Здравей Гост

Как се изразяваме?

• 43 Отговора
  • 4652 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Как се изразяваме?
« Отговор #20 -: Декември 24, 2010, 03:25:39 am »

Забелязала съм, че хората с воден Мерк (като мен) се изразяват по-емоционално, не рационално.
Понякога емоциите ги объркват и те се оплитат в думите. При тях всичко е настрения и емоции - когато се чувстват добре, когато са щастливи и спокойни и общуването им върви, но когато са тъжни и отчаяни, дори не говорят, затварят се в себе си.

Това е много вярно. Когато сме тъжни и разочаровани, емоциите блокират думите ми и си гълтам езика.
Мечтая си за аспект на Меркурий с Марс - доминират, чрез думите и словото. Особено са успешни в медиите, театъра, там където се иска влагане на много енергия в изразяване и комуникация (Татяна Лолова - Меркурий в Риби в съвпад с Марс). Аз се уморявам....

Веднага разпознавам енергичните комуникатори с този аспект и като поглена датата на раждане, виждам Меркурий в аспект с Марс - имат някаква сила на гласа, енергиен заряд в думите.
« Последна редакция: Декември 24, 2010, 03:29:53 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Santi

« Отговор #21 -: Декември 24, 2010, 03:41:14 am »
И при мен важи това, което казвате за водният Мерк, може би и в по-голяма степен заради квадрата с Луната . Освен това ми е в съвпад(2 гр.) с Марс - начинът на изразяване е категоричен, директен и добре аргументиран .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Декември 24, 2010, 03:59:27 am »
Тогава , какво ще кажете за огнения  :-[ :-[ , въздушния и земния.... ;D ;D
Хайде като сте почнали...., стигнете до края! ;D

И без плам , мисъл и прагма... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Декември 24, 2010, 04:12:38 am »
От огнените мисля, че Меркурий в Лъв е най-премерен, но е тежкар и иска да го четкат постоянно, субективен е доста, особено ако подхожда с предубеждение.
Стрелешкият го бива във високопарните изрази, във философските търсения, в силата на словото - не толкова в изкуството да убеждава, колкото да впечатлява. Факт е, че мнозина надарени поети и писатели имат Меркурий в Стрелец. Но е желателно да е западен от Слънцето, ако е директен, и да не е изгорен, защото в противен случай ще е "басма не цепим никому", особено ако има аспект с Марс.
Овнешкият е добър оратор, тук Меркурий се намира в знака на екзалтация на Слънцето и силата му е в главата. И при него има склонност да избързва, но не като при стрелешкия. Има я и прямотата, характерна за Меркурий в Стрелец, но Меркурий в Овен е по детски прям, не го бива да играе, не ги умее тарикатските номера - все пак това е кардинален знак, не мутабелен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Декември 24, 2010, 04:29:50 am »
Меркурий в Овен е по детски прям, не го бива да играе, не ги умее тарикатските номера - все пак това е кардинален знак, не мутабелен.

Това на 100% важи за приятеля ми. Толкова е по детски прям, че приемам думите му "едно към едно", не защото съм доверчива, а защото при него няма прикритост, шикалкавене, премълчаване...винаги ми дава обратна връзка, реагира спонтанно на думите ми. Като се разделим, не премислям и не си фантазирам, ама сега какво точно е искал да каже или защо си замълча и не реагира на някое мое изказване. Това ми дава невероятно спокойствие и засилва доверието помежду ни. (Меркурий в Овен в съвпад със Слънце и Луна в 5-ти дом) в секстил с моите светила и в тригон с асцендента ми.

Бившия съпруг и бившия приятел - и двамата с Меркурий в екзалтация във Водолей в съвпад със светилата ми - изключително дразнещо. Приемам думите им лично и много близко до сърцето си. Лошото е, че Меркурий във Водолей си мисли, че прекрасно се изразява. Истината е, че се изразява изключително неразбрано и хаотично, бързо, мисълта му е разхвърляна...мисли си, че е казал нещо, а всъщност не го е казал...мисълта му е толкова бърза, че не сварва да я изговори...но това не му пречи да твърди, че е казал нещо, което не е казал.... Труден ми е за издържане Меркурий във Водолей...разчита на това да му "схващаш" мисълта....като странична реакция- веднага се разсейвам - бягам по квадрата на светилата ми с Нептун...

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Декември 24, 2010, 04:32:11 am »
От огнените мисля, че Меркурий в Лъв е най-премерен, но е тежкар и иска да го четкат постоянно, субективен е доста, особено ако подхожда с предубеждение.
Стрелешкият го бива във високопарните изрази, във философските търсения, в силата на словото - не толкова в изкуството да убеждава, колкото да впечатлява. Факт е, че мнозина надарени поети и писатели имат Меркурий в Стрелец. Но е желателно да е западен от Слънцето, ако е директен, и да не е изгорен, защото в противен случай ще е "басма не цепим никому", особено ако има аспект с Марс.
Овнешкият е добър оратор, тук Меркурий се намира в знака на екзалтация на Слънцето и силата му е в главата. И при него има склонност да избързва, но не като при стрелешкия. Има я и прямотата, характерна за Меркурий в Стрелец, но Меркурий в Овен е по детски прям, не го бива да играе, не ги умее тарикатските номера - все пак това е кардинален знак, не мутабелен.

Давай въздуха... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Декември 24, 2010, 04:38:45 am »
Лошото е, че Меркурий във Водолей си мисли, че прекрасно се изразява. Истината е, че се изразява изключително неразбрано и хаотично, бързо, мисълта му е разхвърляна...мисли си, че е казал нещо, а всъщност не го е казал...мисълта му е толкова бърза, че не сварва да я изговори...но това не му пречи да твърди, че е казал нещо, което не е казал.... Труден ми е за издържане Меркурий във Водолей...разчита на това да му "схващаш" мисълта....като странична реакция- веднага се разсейвам - бягам по квадрата на светилата ми с Нептун...

Единият от малкото мъже, които успяха да ме впечатлят с интелекта си и начина на изразяване, беше със Слънце, Меркурий и Марс във Водолей, но някак ми идваше твърде прагматичен. При Меркурий във Водолей, колкото и да се прави на космополит, прагматичността е силно изразена, макар че могат да се намерят и изключения, разбира се.
От трите въздушни той най-много ми допада, но често се случва да излъчва интелектуално превъзходство и да се надценява, особено ако се намира преди Слънцето, което е дразнещо. Понякога може да бъде и въздух под налягане - много приказки за нищо. На мен не ми идват хаотични, но твърде самонадеяни.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #27 -: Декември 24, 2010, 04:49:04 am »
Две от приятелките ми, с които най-много си говоря, са с Водолейски Меркове. Моят е в Близнаци. Особено с едната колкото и да говорим, все има какво още да си кажем.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Декември 24, 2010, 04:59:19 am »
Две от приятелките ми, с които най-много си говоря, са с Водолейски Меркове. Моят е в Близнаци. Особено с едната колкото и да говорим, все има какво още да си кажем.

Тригон, какво да си говорим.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Декември 24, 2010, 05:06:42 am »
От въздушните Меркове най-много ми пасват тези в Близнаци - тригон с моите светила и квадрат с моя Меркурий - има интелектуално предизвикателство, но без да ме дразнят.

Обожавам чувството за хумор на Меркурий в Козирог (казвала съм го и друг път).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Декември 24, 2010, 05:09:32 am »
Имам близък с Меркурий в Козирог (съвпад с ЮЛВ и квадрат с Юпитер) - невероятно чувство за хумор, но много далеч от дебелашкото, присъщо на юпитеровото влияние.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Декември 24, 2010, 05:11:44 am »
А какъв коментар бихте направили на Меркурий в съвпад с ЮЛВ?
Мнозина във форума сме притежатели.... ;D

*

missKapriz

« Отговор #32 -: Декември 24, 2010, 05:14:35 am »
отровен език!не цепи басма и не си дава сметка кого може да нарани

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Декември 24, 2010, 05:18:37 am »
отровен език!не цепи басма и не си дава сметка кого може да нарани

:clap: , защо отровен?

*

missKapriz

« Отговор #34 -: Декември 24, 2010, 05:21:34 am »
нали Кету се свързва с отровите
в съвпад с меркурий го прави да забравя понякога,че с думи се убива -прирежателя на такъв аспект може жестоко да ранява с думи

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Декември 24, 2010, 05:24:29 am »
нали Кету се свързва с отровите
в съвпад с меркурий го прави да забравя понякога,че с думи се убива -прирежателя на такъв аспект може жестоко да ранява с думи

А отровата е оръжие.... :blink:
Съгласна съм , но все си мисля , че едно оръжие за да влезе в употреба се искат и други фактори.... ;) ;DМишена , цел и не на последно място причина....
А всички знаем , че отровата е в дозата.... ;D Както винаги размера има значение,  ;D ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #36 -: Декември 24, 2010, 05:45:38 am »
Забелязала съм още,  че:
 - хората с Меркурий в Стрелец обичат да послъгват и преувеличават.
 - тези с Меркурий в Овен много жестикулират, когато говорят и много се палят.
 - Мерк. в Риби са като попивателна на хорското страдание, свръхчувствителни и емпатични.
 - Мерк. в Козирог (като на мъжа ми) са доста сдържани, не обичат да споделят, държат се някак на положение, без да влагат излишни емоции и без да влизат в подробности.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #37 -: Декември 24, 2010, 05:51:49 am »
Двете ми най-близки приятелки са с меркурий в скорпион (в тригон на моя рачешкия).
Те са единствените, с които споделям всичко и издържат на моите емоционални словоизлияния.
Могат да пазят тайни, но и двете са някак потайни, когато става дума за прекалено лични неща и чувства.
Общителни са, но с другите хора спазват дистанция.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #38 -: Декември 24, 2010, 05:53:36 am »
Меркурий в Овен е по детски прям, не го бива да играе, не ги умее тарикатските номера - все пак това е кардинален знак, не мутабелен.

Това на 100% важи за приятеля ми. Толкова е по детски прям, че приемам думите му "едно към едно", не защото съм доверчива, а защото при него няма прикритост, шикалкавене, премълчаване...винаги ми дава обратна връзка, реагира спонтанно на думите ми. Като се разделим, не премислям и не си фантазирам, ама сега какво точно е искал да каже или защо си замълча и не реагира на някое мое изказване. Това ми дава невероятно спокойствие и засилва доверието помежду ни. (Меркурий в Овен в съвпад със Слънце и Луна в 5-ти дом) в секстил с моите светила и в тригон с асцендента ми.

Бившия съпруг и бившия приятел - и двамата с Меркурий в екзалтация във Водолей в съвпад със светилата ми - изключително дразнещо. Приемам думите им лично и много близко до сърцето си. Лошото е, че Меркурий във Водолей си мисли, че прекрасно се изразява. Истината е, че се изразява изключително неразбрано и хаотично, бързо, мисълта му е разхвърляна...мисли си, че е казал нещо, а всъщност не го е казал...мисълта му е толкова бърза, че не сварва да я изговори...но това не му пречи да твърди, че е казал нещо, което не е казал.... Труден ми е за издържане Меркурий във Водолей...разчита на това да му "схващаш" мисълта....като странична реакция- веднага се разсейвам - бягам по квадрата на светилата ми с Нептун...

Това подчертаното важи и за мен, дали е от тригона на Мерк и Уран :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Декември 24, 2010, 05:54:19 am »
- хората с Меркурий в Стрелец обичат да послъгват и преувеличават.

Абсолютно. В съвпад с Нептун или Юпитер е нещо страшно.  ;D

Цитат
- тези с Меркурий в Овен много жестикулират, когато говорят и много се палят.

Така е.  ;D Аз съм с Меркурий в Овен в съвпад с Венера и тригон с Нептун - да ме видиш как завъртам китката и какви театрални маниери използвам без да се усетя, ако много се вживея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.