СЛВ в 1ви

Независимо от причините и факторите, за каквато и криза да става дума, не мисля, че начинът е да се затръшне вратата завинаги под носа на хората, пък били това и хора, за които смяташ, че са те подразнили с нещо. И със сигурност това никога и никъде не е бил моят начин да действие.

Това е манипупулативна, чисто женска -  като характеристики, не като хора, които я използват, тиха и интровертна техника /затварянето на врати/, която може да изглежда изключително привлекателна и удобна за бързо реагиране в определени моменти, но /според мен поне/ в дългосрочен план води до наслагване на едно напрежение някъде там в празното - у човека, който е затворил вратите, което вече няма възможни канали, по които да се преразпредели.

Според мен, ако няма бърз малефик на радикална точка, а човек се окаже включен в конфликт и е възможно прекратяване на отношенията, то човекът няма решаваща роля и просто трябва да стигне до някакво прозрение, осъзнаване, себепознаване и т.н.
Проблемът е, когато му е ясно даже предварително, че сам може да намери повод да провокира конфликт и прекратяване на отношенията.
Тогава трябва осъзнато да избере и реши как да действа и да поеме отговорност с ясното съзнание това добре ли е за него или не.

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2010, 03:15:57 pm »
От две години съм в  перменентна криза.
Въртя се в един омагьосан кръг, търсейки най-правилното решение, но сърцето ми подсказва, че най-правилно, не означава най-добро за мен.
Лутам се, изгубвам се, после отново намирам себе си, но в момента, в който си мисля, че нещата са ОК, идва следващия удар.
Явно нещо не е както трябва.
Дори вече не правя планове, не мечтая, просто живея ден за ден.

Най-тежкия транзит е на Сатурн в 12 дом, който ще прави съвпад с Марс и Плутон.

Аз съм човек, който се отдава на емоциите, не мога да избягам от тях.

Перманентната криза, дори при продължителното пребиваване на Сатурн в 12-ти дом, подсказва, че някъде бъркаш, не успяваш да видиш вярно ситуацията и от всички възможни ъгли, но предстоящия съвпад с Марс може да донесе някакво разрешение за да постигнеш мир и хармония.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2010, 03:20:32 pm »
сега забелязах, че Сатурн е минал през Марса ми преди 2-3 дни. Все още са в съвпад обаче.
нещата се изостриха, точно тогава.
сигурна съм, че бъркам някъде, но не знам къде??
Марс в момента е в точен съвпад с Нептун (2 дом).
Прогресивната Луна в 8-ми дом също много ме натоварва.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2010, 03:22:30 pm »
Кризите се приемат различно от нативния, в зависимост от
разпложението на планетите в наталната му карта.

Човек, роден с много квадратури/тао- квадрати примерно
е свикнал с перманентни кризи, които го карат да действа
и да взима решения, защото много често транзитни/ дирекционни планети
засягат някоя от тези чувствителни точки.

От друга страна, при хора с по-плавни и хармонични аспекти или
дори липсата на напрегнати  аспекти ги изважда от равновесие
всяко по-голямо сътресение от моментна планетна конфигурация.

Затова е трудно да се обобщи и да се намери модел за поведение
по време на криза- всеки намира своето решение, което счита за
правилно в момента ( или просто " изключва бушона", ако не намери друго )
Ако нативния има и ретроградни планети е склонен да се връща назад
и да преосмисля нещата, докато друг, без ретро-планети- продължава
напред без да се затормозява с анализи на  минали ситуации....
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 03:43:13 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2010, 05:07:46 pm »
Свързвам няколко планети с кризите...
От бързите - Меркурий и Марс
От тежките- Сатурн , Уран , Плутон.

Мисля , че освен кардиналните оси в хороскопа , оста 5-ти/11-ти също има огромно значение и при дата вида кризи... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2010, 05:36:04 pm »
Човек, роден с много квадратури/тао- квадрати примерно
е свикнал с перманентни кризи, които го карат да действа
и да взима решения, защото много често транзитни/ дирекционни планети
засягат някоя от тези чувствителни точки.

