Здравей Гост

Бащите в хороскопа и влиянието им при избора на мъж

• 143 Отговора
  • 17296 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Бащите в хороскопа и влиянието им при избора на мъж
« Отговор #80 -: Януари 07, 2011, 10:25:04 pm »
Lillie ако и сложиш картата, ще можем много интересно да видим защо е така. :25:

Това е картата.
Расла е в нормална атмосфера. В първата й връзка, която продължи 7 години, също нямаше ексцесии, но в един момент й "доскуча" и впоследствие среща друг мъж (сегашния партньор), който в началото е давал вид на света вода ненапита, но после се разбра що за стока е, но късно. Вече имат бебе на няколко месеца и няма мърдане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #81 -: Януари 07, 2011, 10:25:58 pm »
Lillie ако и сложиш картата, ще можем много интересно да видим защо е така. :25:

Това е картата.
Расла е в нормална атмосфера. В първата й връзка, която продължи 7 години, също нямаше ексцесии, но в един момент й "доскуча" и впоследствие среща друг мъж (сегашния партньор), който в началото е давал вид на света вода ненапита, но после се разбра що за стока е, но късно. Вече имат бебе на няколко месеца и няма мърдане.

Лили, ти не беше ли писала за това момиче, че не иска да се върне при родителите си, защото се е скарала с тях?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Януари 07, 2011, 10:26:48 pm »
Lillie,

миналата година след една поредица от събития се вкарах в една тежка дилема и накрая попитах една астроложка (мисля, че може да се досетиш коя е): възможно ли е според нея, да се роди дете със Сатурнови аспекти, тежки при това и да има страхотно семейство, изпълнено с любов, щастие и хармония, подкрепа, разбиране и желание да се даде най-доброто за него?

Отговорът беше "не".

Предполагам, че разбираш, че за мен никоя астроложка не е последна инстанция. Особено ако има проблем със собствения си хороскоп.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Януари 07, 2011, 10:29:17 pm »

Лили, ти не беше ли писала за това момиче, че не иска да се върне при родителите си, защото се е скарала с тях?

Не защото се е скарала с тях, а защото партньорът е ходил в тях да ги заплашва и на нея й е забранил да общува с нейните родители. Бебето вече е на половин година, а нейните родители още не са го видяли, не бяха и сред поканените на изписването й от родилното. Изглежда, че с тоя съвпад на Марс и Сатурн в 7 дом в нейната карта партньорът "коли и беси".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #84 -: Януари 07, 2011, 10:32:40 pm »
Моделът на поведение се "конструира" още във вътреутробния период и ранното детство.

Ако майка ми не беше, това което е, луната ми щеше да е перфектна без квадрати и лоши МП. Ако баща ми не беше манипулиран от майка ми, аз нямаше да имам тоя точен съвпад на Слънце/Плутон в картата си.  :blink:
Всичко е въпрос на приемане и осъзнаване. Ако нещата не ни харесват може да предприеме и промяна. Да си изградим наша система, в която да се чувстваме много по-щастливи. За това се изисква обаче
1. Осъзнаване на ситуацията.
2. Приемане на нещата такива, каквито са.
3. Действане, ако старата система не ни харесва, за да я променим.

Трудно е да се стигне дори до първата точка, защото психологическата защитата ни е веднага да я отречем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Януари 07, 2011, 10:36:51 pm »
Сянката на психологическата проекция спира да ни дебне зад всеки ъгъл, след като я осъзнаем. Проекцията е най-силно изразена при несъзнателните хора, непостигнали все още психологическа зрялост или поради някакви причини останали инфантилни и в по-зряла възраст. Изключително мощен инструмент е проекцията, вкл. за манипулация на съзнанието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #86 -: Януари 07, 2011, 10:39:34 pm »
Повече от ясно е, че жените, които се възхищават на бащите си, търсят партньори, които да приличат на тях, докато тези, които са дълбоко огорчени и разочаровани от бащите си търсят техен пълен антипод.

*

Divna

• 2478
« Отговор #87 -: Януари 07, 2011, 10:40:12 pm »
Сянката на психологическата проекция спира да ни дебне зад всеки ъгъл, след като я осъзнаем. Проекцията е най-силно изразена при несъзнателните хора, непостигнали все още психологическа зрялост или поради някакви причини останали инфантилни и в по-зряла възраст. Изключително мощен инструмент е проекцията, вкл. за манипулация на съзнанието.

Проекцията е бягство от реалността! Много по-лесно е съзнанието ни да моделира нещо, което харесваме и ни носи удоволствие, отколкото да видим нещата такива, каквито са в действителност.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #88 -: Януари 07, 2011, 10:40:24 pm »
а Марс и Сатурн в 7 дом в нейната карта партньорът "коли и беси".

сестра ми е с този съвпад + юпитер там- наистина партньорът все е недоволен от нас - близките роднини..
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Feia

« Отговор #89 -: Януари 07, 2011, 10:40:49 pm »
Сянката на психологическата проекция спира да ни дебне зад всеки ъгъл, след като я осъзнаем.

Не мисля, че е така. Само осъзнаването не е достатъчно за излекуването. То е само първа стъпка, но изощо не мисля, че е достатъчно.

Така е и при хората с порок - като ядене, пиене, пушене. Осъзнаваш, че цигарите ти вредят, че пушиш, защото си нервен, защото заместваш някакви липси, обаче пак не можеш да се озаптиш и да спреш.

Проекицята е най-силно изразена при несъзнателните хора, непостигнали все още психологическа зрялост или поради някакви причини останали инфантилни и в по-зряла възраст.

Психологическа зрялост! Мисля, че повечето хора на планетата са психологически незрели!

Несъзнателни хора - почти всички мотиви за мислите и действията на човека са несъзнавани!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Януари 07, 2011, 10:41:46 pm »
Повече от ясно е, че жените, които се възхищават на бащите си, търсят партньори, които да приличат на тях, докато тези, които са дълбоко огорчени и разочаровани от бащите си търсят техен пълен антипод.

А тези, които никога не са виждали баща си и не го познават, какво търсят?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #91 -: Януари 07, 2011, 10:44:31 pm »

Проекцията е бягство от реалността!

Проекцията е просто начин на живот и на възприемане на реалността от нас, хората. И понеже е неосъзната, няма как хората да разберат защо вършат някои неща.

Ако си си въобразила, поради голямо его или неразбиране, че ти нямаш стотици проекции, значи грешиш!

Всички хора имат.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #92 -: Януари 07, 2011, 10:44:35 pm »

А тези, които никога не са виждали баща си и не го познават, какво търсят?

дори и те имат пример на близък възрастен мъж пред себе си, било дядо или друг мъж в живота на майката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Януари 07, 2011, 10:47:43 pm »

Психологическа зрялост! Мисля, че повечето хора на планетата са психологически незрели!

Несъзнателни хора - почти всички мотиви за мислите и действията на човека са несъзнавани!

На същото мнение съм и аз. Само един психологически незрял човек може да бъде лесно манипулиран чрез проекция. Човек, който не е свикнал да поема отговорност за своите мисли и постъпки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #94 -: Януари 07, 2011, 10:50:39 pm »

Проекцията е бягство от реалността!

Проекцията е просто начин на живот и на възприемане на реалността от нас, хората. И понеже е неосъзната, няма как хората да разберат защо вършат някои неща.

Ако си си въобразила, поради голямо его или неразбиране, че ти нямаш стотици проекции, значи грешиш!

Всички хора имат.

Съгласна съм, че всеки човек прави проекции, до момента, когато намери добър специалист, който да му помогне да го разбере. Сам е трудно да разбереш за проекциите си, та дори и да си най-добрия психотерапевт.

