Здравей Гост

Сънищата- Планети домове аспекти и транзити

• 46 Отговора
  • 6941 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Re:Сънищата- Планети домове аспекти и транзити
« Отговор #20 -: Декември 18, 2010, 03:27:24 pm »
Кой са домовете и Планетите които показват това...
Как и по какъв начин са аспектирани....

Водните домове и най-вече 8-ми и 12-ти, са тези, които показват сънищата... Планетите - Луна, Нептун и мисля Лилит, защото я свързвам с онази част от нас, която трудно се поддава на контрол; както и аспектите между тях.

В наталната карта имам съвпад на Нептун и Луна /орбис 5 градуса/ в знака на Стрелец; обаче съвпадът се случва във 2-ри дом, така че по-скор влияе върху ексцентричността ми при харченето на пари  :-[  , като Луната прави и тригон с Лилит.

Интересното е, че този съвпад се предава в рода - три жени в различни поколения го имат, като орбисът става все по-малък и стига до почти абс. точност...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Feia

« Отговор #21 -: Декември 18, 2010, 03:42:28 pm »

В наталната карта имам съвпад на Нептун и Луна /орбис 5 градуса/ в знака на Стрелец; обаче съвпадът се случва във 2-ри дом, така че по-скор влияе върху ексцентричността ми при харченето на пари  :-[  , като Луната прави и тригон с Лилит.

И какво ти е толкова ексцентричното, когато харчиш?

Аз имам аспекти, подобни на твоите, само че Луната в Стрелец във 2-ри дом е в съвпад с Нептун в Козирог в 3-ти дом.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #22 -: Декември 18, 2010, 04:00:24 pm »
Аз имам аспекти, подобни на твоите, само че Луната в Стрелец във 2-ри дом е в съвпад с Нептун в Козирог в 3-ти дом.

Мисля, че когато съвпадът е на планети в различни знаци е различно...  като проявление и сила.
Луната, по принцип във 2-ри дом, я свързвам с динамичност във финансовото състояние;
дори ако искаш една емоционална зависимост от финансовите постъпления - ама това последното може да е от слънцето в Телец  :blink:

Като цяло съм с впечатление, че хора под знака на Телец са много по-практични и заземени от мен; това имам предвид под "ексцентричност"...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Feia

« Отговор #23 -: Декември 18, 2010, 04:26:01 pm »

Мисля, че когато съвпадът е на планети в различни знаци е различно...  като проявление и сила.
Луната, по принцип във 2-ри дом, я свързвам с динамичност във финансовото състояние;
дори ако искаш една емоционална зависимост от финансовите постъпления - ама това последното може да е от слънцето в Телец  :blink:

Като цяло съм с впечатление, че хора под знака на Телец са много по-практични и заземени от мен; това имам предвид под "ексцентричност"...

Ти си със Слънце в Телец, аз също.

Ти имаш асцендент Скорпион, аз имам Плутон в Скорпион, в съвпад с асцендента Везни.

Ето още едно общо нещо в хороскопа ни.

Не разбрах какво ти е толкова ексцентрично в харченето.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #24 -: Декември 18, 2010, 04:48:46 pm »
Доколкото аз я разбрах става дума, че не е така разумна в харченето, а си позволява и други волности, но не това е темата. ;)

Към сънищата има отношение и 9 дом, не го видях споменат.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Feia

« Отговор #25 -: Декември 18, 2010, 04:53:42 pm »

Към сънищата има отношение и 9 дом, не го видях споменат.

Защо?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #26 -: Декември 18, 2010, 04:57:08 pm »
Една по-стара тема с такова съдържание за всички, които се вълнуват.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2705.0.html 

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #27 -: Декември 18, 2010, 05:00:59 pm »
В момента транзитният нептун ми е на 1гр в 8ми дом.Отново започнах да сънувам много.Иначе К8 ми е водолей.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #28 -: Декември 18, 2010, 06:06:34 pm »
За мен сънищата са много важни и им обръщам специално внимание, даже си водя сънувачески дневник ..  :rolleyes:  ;D   Най-забавни са ми категорията сънища, в които участвам в различни любовни мелодрами, но с друга самоличност .. и които вероятно са показател за зряла карма .. но като цяло не съм много наясно с тоя въпрос. Според мен астрологично са ми по линия на ретро венерата в съвпад с юлв и тригон с нептун ..  :rolleyes:  

Мисля, че когато съвпадът е на планети в различни знаци е различно...  като проявление и сила.

Сестра ми има тоя съвпад, в трети дом, различни знаци ..  при нея са налице пророчески сънища ..

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Декември 18, 2010, 06:50:47 pm »
Идея нямам как става и защо , но при мен пророческите сънища са изпълнени с много емоция и усещане.
Сънищата , които сънувам и имат своето продължение в реалния свят също са изпълнени с емоции... :blink:
Кое носи пророческите сънища според Вас? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #30 -: Декември 18, 2010, 08:16:24 pm »
За аспектите на Луна и Нептун е ясно,че носят пророчески сънища,но един аспект на Луната към Уран помага на човек да си ги тълкува добре..
Аз съм имала 2-3 "буквални"съня,които са се сбъднали наяве..Най-обикновени сънувани случки,които са се реализирали в последствие..Твърде малко е.
Най-често сънувам "маскирани" сънища.Преди да починат бабите и дядовците ми,сънувах изпадали зъбите си..
Преди раздяла с приятел-губене на обица,знам,че ме чакат неприятности,ако сънувам сватба,змии или бременност..Водата ми носи хубави събития,оглеждането в огледало,погребение ,болен човек,неприятности или цветя-също.
Факт е,че напоследък не помня сънищата си,може би не сънувам.. :rolleyes:

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #31 -: Декември 18, 2010, 08:59:18 pm »
За аспектите на Луна и Нептун е ясно,че носят пророчески сънища,но един аспект на Луната към Уран помага на човек да си ги тълкува добре..

Да, така е .. сестра ми има хубави аспекти на луната с уран, също и плутон и си тълкува доста добре сънищата .. При нея също са доста 'маскирани', но им е хванала цаката и си ги тълкува по някакви си нейни схеми. Примерно като сънува, че някой яде торта, си знае че този, който е сънувала ще се разболее ..  :P ахахаха  и други подобни ..  :rolleyes:   Чудя се само кой е аспекта, който изкривява картината .. има опозиция на слънце към луната и нептун, явно съзнанието й работи дори и в извънредни часове ..  :P
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Декември 18, 2010, 09:40:15 pm »

Да, така е .. сестра ми има хубави аспекти на луната с уран, също и плутон и си тълкува доста добре сънищата .. При нея също са доста 'маскирани', но им е хванала цаката и си ги тълкува по някакви си нейни схеми. Примерно като сънува, че някой яде торта, си знае че този, който е сънувала ще се разболее ..  :P ахахаха  и други подобни ..  :rolleyes:   Чудя се само кой е аспекта, който изкривява картината .. има опозиция на слънце към луната и нептун, явно съзнанието й работи дори и в извънредни часове ..  :P

Сестра ти май е аналог с моя хороскоп.... :o
Аз имам тригони на луна с уран и плутон...и широка опозиция на луна с нептун.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #33 -: Декември 18, 2010, 10:22:22 pm »
А може ли да задам въпросче - кои планети отговарят за спането? Не за самото сънуване, а само за нуждата от сън например?

*

Feia

« Отговор #34 -: Декември 18, 2010, 10:23:38 pm »
А може ли да задам въпросче - кои планети отговарят за спането? Не за самото сънуване, а само за нуждата от сън например?

Не е ли Нептун?

« Отговор #35 -: Декември 18, 2010, 10:25:28 pm »
И аз така мисля - Нептун и Луната, но питам за справка, че не съм сигурна. Благодаря ти, Фея!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #36 -: Декември 18, 2010, 10:27:57 pm »
Според мен нуждата от сън е основно по У4 и Луната. 

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #37 -: Декември 19, 2010, 12:21:29 am »

Сестра ти май е аналог с моя хороскоп.... :o
Аз имам тригони на луна с уран и плутон...и широка опозиция на луна с нептун.... :rolleyes:

Нещо не съм се изразила ясно, ама това не е заради ретро мерка, ами заради натално неаспектирания ми такъв - просто ме мързи и да говоря и да пиша ..  :P Както и да е ..  Значи, при сестрата нептун и луната са в съвпад, и тоя съвпад е в опозиция на слънцето и според мен затова сънищата й са толкова видоизменени, явно  съзнанието й се намесва по някакъв начин и обърква картината, де да знам ..  :rolleyes: Те затова добрите сънувачи първо се обучават в това да наблюдават даден обект, без да го анализират .. тази способност е важна за достоверното предаване на информацията.  :rolleyes:  А пък секстилите на луната и нептун към уран и плутон й помагат въпреки всичко, по някакъв начин да си изтълкува обърканите сънища .. :P

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #38 -: Декември 19, 2010, 12:51:52 am »

Кое носи пророческите сънища според Вас? :rolleyes:

Едгар Кейси - известен с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф. Автор на около 26 хиляди предсказания на най-различни теми. Доколкото ги е давал в състояние на транс, напомнящо сън, той е получил прозвището "Спящия пророк".

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Декември 19, 2010, 01:11:40 am »
Гал , изкарваш ми акъла с тая карта на Е.Кейси.... :o :o
Телцова луна  упр. на 12-ти дом...Сатурн в риби...Тригон луна /марс.... ,секстил луна/сатурн....

Тръпки ме побиват.... :rolleyes: :blink: :wub:

Да и знаците на водната стихия в домовете на края.... :o
« Последна редакция: Декември 19, 2010, 01:17:41 am от Марая »