От друга страна, при хора с по-плавни и хармонични аспекти или
дори липсата на напрегнати  аспекти ги изважда от равновесие
всяко по-голямо сътресение от моментна планетна конфигурация.

правилно в момента ( или просто " изключва бушона", ако не намери друго )
Ако нативния има и ретроградни планети е склонен да се връща назад
и да преосмисля нещата, докато друг, без ретро-планети- продължава
напред без да се затормозява с анализи на  минали ситуации....

Кризите са преди всичко кризи на личността и на пътя по които тя изгражда себе си....
Няма такова понятие за мен , като повече квадратури или тригони...
Нещо повече смятам , че при определени планетарни ситуации един тригон може да донесе в пъти повече *криза* от една квадратура....По-скоро аспектите показват , как и по какъв начин излизаме или влизаме в кризата , какво сме усвоили и остава да усвоим.....
Що се отнася до ретроградните планети съм забелязала , че в картите на хора без значение възрастта и социалното положение има склонност за изживяване навътре , самовглъбяване и не на последно място перманентно чувство за вина...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2010, 05:37:17 pm »
Понеже темата очевидно е инспирирана от напускането на поредния юзър, ще кажа, че просто форумът може би си е изпълнил задачата по отношение щенията на Дивна. Повечето от нас в момент на криза прибягват към астрология или духовни практики (аз ня правя изключение :(), по-малко -от чист интерес към съответното познание. Да кажем, че обменът м/у Дивна и форума се е изчерпал като в това няма нищо лошо. И едната, и другата страна е дала своя принос за взаимното израстване.
п.п.Надявам се когато Дивна преодолее това, което я кара да търси уединение пак ще се завърне.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2010, 05:47:11 pm »
От огромно значение са и управителите на кардиналните оси....Тук не визирам само мястото им в натала по знак и дом , а и техните прогресивни и дирекционни аспекти....
Кризите се случват в определени периоди , не траят перманентно....
Макар , че се замислям все повече и повече в/у определени съвпади на светилата с тежки планети...
Мисля , че ако имаме един съвпад на слънце/сатурн и една от двете планети е управител на 7-ми дом...то тук кризата би била факт през целия живот....
Просто опит за разсъждение... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2010, 06:41:40 pm »
Ние виждаме предстоящия транзит. Очакваме поводи за раздразнение. Въпросът е да се поддадем ли на емоциите и прекратяване на отношенията или да се опитаме да си наложим търпение и самоконтрол.

Слагам си ръка на сърцето и ви предупреждавам всички, че ако забележите, че се държа неадекватно в средата на декември, да не ми се сърдите.
Предстои опозиция на транз. Меркурий и Марс (и Плутон) с осмодомната ми Луница, сега и Кету минава през нея, а тя ми е една от най-чувствителните точки в радикса. Меркурий ще се обърне ретроградно в същия градус, в който ми е Луната, само че в отсрещния знак.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Ноември 28, 2010, 06:48:48 pm »

Слагам си ръка на сърцето и ви предупреждавам всички, че ако забележите, че се държа неадекватно в средата на декември, да не ми се сърдите.
Предстои опозиция на транз. Меркурий и Марс (и Плутон) с осмодомната ми Луница, сега и Кету минава през нея, а тя ми е една от най-чувствителните точки в радикса. Меркурий ще се обърне ретроградно в същия градус, в който ми е Луната, само че в отсрещния знак.  :blink:

Факта , че осъзнаваш предстоящия транзит е първата крачка към преодоляването му....В такива ситуации , когато имаме силата да осъзнаем , кризата се превръща в градивен и положителен период... :blink:

« Отговор #14 -: Ноември 28, 2010, 07:09:17 pm »
Може би, когато действа Юпитер, предстоят по-переспективни и добри отношения или пък ще навлезем в нова фаза, благодарение на разрешаването на противоречията.Как изглеждат нещата с новия доставчик?

новият доставчик е точно така, както си написала :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Ноември 28, 2010, 07:29:30 pm »
Понеже темата очевидно е инспирирана от напускането на поредния юзър, ще кажа, че просто форумът може би си е изпълнил задачата по отношение щенията на Дивна. Повечето от нас в момент на криза прибягват към астрология или духовни практики (аз ня правя изключение :(), по-малко -от чист интерес към съответното познание. Да кажем, че обменът м/у Дивна и форума се е изчерпал като в това няма нищо лошо. И едната, и другата страна е дала своя принос за взаимното израстване.
п.п.Надявам се когато Дивна преодолее това, което я кара да търси уединение пак ще се завърне.

:blink:Още от клубовете на дир.бг съм забелязала, че в различните колективи по различен начин се справят с подобни неща - понякога интересни клубове се провалят. За някои хора от страни дори не става ясно къде и в кого е проблема. Както за мен в случая:)
Но съм на 100% убедена, че човек, който разбира от астрология, няма с лека ръка и осъзнато да допусне грешката да си оставя ненаучени уроците:) Е, имам предвид, че е урок, ако се включиш в конфликт, но не извлечеш някаква полза от него:)- понякога просто не може да не участва човек в конфликти:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2010, 07:35:28 pm »
Конфликти се решават с доброжелателност и добронамереност.
На всеки му се случва да си изпусне нервите, после някои обичат да се бият, други не.
Важен е не фактът, а отношението към него - "Парадоксална магия"

Винаги съм смятала, че отношението е алфата и омегата на цялото ни съществуване. Коя планета управлява отношението на индивида към света и умението на индивида да борави със своето отношение?

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Ноември 28, 2010, 07:36:18 pm »

:blink:Още от клубовете на дир.бг съм забелязала, че в различните колективи по различен начин се справят с подобни неща - понякога интересни клубове се провалят. За някои хора от страни дори не става ясно къде и в кого е проблема. Както за мен в случая:)
Но съм на 100% убедена, че човек, който разбира от астрология, няма с лека ръка и осъзнато да допусне грешката да си оставя ненаучени уроците:) Е, имам предвид, че е урок, ако се включиш в конфликт, но не извлечеш някаква полза от него:)- понякога просто не може да не участва човек в конфликти:)

АН , преди време един много уважаван от мен потребител в този форум ми каза , че половината от пишещите тук идват от алл.бг и дир.бг...Там форумите са заминали по подобни причини...
Всъщност не мислиш , ли , че това би могло да означава тенденция и дали причината не е в толерирането на злобни и хапливи подмятания....Кризата , като криза означава именно преодоляване и не би ли било редно чрез  колективен способ да я преодолеем?  :-\
Все пак планетите които ни събират тук са колективни - Уран , Сатурн , Плутон....

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2010, 08:00:14 pm »

АН , преди време един много уважаван от мен потребител в този форум ми каза , че половината от пишещите тук идват от алл.бг и дир.бг...Там форумите са заминали по подобни причини...
Всъщност не мислиш , ли , че това би могло да означава тенденция и дали причината не е в толерирането на злобни и хапливи подмятания....Кризата , като криза означава именно преодоляване и не би ли било редно чрез  колективен способ да я преодолеем?  :-\
Все пак планетите които ни събират тук са колективни - Уран , Сатурн , Плутон....

Избирах времето на „раждане” на сайта да не носи генетични предпоставки за конфликти:)
Но в живота се случва да допускаме грешки и дори когато сме в хубави връзки да ги разрушаваме.
С времето обидата или тъгата си отиват и остават хубавите неща. Трябва да си оставяме вратички да се връщаме в някаква връзка, ако тя не е приключила. А ако човек се чувства обиден, със сигурност връзката не е приключила.

*

Feia

« Отговор #19 -: Ноември 28, 2010, 08:01:59 pm »

Избирах времето на „раждане” на сайта да не носи генетични предпоставки за конфликти:)
Но в живота се случва да допускаме грешки и дори когато сме в хубави връзки да ги разрушаваме.
С времето обидата или тъгата си отиват и остават хубавите неща. Трябва да си оставяме вратички да се връщаме в някаква връзка, ако тя не е приключила. А ако човек се чувства обиден, със сигурност връзката не е приключила.

АН  :rolleyes: защото не се включиш поне с едно мнение в темата ми за практическото преодоляване на проблемите, предизвикани от Сатурн?  :P ;D