Здравей Гост

Транзит Венера секстил транзит Плутон

• 152 Отговора
  • 19532 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:Транзит Венера секстил транзит Плутон
« Отговор #80 -: Декември 09, 2010, 10:16:42 pm »
Доби , няма ли някакъв начин да пишеш на кирилица ..........

...и да триеш в цитатите си развитието на цялата дискусия, а да цитираш само последното мнение  :-[

Trudno mi e mnogo na kiriliza oste i satowa pisa na latiniza. Kolkoto sa trieneto, ne misla ze e sadalzitelno.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Asol

• 4140
« Отговор #81 -: Декември 09, 2010, 10:23:30 pm »
Триенето не е задължително, но страницата се запълва само с цитиране и повтаряне на едни и същи неща вече прочетени по-нагоре. Колкото до кирилицата - това е в твой плюс. Уморително е човек да чете на латиница.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #82 -: Декември 09, 2010, 10:33:16 pm »
Триенето не е задължително, но страницата се запълва само с цитиране и повтаряне на едни и същи неща вече прочетени по-нагоре. Колкото до кирилицата - това е в твой плюс. Уморително е човек да чете на латиница.

Pri men pak e umoritelno da pisa na kiriliza. :72:

« Отговор #83 -: Декември 09, 2010, 11:42:39 pm »

Pri men pak e umoritelno da pisa na kiriliza. :72:
Никой не те кара да пишеш по БДС , а да ползваш фонетичната. Още не съм срещал клавиатура само на БГ език . След това предполагам , че ползваш немски защото покрай масовия начин на писане с латиница пак се получава разлика  .
Елементарен пример за как разчитам написаното от теб на пръв прочит ;
"При мен пак е уморително да писа на кирилиза "

или това -"ako ti bese ot golemite gadzeta namase da se rasdelis. Tuk goworim sa biwsi, koito sme gi sarowili duhowno, nali taka! "
"ако ти бесе от големите гадзета намасе да се расделис ."

*

Asol

• 4140
« Отговор #84 -: Декември 09, 2010, 11:48:42 pm »
Нещо от  :25:

Цитат на jinom:

Цитат
2. Теми и постове (коментари/отговори)

Писането на български език с кирилица е задължително.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4599.0.html

*

Divna

• 2478
« Отговор #85 -: Декември 09, 2010, 11:56:48 pm »
Аз имам чувството, че в този форум има доста филолози, които следят постоянно за граматични грешки, все едно сме на изпит по българска граматика.  ;D

Зъболекар, Доби обясни отдавна, че не е писал на български 40 години. Имаш ли идея как бързо се забравят граматичните особености, когато не ти се е налагало да ползваш писменно даден език с години пък дори този език да ти е и майчин?
Мен лично не ме дразнят нито словореда му, нито ортографските му грешки, нито пък латиницата. Чета го с удоволствие и разбирам какво желае да изрази в постовете си.
Той е човек като всички нас и не е нужно да му диктуваме и определяме правилата.  
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 02:26:25 am от Divna_RR »

*

Divna

• 2478
« Отговор #86 -: Декември 09, 2010, 11:58:54 pm »
Нещо от  :25:

Цитат на jinom:

Цитат
2. Теми и постове (коментари/отговори)

Писането на български език с кирилица е задължително.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4599.0.html

Има изключения Асол. Жином е достатъчно интелигентен, за да разбере каква е ситуацията в случая.

« Отговор #87 -: Декември 10, 2010, 12:06:57 am »
 ;D На какъв език според теб пише тогава ?

И не го карам да си смени клавиатурата , а да ползва фонетична , която е с латински копченца , но излизат БГ буквички .

И да не рискуваме да превърнем темата в нещо различно ще приема , че е затруднен да пише с родната си азбука и изчерпваме въпроса . ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #88 -: Декември 10, 2010, 12:14:00 am »
Имаш ли идея как бързо се забравят граматичните особености, когато не ти се е налагало да ползваш писменно даден език с години пък дори този език да ти е и майчин?

Не, аз лично нямам такава идея.

Имам идея, че се забравя част от лексиката. За граматиката, не мисля, че някога се забравя.

Познавам хора на по 90, над 60, от които са прекарали в чужда държава, с чуждестранна съпруга - и не, не са забравили български. Губят им се някои думи, и на мен ми се случва да губя думи на даден език, и да ми идват на друг, но самият език няма как да се забрави.

Въпрос на уважение към събеседниците и на желание за полагане на усилие е да се пише на четима от тях азбука на използвания в дискусията език. А грешки правим всички.

Участвам във форуми по астрология на 4 езика, и на всичките места се старая да пиша на ползвания от другите език.

Хората са различни, а ти си само на 30/35, така че е нормално. И явно тия хора не са ти писали писма, за да знаеш как са с писмения.
Ако изпитваш затруднения да го четеш и ако това те нервира подминавай го. Никой не е задължен да чете нещо, което не му харесва.
Имам чувството, че всеки се опитва да налага правилата си - тия които му харесват.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #89 -: Декември 10, 2010, 12:16:14 am »

И не го карам да си смени клавиатурата , а да ползва фонетична , която е с латински копченца , но излизат БГ буквички .

И да не рискуваме да превърнем темата в нещо различно ще приема , че е затруднен да пише с родната си азбука и изчерпваме въпроса . ;D

Namam namerenia da diskuturam kakwo e prawilno i kakwo ne. Wseki si nosi otgowornost sa negowite postapki!

*

Divna

• 2478
« Отговор #90 -: Декември 10, 2010, 12:31:05 am »

Така не се прави. Поне възпитаните хора не го правят. А иначе всеки прави каквото му е угодно.

Прия, явно не си разбрала, че си имам лимит, затова ще се наложи да ти обясня. Не ми е приятно, когато някой ми диктува кое е добре за мен и кое не. Какво ако правя и кажа, ще ме направи така, че да изглеждам в очите му по-изтънчена, по-интелигентна или по-възпитана.
Надявам се, че от днес вече съм ясна и ще се опиташ да покажеш разбиране към лимита ми.
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 12:41:15 am от Divna_RR »

*

nerealna

« Отговор #91 -: Декември 10, 2010, 12:35:04 am »
На латинеца  или на кирилица...няма значение - с голямо удовослтвие те чета, Доби !  :blink:
Пиши, както ти е удобно. Който иска да научи нещо от теб, ще го научи, ако наистина има желание  :blink:

той се извини хиляда пъти за това как пише, а вие прекалявате вече със забележките си !

« Отговор #92 -: Декември 10, 2010, 01:12:52 am »

Namam namerenia da diskuturam kakwo e prawilno i kakwo ne. Wseki si nosi otgowornost sa negowite postapki!
Ne stava vapros koe e pravilno ili koe ne , a che mi e interesno da cheta kakvo si napisal , no izpitvam zatrudnenie da go napravq i syvsem po choveshki zapitah mojesh li da napravish neshto po vaprosa  ;D

С извинение към съфорумците , но не съм имал за цел да нагрубявам никого или да изпадам в дребнавост !

*

Uran

• 6041
« Отговор #93 -: Декември 10, 2010, 01:17:49 am »
И на мен ми е интересно да чета интерпретациите Доби. Латиницата наистина уморява, но се преглъща, по-скоро проблем е пунктуацията, която променя смисъла.

*

Vision

• 3523
« Отговор #94 -: Декември 10, 2010, 01:36:27 am »
И на мен ми е интересно да чета интерпретациите Доби. Латиницата наистина уморява, но се преглъща, по-скоро проблем е пунктуацията, която променя смисъла.

ако не се насили Доби да пише на фонетична кирилица, никога няма да успее да го направи..все от някъде трябва да започне..може би ако някой от вас му изпрати кирилизацията на Инжинера, за да си я вкара и да си пише на старата си клавиатура??

иначе Доби само губиш от тази латиница, защото колкото и да му е интересно на човек да те чете, след няколко твои мнения се изморява и започва да те попревърта малко..а никой не иска да става така, нали??

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #95 -: Декември 10, 2010, 02:48:53 am »
Kойто трябва да чуе ще чуе , който трябва да види ще види..., който трябва да разбере ще разбере! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

лилид

« Отговор #96 -: Декември 10, 2010, 04:38:05 pm »
за протокола - нямах срещи с отдавнашното, или поне не регистрирах  ;)
тр. Плутон съвпад със Слънце в 12-ти, тр. Венера - 9-ти.
нямането ще да е от друго ...
 :blink:
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 05:06:37 pm от лилид »

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Декември 10, 2010, 05:15:29 pm »
Аз имах събитие от мунданния транзит... :blink:
Среща със сродна душа...
И за протокола , силно аспектирани карти...по отношение на наталните възли.... :blink:
Не съм избирала времето... :blink:,всичко беше непланирано...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #98 -: Декември 11, 2010, 02:45:12 am »
На мен транзитът ми донесе приключване на болезнени за мене отношения, транзитна Венера върху Плутона ми, вчера имаше точен съвпад, вчера казах окончателно майната ти на човек, с който се мъча 10 месеца инищо не става ..  :'( Олекна ми.

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Декември 11, 2010, 02:47:51 am »
На мен транзитът ми донесе приключване на болезнени за мене отношения, транзитна Венера върху Плутона ми, вчера имаше точен съвпад, вчера казах окончателно майната ти на човек, с който се мъча 10 месеца инищо не става ..  :'( Олекна ми.

Всяка затворена врата е отворена нова! :blink: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vt1q3WFLJLs&feature=related