Здравей Гост

Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми

• 162 Отговора
  • 19005 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Практическо преодоляване на Сатурновите проблеми
« Отговор #100 -: Ноември 29, 2010, 03:39:38 am »
Крис, това е интересно. Аз имам квадрат Слънце Сатурн и съвпад Слънце Плутон. Мъжът ми е загубил майка си като дете. Баща му има втора съпруга, но никой от трима ни не я приема като майка, свекърва, заместник на отсъстващата.

Между другото в картата на партньора ми също няма аспект Луна-Сатурн или Слънце-Сатурн. Но той е новолунник и има Луна съвпад Кету и възширок тригон с Плутон, та не реагира по учебник.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Ноември 29, 2010, 03:40:37 am »
Луната ми въпреки,че е в Дева,хвърля тригон към Сатyрн,Уран и Нептун. Предполагам това би ''подхлъзнало'' както сама казваш,астролозите  :blink:

По същия начин би ги "подхлъзнал" и тригонът Слънце-Сатурн в моята карта заедно с тригона между У4 и У10. При мен стандартните интерпретации от астро книжките нямат приложение, съжалявам.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #102 -: Ноември 29, 2010, 03:46:06 am »
Луната ми въпреки,че е в Дева,хвърля тригон към Сатyрн,Уран и Нептун. Предполагам това би ''подхлъзнало'' както сама казваш,астролозите  :blink:

Между другото, ако продължа примера с двете сестри - първата, със Слънце квадрат Сатурн, няма проблеми с връзките си, гаджетата й са все свестни хора и поддържа дълги отношения с тях, някакси взаимно един-друг се изграждат и израстват. Малката създава само неравностойни отношения, в които отдава повече, отколкото получава, избира ги само такива, за които трябва да се грижи, да се жертва и да ги издържа, и в прекия, и в преносния смисъл. Накрая винаги е изоставена. Жалко, че не мога да им пусна картите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

holanda

« Отговор #103 -: Ноември 29, 2010, 03:49:11 am »

С инстинкта за самосъхрание и волята за живот съм съгласна, с възпиращата роля на Плутон по отношение на "нравствените извращения" - не съвсем. Той може и да даде пълен аскетизъм понякога, но мотивите му не са морализаторски.

това го писах във връзка с това,че ако няма Плутон в подкрепа,мнoго лесно човек ще се поддаде на влиянието на Сатyрн/Нептун със Слънцето или Луната. Т.е. да кажем,че с;м си с наталните констелации,но Плутон не ми е в съвпад с управител на Слънцето и е някъде в неличните домове..т.е. със слабо влияние.В такъв случаи бих била много по-податлива на Сатyрн/Нептун каре Слънце-смятай чувство за малоценност заради липсващата фигура на бащата,а оттам всякакви други (знаем принципите и рефлексиите на детство без баща)
 :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Ноември 29, 2010, 03:51:35 am »
5 карта - Слънце в Козирог - вуйна ми - губи баща си при инцидент на 13г. Била е ученичка. Шок и ужас.

Има обяснение, ако се разгледат някои мидпойнти:
Слънце в съвпад с мидпойнта Марс/Сатурн и на 135 гр. от Плутон.
Плутон съвпада с мидпойнта Слънце/Луна.

Имала ли е кризи в брака, в отношенията с мъжете, с авторитети?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Ноември 29, 2010, 03:57:46 am »
Карта 9 - Слънце в Риби - дъщеричка е на една приятелка. Бащата ги остави, още докато майката беше бременна. До ден днешен той не се интересува от тях.

Силно юпитерово влияние има и тук, акцентирани са Риби и Стрелец. Силен Юпитер (есенциално и акцидентално) в мажорен аспект с двете светила.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Ноември 29, 2010, 04:01:50 am »
Тези мидпойнти дават изключително силна съпротивляемост по принцип.
Влиянието на Плутон върху мидпойнта Слънце/Луна би трябвало да е много силно, при нея може да се е изявило като устойчивост и сила на характера, такъв човек трудно може да бъде "съборен", няма лесно да падне по гръб.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #107 -: Ноември 29, 2010, 04:01:55 am »

Между другото, ако продължа примера с двете сестри - първата, със Слънце квадрат Сатурн, няма проблеми с връзките си, гаджетата й са все свестни хора и поддържа дълги отношения с тях, някакси взаимно един-друг се изграждат и израстват.

при мен е същото,въпреки че единствения проблем ми е в стремежа да съм свободна и се ''споразумявам'' на неангажиращи отношения,с повече независимост.Е,все още съм малка и това ще търпи промени,но по принцип-дори да се виждам с години с един и същ човек,важно е да знам,че съм свободна.И партньорите ми са били свестни типове,да.

Другото,което не ми се връзва като идея,е че все си ги избирам да cа от разбити семейства.Предполагам това се изразява като взаимна компенсaция и партньорството се гради от нулата.В противен случай единия би дърпал към заучения модел,а другия няма да приема стереотипите,защото ще му се струват банални и нелогични.

Малко на психология го избих,извинявайте за отклонението.

