Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19157 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #60 -: Ноември 28, 2010, 11:05:29 pm »
Вие отбягвате темата за влиянието на бащата върху родения, чиито хороскоп разглеждате, от гледна точна на местоположението на Сатурн.

А индийците твърдят, че Сатурн бил майката, а сега де?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Ноември 28, 2010, 11:06:44 pm »
Поради какви причини упорито отказвате да разглежате проблемите, свързани с бащата, когато се разглежда Сатурн?

Ами, например моят Сатурн е в точен тригон с господаря на асцендента - Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Ноември 28, 2010, 11:09:19 pm »
Вие отбягвате темата за влиянието на бащата върху родения, чиито хороскоп разглеждате, от гледна точна на местоположението на Сатурн.

Моля? Къде го твърдят?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Ноември 28, 2010, 11:10:04 pm »
Тоз баща не е ли по-скоро символичен образ.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #64 -: Ноември 28, 2010, 11:11:22 pm »
Поради какви причини упорито отказвате да разглежате проблемите, свързани с бащата, когато се разглежда Сатурн?
Ако искаш ми дай данните си за да погледана. Явно при теб атурн наистина е свързан с баща ти. Явно той за теб е авторитета с който си се сблъскала и е оставил отпечатък като такъв.
В моята карта ясно се вижда Съвпада на Луната със Сатурна и действително нашите са разведени и майка ни е отгледала и за мен тя си остава Сатурна. Но нали знаеш, че всяка карта е различна.  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #65 -: Ноември 28, 2010, 11:11:32 pm »

Dori и като символ Сатурн се свързва с бащата в хороскопа....
Друг е въпроса , че е женска планета....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #66 -: Ноември 28, 2010, 11:13:07 pm »

И аз сега започнах да търся това, ама никъде не го намирам. Явно неуспешен опит за манипулация, от страна на Небесна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Ноември 28, 2010, 11:15:46 pm »
Може да се е пошегувала, защото твърдението е лишено от всякаква логика.
Вярно, че има астрологична школа, която свързва Сатурн с майката, но е доста далеч от Индия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #68 -: Ноември 28, 2010, 11:16:02 pm »

В момента в който решиш да действаш  той мигновено те събаря. Като спирачка на автомобила е... ти опиташ нещо да правиш, той те връща в детско отделение. И това, разбира се, крайно те депресира, защото се чувстваш БЕЗСИЛЕН!
.....

Когато мине през 12-ти дом нещата стават ли по-розови??
Опитвам се да я разбера тази енергия, но не ми се отдава.
Аз съм припрян човек, нямам търпение да чакам и когато нещо не става на момента, се сгромолясвам.
Да не ви казвам каква огромна празнина чувствам в себе си.
Сякаш всичко е изстинало и замръзнало на едно място.

При транзит на Сатурн през 1 дом - не бих могла да ги нарека ''розови'' нещата, но някак се чувстваш по-мъдър. Радваш се, че геройски си преминал през иглини уши, че си удържал и че си се съхранил въпреки всичко!  Усещане че си на финална права, след дълъг изпълнен с тръни път... всъщност не знам кога идва розовия период след Сатурнов транзит през 12 дом...  :-\
При мен, Рая, този транзит съвпадна със Сатурново възвръщане, както и с аспекти към наталните Слънце и Венера, което никак не е малко. При тези от вас, които 12 дом е празен, няма да е толкова тежко.., но в крайна сметка, ограниченията и нуждата от изолация ( оттегляне от светски живот ) се усеща. Неминуемо е.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #69 -: Ноември 28, 2010, 11:19:05 pm »
При мен 12-ти не е празен - Марс и Плутон са там :'
През марс вече мина, сега остава да понеса и транзита през плутон.
сатурновия възврат го минах.
интересно ми е като мине през 1 дом и съвпадне с новатора Уран, какво ще стане???

*

Feia

« Отговор #70 -: Ноември 28, 2010, 11:23:47 pm »
В психоанализата често се говори за Поглъщащата Майка, но поне аз не съм чела за Поглъщащия Баща. А това е Кронос - Сатурн, който изяжда децата си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Ноември 28, 2010, 11:24:23 pm »

Не бяха ли те? А коя школа свързваше Сатурн с майката?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Ноември 28, 2010, 11:27:31 pm »
Цитат

Bruno Huber (November 29, 1930 - November 3, 1999) was a Swiss astrologer who, with his wife, Louise Huber, founded the Huber School of Astrology in 1962. A later branch of the school opened in the UK in 1983. He previously worked as an assistant to Roberto Assagioli doing psychosynthesis and was a follower of Assagioli's friend and colleague Alice Bailey.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #73 -: Ноември 28, 2010, 11:27:58 pm »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #74 -: Ноември 28, 2010, 11:34:46 pm »

Има една хубава книжка на БГ език, ако не си я чела:

Сатурн. Нов поглед към един стар дявол
Лиз Грийн

http://www.books.bg/books/109/25423.html
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #75 -: Ноември 28, 2010, 11:36:35 pm »
Може да се е пошегувала, защото твърдението е лишено от всякаква логика.
Вярно, че има астрологична школа, която свързва Сатурн с майката, но е доста далеч от Индия.  :blink:

Сега се сетих Лили, че въпросът беше коментиран преди време : http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3153.20.html

*

Stella

• 7765
« Отговор #76 -: Ноември 28, 2010, 11:37:42 pm »

Dori и като символ Сатурн се свързва с бащата в хороскопа....
Друг е въпроса , че е женска планета....

случайно попднах на това твое мнение. Сигурно си си го променила. :wink2:

И при мен Сатурн символизира майка ми (ако и баща ми да е козирог). Просто Тя е доминирала.

В една от немските школи по Астропсихология Сатурн се свързва с майката, особено когато нейното влияние е подчертано в живота на родения.

Сатурн - майката
Слънце - бащата
Луна - детето

значи съм била права по отношение на сатурн!т.е , че може да бъде тълкуван и като майката! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Ноември 28, 2010, 11:52:58 pm »
Зависи на коя школа си последовател. На мен определено ми е трудно да го свържа с образа на майката, но ако бащата е липсвал в семейството, е възможно майката в очите на детето да е представяла и Сатурнова институция.

Що се отнася до "пола" на планетите, Меркурий и Сатурн се водят евнуси, т.е. безполови.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #78 -: Ноември 28, 2010, 11:58:18 pm »

Що се отнася до "пола" на планетите, Меркурий и Сатурн се водят евнуси, т.е. безполови.

;D

Макар Сатурн да е бог Шани, все пак Шани се смята за проявление на бог Шива или най-майлкото, е поклонник на Шива. А Шива е наричан Богът, който е наполовина жена. Вероятно заради андрогинният му съюз с Парвати.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #79 -: Ноември 29, 2010, 01:00:59 am »
В "родовата" астрология, всъщност астропсихология, съм срещала Сатурн  като сигнификатор на предците от женски пол.

На въпроса ти, Хело. Ако не се лъжа, Сатурн в лош аспект със Слънце дава проблем със или ранна смърт на бащата и съответно проблем с мъжките фигури и авторитети в живота. Сатурн в лош аспект с Луна дава проблеми и напрегнати отношения с майката и жените в живота и проблем с намирането на душевен комфорт. Струва ми се, че бъркаш субекта с обекта в настояването си да раглеждаш изолирано Сатурн като "лошия, наказващ баща" per se. Аспектът с малефик, в случая Сатурн, поврежда сигнификациите на светилата, но Сатурн не отнема ролята на бащата или на майката.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda