1. Имал ли си пречки в училищните знания или в изразяването?
2. Родителите ти казвали ли са ти като малък често, че трябва да внимаваш какво, как и на кого говориш?
3. Родителите ти оставяха ли те да се изразяваш така както ти желаеш или ти налагаха ограничения?
4. В момента стремиш ли се много да говориш?
5. Мислиш ли си, че би получил признание от другите говорейки и убеждавайки ги в това, което ти вярваш?
6. Родителите ти строги родители ли са? Тук визирам най-вече баща ти.
7. Имаш ли задръжки в изразяване на емоциите си?
8. Страхуваш ли да показваш емоционалното си състояние?
9. В домът ти има ли някакъв строг ред и порядък? Например да се вечеря в точно определен час, на масата да се храниш винаги с нож и вилица, никога да не започваш да се храниш преди останалите да са седнали и да са готови да започнат ...?
10. Спориш ли често?
11. Обичаш ли да налагаш мнението си?
Като за начало това е достатъчно. Можеш да ми отговориш кратичко на всеки един от въпросите.
1. ако имаш предвит дали учението ми е било трудно - да
2. не мисля, че не.
3. така както аз си желя .. нямам спомен да са ми налагали ограничения.
4. не разбрах в какъв смисъл дали се стремя много да говоря, но на последък виждам нещата от гледна точка, от която другите не могат да ги видят и доста често се чудят защо съм казал това и онова без да има логика за тях.
5. бих получил признание, ако почувстват и вярват в нещата така както аз и ако ги виждат така както аз. (но това е трудно)
6. докъто съм бил по-малък може би да баща ми беше строг, но вече не му позволявам да се държи така както преди.
7. може би ми е трудно да си изразя емоцията или по скоро ме е страх от неуспеха или от това,че не мога да подбера правилните думи.
8. да се страхувам не по скоро ми е трудно или просто не знам как, но всичко е според ситуацията и зависи за какво става дума.
9. категорично не.
10. не или поне така си мисля.
11. ако кажа не ще излъжа ако кажа да също ще излъжа.. но може би да.
и тука искам да вмъкна нещо което може би ще бъде от полза- до колкото знам на майка сестра и са ми правили магии така да го нарека и до 6годишна възраст не съм можел да говоря.
майка ме е водила при един дядо който първия път не е успял да ми помогне а на 2рия път след като ми е помогнал е починал .. казал е че ще бъда силен,богат,известен и уважаван човек.
бог да го прости този човек най-много ме боли, че не знам името му.