Здравей Гост

11-ти дом и Уран

• 68 Отговора
  • 16867 Прегледи
*

Feia

11-ти дом и Уран
« -: Декември 25, 2010, 05:50:47 pm »
Много ми се иска да обсъдим 11-ти дом и Уран и тяхното влияние.

Нека всеки да каже от личен опит и от това, което е наблюдавал при другите някои по-интересни, а може и не толкова интересни неща, свързани с тях.

Приятели, изменчивост, нестабилност, неочаквани изненади...

Какво сте наблюдавали при случаи на неаспектиран Уран в хороскопа?

Аз ще започна с това, че моят Уран упрвалява 4-ти дом и по стечение на обстоятелствата откакто бях малка все си сменяхме дома.

Сега споделете и вие нещо за Уран.

*

missKapriz

Re:11-ти дом и Уран
« Отговор #1 -: Декември 25, 2010, 06:54:24 pm »
Уран ми е У5 и е в 12 дом-хобито ми е астрология-колко буквално,нали :)

*

Feia

« Отговор #2 -: Декември 25, 2010, 07:04:22 pm »
Уран ми е У5 и е в 12 дом-хобито ми е астрология-колко буквално,нали :)

На мен ми е по-любопитно положението му в 12-ти дом.  :rolleyes:

Имаш ли страхове от светкавици, да не те удари ток или нещо друго по Уран?

Обичаш ли езотериката?

Какво друго можеш да кажеш за положението му в твоя 12-ти дом на странните работи и тайните?  :rolleyes:

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Декември 25, 2010, 07:13:35 pm »
Страх от гръмотевици имам от малка,от ток също-не пипам даже бушони и крушки не сменям.
Езотерика не обичам особено
Уран е в съвпад с Юпитер-чувствам се късметлийка
Пупупу
За тайните-всичките ми тайни излизат наяве,за това се старая да нямам ,така или иначе не остават дълго тайни.
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 07:18:11 pm от missKapriz »

*

Feia

« Отговор #4 -: Декември 25, 2010, 07:18:09 pm »
Страх от гръмотевици имам от малка,от ток също-не пипам даже бушони и крушки не сменям.
Езотерика не обичам особено
Уран е в съвпад с Юпитер-чувствам се късметлийка
Пупупу

Случвало ли ти се е нещо неочаквано по 12-ти дом?

А виждала ли си призраци?

:rolleyes:

*

missKapriz

« Отговор #5 -: Декември 25, 2010, 07:22:25 pm »
Странно по 12 дом да-оцелявала съм тогава,когато според лекарите оцеляват много малък процент и то благодарение на една отзивчива лекарка от Бърза помощ
Призраци не съм виждала,но да-имам странни прояви по 12 дом понякога.на които обаче не обръщам много внимание-все ги взимам за някакви случайности и съвпадения.Както казах не вярвам в нищо езотерично и мистично.

« Отговор #6 -: Декември 25, 2010, 07:23:05 pm »
Един познат има мажорно неаспектиран Уран в Скорпион, У10 на DC (откъм 6ти дом). Не е бунтар. Трудно му е във връзките - лесно ги започна, но и бързо приключва с тях, а твърди, че търси трайна връзка (АС Телец). Сега имал някаква връзка, дано му провърви този път. В работата е също толкова непостоянен - трудно намира подходящо време и начин да прояви таланта си. Не работи достатъчно над себе си - талант има, но само с талант без работа не става. Липсва му бащинската фигура определено. Баща му е готин човек (по мое мнение), типична уранова личност (за жалост не му знам данните). Дава много свобода, но като за него - прекалено много явно. Относно присъствието на Уран в 6тия му дом - както писах вече, липса на желание за труд. Освен това е доста нервен.
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 01:35:31 pm от Mirabella »

*

missKapriz

« Отговор #7 -: Декември 25, 2010, 07:39:20 pm »
Уран на Дсц-трудно ще има стабилна връзка,освен ако не е с някоя силно Уранова личност.Иначе все ще му доскучават.Ще намира партньорките си за безинтересни и ще се впуска в ново търсене.
Марс и Нептун само задълбочават проблема.
Нептун-защото замъглява и идеализира представата за партньора,преди да дойде отрезвяването
Марс-защото дава достатъчно енергия да продължи да търси Идеалната

« Отговор #8 -: Декември 25, 2010, 07:49:58 pm »
Много си права Мис Каприз. ;) :wub: Все пак, дано успее момчето.

Сега да кажа два лафа (може и повече ;D) за моя Уран. Защото смея да твърдя, че аз имам силен Уран. Уран ми е У1 в 10-ти дом, на МС, съвпад с Луна (У6), секстил с Меркурий (У5, У8, на АС), квадрат със Слънце (У7, в 1-ви дом). И аз имам проблеми в партньорството - не само любовното, в дейностите по 7-ми дом проявявам бунтарство, а също и към остарели догми на разни "авторитети" (шефове и др.) ;D. Иначе си харесвам Урана. Малко съм нервна, сменям често настроенията, но като ми дойде урановото вдъхновение - няма грешка. Както се казва, имам интуиция. Не съв сменяла работата си (досега), напротив - стоя си там и се опитвам да направя кариера. Не съм имала сериозни спадове и нестабилност в работата, само конфликти с част от ръководството (вече бившото). Просто имам прекалено разностранни интереси, често сменям желанията за професионална изява. Баща ми има силен Уран, но е по-скоро сатурнова личност - стабилен и старомоден (в добрия смисъл на думата... е понякога не само ;D).
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 07:59:23 pm от Mirabella »

*

Feia

« Отговор #9 -: Декември 25, 2010, 07:53:12 pm »
Мис Каприз, според теб когато Уран е във 2-ри дом и е в тригон с МС, как ще се получи така, че човек да има стабилна работа и стабилни доходи?

Когато работата не е по Уран?

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Декември 25, 2010, 07:58:36 pm »
Ако от някъде този аспект се подкрепя от Сатурн,примерно-защо не!
Аз имам Луна във 2 дом и според изолираното тълкуване на спекта следва да имам големи колебания в доходите,а не бих казала че е така.Но Луната има тригон с венера на МЦ и секстил с Управителя си Плутон-дано схващаш мисълта ми

« Отговор #11 -: Декември 25, 2010, 07:59:56 pm »

ми, момчето търси от балерина нагоре...да му пожелаем успех в търсенето  :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Feia

« Отговор #12 -: Декември 25, 2010, 08:01:02 pm »
Аз имам Луна във 2 дом и според изолираното тълкуване на спекта следва да имам големи колебания в доходите,а не бих казала че е така.Но Луната има тригон с венера на МЦ и секстил с Управителя си Плутон-дано схващаш мисълта ми

А, ако няма подкрепящ аспект от Сатурн и въобще няма никакви аспекти, а само полуаспекти?

*

missKapriz

« Отговор #13 -: Декември 25, 2010, 08:07:14 pm »
Хело,защо не сложиш картата,която те интересува

*

Mia21

• 2502
« Отговор #14 -: Декември 25, 2010, 08:09:18 pm »
Моят Уран е в 5-ти дом - съуправител на 7-ми и управител на 8-ми и 9-ти.Относно 11- ти дом имам стелиум там- Венера, Юпитер, Слънце, Меркурий. Управител е Марс, намиращ се на Ас-та. Винаги съм казвала, че на мен ми се случват най-странните неща. В живота ми винаги е присъствал силен елемент на изненада, много приятели, доброжелатели, хора ,които изневиделица се появяват и ми подават ръка, влиятелни хора. Уран ми е давал много, но и доста ми е взимал.Като цяло мога да кажа, че съм любимка на съдбата и вярвам в чудесата./ Да не чуе опашатия! :blink: /

« Отговор #15 -: Декември 25, 2010, 08:13:27 pm »

ми, момчето търси от балерина нагоре...да му пожелаем успех в търсенето  :mellow:

Хахаха, да! Аз не бях (и не съм) балерина. Както каза Мис Каприз, той иска всичко да е идеално. Нещо като в Лебедово езеро. Тя - красива, беззащитна, адски женствена (и не много умна и оправна, макар че това той няма да го признае), а той - принцът на белия кон, който ще я спаси и направлява в живота. Но това е във фантазиите му. В реалния живот не му се иска да тръгва да спасява, предпочита той да бъде спасен. В крайна сметка неговият идеал за жена май беше грозното патенце, което той ще превърне в красив лебед. Съжалявам, ако се разприказвах прекалено много. Интересен ми е от психологическа гледна точка, че съм любител-психолог.

*

missKapriz

« Отговор #16 -: Декември 25, 2010, 08:17:10 pm »

А, ако няма подкрепящ аспект от Сатурн и въобще няма никакви аспекти, а само полуаспекти?
Във 2 дом Уран може да означава и печелене на пари чрез някакви нетрадиционни умения-още повече,че е в тригон с МЦ.А също и неочаквани приходи от промяна в социалното ти положение.
Иначе сам по себе си Уран във 2 дом може да е причина и за внезапни загуби,кражби,но тъй като няма лоши аспекти в картата ти,едва ли ще е нещо същеествено.По-скоро от тук идват твоите необичайни интереси-в смисъл,че се опитваш да намериш отговори на въпроси,които рядко интересуват връстниците ти.А предполагам имаш слабост и към необикновени вещи,харесваш уникати и антики.Слабост към митология и древни тайнства.

*

missKapriz

« Отговор #17 -: Декември 25, 2010, 08:21:48 pm »
Мирабела,тези му изисквания към партньорката много се окрасяват и от съвпада Марс/Нептун в 7 дом-той дава известна доза романтичност,борба за отстояване на идеалите,които често са и мистични и странни за повечето хора,но и стремеж за налагане на тези идеали.Не понася апатията,бързо се отегчава.Такива хора са и много откровени и често си патят и от това.В 7 дом този съвпад означава и чести предателства от партньорите.В смисъл,че той се чувства предаден,дори и да не е така.А при него това всичкото е в Стрелец-повече от всеки му се иска да прекроява партньора по свой образ и подобие мисля
Но да не разводняваме темата на Хелото за Уран

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Декември 25, 2010, 08:35:39 pm »
Много ми се иска да обсъдим 11-ти дом и Уран и тяхното влияние.

Нека всеки да каже от личен опит и от това, което е наблюдавал при другите някои по-интересни, а може и не толкова интересни неща, свързани с тях.

Приятели, изменчивост, нестабилност, неочаквани изненади...

Какво сте наблюдавали при случаи на неаспектиран Уран в хороскопа?

Аз ще започна с това, че моят Уран упрвалява 4-ти дом и по стечение на обстоятелствата откакто бях малка все си сменяхме дома.

Сега споделете и вие нещо за Уран.

11-ти дом е трудно да го разгледаме самостоятелно , без 5-ти....Това е онази специална ос в астрологичната карта свързана със сърцето и неговите желания , както и реализацията на същите....От управителя на 11-ти дом и неговите аспекти съдим за реализацията на 5-ти дом , за онова което ще или бихме постигнали....
Разбирам , че Фея се вълнува от любовта и в този ред на мисли бих казала .....Отговора е не в 11-ти , а в 5-ти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #19 -: Декември 25, 2010, 08:37:18 pm »
Да не пропуснем само една много важна подробност-11-ти дом е домът на сбъднатите желания.  ;) :blink: