Здравей Гост

Сексуалните фантазии на знаците

• 376 Отговора
  • 57088 Прегледи
*

kris

• 2298
  • (:
Re:Сексуалните фантазии на знаците
« Отговор #360 -: Юли 21, 2011, 10:28:33 am »
Във връзка с горното и елементите ~

По същия начин нашите първи любовни преживявания започват на физическо ниво .. Те са като лед .. Студени и твърди към другия .. Там не е много по потока и движението. Този вид любов е свързана с размножителен животински процес.

Тъй като ние растем и се пускаме по потока и движението, и връзката към емоциите на другия човек .. Подобно на течаща вода. Но дори и тази любов е с условно качество, използваме го в нашите възрастни взаимоотношения. Винаги правим оценка на нивото на справедливост, уважение и т.н. и оттам идва и нашето отношение към другите. Това е типична човешка любов .. или иначе романтика .

Но в крайна сметка любовта като цяло не става само заради нас, а и за всички, повече прилича на изпарения - всичко е широко разпространено и не е локализирано към света на един човек, като любовника, или дори други човешки същества како деца. Човек в крайна сметка се развива до такава степен, че създава любовна връзка с цялото творение. Човек просто се превръща в любов, или по-правилно се връща в състояние на любов, която е неговата истина.

Трите гуни имат отношение и са свързани с концепцията за петте елемента.
Петте елемента са: земя, вода, огън, въздух, етер, което представлява петте измерения на материята, не просто като химични елементи така, че земята е твърдо състояние, водата е течно състояние, огъня е плазма състояние, въздуха е газово състояние, етера е състояние на пространството.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #361 -: Юли 22, 2011, 06:11:23 am »
Човек в крайна сметка се развива до такава степен, че създава любовна връзка с цялото творение. Човек просто се превръща в любов, или по-правилно се връща в състояние на любов, която е неговата истина.

~ звучи Нептуново, красиво и много истинско :)

...мисля също и че има нещо и "отвъд" състоянието на влюбеност в Това, което Е.

И то е една практичност и връщане към делничния живот и задължения, през призмата на разбирането и живеенето на Любовта... защото в материята е редно знанията да бъдат прилагани. :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #362 -: Юли 22, 2011, 03:07:26 pm »
Крис, мислиш ли, че човек може да направлява или променя нещата имайки предвид горното за трите вида гуни и напр. се придържа към дейности, мисли и дори храна съотвестващи на дадена гуна?

Всъщност цялата йога е сатвична практика.

Ако практикуваме йога в истинския начин, в това считам в пълната или дълбоката йога традиция, която култивира сатва.
Йога упражненията знаем са базирани на тишина, безпоказност, задълбочаване на връзката между телесните части и телеснто движение с дишането, и с вниманието, в този тип на упражняване се култивира сатва гуна.
 Ако го правим хаотично, нерегулярно, без внимание, без осъзнаване на дишането, след това дори практиката на йога упражненията може да бъде повишаване на качеството на раджас, вместо качеството на сатва.

В Пранаямa има връзка между прана, което е въздуха, и ума, или съзнанието. Когато съзнанието е нарушено, и дишането е нарушено. Когато дишането се коригира, и съзнанието се коригира. Можем да се самонаблюдаване, когато сме емоционално разстроени няма да бъдем с хармонично дишане, дишането ще бъде непостоянно, плитко.

Така в йогата използваме развиването на дишането си, и праната да дойде в тялото, и да лекува тялото, защото това е създаване на по-жизнена енергия в самото тяло, но също така и дълбоко в нашия ум и съзнание, повече въздух - повече енергия, която да успокои ума, да ни даде контрол над сетивата така, че това, което правим по отношение на психично-емоционални сетивни дейности, е продукт на внимание, чувствителност, отношение към другите, отношение към околната среда, не е просто бърза его реакция.
Така, че когато практикуваме йога култивираме сатва гуна.

Друг вариант, за да се увеличи сатва гуна е да прекарваме времето си в природата, или около естествени неща, в градини, да се разхождаме в парка, високо в планината сме по-високо до природата, за да се отвори пространството, там където има повече пространството и природа, там има повече сатва гуна..
Едно от правилата е, че умът е склонен да се прелива в околната среда, и ако сме в офиса по цял ден, ако сме между 4 стени през целия ден, съзнанието има тенденция да се раджасва, умът се нарушава, раджас и тамас се качват.
 Когато отиваме на открито или сред природата, тогава можем да се освободим от всяка негативна енергия, в дървото, във въздуха, към небето..
Може да имаме цветя, това е много важно по отношение култивирането на сатва гуна в нашата собствена околна среда, което означава, там където живеем да имаме цветя, красиви цветове, изображения на божества/примерно/, картини с хубава гледка, космос, пространство/огледала/, използване на тамян ..
В хинду практиките има и традиция да се използват и ритуали.
Статуетки на божества, изображения, но сатвичните неща са и цветя, аромати, и инсенс нещата от всякакви разновидности, ароматни масла, сладка храна, свещи, мантри(молитви), медитация, свирене/звънене, пеене..

« Последна редакция: Юли 23, 2011, 07:58:28 pm от kris »

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #363 -: Юли 22, 2011, 04:26:43 pm »
мисля, че правилната медитация позволява опознаване на собственото си тяло и намиране на хармонията му. Йога означава цялостност, единство.
Йога са няколко вида
Мантра Йога - Йога на формулите. "Мантра" означава заклинание, словестна формула.
Хата (хатха) Йога - физическа Йога (признавам си, че акцента е тук)
Лая Йога- Йога на медитацията.
Раджа Йога –или наричана още царска Йога -, защото тя съдържа техниките за навлизане в Самадхи.
Бхакти Йога - Йога на любовта
Жнана Йога - Йога на знанието
Карма Йога - Йога на действието
Янтра Йога- Йога на фигурите.Със съзерцаване на различни фигури се постигат конкретни състояния на съзнанието.
Кундалини Йога - разглежда различните видове енергии и техния контрол в човека и т.н.

всяка Йога практика първо започва с дишането и умението за използване на целия бял дроб (аз лично с оглед проблема си с цигарите често се въздържам от тази част... )
може да ви се стори дребно или отнесено, но аз лично използвам някои техники за преодоляване на физическа болка единия е метод е с "загряване на мястото" и "изтегляне на "червейчето""  :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #364 -: Юли 22, 2011, 08:40:08 pm »
Всъщност цялата йога е сатвична практика.

Крис, много добре обяснено ~ благодаря!

Всъщност от личен опит мога да споделя, че именно чрез йога практиките /съчетани хатха, мантра и пранаяма/ успях да премина през транзита /квадрат/ на Нептун към наталното Слънце /в Телец/ ...е вярвайте ми няма по-голям ужасТ  :blink: от това за един земен знак светът да се разпадне... Особено за земно слънце склонно към контрол /каквото е моето с Асцендент в Скорпион и натален съвпад Марс/Сатурн/...

Единственото, което спомогна на тялото и психиката ми да оцелеят е йога... и друг път май съм го споделяла... И то "оцеляваш" чрез наработване на търпение и така трудно достижимото ~смирение... Бога ми въобще не смятах, че в живота е нужно смирение ~ в смисъл, ценях праволинейното действие ...действие! с идеята, че просто набелязваш целта си и стигаш до нея...

Оказа се, че пътят може да е и под формата на ~ спирала с акцент върху духовното ...и то е като да откриеш Вярата.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #365 -: Юли 23, 2011, 07:06:13 pm »
Частта от работата ни с гуните е и също състоянието ни да работим с елементите, да знаем на всеки един от тях свойствoтo и мястото му, но и да бъдем в състояние да разберем тези енергии, защото умът е вид на пространството и съзнанието е вид на пространството, дори и извън пространството на ума.

С гуните се научаваме да работим с психологията ни на по-високо ниво, но също така и със силите на природата на по-високо ниво. Разбираме психологическите принципи на гуните и колко разработваме сатва като психично-духовен принцип да внесем повече хармония в живота ни.

Също така като разберем природата на гуните, разбираме важните аспекти от енергията в природния свят. Гуните не само помагат за психологията ни, а и за това как функционира света на природата..
Гуните са практическа разработка зависеща от развитието на по-високото ни осъзнаване, което означава нервната система да е по-сензитивна, съзнанието по-стабилно, развиване на по-висшите сили на възприятията, разграниченията, благоразумието ни, и в това отношение един от важните принципи, който е хубаво да се разбере със сатва е, че сатва гуна означава да отдадем себе си на вечното, раджас и тамас са по-променящите се сили на трансцедентала.

Въпроси като: "Какви са вечните ценности в живота?"..
Вечния аспект на човешкия живот е да се стреми да узнае вечното.
Придобиване на безсмъртност в движението на светлината, знание..
Така сатва гуна значи да се съюзим с вечните принципи, а тези вечни принципи в хиндуистките и будистките писания се наричат дхарма.. има дхарма или свойствен начин да се направи всичко, дхарма е естествено качество на нещо.

Гуните са начина, с който може да се разбере природата,  начина, по който се учим да се приспособяваме да живеем. Като да се научим да течем като водата, да сме изразителни като въздуха, да бъдем отворени като пространството..
Наблягам на това, понеже няма локализирани неща като черно и бяло, вярно и грешно, добро и лошо и прави това и не прави онова. Така, че е хубаво да създадем повече сатва в живота ни, в началото разбира се може да ни се наложи да следваме повечко строги(много трудни понякога) правила, и може да наблюдаваме много внимателно с кого се асоциираме, какво да ядем, с какво се забавляваме, с кого сме и тн. ,но вътрешената сила е по-важна при гуните, вътрешния поток на вдъхновение, където сме едно с живота около нас, когато уважаваме живота около нас, когато не се опитваме да се намесваме като пречим, или да доминираме, но да се научим да видим природата на нещата, истината за нещата..

Примерно не очакваме от слоновете да се катерят по дърветата, или конете да леятят, защото това не е тяхната природа, но ако не разбираме природата ни, понякога може да се опитваме да накараме себе си да правим неща, или някой друг да прави неща, за които нямаме свойството към тях.

Та, гуните ни учат на първичните закони, и това, че без да минем през раджас и тамас не можем да се издигнем до сатва. Това означава през огледалото на личното ни позволение, което е раджас, и нежеланието да действаме, което е тамас, не може да се стигнем до състоянието на мир, хармония и щастие..
 Ако искаме мир, хармония, щастие, за целта трябва да култивираме фактори на сатва, и тези на тамас и раджас да ги хармонизирме със сатва.
Което пък означава, да си даваме неща, от които буквално понякога са ни в нужда, както си даваме правилния момент за сън, но не преспиваме. С раджас са нещата, които трябва да направим със сигурност в живота, за да вземем пари, да усещаме социалната дхарма, политика и тн.

Имаме обаче и дхарма на сатва гуна, което е духовния аспект на живота ни (и животите, които са около нас), какво ще вземем с нас когато умрем, какво е нашето осъзнаване, че ще постигнем в живота.. това, което се нарича в хинду писанията мокша дхарма, дхарма на освобождението, което е най-високия аспект на сатвичния начин на живот.

Kaто цяло се нуждаем от много действия, за да култивираме сатва гуна, но трябва да помним, че основния аспект на сатва гуна е отношението, а не просто нещо, което може да го правим механично.
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 10:00:52 pm от kris »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #366 -: Юли 24, 2011, 06:16:03 pm »
...защото умът е вид на пространството и съзнанието е вид на пространството, дори и извън пространството на ума.

Да, съзнанието е извън пространството на ума :)  Чистото съзнание е (това на) наблюдаващият, а не самите мисли, които изпълват ума ...за това и при медитация идеята е успокояване препускането на мислите и докосване до тишината на покоя.

Овладяването на потока им ...може да се постига и чрез практуване на йога-нидра - което наричат осъзнато сънуване или още психичен сън; древна техника, която релаксира, освобождава от натрупани емоции и сякаш дава пространство да се случват нещата първо като представа, а и после в реалността...

Като цяло се нуждаем от много действия, за да култивираме сатва гуна, но трябва да помним, че основния аспект на сатва гуна е отношението, а не просто нещо, което може да го правим механично.

Да, редно е вниманието да бъде отдадено на това, което се случва в момента ...в този момент :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #367 -: Юли 26, 2011, 02:47:24 am »
Всъщност...нямате ли такива фантазии? ;D ;)....

Искате ли да Ви разкажа една сексуална фантазия.... :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #368 -: Юли 26, 2011, 03:00:07 am »

ако си я бива,разказвай ..ако ли не,оставяй да си говорим за сатви и гуни  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #369 -: Юли 26, 2011, 03:12:38 am »

ако си я бива,разказвай ..ако ли не,оставяй да си говорим за сатви и гуни  ;D

Ммм...доста е пикантна.... ;D :P...,но е свързана с Марс и Венера в съвпад в знака на скорпион....и ...иии...още нещо.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #370 -: Юли 26, 2011, 03:30:23 am »
пикантна.... свързана с Марс и Венера в съвпад в знака на скорпион....

о,такава мога да понеса като нищо
хвърляй насам  :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #371 -: Юли 26, 2011, 03:35:47 am »
пикантна.... свързана с Марс и Венера в съвпад в знака на скорпион....

о,такава мога да понеса като нищо
хвърляй насам  :72:

Мммм...,да помисля...,да не ме удари Сатурн в/у Юпитера.... ;D ;D ;D ;D

*

holanda

« Отговор #372 -: Юли 26, 2011, 03:40:20 am »

aaa,нема те гоним,сестро  :P казвай бърЖЕ,докато сме се заслушали ,че после губиш аудиторията,а ти не обичаш да става така  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #373 -: Юли 26, 2011, 03:52:21 am »

aaa,нема те гоним,сестро  :P казвай бърЖЕ,докато сме се заслушали ,че после губиш аудиторията,а ти не обичаш да става така  ;D

Абе не ми е нужна толкова аудитория има кой да ме чуе... :P ;D ;D...Всъщност..по-правилно е да се каже...че не всяка аудитория е готова да чуе....това което мога да разкажа... :P...Опита сестро...пустия опит....не струва и Кембрич... ;D ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #374 -: Юли 26, 2011, 05:38:21 am »

Абе не ми е нужна толкова аудитория има кой да ме чуе... :P ;D ;D...Всъщност..по-правилно е да се каже...че не всяка аудитория е готова да чуе....това което мога да разкажа... :P...Опита сестро...пустия опит....не струва и Кембрич... ;D ;D

Ако ще ни разказваш фантазии с господин Кензо, няма нужда. Но нали е по Скорпион!

*

Марая

• 28287
« Отговор #375 -: Юли 26, 2011, 06:15:25 am »

Ако ще ни разказваш фантазии с господин Кензо, няма нужда. Но нали е по Скорпион!

Неее...,без мирис на парфюм....А и имам забрана....,защото ТОЙ ЧЕТЕ ТУК...И НЕ ПОЗВОЛЯВА...иначе ти обещавам екстаз без да се докосваш...ФАНТАЗИРАЙ! ;D

*

kris

• 2298
  • (:
Re: Сексуалните фантазии на знаците
« Отговор #376 -: Април 01, 2012, 04:55:31 am »
Адам и Ева се отнасят до астрологичния знак Близнаци, който във ведическата астрология се нарича "майтуна" ("Maithuna").
Maithuna означава секс.