Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19202 Прегледи
*

Feia

Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #40 -: Ноември 28, 2010, 09:42:17 pm »
Ясно! А сега директно в контекста на картата ти, понеже ми се струва, че се движим извън него. Сатурн в 12-ти дом не ти е особено бреме, поради това, че сключва една единствена квадратура с натален Юпитер (У2), с който и без това има позитивен аспект по рождение. Но, почакай да мине асцендента! Тогава ще имаш Сатурново възвръщане и ще се задвижат наталните опозета по оста 1-7. А като влезе във Водолей, ще бъде най-голямото предизвикателство, защото ще направи тао-квадрат.

Значи трябва отсега да се подготвя както мога за предстоящите неща.

Обаче никой от вас така и не разгледа проблемите по Сатурн, от гледна точка на взаимоотношенията с бащата и последиците, които тези взаимоотношения оставят върху психиката, а оттам и върху взаимоотношенията с околните, напредъка в кариерата, амбицията и целия живот на човека.

При лоши аспекти на Сатурн и лоши взаимоотношения с бащата е ясно, че това води до големи проблеми в психиката на детето. Такъв човек ще може ли да гради кариера и кой ще бъде движещият фактор - желанието да докаже на баща си или на шефа (който символизира Бащата), че е стойностен и оттам работохолизъм или подтистната амбиция, подтиснат потенциал, защото бащата е повтарял на детето си, че е некадърник и глупак и тези думи са останали запечатани в психиката на човека и въобще, има много варианти, обаче вие не ги разглеждате тук.
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 09:48:20 pm от Feia »

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Ноември 28, 2010, 10:13:37 pm »
Хело, казват, че знакът Рак символизира майката, понеже майката обича безусловно, а символът на Козирога се изразява в условната любов - трябва да си я заслужиш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Ноември 28, 2010, 10:16:54 pm »
Хело, казват, че знакът Рак символизира майката, понеже майката обича безусловно, а символът на Козирога се изразява в условната любов - трябва да си я заслужиш.

Интересна интерпретация ..., но не мисля , че има любов при която има условия! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Ноември 28, 2010, 10:19:19 pm »
А онези в чиито карти Сатурн е в съвпад със светилата...., Фея как ли разбират Сатурн...?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #44 -: Ноември 28, 2010, 10:29:29 pm »
А онези в чиито карти Сатурн е в съвпад със светилата...., Фея как ли разбират Сатурн...?

Ами как, като неща по условие които трябва да се свършат първо.
Нали моята Луна е в съвпад със Сатурна...
На мен Сатурна ме е научил да разпределям нещата на таква, които са константи и други които могат да бъдат променяни. На неща, които зависят от мен и неща които не зависят.
С други думи за мен Сатурна са условията в живота, които трябва да приема и към които трябва да се адаптирам.
Ръжена е това срещу който не трябва да се рита.  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Ноември 28, 2010, 10:31:23 pm »

На мен Сатурна ме е научил да разпределям нещата на таква, които са константи и други които могат да бъдат променяни. На неща, които зависят от мен и неща които не зависят.

Т.Е.СЪЗДАВАЙКИ реда в живота ти , те е освободил от определени отговорности... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #46 -: Ноември 28, 2010, 10:32:53 pm »
Може и така да се каже
така поне чашата ми е пълна до половината, а не празна до половината  ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #47 -: Ноември 28, 2010, 10:34:09 pm »
Проблемите на Сатурн не са във взаимоотношенията с бащата, ако ти силно вярваш, че това е така, значи е. ;D

зависи от разположението- често чрез него може да бъде разпонзнат единият родител ( местоположени и аспекти),а понякога потърпевшият  унифицира Сатурн с родител
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #48 -: Ноември 28, 2010, 10:38:16 pm »
Проблемите на Сатурн не са във взаимоотношенията с бащата, ако ти силно вярваш, че това е така, значи е. ;D

зависи от разположението- често чрез него може да бъде разпонзнат единият родител ( местоположени и аспекти),а понякога потърпевшият  унифицира Сатурн с родител

Да Кая, така е , но ми се струва , че Крис искаше да каже друго.
Всъщност сатурна е нашия учител, които ни учи на законите под всякаква форма и ако индивида има проблем с тях, то тогава уроците по сатурн ще започнат от ранно детство. Демек, на такива хора в картата ще забележиш именно твърд аспек на Сатурн със планетите символизиращи родителите .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Ноември 28, 2010, 10:40:48 pm »
Занчи, при лоши аспекти на Сатурн в една карта трябва преди всичко да се отбележи че става дума за човек имащ проблеми със законите - природни, човешки, кармични. / вироглав човек, по своему своенравен /
Аспектите му знакът му и домовото му разположение биха описали подробно ситуацията .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Feia

« Отговор #50 -: Ноември 28, 2010, 10:42:28 pm »

С други думи за мен Сатурна са условията в живота, които трябва да приема и към които трябва да се адаптирам.
Ръжена е това срещу който не трябва да се рита.  :blink:

При мен пък е точно обратното. Откакто транзитният ми Сатурн ми беше в 10-ти дом и преживях голяма личностна криза, изобщо не искам да правя това, което ми се налага отвън да правя. Аз просто не искам, не мога и не приемам да правя неща, които не ми харесва да правя. Искам да правя неща, които ми харесват. Не искам да се мъча и да страдам.

И всичките ми усилия, които полагам оттогава насам са само и само за да не страдам, да преодолея всички вътрешни проблеми (както ми показаха картите Таро), за да постигна това, което искам и да не ми се налага да страдам.

Не обичам ограниченията и не искам да ме ограничават. Искам свобода, макар хората обикновено да са привързани към собствените си затвори.

*

Feia

« Отговор #51 -: Ноември 28, 2010, 10:44:26 pm »
ясно де, но не тва ми беше мисъта.. заеби и без това не знам защо си правя труда ;D

А каква ти е била мисълта?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #52 -: Ноември 28, 2010, 10:52:13 pm »
Хело, разбирам те прекрасно. И още по-прекрасно е тогава, че си се обърнала към астрологията.
Опознавайки себе си можеш да откриеш кои твои качества на характера ти помагат в живота и кои са ти ненужни и ти пречат.

пп. Имай в предвид, че ние не сме дошни на тази планета на курорт.... :blink:
Тук е училище своево рода.

Сядаш, и четеш езотерика окултизъм, опознаваш себе си, сетне природните закони и така намираш златната среда за своето развитие и желания.
Много често се оказва, че страдаме поради невъзможността за осъществяване на желанията ни, които още по-често са не само егоистични по своята природа, но и граничат с абсурдността на изпълнението им.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2010, 10:53:44 pm »

Интересна интерпретация ..., но не мисля , че има любов при която има условия! :blink:

доколкото се опитвам да си обясня, това е символът на Козирога, на МЦ или на общественото признание. Там никой не те обича само защото си ти. Обществото иска да му служиш, отричайки себе си, посвещавайки себе на цялото - "какво тук значи някаква си личност?" Просто разсъждавам и намирам доста общо с реалността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #54 -: Ноември 28, 2010, 10:55:07 pm »

В момента в който решиш да действаш  той мигновено те събаря. Като спирачка на автомобила е... ти опиташ нещо да правиш, той те връща в детско отделение. И това, разбира се, крайно те депресира, защото се чувстваш БЕЗСИЛЕН!
Та, ще си изживееш транзитите му, надявайки се за по-добро бъдеще!!! Ползата от това, че се интересуваш от астрология е знанието, че този период е преходен и че причината е транзит на Сатурн. Всичко останало е тинтири-минтири. И на пумпал да се въртиш, ще си отъпкаш пътеките, които Сатурн ти е приготвил!!! Хубави или не, зависи от теб. За някои хора, Сатурн е благодат. Особено за Сатурнянците. А ти като Телец, с управител Венера... вълшебната думичка е ''смирение'' при теб.  Не ти знам картата, за това не мога да взема отношение повече по темата. :-[

Когато мине през 12-ти дом нещата стават ли по-розови??
Опитвам се да я разбера тази енергия, но не ми се отдава.
Аз съм припрян човек, нямам търпение да чакам и когато нещо не става на момента, се сгромолясвам.
Да не ви казвам каква огромна празнина чувствам в себе си.
Сякаш всичко е изстинало и замръзнало на едно място.

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Ноември 28, 2010, 10:57:33 pm »
Хело, разбирам те прекрасно. И още по-прекрасно е тогава, че си се обърнала към астрологията.
Опознавайки себе си можеш да откриеш кои твои качества на характера ти помагат в живота и кои са ти ненужни и ти пречат.

пп. Имай в предвид, че ние не сме дошни на тази планета на курорт.... :blink:
Тук е училище своево рода.

Сядаш, и четеш езотерика окултизъм, опознаваш себе си, сетне природните закони и така намираш златната среда за своето развитие и желания.
Много често се оказва, че страдаме поради невъзможността за осъществяване на желанията ни, които още по-често са не само егоистични по своята природа, но и граничат с абсурдността на изпълнението им.

Не винаги онова което се пише отговаря на твоите въпроси и потребности.... :blink:
Книгите не са онова което са....
Според мен всяка истина е скрита дълбоко в нас...Копирането  на определени философии и учители е зависимост , която променя собствения път и нагласа....Модерното не винаги е практично... ;) :blink:
Всеки сам пише собствената си книга , а отговора е скрит м/у редовете й....

*

Feia

« Отговор #56 -: Ноември 28, 2010, 11:00:04 pm »

Най-силните ни желания са желанието да избегнем смъртта, да не се разтворим в Нищото и желанието да се върнем в утробата и безгрижното съществуване, което е вид желание да се върнеш към Нищото. Стремежът към живот и желанието за самоунищожение.

Но да не се отплесваме от темата за Сатурн.

Вие отбягвате темата за влиянието на бащата върху родения, чиито хороскоп разглеждате, от гледна точна на местоположението на Сатурн.

*

Feia

« Отговор #57 -: Ноември 28, 2010, 11:01:20 pm »
Поради какви причини упорито отказвате да разглежате проблемите, свързани с бащата, когато се разглежда Сатурн?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #58 -: Ноември 28, 2010, 11:04:08 pm »
Ами в моята карта Сатурн не показва бащата.
Баща ми сам по себе си не е добър човек, взаимоотношения с него към настоящия момент почти нямам, но в детството ми се държеше според настроението си.
Понякога беше добър, понякога агресивен и нетърпящ възражение.
Но в натала това не е показано - Сатурн в 11 дом, Дева. Няма аспект със светилата.

*

Uran

• 6041
« Отговор #59 -: Ноември 28, 2010, 11:04:31 pm »
Оти в нашето об-во през последниет десетилетия тейковците са се занимавали предимно с бачкане, а дисциплинирането и реда са били в крехките ръце на мама.
Стотина години назад не е било така. Сети се как започва "Под игото". ;D