Високомерието и надменността са запазена марка на Юпитер, не са по Сатурн. Сатурн е ригиден, резервиран, вглъбен. Юпитер е този, който дава "раздута" себепредстава, а в съчетание със силен Нептун тя рядко отговаря на фактическото положение.
Познавам две Слънца в съвпад с Юпитер,мнението ми за тях е,че са хора от типа"Хванал Бога за рога" 
Едното няма да го уважа,ама моят Овньо ме вбесява със завидното си самочуствие си и как все другите са криви и виновни,а той не.Има гадния навик да гледа хората отвисоко и да се мисли за по-по-най..Знае си цената,че и се надценява в много ситуации.
Аз съм на другия полюс в това отношение и комбинацията между нас е убийствена. ;DМъча се да го приземя,но без успех.Хубавото е,че ми е спестил засега високите си очаквания,изисквания и прочие цедки.
Нептун на асцендент,асц. Стрелец и Юпитер съвпад Слънце
Ужас, направо ме нокаутира с това

Като представител на слънце в овен съвпад с юпитер и нептун на акц ще имам доста размисли по въпроса :blink:
Юпитер има свойството да разширява и прегръщайки слънцето сигурно разширява и егото, както и експлозивността на знака.
При мен юпи попада в 1* на телец и като че ли малко балансира таз ексползивност.
това надценяване е продиктуване от огнената стихия на планетите.
Слънце в овен се пали веднага и самоуверено по принцип, а юпи му дава онази убеденост и позитивизъм, който му е присъщо Тази комбинация наистина води до надценяване, ако липсва аспект от сатурн да стабилизира малко нещата.
Просто ние си вярваме, че можем всичко

Не ни съди строго за това

често точно това ни убива