Здравей Гост

11-ти дом и Уран

• 68 Отговора
  • 16862 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:11-ти дом и Уран
« Отговор #20 -: Декември 25, 2010, 08:44:26 pm »
Да не пропуснем само една много важна подробност-11-ти дом е домът на сбъднатите желания.  ;) :blink:

11-ти дом - Водолей принцип
ПРОЦЕС НА ЕМАНЦИПАЦИЯ
[/b]

Способност за еманципация, независимост, бунт, опозиция, дистанция, свободно време, непредвидимост, хоби, внезапни промени, експериментиране, отношение към самостоятелността на другия, тайната на мечтите

Ключови думи и символи: Неавторитетен, антитеза, астрология, бунт, вълнение, братство, ангел, изобретение, авантюра, екстравагантен, ексцентричен, самолет, равенство, височина, новост, оригиналност, пластмаса, прогресивен, реформа, революция, сензация, скокообразен, необикновен,  промяна, птица, изобретател, революционер, приключение

Социологични съответствия: Приятели, партньора на децата ни

Биологични съответствия: Жизнен ритъм (пулс, дишане), подбедрица, малък пищял, мозъчна обвивка, гръбначен мозък, хипофиза, връзки на нервната система

Съответствия при МПС: Свещи, динамо, релета, запалване, десен фар, дясно осветление, нови части

Съответствия в дома (жилището): Балкон, електрически уреди, шалтери, часовник, будилник

На сцената в 11-ти дом се създават приятелства и се срещат хора, с които имаме общи интереси. Тук е показан начинът на работа в общи мероприятия, игри и развлечения, към който се стремим. За отношението ни към организиране на свободното ни време и хобитата определено съдим по знака на върха на 11-ти дом, както и по планетите, които стоят вътре в дома. Тук са също така шансовете и спонтанността, способността за свободно изживяване и удовлетворяване на нуждите ни, както и експериментирането. Неочакваните изненади и обрати се случват в 11-ти дом. Планетите тук показват, в коя област се нуждаем от дистанция, как се освобождаваме (как постигаме свобода и независимост), как организираме свободното си време и как се развива процеса на еманципация. В 11-ти дом се нуждаем от свобода така, както се нуждаем от въздух, за да дишаме.

мойто кратко описание на 11 дом. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #21 -: Декември 25, 2010, 08:50:41 pm »
Да не пропуснем само една много важна подробност-11-ти дом е домът на сбъднатите желания.  ;) :blink:

11-ти дом - Водолей принцип
ПРОЦЕС НА ЕМАНЦИПАЦИЯ
[/b]

Способност за еманципация, независимост, бунт, опозиция, дистанция, свободно време, непредвидимост, хоби, внезапни промени, експериментиране, отношение към самостоятелността на другия, тайната на мечтите

Ключови думи и символи: Неавторитетен, антитеза, астрология, бунт, вълнение, братство, ангел, изобретение, авантюра, екстравагантен, ексцентричен, самолет, равенство, височина, новост, оригиналност, пластмаса, прогресивен, реформа, революция, сензация, скокообразен, необикновен,  промяна, птица, изобретател, революционер, приключение

Социологични съответствия: Приятели, партньора на децата ни

Биологични съответствия: Жизнен ритъм (пулс, дишане), подбедрица, малък пищял, мозъчна обвивка, гръбначен мозък, хипофиза, връзки на нервната система

Съответствия при МПС: Свещи, динамо, релета, запалване, десен фар, дясно осветление, нови части

Съответствия в дома (жилището): Балкон, електрически уреди, шалтери, часовник, будилник

На сцената в 11-ти дом се създават приятелства и се срещат хора, с които имаме общи интереси. Тук е показан начинът на работа в общи мероприятия, игри и развлечения, към който се стремим. За отношението ни към организиране на свободното ни време и хобитата определено съдим по знака на върха на 11-ти дом, както и по планетите, които стоят вътре в дома. Тук са също така шансовете и спонтанността, способността за свободно изживяване и удовлетворяване на нуждите ни, както и експериментирането. Неочакваните изненади и обрати се случват в 11-ти дом. Планетите тук показват, в коя област се нуждаем от дистанция, как се освобождаваме (как постигаме свобода и независимост), как организираме свободното си време и как се развива процеса на еманципация. В 11-ти дом се нуждаем от свобода така, както се нуждаем от въздух, за да дишаме.

мойто кратко описание на 11 дом. :wink2:

Много точно! Току що чух една песен, която напълно отговаря на 11-ти. ;D

http://vbox7.com/play:6d10638e

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Декември 25, 2010, 08:58:05 pm »
Уран в 11-ти дом има потребност от емоционалност...Тук липсват близки емоционални контакти ,защото уран се свързва с приятелските и неформални отношения....Винаги има дистанция в отношенията. Приятелите са странни и оригинални...Срещат се всякакви м/у тях...Тук е много силен страха от по-близките взаимоотношения...Нетрадициония подход към секса е характерен за хората с този аспект Уран в 11-ти дом..........От мунданна гледна точка тук са колективите , неправителствените организации ..., фондациите и парламента...Уран е за свободните и различни , нетипични подходи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #23 -: Декември 25, 2010, 09:00:28 pm »
Слънцето ми е У11 и е на К11откъм 11 дом и на трон-това в синьото отговаря напълно за мен.А мунданният У11-Уран в 12 дом само подсилва всичко,казано :72:
Поздравления!

« Отговор #24 -: Декември 25, 2010, 09:01:16 pm »
Мирабела,тези му изисквания към партньорката много се окрасяват и от съвпада Марс/Нептун в 7 дом-той дава известна доза романтичност,борба за отстояване на идеалите,които често са и мистични и странни за повечето хора,но и стремеж за налагане на тези идеали.Не понася апатията,бързо се отегчава.Такива хора са и много откровени и често си патят и от това.В 7 дом този съвпад означава и чести предателства от партньорите.В смисъл,че той се чувства предаден,дори и да не е така.А при него това всичкото е в Стрелец-повече от всеки му се иска да прекроява партньора по свой образ и подобие мисля
Но да не разводняваме темата на Хелото за Уран
Извинявай, Feia, че ти разводнявам темата! Мис Каприз - точна си! Точно с този Марс в 7-ми в Стрелец иска да прекроява партньорката. С мен не беше искрен, за жалост. В отношенията с мен надделя Нептуна му (У11) и... хайде да не го черня. ;)

За да се включа пак в темата - в 11-тия си дом имам У2 Нептун. Нямам проблеми с парите. Не са много, но са достатъчно. Колкото до сбъднатите желания - сбъдват се, но когато вече не държа много на тях (или се откажа от тях), или когато се потрудя добре (Нептун секстил Сатурн У12). Относно приятелствата - поради присъствието на Нептун ли, не знам, търпя разочарования. Търся идеално приятелство, а такова няма. Плутон ми транзитира през 11-ти дом и си научих уроците. Дано де. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Декември 25, 2010, 09:12:47 pm »
Слънцето ми е У11 и е на К11откъм 11 дом и на трон-това в синьото отговаря напълно за мен.А мунданният У11-Уран в 12 дом само подсилва всичко,казано :72:
Поздравления!

Мерси! ;D

На К11 имам везни , упр. на 11-ти венера е в градус Анарета в Козирог....Мунданния упр. на 11-ти дом е Уран ситуиран в 10-ти в съвпад с МЦ....Една от причините за работа с групи и политически ангажименти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #26 -: Декември 25, 2010, 09:13:15 pm »
Плутон ми транзитира през 11-ти дом и си научих уроците. Дано де. ;D

Плутон е уникалният трансформатор! През където мине никога повече не е същото. Голяма школа -и за хубаво и за лошо.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Декември 25, 2010, 09:15:38 pm »
Мисля , че е много важно и отношението на управителите на оста 5-ти 11-ти от гледна точка на реализацията на желанията и начина на същата...
Погледнете как са аспектирани и какво правят по прогресии и дирекции...

*

missKapriz

« Отговор #28 -: Декември 25, 2010, 09:24:31 pm »
Пр Уран съвпад с пр Меркурий в 12 дом,на по-малко то градус от наталния юпитер-хич не мога да се оправям с тия прогресии :-X,а за дирекции да не говорим-ако някой има идеи какво означават тия аспекти-да ми сподели :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Декември 25, 2010, 09:31:48 pm »
Много ми харесва МИЯ , аз много обичам тази песен....
Аз съм точно на ръба.... :57:

http://vbox7.com/play:6d10638e

« Отговор #30 -: Декември 25, 2010, 09:38:55 pm »
Пр Уран съвпад с пр Меркурий в 12 дом,на по-малко то градус от наталния юпитер-хич не мога да се оправям с тия прогресии :-X,а за дирекции да не говорим-ако някой има идеи какво означават тия аспекти-да ми сподели :blink:

В момента имаш възможност да изучиш нещо много дълбоко. Имаш натален Юпитер в 12-ти дом, което е много силно положение. Винаги гледаш под повърността. Може би се интерсуваш не само от астрология, но и от религия, философия. Учиш всичко интуитивно. Сега имаш възможност да направиш точно това. Вниманието ти може да бъде привлечено от някаква по-екзотична наука (или дори непризното за наука учение). Ако изучаваш чужд език, бързо ще се научиш до говориш на него. Ако се занимаваш с наука, сега е момента да направиш някое откритие, подсказано ти от "вътрешния ти глас". Умът ти, интуицията ти и желанието за нови познания работят заедно в хармония. Възползвай се. Само не знам колко време прог. Меркурий ще се задържи там. Зависи от скоростта му в натала ти. Ако беше дирекция, щеше да е по-дълготрайно.
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 09:44:09 pm от Mirabella »

*

missKapriz

« Отговор #31 -: Декември 25, 2010, 09:43:16 pm »
Мерси,Мирабела!Наистина все задълбавам и това понякога ме уморява,но не харесвам нищо повърхностно.От религия не се интересувам,но за това пък прекалено ме вълнува астрологията,да :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #32 -: Декември 25, 2010, 10:27:30 pm »
В 11 дом са ми Марс и Плутон,
Уран ми е в 1 дом, съвпад с АЦ.

*

Feia

« Отговор #33 -: Декември 25, 2010, 10:32:43 pm »
Мис Каприз, случвали ли са ти се разни странни, тайнствени неща, свързани с приятелите ти, заради Уран в 12-ти дом?

*

Feia

« Отговор #34 -: Декември 25, 2010, 10:33:41 pm »

Разбирам , че Фея се вълнува от любовта и в този ред на мисли бих казала .....Отговора е не в 11-ти , а в 5-ти...

Грешиш Марая и в този случай не разбираш! Вълнувам се от 11-ти дом и от Уран!

*

holanda

« Отговор #35 -: Декември 25, 2010, 10:42:44 pm »
и аз ще пиTам в Хело-style  :mellow:

а за Луна (управлява МЦ) в 11 дом какво ще кажете?

а когато Слънцето управлява 11 дом и се намира в 12 какво ще кажете?

А? М?
знаете ли нещо или нищо не знаете?  ;D

*

missKapriz

« Отговор #36 -: Декември 25, 2010, 10:46:20 pm »
Мис Каприз, случвали ли са ти се разни странни, тайнствени неща, свързани с приятелите ти, заради Уран в 12-ти дом?
Освен това,че ме ползват за отдушник,не се сещам за друго
О,и харесвам хора,които не се страхуват да бъдат различни,но не демонстративни личности,търсещи популярност,а истински странни птици,а заради съвпада с Юпитер изисквам максимална откровеноет от приятелите си.Прощавам им всички странности стига да бъдат себе си

*

Feia

« Отговор #37 -: Декември 25, 2010, 10:47:54 pm »
и аз ще пиTам в Хело-style  :mellow:

а за Луна (управлява МЦ) в 11 дом какво ще кажете?

а когато Слънцето управлява 11 дом и се намира в 12 какво ще кажете?

А? М?
знаете ли нещо или нищо не знаете?  ;D

С туй твойто Слънце в 12-ти дом от какво се страхуваш най-много?

Имаш ли психосоматични заболявания? А големи тайни?  :rolleyes:

Или тайни, свързани с приятелите ти?

*

holanda

« Отговор #38 -: Декември 25, 2010, 10:57:50 pm »
С туй твойто Слънце в 12-ти дом от какво се страхуваш най-много?

Имаш ли психосоматични заболявания? А големи тайни?  :rolleyes:

Или тайни, свързани с приятелите ти?

по Слънце в 12 дом е голямата ми лична сила и вълшебния прашец,с които ви сбъдвам желанията  ;D

психосоматични заболявания май нямам,щом не съм толкова луда да призная за такива  :P ;D

Големи тайни нямам.Моите са среден размер.Казват ,че най-устройвал   :P

За приятелите незнам,ама за da са такива,мисля,че пазенето на тайните им и лоялното отношения влизат в пакета ''приятелство''

кай са за Луната.Уран ми е в 3 дом.

*

missKapriz

« Отговор #39 -: Декември 25, 2010, 11:05:31 pm »
Луна в 11 дом-широк кръг познати,но не много надеждни приятелства,освен ако не е във фиксиран знак Луната.Луната е У10,в 11-може да имаш известни познати и изобщо дава възможност за обществена популярност.Зависи от аспектите на Луната.Може да означава сбуднати мечти или предателства от приятели.
Слънце У11 в 12 дом-предателство от приятели,приятели с окултни интереси.Не обичаш да споделяш плановете си-действаш самостоятелно и тайно.