Здравей Гост

Нептун в домовете и влиянието му

• 71 Отговора
  • 12163 Прегледи
*

Feia

Re:Нептун в домовете и влиянието му
« Отговор #20 -: Януари 10, 2011, 12:14:35 am »

Критичен съвпад от гледна точка на кардиналния знак и градус в който попада Нептун , а наред с това
Луната  между 27 и 28 градуса в Стрелец също е доста интересна , най-малкото защото е диспозирана от Слънцето....И тъй като дома е 3-ти , все си мисля , че близкото обкръжение за теб е трудно разбираемо по субективни причини , не без твоята намеса някои от тях разбира се... :blink:

Луната ми е във 2-ри дом.

Близкото обкръжение за мен е трудно разбираемо?  :unsure:

*

Feia

« Отговор #21 -: Януари 10, 2011, 12:17:42 am »
Втори дом в козирог, съвпад уран и сатурн, секстил плутон

Много ми е любопитно какво става в дома на парите, когато Нептун, Уран и Сатурн са там. Тук има известно противоречие.

Би ли казала, че имаш нереалистичмно отношение към парите? Може би си на периоди - ту харчиш много, ту се стискаш?

А и в печеленето на парите ти сигурно има нестабилост.

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Януари 10, 2011, 12:18:06 am »
Всеки, който има деца "жертва" нещо.
За известно време връзката със съпруга ми беше тайна с всички условности.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Януари 10, 2011, 12:18:44 am »

Критичен съвпад от гледна точка на кардиналния знак и градус в който попада Нептун , а наред с това
Луната  между 27 и 28 градуса в Стрелец също е доста интересна , най-малкото защото е диспозирана от Слънцето....И тъй като дома е 3-ти , все си мисля , че близкото обкръжение за теб е трудно разбираемо по субективни причини , не без твоята намеса някои от тях разбира се... :blink:

Луната ми е във 2-ри дом.

Близкото обкръжение за мен е трудно разбираемо?  :unsure:

Нали говорим за Нептун , а не за луната.... ;D?!

Сега си спомни , коя твоя баба е била по-духовна , живяла е по-далеч от теб , възможно е да е било в друг град или село в близост до вода /река , езеро, язовир/ и е имала способности да тълкува сънища , да сънува ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #24 -: Януари 10, 2011, 12:24:50 am »
Ами по принцип обичам да си спестявам, но винаги спестяванията ми отлитат за всякакви глупости.. и много пъти се заблуждавам / след излизане / за кое колко съм похарчила и много трудно ми излизат сметките, но все пак излизат.. :)
Още не съм започнала сама да си ги печеля, но общо взето дупките в джобовете ми са големиии  ;D
Но все пак парите са средство, а не цел / при мен /. Мога да се похваля, че без пари не съм оставала / винаги съм имала стотинки /  ;D ;D ;D
И гледам да си оставям във всяка чанта някакви стотинки, левчета и по джобовете и после като си ги намеря, като ми трябват и се радвам  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Feia

« Отговор #25 -: Януари 10, 2011, 12:31:22 am »

Сега си спомни , коя твоя баба е била по-духовна , живяла е по-далеч от теб , възможно е да е било в друг град или село в близост до вода /река , езеро, язовир/ и е имала способности да тълкува сънища , да сънува ....

И двете ми баби са живели в близост до река - Дунава. Но в различни градове.

И двете са живеели далеч от мен, но при едната ходех всяка лятна ваканция, а с другата се разделихме, като бях малка и оттогава почти не съм я виждала.

За духовност - официално и двете са нерелигиозни и двете не са вярвали в магии и подобни неща.

Тази, при която ходех всяко лято, макар да ми е казвала, че не вярва в магии, е водила сина и внука си да им леят куршум и лично ги е премитала през метла, за да изчисти нещо си. Тя е зодия Скорпион.

Другата май е зодия Стрелец. Постоянно е сънувала, че лети. Обаче не е вярвала в екстрасенски неща.

От рода на майка ми - чиято майка е живяла по-далеч от мен, съм имала роднини, които са имали поне едно пророческо видение. Обаче майка ми не знае мнго за тези роднини, защото после е живяла далеч от тях.

По случайност съм наследила професията на баба ми и дядо ми, които са живели по-далеч от мен, в близост до река Дунав и тази професия е по Луната, която ми е в съвпад с Нептун. Те са имали медали за най-добри в професията си. Родители са на майка ми.

Та, какво за баба ми?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Януари 10, 2011, 12:53:19 am »

И двете ми баби са живели в близост до река - Дунава. Но в различни градове.

И двете са живеели далеч от мен, но при едната ходех всяка лятна ваканция, а с другата се разделихме, като бях малка и оттогава почти не съм я виждала.

За духовност - официално и двете са нерелигиозни и двете не са вярвали в магии и подобни неща.

Тази, при която ходех всяко лято, макар да ми е казвала, че не вярва в магии, е водила сина и внука си да им леят куршум и лично ги е премитала през метла, за да изчисти нещо си. Тя е зодия Скорпион.

Другата май е зодия Стрелец. Постоянно е сънувала, че лети. Обаче не е вярвала в екстрасенски неща.

От рода на майка ми - чиято майка е живяла по-далеч от мен, съм имала роднини, които са имали поне едно пророческо видение. Обаче майка ми не знае мнго за тези роднини, защото после е живяла далеч от тях.

По случайност съм наследила професията на баба ми и дядо ми, които са живели по-далеч от мен, в близост до река Дунав и тази професия е по Луната, която ми е в съвпад с Нептун. Те са имали медали за най-добри в професията си. Родители са на майка ми.

Та, какво за баба ми?  :rolleyes:

Тази баба , която ти е била по-близка или с която си имала по-силна връзка , аз мисля , че е майка на майка ти би следвало да е сложила своята проекция....Спомни си за характера и , за чертите които са будели възхита и онези които са те дразнили от дъно на душата ти , помисли за какви неща си говорила с нея , спомни си картини от детството и ще разбереш защо всъщност имаш *трудни* , /слагам ги в кавички , защото според мен не са чак толкова  трудни/ отношения...По същия начин стоят и отношенията ти с далечните хора , в мига в който ги допуснеш до себе си...Едно на ръка е колко близо ги допускаш.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #27 -: Януари 10, 2011, 01:08:35 am »

Тази баба , която ти е била по-близка или с която си имала по-силна връзка , аз мисля , че е майка на майка ти би следвало да е сложила своята проекция....Спомни си за характера и , за чертите които са будели възхита и онези които са те дразнили от дъно на душата ти , помисли за какви неща си говорила с нея , спомни си картини от детството и ще разбереш защо всъщност имаш *трудни* , /слагам ги в кавички , защото според мен не са чак толкова  трудни/ отношения...По същия начин стоят и отношенията ти с далечните хора , в мига в който ги допуснеш до себе си...Едно на ръка е колко близо ги допускаш.... ;D

И двете ми баби са били големи проклетии.  ;D

Майката на майка ми (която може би е зодия Стрелец и чиято професия по случайност съм наследила) веднъж се скарала с една своя първа братовчедка и 20 години не и проговорила.

Не си спомням майката на майка ми, защото съм била много малка когато съм се раделила с нея и са ме поверили на грижите на другата баба през ваканциите.

Мисля, че е сложила своята проекция, защото съм наследила нейната професия. Мисля, че може би найното послание към мен е да постигна това, което тя силно е искала, а не е успяла. Макар и много успяла в професията си и всички да са и завиждали за упоритостта и успехите, тя не е постигнала това, което иска, поради задължения към семейството. (Може пък затова да не искам да се омъжвам и да раждам деца) Май ще ми се наложи (независимо дали искам; просто зовът на предците), аз да вървя по нейния път, защото нещата ме водят натам.

Единствените спомени, които имам от нея е, че беше дистанцирана с мен и братовчекда ми и не ни се месеше много. Тя и по принцип не чуваше много, заради преживяна болест и затова не можехме да комуникираме пълноценно. С братовчедка ми можехме да си играем на спокойствие и се забавлявахме. Имахме свобода. Не си спомням какви чувства съм имала към нея.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Януари 10, 2011, 01:18:31 am »

Тази баба , която ти е била по-близка или с която си имала по-силна връзка , аз мисля , че е майка на майка ти би следвало да е сложила своята проекция....Спомни си за характера и , за чертите които са будели възхита и онези които са те дразнили от дъно на душата ти , помисли за какви неща си говорила с нея , спомни си картини от детството и ще разбереш защо всъщност имаш *трудни* , /слагам ги в кавички , защото според мен не са чак толкова  трудни/ отношения...По същия начин стоят и отношенията ти с далечните хора , в мига в който ги допуснеш до себе си...Едно на ръка е колко близо ги допускаш.... ;D

И двете ми баби са били големи проклетии.  ;D

Майката на майка ми (която може би е зодия Стрелец и чиято професия по случайност съм наследила) веднъж се скарала с една своя първа братовчедка и 20 години не и проговорила.
Няма нищо случайно в случайностите.... ;D

Не си спомням майката на майка ми, защото съм била много малка когато съм се раделила с нея и са ме поверили на грижите на другата баба през ваканциите.

Мисля, че е сложила своята проекция, защото съм наследила нейната професия. Мисля, че може би найното послание към мен е да постигна това, което тя силно е искала, а не е успяла. Макар и много успяла в професията си и всички да са и завиждали за упоритостта и успехите, тя не е постигнала това, което иска, поради задължения към семейството. (Може пък затова да не искам да се омъжвам и да раждам деца) Май ще ми се наложи (независимо дали искам; просто зовът на предците), аз да вървя по нейния път, защото нещата ме водят натам.

Единствените спомени, които имам от нея е, че беше дистанцирана с мен и братовчекда ми и не ни се месеше много. Тя и по принцип не чуваше много и затова не можехме да комуникираме пълноценно. С братовчедка ми можехме да си играем на спокойствие и се забавлявахме. Имахме свобода. Не си спомням какви чувства съм имала към нея.

Когато Нептун е в близък контакт със светило /слънце и/или/ луна/ , е много важно да бъде проучено и анализирано родовото дърво...В твоя случай тъй като луната е в последните градуси на Стрелец /Юпитер -гуру , учител, духовник/ ,наред с това е диспозирана от Слънце , защото е трета последна декада под управството на същото...,акцента е очеваден...Говорим за Нептун в критичен градус под строгия поглед на Сатурн...
В този ред на мисли , смятам да ти кажа , че от тук трябва да тръгнеш , за да освободиш онзи напрегнат аспект , който си склонна да обвиниш и за първата и за втората световна война... ;D ;)....Той комулира енергията и няма вина за това...Чрез него ще отпуснеш примката , едва след като се върнеш към корените....
В много случай астрологията е буквална , в твоя случай това далеч не е така.... :blink:

*

Feia

« Отговор #29 -: Януари 10, 2011, 01:31:19 am »

наред с това е диспозирана от Слънце , защото е трета последна декада под управството на същото...,акцента е очеваден...

Това не го разбрах. Слънцето и Луната са в несъвпад - куинконс.

В този ред на мисли , смятам да ти кажа , че от тук трябва да тръгнеш , за да освободиш онзи напрегнат аспект

;)....Той комулира енергията и няма вина за това...Чрез него ще отпуснеш примката , едва след като се върнеш към корените....
В много случай астрологията е буквална , в твоя случай това далеч не е така.... :blink:

Как? Чрез семейни констелации? Или имаш друга идея?

Аз не обвинявам аспекта в нищо. Той действа добре. Чела съм, че Нептун в съпад с Луната дава добри и идеалистични взоимоотношения с майката. Наистина, майка ми е жертвоготовен човек, който пренебрегва себе си в името на другите. Много е добра.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #30 -: Януари 10, 2011, 01:34:33 am »
При мен този съвпад е на границата на Скорпион/Стрелец и на пети/шести дом.
Луна е в края на 29 градус, практически на к6, Нептун е доста по-далече - в началото на 6-ти градус.
Нептун си работи по шести дом, във всяко отношение.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Feia

« Отговор #31 -: Януари 10, 2011, 01:36:09 am »

Нептун си работи по шести дом, във всяко отношение.

Използваш го в професията си? Или си недоволна от нея? Създава ли ти проблеми в професията?

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Януари 10, 2011, 01:43:25 am »

наред с това е диспозирана от Слънце , защото е трета последна декада под управството на същото...,акцента е очеваден...

Това не го разбрах. Слънцето и Луната са в несъвпад - куинконс.

