Здравей Гост

11-ти дом и Уран

• 68 Отговора
  • 16864 Прегледи
*

Feia

Re:11-ти дом и Уран
« Отговор #40 -: Декември 25, 2010, 11:40:43 pm »
Ще споделите ли още ваши наблюдения за хора с мажорно неаспектиран Уран?

Както и за такива с Уран във 2-ри дом?

« Отговор #41 -: Декември 25, 2010, 11:45:55 pm »
Според мен мажорно неаспектираният Уран е бунтар на вътрешно ниво, но не толкова показно навън, както аспектирания (нехармонично аспектирания).
Уран във 2-ри дом може да даде "нестандартна" ценностна система. Човек има цели и идеали, които са различни от тези на околните. Може да не му пука много за парите или да търси източници на доходи, за които малко хора ще се сетят.

Друго, за което отговарят Уран и 11-ти дом и май не беше споменато досега, е ангажирането в обществени каузи. Проучвам този въпрос в момента и ако открия нещо интересно, ще подкрепя с примери.

Нехармонично аспектираният Уран ни кара да бягаме от проблемите. В друга тема беше дискутирана опозицията Хирон-Уран - бягство от болката, липса на примери за подръжание (ако имат такива, те или са умирели млади или изгубили добрия си имидж), голямо желание за свобода във връзките си.
« Последна редакция: Декември 26, 2010, 12:18:32 am от Mirabella »

*

Feia

« Отговор #42 -: Декември 25, 2010, 11:47:27 pm »
Според мен мажорно неаспектираният Уран е бунтар на вътрешно ниво, но не толкова показно навън, както аспектирания (нехармонично аспектирания).
Уран във 2-ри дом може да даде "нестандартна" ценностна система. Човек има цели и идеали, които са различни от околните. Може да не му пука много за парите или да търси източници на доходи, за които малко хора ще се сетят.

Друго, за което отговарят Уран и 11-ти дом и май не беше споменато досега, е ангажирането в обществени каузи. Проучвам този въпрос в момента и ако открия нещо интересно, ще подкрепя с примери.

А за ретроградният Уран какво ще кажеш?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #43 -: Декември 25, 2010, 11:51:48 pm »
Уран в 11-ти дом има потребност от емоционалност...Тук липсват близки емоционални контакти ,защото уран се свързва с приятелските и неформални отношения....Винаги има дистанция в отношенията. Приятелите са странни и оригинални...Срещат се всякакви м/у тях...Тук е много силен страха от по-близките взаимоотношения...Нетрадициония подход към секса е характерен за хората с този аспект Уран в 11-ти дом..........От мунданна гледна точка тук са колективите , неправителствените организации ..., фондациите и парламента...Уран е за свободните и различни , нетипични подходи....

Големият ми син е с Уран и Нептун в 11 дом, още от сега е  дистанциран в контактите си, въпреки че с удоволствие помага на приятелчетата си.
В 5 дом му е Юпитер.
какви трябва да са му желанията??
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 11:56:35 pm от Рая »

« Отговор #44 -: Декември 26, 2010, 12:00:32 am »
Уран във 2-ри дом може да даде "нестандартна" ценностна система. Човек има цели и идеали, които са различни от околните. Може да не му пука много за парите или да търси източници на доходи, за които малко хора ще се сетят.

А за ретроградният Уран какво ще кажеш?

Уран е ретрограден около 5-6 месеца в годината, така че доста хора имат ретро Уран в натала. Извинявай, тук ми е трудно да обобщя. Може би на някои ретро и изявени в натала Урани им е трудно да намерят своята ниша в обществото, защото по-добре от директните такива осъзнават, че са различни.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #45 -: Декември 26, 2010, 12:01:22 am »
В 11 дом са ми Марс и Плутон,
Уран ми е в 1 дом, съвпад с АЦ.

Управителят на 11 дом (Венера) ми е в 8 дом.
Все попадам в съмнителни групи  ;D
Минавала съм през какви ли не перипетии, свързани с приятели и компании, от детството ми досега.
И все съм се оказвала не там, където трябва. Хубавото е, че някак съм съумявала да се измъкна, дори и да съм си патила.

*

holanda

« Отговор #46 -: Декември 26, 2010, 12:11:03 am »
В 5 дом му е Юпитер.
какви трябва да са му желанията??

да стане голям?  :P ;)

възможно е да иска да се проявява като авторитет,лидер,сърцето на компанията в най-близките си контакти(хора,които отговарят на интересите му /коuто може наистина да са по-нетрадиционни/)..със случайни хора и такива извън неговия кръг е по-формален и труден за комуникация.

missKapriz,мерсu за постнатото за Луна в 11 дом,При мен е в Дева.Имам влиятелни познати.И мечти  :blink:
засега са само мираж.Има време...И тригони  ;D.

*

Feia

« Отговор #47 -: Декември 26, 2010, 12:16:18 am »
А какви наблдения имате за 11-ти дом в Дева?

*

holanda

« Отговор #48 -: Декември 26, 2010, 12:29:09 am »

трябва да прочета том 1-ви на Макевърс ,за да отговоря така общо  ;D.
Може да се каже,че за да просъществува едно приятелство,то човека трябва да отговаря на изисванията на натива и да му бъде полезен.Неща от рода на ''приятел ми е,защото го чувствам близък и ме разбира'' не важат.Тук има ''майка му е зъболекар,а той не пие (uдеален за обикаляне по баровете)''.

*

Divna

• 2478
« Отговор #49 -: Декември 26, 2010, 12:30:20 am »

Само хубави.   ;);D

Какво точно те интересува?

*

missKapriz

« Отговор #50 -: Декември 26, 2010, 12:31:42 am »
Imam позната с Уран/У5/ в 11 в куинконс със стелиума и в 4 дом-от 2 години има извънбрачна връзка,но с любовника си е повече отколкото с мъжа си.Всъщност прави секс само с мъжа си вече,другия не искал,а мъжа и знае за другия,но я чака да се наиграе.А всъщност връзката не е никаква игра,а е от типа "умиране има отърване-не",то не са драми,ъмнения,раздели за по 1 ден,а все са за винаги ако я слушам нея ;D,екшъни-край нямат.Забавлявам се много с тях де.
Тя прави големи компромиси заради него.Всички сметки ги плаща тя.Абе Уран е това-странност от всякакъв род.Това е първата и извънбрачна връзка.Уран е в последния градус на Лъва.
Медийна личност е покрай една драма в живота си,продължаваща 16 години-ето една проява на Уран в 11 в обществената сфера

*

Feia

« Отговор #51 -: Декември 26, 2010, 12:31:59 am »

Само хубави.   ;);D

Интересува ме всичко по въпроса, защото аз имам 11-ти дом в Дева и малко във Везни.

*

Divna

• 2478
« Отговор #52 -: Декември 26, 2010, 12:34:23 am »
Значи имаш подобна домофикация като моята. А имаш ли планети в 11 дом?

*

Feia

« Отговор #53 -: Декември 26, 2010, 12:35:43 am »
Значи имаш подобна домофикация като моята. А имаш ли планети в 11 дом?

Не!

Управителят на 11-ти дом ми е в 7-ми, на ДС в Телец.

*

Divna

• 2478
« Отговор #54 -: Декември 26, 2010, 12:37:06 am »
Като говоря за 11 дом, взимам Уран и планетите в дома.
Уран в кой дом е и какви аспекти получава?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #55 -: Декември 26, 2010, 12:37:09 am »

Само хубави.   ;);D

Интересува ме всичко по въпроса, защото аз имам 11-ти дом в Дева и малко във Везни.

Високи изисквания към приятели , вманиачена на тема точност и коректност....Приятелите са или трябва да бъдат интелигентни и забавни , младежкия дух следва да се усеща....Наред с това е много важно каква храна консумират....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #56 -: Декември 26, 2010, 12:39:41 am »

трябва да прочета том 1-ви на Макевърс ,за да отговоря така общо  ;D.
Може да се каже,че за да просъществува едно приятелство,то човека трябва да отговаря на изисванията на натива и да му бъде полезен.Неща от рода на ''приятел ми е,защото го чувствам близък и ме разбира'' не важат.Тук има ''майка му е зъболекар,а той не пие (uдеален за обикаляне по баровете)''.

Това, което търся от приятелите си е да са ми полезни с нова информация. Като аз също силно се стремя да им давам нова информация и съм готова на жертви заради това.

Трябва да имат същите интереси като моите, иначе просто няма да има за какво да си говорим, а комуникацията е ясно, че е много важна в случая.

Въобще, в приятелството ми са важни комуникацията, притежаването на достатъчно знания, придобиването на нови знания и желанието от страна на двете страни да се развиват и да придобиват нови знания.

« Отговор #57 -: Декември 26, 2010, 12:41:14 am »
Ще споделите ли още ваши наблюдения за хора с мажорно неаспектиран Уран?

Както и за такива с Уран във 2-ри дом?
Моят уран в скорпион е във втори дом и има само един аспект -квадратура с Марс.Уран управлява пети дом в натала.Квадратурата на тр.уран към натално слънце беше период на любов и нямане на пари,но си го спомням с добри чувства това време.Когато уран стъпи на върха на 6 дом ми откриха проблем с щитовидната жлеза.Когато уран беше в четвърти дом загубих родителите си.При мен уран дава събитийност на физическо ниво.

« Отговор #58 -: Декември 26, 2010, 12:42:50 am »

Това, което търся от приятелите си е да са ми полезни с нова информация. Като аз също силно се стремя да им давам нова информация и съм готова на жертви заради това.

Трябва да имат същите интереси като моите, иначе просто няма да има за какво да си говорим, а комуникацията е ясно, че е много важна в случая.

Въобще, в приятелството ми са важни комуникацията, притежаването на достатъчно знания, придобиването на нови знания и желанието от страна на двете страни да се развиват и да придобиват нови знания.

И при мен е същото. Въпреки че на К11 е Стрелец.

*

Feia

« Отговор #59 -: Декември 26, 2010, 12:45:22 am »

Високи изисквания към приятели , вманиачена на тема точност и коректност....Приятелите са или трябва да бъдат интелигентни и забавни , младежкия дух следва да се усеща....Наред с това е много важно каква храна консумират....

Да, важно е да имат младежки дух, дори и да са два и повече пъти по-възрастни от мен. Да имаме общи интереси и свободен дух или поне стремеж към такъв.

Не бих казала, че съм вманиачена на тема точност и коректност!

За мен не е важно това каква храна консумират. Нооо, откакто се запознах с един Уранианец вегетарианец и аз самата (за трети път в живота ми) станах вегетарианка, животът започна да ме събира с вегетарианци. Някои от тези вегетарианци са астролози, някои професионални.  ;D

Просто случайност!