Здравей Гост

Нептун в домовете и влиянието му

• 71 Отговора
  • 12166 Прегледи
*

Feia

Нептун в домовете и влиянието му
« -: Януари 09, 2011, 02:56:18 pm »
Да обсъдим това, което сте наблюдавали при хороскопите на ваши познати, а може и във вашите за Нептун.

Да обсъдим това в кой дом е и как влияе като е там. Особено негативното влияние, защото съм установила от наблюдение, че влияе негативно в дома, в който е. Освен може би, ако се използва като професия.

Да видим дали с възрастта негативното му влияе по отношение на дома, в който се намира намалява. И дали може да бъде впрегнат да служи на дейностите в дома, в който се намира, вместо да вреди?

*

Feia

Re:Нептун в домовете и влиянието му
« Отговор #1 -: Януари 09, 2011, 10:54:56 pm »
Кой ще се престраши да каже в кой дом му е Нептун?

« Отговор #2 -: Януари 09, 2011, 11:04:37 pm »
Ааааа, то трябва да се престрашим ли?  ;D Ми, моя е в Стрелец, в 4ти, У8ми. Като дете си мислех, че има духове в къщи. Беше ме шубе.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #3 -: Януари 09, 2011, 11:10:08 pm »
Също в Стрелец, У2 в 11-ти дом, секстил със Слънце, Сатурн и естествено Плутон (нали съм това поколение със секстила). Имам прекалено възвишена ценностна система.

*

Feia

« Отговор #4 -: Януари 09, 2011, 11:13:09 pm »
Ааааа, то трябва да се престрашим ли?  ;D Ми, моя е в Стрелец, в 4ти, У8ми. Като дете си мислех, че има духове в къщи. Беше ме шубе.  ;D

То и тези, които не са деца, все още понякога си мислят, че имат духове вкъщи. А както някои от форума са споделяли, даже и са правили секс с тях.  ;D :P ;D

Щом твоят е в 4-ти, значи сигурно като дете, а може и по-късно, си имала някакви проблеми, свързани със семейството, развод или просто не са те зачитали, не са те уважавали, нещо подобно. Вероятно имаш да преодоляваш някаква семейна травма.

*

Feia

« Отговор #5 -: Януари 09, 2011, 11:13:31 pm »
Също в Стрелец, У2 в 11-ти дом, секстил със Слънце, Сатурн и естествено Плутон (нали съм това поколение със секстила). Имам прекалено възвишена ценностна система.

В детството ти наранявали ли са те много приятелите ти?

« Отговор #6 -: Януари 09, 2011, 11:16:42 pm »

В детството ти наранявали ли са те много приятелите ти?

Наранявали са ме (и са ме използвали) хора, които съм мислила за приятели. Сега с транзита на Плутон върху нат. Нептун и като цяло транзита му в 11-ти дом най-накрая ми дойде акъла в главата да внимавам с "приятелите". :blink:

« Отговор #7 -: Януари 09, 2011, 11:17:47 pm »
Щом твоят е в 4-ти, значи сигурно като дете, а може и по-късно, си имала някакви проблеми, свързани със семейството, развод или просто не са те зачитали, не са те уважавали, нещо подобно. Вероятно имаш да преодоляваш някаква семейна травма.

Нямам никаква семейна травма. Няма разводи и алкохолици в къщи  ;D. А относно уважението -навремето дори, когато се върнех с оценка различна от 5 или 6, в къщи ми казваха - ние знаем, че можеш повече. Така се научих да се самомотивирам. Отраснала съм в много спокойна среда. Още от дете ми казваха /не само родителите ми/, че с мене може да се разговаря като с голям човек.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #8 -: Януари 09, 2011, 11:19:17 pm »
Моя Нептун се намира в първи дом на 4 градуса от АС.Как го усащам?!?...Голяма мечтателка съм и въображението не спира да работи-постоянно си измислям различни и невероятни на моменти неща,от което губя представа за реалноста и добре,че имам земни планети та се приземявам.Много съм интуитивна,имам добър усет към хора и ситуации,емоционално уязвима на моменти (квадрат на Нептун със Луната),състрадателна съм,което отчасти ми вреди.Към алкохол и наркотици не съм се пристрастявала и не обичам да пия лекарства,но пък съм се натравяла с храни и препарати.
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 11:30:40 pm от marygadje »
Докато дишаш...надявай се!