« Последна редакция: Ноември 29, 2010, 04:09:53 am от жълтолилава »

*

Stella

• 7765
« Отговор #108 -: Ноември 29, 2010, 04:05:59 am »
Е, и аз имам силен Юпитер в екзалтация в Рак и квадрат на сетилата с Нептун - ама родителите ми не са били липсващи, макар да съм била отгледана от баба ми в ранните си детски години.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Ноември 29, 2010, 04:08:15 am »
Луната ми въпреки,че е в Дева,хвърля тригон към Сатyрн,Уран и Нептун. Предполагам това би ''подхлъзнало'' както сама казваш,астролозите  :blink:

По същия начин би ги "подхлъзнал" и тригонът Слънце-Сатурн в моята карта заедно с тригона между У4 и У10. При мен стандартните интерпретации от астро книжките нямат приложение, съжалявам.  :rolleyes:

понеже ректификацията ти е правена по стандартни методи. :rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Ноември 29, 2010, 04:09:25 am »
Говоря за силен Юпитер в мажорен аспект със светилата. Но в интерес на истината, не съм изследвала достатъчно доколко има повтаряемост. Със същия успех може да се говори за това, че родителите са имали хармонична връзка, като видим Слънце и Луна в тригон в картата на детето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Ноември 29, 2010, 04:11:45 am »
Луната ми въпреки,че е в Дева,хвърля тригон към Сатyрн,Уран и Нептун. Предполагам това би ''подхлъзнало'' както сама казваш,астролозите  :blink:

А какви са стандартните методи, за да знаем кои да наречем нестандартни?

Проблемът не е в ректификацията, а в неумението на астролога да работи правилно с информация, т.е. когато се прилага прочетеното едно към едно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Ноември 29, 2010, 04:17:28 am »

А какви са стандартните методи, за да знаем кои да наречем нестандартни?

Проблемът не е в ректификацията, а в неумението на астролога да работи правилно с информация, т.е. когато се прилага прочетеното едно към едно.

Не знам. Ти кажи кои са "стандартните интерпретации от астро книжките", които при теб нямат приложение, понеже постоянно го повтаряш. Аз понеже вярвам в астрологията, взех да се съмнявам в точността на твойта карта, за която твърдиш, че била правилно ректифицирана, очевидно със стандартни методи. Но както и да е...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Ноември 29, 2010, 04:19:58 am »
Аз понетеже вярвам в астрологията, взех да се съмнявам в точността на твойта карта, за която твърдиш, че била правилно ректифицирана, очевидно със стандартни методи. Но както и да е...

Предлагам ти да ми я ректифицираш... ако умееш.  :blink:

Между другото, часът ми е точен, мила. Правех си ректификация единствено от любопитство, не става въпрос за повече от 3-4 минутки разлика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #114 -: Ноември 29, 2010, 04:26:19 am »
Качвам картата на млада жена-баща им ги напуска когато е 6-7 годишна.Родителите и нямат развод.На 17 години губи и майка си-умира внезапно.Много амбициозна и пробивна,от малка се справя сама.Сега я удари кризата на кардиналните,но такъв е живота-борба.

Докато дишаш...надявай се!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #115 -: Ноември 29, 2010, 04:26:55 am »
Говоря за силен Юпитер в мажорен аспект със светилата. Но в интерес на истината, не съм изследвала достатъчно доколко има повтаряемост. Със същия успех може да се говори за това, че родителите са имали хармонична връзка, като видим Слънце и Луна в тригон в картата на детето.

стана ми малко смешно като прочетох това.
 Силен Юпитер в Рак (като Стела),но в квадрат към светилата и тригон към управител на Слънце....ми..може да съм всякаква ,но не съм ''плод ма скучно чукане''.Майка ми и баща ми са се обичали доста страстно,слухове се носят чак  ;D

после като ме хване срам,че съм го писала,ще го изтрия  ;D

Ne samo , `e ne biwa da te hwa]a sram....а всяка теория за скучно чукане е грешна...., защото кефа се прави от тялото , а душата се дава от вселената.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Ноември 29, 2010, 04:27:19 am »
Айя, ти си направо информационно цунами.  :P Затрупа ни с карти, няма да стигне и месец да ги анализираме една по една.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #117 -: Ноември 29, 2010, 04:30:47 am »
Айя, ти си направо информационно цунами.  :P Затрупа ни с карти, няма да стигне и месец да ги анализираме една по една.

Лили, гледаме само Сатурн/Слънце и светилата. Това е.
Нужно е и малко практика, нали? Само говорим говорим, но друго е да се види. Картите са реални, на мои близки. Часовете са точни, по техни данни са. Какво да кажем повече... всичко е строго индивидуално и не можем да вадим изводите - твърд аспект сатурн слънце и край, горкото дете да го ожалим. Да, ама не...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Ноември 29, 2010, 04:32:55 am »
Качвам картата на млада жена-баща им ги напуска когато е 6-7 годишна.Родителите и нямат развод.На 17 години губи и майка си-умира внезапно.Много амбициозна и пробивна,от малка се справя сама.Сега я удари кризата на кардиналните,но такъв е живота-борба.

Ха, интересно, в тази карта нито Сатурн е в аспект със светилата, нито Марс. Новолунна е тя, в знака на светилата се намира и Плутон.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #119 -: Ноември 29, 2010, 04:38:05 am »
Айя , всеки  аспекта на сатурн към светилата е послание...
Не можем да знаем всичко и няма как да го знаем.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците