Здравей Гост

Трудните* карти

• 53 Отговора
  • 6887 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Трудните* карти
« Отговор #20 -: Декември 30, 2010, 06:10:34 am »
Карти, при които възлите са около ъглите, в съвпад със светилата или управителя на асц. май не реагират според очакванията. Обикновено астролозите се бъгват в прогностиката. Когато иде реч за описание на натални предпоставки и характер, и психологически модели, картата по-лесно се натаманява. При прогнозиране на конкретни предстоящи събития нещата бягат.

Чела съм точно противоположното мнение. И то с мотивете на abroad  ;D за такива карти се счита, че са фиксирани и много по - конкретни като събитийност.

Забелязвам една съвсем различна тенденция, а и други хора във форума мие правило впечатление, че я мислят: буквалността на аспектите в периодът  на описанието им са с изменящи се значения.  И тук не говоря за нива на проявление, а за начини на проявлени. Поради комплексността на картата  емалко трудно да се усети "промяната", но ще си позволя да намеся картитет Таро, които са започнали да показват различни от спряганите възможни отговори.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #21 -: Декември 30, 2010, 04:13:48 pm »
Имаш предвид западната или ведическата?
Дотук като че ли нямам такива наблюдения, пред очите си имах такъв пример, който реагираше като по часовник на прогностичните техники (У1 и У7 в съвпад с Раху в rasi; възли по оста 4/10 дом в западната, в съвпад с Луната).
Но имам и друг пример - Раху в 1 дом и Кету в 7ми, У1 в съвпад с Кету в rasi - изключително труден за прогнозиране.
Лично на мен рахувците са ми по-предсказуеми заради по-голямата им склонност към първосигналност и импулсивност. Кетувците са по-трудни за предсказване на събития.

В индийската. Наблюденията ми са от форумния ни живот  ;D - тези, дето все не ни работят транзитите, сме все такива навъзлени.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #22 -: Декември 30, 2010, 04:17:01 pm »
Lillie,  какво имаш предвид с рахувци и кетовци? съвпад на планетка само с една от галвите ?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Декември 30, 2010, 06:59:56 pm »
Подчертаване на единия възел за сметка на другия, макар че има хора, при които и двата възела са силни.
Например, имам приятелка с Кету в първи дом, но Луната е в един знак с Раху (в сид. Рак). И в интерес на истината се затруднявам да я определя дали е кетувица или рахувица.
Ако се сещате, и в картата на оня откачалник, която стои в една от темите като пример за домашно малтретиране, и двата възела са подчертани - Луна с съвпад с Раху в сид. Рак и Слънце, Марс и Меркурий в сид. Козирог в съвпад с Кету. И не може да се каже, че при него единият възел надделява. Действат и двата, при това доста негативно.
И при двамата прогностичните методи работят, друг е въпросът, че рядко се вслушват в съветите и правят всичко на своя глава, действат като зомбирани.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #24 -: Декември 30, 2010, 11:14:09 pm »
Според Уран по западната, картата ми е трудна, опърничава, не знаеш от къде ще ти дойде ;D, СЛВ е в знака на АС
По индийците Слънце/Меркурий/Раху съвпадат, а Кету съвпада със Сатурн, което освен с трудна, не ме прави надявам се изрод ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Декември 30, 2010, 11:18:15 pm »
Подчертаване на единия възел за сметка на другия, макар че има хора, при които и двата възела са силни.

Лили , не защото моята карта е сред този показател , а защото двата възела са първо по оста 1-7 ми , интерсептирани , управителите са във взаимна рецепция...., мисля , че прочита е много сложен от гледна точка на разбирането...

По отношение на тайминга мисля , че основното и важно нещо е в часа на раждане и точната и прецизна ректификация... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #26 -: Декември 30, 2010, 11:19:18 pm »
Abroad, govori6 po kartata si, a az ne sym q vijdala i mi e trudno da te razbera. Za6to ia namira6 trudna? Kato sybitiinost li ne otgovaria?

*

abroad

« Отговор #27 -: Декември 30, 2010, 11:22:45 pm »
По отношение на тайминга мисля , че основното и важно нещо е в часа на раждане и точната и прецизна ректификация... :-\

не е само това
още повече плюс минус 1г. кой ти я брои ;D
въпросът е в правилното предвиждане естеството на събитието, а не в стил на приказката тате много познава - или ще вали, или няма да вали ;D

*

abroad

« Отговор #28 -: Декември 30, 2010, 11:25:45 pm »
Abroad, govori6 po kartata si, a az ne sym q vijdala i mi e trudno da te razbera. Za6to ia namira6 trudna? Kato sybitiinost li ne otgovaria?

Да, стъпих върху моята карта, но не визирам само нея
Трудна е за прогностика, като изобщо нямам предвид тайминга на събития

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Декември 30, 2010, 11:26:40 pm »

не е само това
още повече плюс минус 1г. кой ти я брои ;D
въпросът е в правилното предвиждане естеството на събитието, а не в стил на приказката тате много познава - или ще вали, или няма да вали ;D

Аха... ;D , вдянах....
Тогава прочита не е направен от необходимата персона , която е или не е пристрастена , вероятно знае малко...
Ако визираш себе си за прочита искам да ти кажа , че и аз имам подобни моменти по определени карти...Трудно ми е да гледам картите на децата си....Макар , че винаги съм била обективна.... :-[ :-[ ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #30 -: Декември 30, 2010, 11:31:40 pm »

Да, стъпих върху моята карта, но не визирам само нея
Трудна е за прогностика, като изобщо нямам предвид тайминга на събития

Ima6 li konkretna planeta, koiato use6ta6 kato trudna, dali e aktivna ili e v aktiven dom ...? Namerila li si kyde e ahilesovata peta v kartata si?

*

abroad

« Отговор #31 -: Декември 30, 2010, 11:36:55 pm »
Ima6 li konkretna planeta, koiato use6ta6 kato trudna, dali e aktivna ili e v aktiven dom ...? Namerila li si kyde e ahilesovata peta v kartata si?

Благодаря за въпроса ;D
Искам да кажа много добър въпрос - мисля, че Луната и Марс са ми най-трудни, разбира се без да съм изобщо сигурна :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Декември 30, 2010, 11:40:11 pm »

Но ако часът е точен и ректифициран няколко пъти, неработещите прогнози няма да се дължат на това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #33 -: Декември 30, 2010, 11:46:34 pm »

Благодаря за въпроса ;D
Искам да кажа много добър въпрос - мисля, че Луната и Марс са ми най-трудни, разбира се без да съм изобщо сигурна :lol:

Pogledni, koia planeta polu4ava naii-mnogo napregnati aspekti. Pod napregnati aspekti razbiraii kvadraturi. Posle vij dali ot tazi planeta izliza pozitiven aspekt. Naprimer ako planetata polu4ava kvadratura, no v sy6toto vreme i trigon ot niakoa druga planeta, to togava ne e tolkova stra6no. Pri men Luna e naii-naranena, za6toto polu4ava samo kvadraturi i se namira v deiistven dom /1/ i v naj-lo6ia znak za neia /Skorpion/. No se svikva, niama nakyde.  :-[ Vajno e da se osyznae i da se raboti.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Декември 30, 2010, 11:48:40 pm »

Но ако часът е точен и ректифициран няколко пъти, неработещите прогнози няма да се дължат на това.

Ректифицирания час е на база събития...Значи картата е работеща или към определен период е работила... :-\
При условие , че липсват дирекции и прогресии , онези важни събития , които срещаме в определени етапи от живота си , са рядко явление.
В тоя ред на мисли , аз бих потърсила причината извън астрологията и картата... :(

*

abroad

« Отговор #35 -: Декември 30, 2010, 11:54:35 pm »
Pogledni, koia planeta polu4ava naii-mnogo napregnati aspekti. Pod napregnati aspekti razbiraii kvadraturi. Posle vij dali ot tazi planeta izliza pozitiven aspekt. Naprimer ako planetata polu4ava kvadratura, no v sy6toto vreme i trigon ot niakoa druga planeta, to togava ne e tolkova stra6no. Pri men Luna e naii-naranena, za6toto polu4ava samo kvadraturi i se namira v deiistven dom /1/ i v naj-lo6ia znak za neia /Skorpion/. No se svikva, niama nakyde.  :-[ Vajno e da se osyznae i da se raboti.

Луната е в Рак и 8ми - няма нито един добър аспект :lol:, освен опозицията със Слънце/Мерк ;D
Марс има само един добричък секстил със Сатурн ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Декември 31, 2010, 12:07:27 am »

Луната е в Рак и 8ми - няма нито един добър аспект :lol:, освен опозицията със Слънце/Мерк ;D

Но все пак е силна луна Аброд...рачешка... :blink: ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Декември 31, 2010, 12:13:21 am »
При мен скорпионският Марс в 4 дом няма нито един хубав аспект. Другите мисля, че се ядват.

п.п.По повод рачешката Луна:Именно, че е на трон и не получава хубави аспекти не я ли прави по-опасна?

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #38 -: Декември 31, 2010, 12:14:59 am »
Pogledni, koia planeta polu4ava naii-mnogo napregnati aspekti. Pod napregnati aspekti razbiraii kvadraturi. Posle vij dali ot tazi planeta izliza pozitiven aspekt. Naprimer ako planetata polu4ava kvadratura, no v sy6toto vreme i trigon ot niakoa druga planeta, to togava ne e tolkova stra6no. Pri men Luna e naii-naranena, za6toto polu4ava samo kvadraturi i se namira v deiistven dom /1/ i v naj-lo6ia znak za neia /Skorpion/. No se svikva, niama nakyde.  :-[ Vajno e da se osyznae i da se raboti.

Но все пак е силна луна Аброд...рачешка... :blink: ;)

Луна в 8 дом е градината с мините, и ако някой от близките и влезе в минното и поле, може и да настапи някоя от тях. :rolf:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Divna

• 2478
« Отговор #39 -: Декември 31, 2010, 12:17:43 am »

Ne e lesno. Vse edno e skorpionska. Vajno e da ia osyznae6 v dylbo4ina i 6te se 4uvstva6 po-dobre.