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Януари 09, 2011, 11:23:49 pm »
Нептун в 5 дом- само с положителни аспекти като изключим широкия съвпад с Марс в 4 дом.
Киноман съм. Обичам изкуството в повечето му ( не всички) форми.
Не пия или съвсем умерено- 1 чаша вино или 1 коктейл максимум 2-3 в месеца. Не пуша.
Обичам кафе и чай. С тях прекалявам.

*

Feia

« Отговор #10 -: Януари 09, 2011, 11:29:49 pm »

Нептун в 5 дом- само с положителни аспекти като изключим широкия съвпад с Марс в 4 дом.

Имаш ли понякога трудности в това да наложиш себе си? Вместо да си агресивна и смело да направиш нещо, което ти се иска или трябва, да се отдръпваш настарни и да предпочиташ спокойствието?

« Отговор #11 -: Януари 09, 2011, 11:35:44 pm »
Нептун в Козирог, 10 дом - много разностранни интереси, обърканост по отношение на подходяща професия, все още търся призванието си. Не мога да уча или работя, каквото и да е. Трябва да е силно желано от мен.

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Януари 09, 2011, 11:51:51 pm »

Имаш ли понякога трудности в това да наложиш себе си? Вместо да си агресивна и смело да направиш нещо, което ти се иска или трябва, да се отдръпваш настарни и да предпочиташ спокойствието?

Принципно не ми е било проблем-особено в ранна възраст.
Сега ми е малко безразлично. Нито ме вълнува като как ме възприемат, нито имам желание да се шуми по един или друг начин край мен. Това има общо с налагането. Искам известна анонимност и липса на познати образи/физиономии. Да кажем, че явно съм в процес на отваряне на нова страница и не съм в период на "налагане", а на засилване за скок.
Следващият ми скок/налагане ( защото при мен никога не е имало плавност) ще бъде тих и само аз и най-близките ми ще знаят, че съм го направила.

*

Feia

« Отговор #13 -: Януари 09, 2011, 11:58:15 pm »

Налагало ли ти се е да се жертваш в името на любовта или на децата си? Имала ли си тайни любови или любови с онеправдани хора?

Или пък да си имала някакви травматични преживявания, във връзка с любовни взаимоотношения или с деца?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Януари 09, 2011, 11:59:54 pm »
Фея , твоя Нептун в кой дом е? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #15 -: Януари 10, 2011, 12:00:24 am »

В 3-ти. В съвпад с Луната, както на много от съфорумките.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 10, 2011, 12:02:07 am »

Колко е орбиса на съвпада?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #17 -: Януари 10, 2011, 12:05:49 am »

Луната е между 27 и 28 градуса в Стрелец, Нептун е на 0 градуса в Козирог.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #18 -: Януари 10, 2011, 12:07:30 am »
Втори дом в козирог, съвпад уран и сатурн, секстил плутон, тригон МЦ, полуквадрат към слънце и венера, полусекстил мерк, куинконс юпитер.. Нептун май е единствената ми планета перегрин :)

Транзитния нептун ми квадратира лични планети и всява доста заблуди, обърканост.. нямам търпение да ги остави да дишат ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Януари 10, 2011, 12:11:19 am »

Луната е между 27 и 28 градуса в Стрелец, Нептун е на 0 градуса в Козирог.

Критичен съвпад от гледна точка на кардиналния знак и градус в който попада Нептун , а наред с това
Луната  между 27 и 28 градуса в Стрелец също е доста интересна , най-малкото защото е диспозирана от Слънцето....И тъй като дома е 3-ти , все си мисля , че близкото обкръжение за теб е трудно разбираемо по субективни причини , не без твоята намеса някои от тях разбира се... :blink: