Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19179 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #80 -: Ноември 29, 2010, 01:08:12 am »
Сатурн в лош аспект със Слънце дава проблем със или ранна смърт на бащата и съответно проблем с мъжките фигури и авторитети в живота. Сатурн в лош аспект с Луна дава проблеми и напрегнати отношения с майката и жените в живота и проблем с намирането на душевен комфорт.

За Слънце/Сатурн в женска карта нямам наблюдения, но за Луна в твърд аспект със Сатурн, наблюдаван в шест женски карти (предимно съвпад и квадратура, върху опозициите нямам наблюдения), мога да кажа, че често проблемът се проектира в отношенията със свекървата. Това е един от аспектите на "лошата свекърва" според мен, но не задължително лоша и чепата като човек, а просто нейното влияние може да се възприема от снахата повече като негативно, отколкото позитивно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #81 -: Ноември 29, 2010, 01:11:31 am »
Имам квадратура на Сатурн със Слънце в натала (орбисата е 10 градуса и не знам до колко е реална), но със сигурност мога да твърдя, че отношенията с баща ми винаги са били някак си обтегнати и нехармонични.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Diyana

• 2705
« Отговор #82 -: Ноември 29, 2010, 02:15:40 am »
В няколко карти, включително и на потребители от форума си спомням, че сме обсъждали обтегнати отношения с бащата и квадрат/съвпад Слънце -Сатурн. В съчетание с тежък Плутон в първи квадрант - ранна загуба, буквално, на бащата. Познавам едно момче с Луна в Козирог квадрат Сатурн - майката е строгият родител, наказва, възпитава, морализаторства и прави кариера, бащата е просто "приятелче", лелята - сестрата на майката - глези, гушка, приласкава и "обнежва" детето майчински.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

holanda

« Отговор #83 -: Ноември 29, 2010, 02:34:08 am »
В няколко карти, включително и на потребители от форума си спомням, че сме обсъждали обтегнати отношения с бащата и квадрат/съвпад Слънце -Сатурн. В съчетание с тежък Плутон в първи квадрант - ранна загуба, буквално, на бащата. Познавам едно момче с Луна в Козирог квадрат Сатурн - майката е строгият родител, наказва, възпитава, морализаторства и прави кариера, бащата е просто "приятелче", лелята - сестрата на майката - глези, гушка, приласкава и "обнежва" детето майчински.

Плутон в 1,2 или 3 дом,m? hmmm.... :-\

Питам,защото си писала за нещо много идентично с моя случай. Освен това с МЦ в Рак-майката поема пълна грижа,но с Луна в Дева-вечни разногласия,неразбиране нуждите на детето, и т.н ролята и при възпитанието се изразява само с осигуряване финансова подкрепа.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #84 -: Ноември 29, 2010, 02:45:13 am »
Да, Лилавка, но мисля, трябва да има и аспект към светилата или ъглите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #85 -: Ноември 29, 2010, 02:47:51 am »
В "родовата" астрология, всъщност астропсихология, съм срещала Сатурн  като сигнификатор на предците от женски пол.

На въпроса ти, Хело. Ако не се лъжа, Сатурн в лош аспект със Слънце дава проблем със или ранна смърт на бащата и съответно проблем с мъжките фигури