Слънцето е управител на третата декада на знака Стрелец и има отношение....към луната....

В този ред на мисли , смятам да ти кажа , че от тук трябва да тръгнеш , за да освободиш онзи напрегнат аспект

;)....Той комулира енергията и няма вина за това...Чрез него ще отпуснеш примката , едва след като се върнеш към корените....

Как? Чрез семейни констелации? Или имаш друга идея?

Аз не обвинявам аспекта в нищо. Той действа добре. Чела съм, че Нептун в съпад с Луната дава добри и идеалистични взоимоотношения с майката. Наистина, майка ми е жертвоготовен човек, който пренебрегва себе си в името на другите. Много е добра.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #33 -: Януари 10, 2011, 01:48:44 am »
Не, Фея, не става въпрос за професията ми. Аз съм привърженик на класиката, според която професията няма нищо общо с шести дом :mellow:. С две думи - не се доверявам на диагнози на лекари, винаги проверявам по сто пъти какво са ми предписали и как ме лекуват, не ме хващат упойки и "упойващи" вещества, помагат ми само "нестандартни" методи на \само\лечение, и т.н. Нептун е на секстили от Слънце/Плутон в 4 и Юпитер в 8, което май ме е опазвало досега от фатални лекарски грешки. Не че не е имало "опити".
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Януари 10, 2011, 01:59:04 am »
Нептун в 12-ти скорпион , управител на ИЦ.... :03: :41: :33: , днес луната е в риби в тригон към Нептун в момента....
Стана наводнение :41: :33: , бойлера на приземния етаж шурти , дано и Уран не се включи...... :25: :41: :41: :33:

« Отговор #35 -: Януари 10, 2011, 02:11:03 am »
Моят Нептун се намира в 3 дом, управител е на 5, в съвпад с Луна и Марс (Козирог), квадрат към Венера и естествено секстил Плутон. Благодарение на квадрата на Венера към Нептун, а и към целия стелиум, съм доста идеалистично настроена и нерядко се претърпявам разочарования, но мисля, че ВЕЧЕ се научих да не възлагам прекалено големи надежди в каквото и да е било. Видях, че коментирате за бабите, за протокола да кажа, че с едната ми баба имам много силна връзка, тъй като съм родена в деня,  когато празнува 5о годинии и съм кръстена на нея. Въпреки че Нептун е в 3 дом, нкога не съм имала трудности с началното образование или брат ми.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #36 -: Януари 10, 2011, 02:39:13 am »
Луната ми е в трети дом в стрелец в точен съвпад с Нептун. Управител е на седми дом - идеализирах бившия си :), който не близва й капка алкохол. Нептун е в секстил с Плутон, квадрат с Юпитер, опозиция със Слънце, полуквадрат с Уран, куинконкс с Венера (8 дом) и Меркурий (10 дом). Баба ми по майчина линия е стрелец, дядо ми и той - прекарвах си добре с тях. Като студентка си навивах будилника сутрин в 5 часа преди всеки изпит - ставах и преговарях за час, след това лягах и дремех половин час, за да сънувам какво ще се случи на изпита, с колко ще го взема и ми се получаваше. Без проблем пиша стихове във всякакъв ритъм и се харесват. С брат ми съм имала проблеми, но го отдавам на това, че куспидата на трети дом е скорпион.     

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #37 -: Януари 10, 2011, 02:41:59 am »
"По случайност съм наследила професията на баба ми и дядо ми, които са живели по-далеч от мен, в близост до река Дунав и тази професия е по Луната, която ми е в съвпад с Нептун. Те са имали медали за най-добри в професията си. Родители са на майка ми."

Feia, заинтригува ме ;) Ако не е тайна, коя е професията?

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Януари 10, 2011, 02:48:53 am »
"По случайност съм наследила професията на баба ми и дядо ми, които са живели по-далеч от мен, в близост до река Дунав и тази професия е по Луната, която ми е в съвпад с Нептун. Те са имали медали за най-добри в професията си. Родители са на майка ми."

За кой знак става дума?
И добре дошла! :blink:

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #39 -: Януари 10, 2011, 02:57:42 am »

За кой знак става дума?
И добре дошла! :blink:

Добре заварила :) Не разбрах въпроса ти...