*

Uran

• 6041
« Отговор #95 -: Януари 07, 2011, 10:53:07 pm »
Не мисля, че клишето баща/съпруг майка/съпруга е валидно дори за 50% от случаите.
Аз съм противоположност на свекърва ми. Съпръгът ми на свой ред- на баща ми.
Освен квадрарурата Марс/Луна, която и в двата случая е част от тао и куинконса Марс/Сатурн друго повтарящо се не намирам в моята и тази на баща ми карти. Неговият баща- дядо ми беше много фин и деликатен човек.
Всъщност, като се замисля, пренебрейвайки изключително експанзивния темперамент на тати :blink:, не съм има никакви проблеми със свободата на изборите, както и той междувпрочем.

*

tadj-all

« Отговор #96 -: Януари 07, 2011, 10:54:09 pm »
Lillie,

миналата година след една поредица от събития се вкарах в една тежка дилема и накрая попитах една астроложка (мисля, че може да се досетиш коя е): възможно ли е според нея, да се роди дете със Сатурнови аспекти, тежки при това и да има страхотно семейство, изпълнено с любов, щастие и хармония, подкрепа, разбиране и желание да се даде най-доброто за него?

Отговорът беше "не".

Предполагам, че разбираш, че за мен никоя астроложка не е последна инстанция. Особено ако има проблем със собствения си хороскоп.

То няма човек, който да няма проблем със собствения си хороскоп. За какво сме, иначе живи.

По картата - има Т-квадрат, не просто квадратура.

п.п: С какво се занимава?

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #97 -: Януари 07, 2011, 10:56:04 pm »
Цитат на: ana125

А Тадж - има и хора, които не повтарят модела на родителите си. Аз съм живото доказателство. Така че не всички проектират родителя.

А, много ли си сигурна в това ти твърдение?

Не, че с това искам да тръгвам да ти доказвам, но има два варианта, които на тоя етап съм разбрал:

Или търсиш тях (родителите си) или точно обратното на тях - което е другия полюс и носи пак частицата от тях.

Не бе! Ана просто отрича с всички сили факта, който знае много добре - че е наследила най-лошите черти на родителите си, които ненавижда в тях.

Ама за нея да си признае това е все едно мъж от ислямска страна да си признае, че се страхува от жените като от дявол и затова предпочита да не ги вижда много и те да нямат сила.

Айде не плюй по моето семейство, както и по мен. Не съм ти дала никаква информация по въпроса, която да "провериш", за да ми излизаш с такива твърдения.

Между другото - с начина ти на мислене и общуване - още доста има да си чупиш главата. Но докато не си зададеш сама на себе си някои въпроси от рода на "Аз къде бъркам" няма да живееш мирно и спойно, камо ли пък щастливо.

*

Feia

« Отговор #98 -: Януари 07, 2011, 10:58:55 pm »

Айде не плюй по моето семейство, както и по мен. Не съм ти дала никаква информация по въпроса, която да "провериш", за да ми излизаш с такива твърдения.

Между другото - с начина ти на мислене и общуване - още доста има да си чупиш главата. Но докато не си зададеш сама на себе си някои въпроси от рода на "Аз къде бъркам" няма да живееш мирно и спойно, камо ли пък щастливо.

Ха ха ха

Май засегнах болно място, а? Да не мислиш, че ме интересува твоето "перфектно" семейство, на което толкова държиш, че не смееш да си признаеш някои неща?

Не ме интересува!

По-добре мисли за своята глава, щото ти и така си я чупиш, ама малко тайно от себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Януари 07, 2011, 11:01:04 pm »

То няма човек, който да няма проблем със собствения си хороскоп. За какво сме, иначе живи.

По картата - има Т-квадрат, не просто квадратура.

п.п: С какво се занимава?

Знам, че има т-квадрат. И издигнат Нептун с една красива опозиция. А Нептун, както знаеш, има свойството да замъглява представата, вкл. и самооценката.  ;)
За тази млада жена мога да кажа, че има проблем със самооценката и като че ли сама се поставя в ситуации (с избор на "подходящи" партньори), в които да продължава да се върти като развалена грамофонна плоча тази тема. Партньори, които не я зачитат като жена, като личност, които я поставят в ситуация на молещия.

По пп-то ти.
Сега е в майчински, гледа си бебето. Няколко години работеше в туризма (по рецепции), последната й работа бе координатор в отдел Резервации в туристическа агенция.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.