може да показва и загуба на съпруг (овдовяване)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #86 -: Ноември 29, 2010, 02:48:19 am »
Поради какви причини упорито отказвате да разглежате проблемите, свързани с бащата, когато се разглежда Сатурн?
Аз не се разбирам с баща си просто никога не съм чувсвала обичта му към мен-студен,груб и все намира за нещо да ме критикува.Сатурн в картата ми е в 9-ти дом,ретрограден в Лъв аспектите:тригон с Хирон  и секстил с Юпитер у1 :-\.Слънцето също няма чак толкова лоши аспекти предполагащи това наше неразбирателство но уви то е факт.Някак си повече го свързвам с управителя на 4-ти Марс който е в падение в Рак,а майката я свързвам с 10-ти и Венера.В някои карти съм виждала Сатурн в Тежък аспект с Меркурий-неразбирателство с бащата.
При транзитите (особено тежките) му нищо не можем да направим освен да си научим уроците,а ако откажем да ги научим става така че Сатурн се обръща ретро и ни дава нов урок....
Докато дишаш...надявай се!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #87 -: Ноември 29, 2010, 02:55:51 am »
Сега се сещам и за карти с "хармонични" аспекти на Луна и Сатурн. Може би сблъсъкът не е толкова драматичен, но майката пак се усеща хладна и отчуждена. Детето просто си знае, че не е "любимецът" на мама, дори обективно да няма основание за това мнение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Ноември 29, 2010, 03:04:50 am »
Знаете ли какво забелязвам в практиката?
При деца (вече възрастни), преживели ранна загуба на бащата в семейството, т.е. когато са били мъничета, в бебешка възраст или в утробата на майката (има и такива случаи), често пъти липсва напрегната връзка между Слъцето и Сатурн, с Плутон също може да няма никакъв аспект. В такива карти съм виждала хармонично аспектирано Слънце, а ако има аспект между Слънцето и Сатурн, по-вероятно да е тригон. Обяснявам го с това, че загубата се случва в несъзнателна възраст, а при някои и по време на вътреутробното развитие. И често неопитен или недостатъчно интуитивен астролог може да се "подхлъзне" в тълкуването на такива карти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #89 -: Ноември 29, 2010, 03:07:53 am »
И аз имам същите отношения с баща ми като Marygadje и също нямам напрегнати аспекти на Сатурн със Слънцето, всъщност Сатурн ако не се брои съвпада му с Венера с 8* орбис, остава неаспектиран.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #90 -: Ноември 29, 2010, 03:10:48 am »
Тъкмо гледах картите на две сестри. Бащата е починал сравнително рано, и двете са в съзнателна възраст. В картата та голямата има квадрат Сатурн-Слънце. Казва, че не е била близка с баща си, но смъртта му преживява като катарзис. В картата на малката няма аспект Сатурн-Слънце-Плутон. Била е много близка с баща си, но някак си смъртта му не я е белязала толкова, случва се, когато се премества в друг град, първо гадже, нови приятели, тоест има съвсем нова жизнена ситуация и това е било просто една от многото промени в този период от живота й.
Корекция - Сатурн при малката е в партилен квадрат със СЛВ, в знака на Слънцето, но не са в съвпад, а Слънце е в квадрат с Уран и тригон с Плутон и Марс. Е, вероятно и при нея не е минало без травма все пак, макар да не го признава открито.
« Последна редакция: Ноември 29, 2010, 03:15:01 am от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #91 -: Ноември 29, 2010, 03:16:09 am »
Меригадже, не разбрах къде е Слънце в твоя случай, но Сатурн е в Лъв, все пак - има обмен между двете.

« Отговор #92 -: Ноември 29, 2010, 03:18:09 am »
Меригадже, не разбрах къде е Слънце в твоя случай, но Сатурн е в Лъв, все пак - има обмен между двете.
Във 2-ри Водолей,което си е взаимна рецепция.
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Ноември 29, 2010, 03:20:53 am »
А сещате ли се за картата на бебето, изхвърлено в контейнер за боклук непосредствено след раждането, която Съни беше пуснала наскоро, доколкото си спомням, в Практикума?
Интересното е, че в картата нямаше сатурнови аспекти, нито ъглов или акцентиран по някакъв начин Сатурн.
Двете светила са аспектирани от Юпитер - Луна в Риби в сходящ съвпад с него и Слънце в Скорпион в тригон.
Съни беше споменала, че за бащата на детето няма никаква информация, т.е. липсва, не се знае кой е (слънце в квадрат с Нептун). Затова може би Сатурн не е подчертан по никакъв начин в хороскопа на бебето, за сметка на което има силно поставен ъглов Юпитер в мажорен аспект със светилата.
Още си спомням как преди няколко години ме "подхлъзна" силният Юпитер в картата на една виртуална позната. Имаше екзалтирал Юпитер в Рак в точен съвпад с Луната и в тригон със Слънце в Риби. Оказа се, че още в детска възраст губи първо баща си, а после и майка си. А аз бях тръгнала да й говоря врели-некипели колко грижовна и обичлива майка трябва да има. Но тогава се занимавах предимно с астропсихология, а нейният инструментариум е ограничен що се отнася до предиктивната част.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #94 -: Ноември 29, 2010, 03:21:54 am »
Да, Лилавка, но мисля, трябва да има и аспект към светилата или ъглите.

точно така  :blink: Иначе Плутон няма да има чак такова отношение към родовата карма и семейството,въпреки,че е олицетворяван като всемогъщата майка,която храни и изяжда децата си.Мисля Кали се наричаше.Възможно е да смесвам истории и учения.

при мен Плутон е на куспида 2 дом,съвпада с управител на Слънце и е в полуквадрат със Слънцето.Пиша го за регистрите.

Предполагам има нещо общо и с инстинкта за самосъхранение, да държи човек изкъсо ..в противен случай-саморазрушение.Без него човек би стигнал до всевъзможни нравствени извращения според мен.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #95 -: Ноември 29, 2010, 03:25:30 am »
при мен Плутон е на куспида 2 дом,съвпада с управител на Слънце и е в полуквадрат със Слънцето.Пиша го за регистрите.
Предполагам има нещо общо и с инстинкта за самосъхранение, да държи човек изкъсо ..в противен случай-саморазрушение.Без него човек би стигнал до всевъзможни нравствени извращения според мен.

С инстинкта за самосъхрание и волята за живот съм съгласна, с възпиращата роля на Плутон по отношение на "нравствените извращения" - не съвсем. Той може и да даде пълен аскетизъм понякога, но мотивите му не са морализаторски.

« Отговор #96 -: Ноември 29, 2010, 03:30:51 am »
но за Луна в твърд аспект със Сатурн, наблюдаван в шест женски карти (предимно съвпад и квадратура, върху опозициите нямам наблюдения), .
Имам наблюдения на този аспект, но аз наблюдавам друго - тези жени нямат снахи. (примерно на сестра ми, съвпада е в Скорпион - майката на съпруга и е умряла още в ранната му детска възраст)

Да не би да нямат свекърви?  :-\ Аз имам разходящ съвпад. Нямам нищо против така да ми се отрази  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #97 -: Ноември 29, 2010, 03:32:30 am »
А сещате ли се за картата на бебето, изхвърлено в контейнер за боклук непосредствено след раждането, която Съни беше пуснала наскоро, доколкото си спомням, в Практикума?

Пропуснала съм казуса, ще го потърся.

Силен Юпитер в аспект със светилата май бяхме гледали в карти на \щастливо\ осиновени деца. Благодетелите, които запълват липсата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Ноември 29, 2010, 03:33:57 am »
С мен някой момък определено ще намаже - няма да има досадна тъща. Дано това не е повод бъдещата свекърва (ако някой ден имам такава) да ми играе хоро на главата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #99 -: Ноември 29, 2010, 03:37:14 am »
Знаете ли какво забелязвам в практиката?
При деца (вече възрастни), преживели ранна загуба на бащата в семейството, т.е. когато са били мъничета, в бебешка възраст или в утробата на майката (има и такива случаи), често пъти липсва напрегната връзка между Слъцето и Сатурн, с Плутон също може да няма никакъв аспект. В такива карти съм виждала хармонично аспектирано Слънце, а ако има аспект между Слънцето и Сатурн, по-вероятно да е тригон. Обяснявам го с това, че загубата се случва в несъзнателна възраст, а при някои и по време на вътреутробното развитие. И често неопитен или недостатъчно интуитивен астролог може да се "подхлъзне" в тълкуването на такива карти.

да. В такива случаи липсата на родителя не се усеща от натива . Не се възприема като удар по емоционалността,за да бъде отбелязан в натала.

На мен самата никога не ми е липсвал баща ми и нямам проблеми с мъжете .Просто нямам модел,към които да се стремя,а каквото има се изгражда от собствени възприятия . А ако се бях оставила на майка да ме дисциплинира по своя прuyмица,да съм станала някои книжен плъх...може би неемоционална адвокатка.

Луната ми въпреки,че е в Дева,хвърля тригон към Сатyрн,Уран и Нептун. Предполагам това би ''подхлъзнало'' както сама казваш,астролозите  :blink: