Здравей Гост

Нептун в съвпад Луна в стрелец

• 38 Отговора
  • 7932 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Нептун в съвпад Луна в стрелец
« -: Януари 10, 2011, 04:02:59 am »
Живо ме вълнува този съвпад....Проучвам Нептун от дълго време.Наред с това ЮЛВ в знака стрелец , много често *улавя* подобни нативи с тази позиция...
Видях , че хората във форума са много с този съвпад....Хело , Ванила , Андреа....вероятно и други....
Та , интересно би било да споделят конкретика от аспекта , събития в следствие на транзити , прогресии, дирекции, какво и къде управляват двете планети в картата ....
Приятно писане за най-трудно разбираемите планети Нептун и Луна... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Нептун в съвпад Луна в стрелец
« Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 04:39:01 am »
И двете планети Луна и Нептун са свързани с психиката , подсъзнанието , мечтите , фантазиите , жените, емоциите , течностите....
За Нептун се знае , че се чувства добре в знака Стрелец....
Съвпада на Луна с Нептун не прави ли прекалено чувствителни хората , които притежават в натала този аспект?!
Не фокусира ли мястото- дома където са вложени тези емоции в пъти повече...
Как се справяме с дома на тази конюкция?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 05:27:31 am »
И при са в съвпад в стрелец.Сънувам много ,цели серияли :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 10, 2011, 05:40:39 am »

Къде е Юпитер и какъв е аспекта с тази конюкция?

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #4 -: Януари 10, 2011, 05:51:51 am »
Луна Нептун съвпад е антената на душата.
Означава чувствителност, като не се чувства разбран и задоволен, търси самотата, зависи в кой дом се намира, за по нататъшно уточняване.

Луна / Нептун
Чуство но отчаяние и на самота, несъзнателна илюзия,
копнеж за защитеност

Принцип: Несъзнателни видения, такттичност, омагьосани чуства, чуство за разочарование, фалшивицирани чуства, майчински очаквания, алкохолни нужди.

Символ:   Сандъка на желанията.

Психологични съответствия:
   + Чувствителен, способност да усеща другите, вдъхновеност, съчувствие.
   - Самоизмама, душевна нестабилност и заблуда, неискрен с чувствата си.

Социологични съответствия: Чуствителни хора, жени които се поддават на влияние, алкохол, спиритисти, мамещи или отчаяни жени, спалня, мащеха.

Биологични съответствия: Парализирано кръвообращение, оводняване на организма, липса на сол, смущение на съзнанието, очни страдания. Кръвна болест. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #5 -: Януари 10, 2011, 06:06:46 am »
Лесно се разплаквам, емпатията е част от мен, "поръчвам" си да срещна определен тип хора и това се случва :blink: За някои съм късметлийка, за други "не стъпвам по земята", а аз пък си знам, че ако насочиш мислите си в положителна насока, нещата се случват  :blink: Сигурно наивната и оптимистична Луна в Стрелец е виновна  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 06:38:12 am »
Луна Нептун съвпад е антената на душата.
Означава чувствителност, като не се чувства разбран и задоволен, търси самотата, зависи в кой дом се намира, за по нататъшно уточняване.

Луна / Нептун
Чуство но отчаяние и на самота, несъзнателна илюзия,
копнеж за защитеност

Принцип: Несъзнателни видения, такттичност, омагьосани чуства, чуство за разочарование, фалшивицирани чуства, майчински очаквания, алкохолни нужди.

Символ:   Сандъка на желанията.

Психологични съответствия:
   + Чувствителен, способност да усеща другите, вдъхновеност, съчувствие.
   - Самоизмама, душевна нестабилност и заблуда, неискрен с чувствата си.

Социологични съответствия: Чуствителни хора, жени които се поддават на влияние, алкохол, спиритисти, мамещи или отчаяни жени, спалня, мащеха.

Биологични съответствия: Парализирано кръвообращение, оводняване на организма, липса на сол, смущение на съзнанието, очни страдания. Кръвна болест. :wink2:

Това защо? :rolleyes: :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Януари 10, 2011, 07:16:44 am »
Лесно се разплаквам, емпатията е част от мен, "поръчвам" си да срещна определен тип хора и това се случва :blink: За някои съм късметлийка, за други "не стъпвам по земята", а аз пък си знам, че ако насочиш мислите си в положителна насока, нещата се случват  :blink: Сигурно наивната и оптимистична Луна в Стрелец е виновна  :blink:

Луна в съвпад Нептун дори при смях плаче....Смеха е със сълзи...

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #8 -: Януари 10, 2011, 02:11:08 pm »

С годините "пресуших" тези сълзи - няма нужда от тях. Майка ми е със слънце в Риби и за най-малкото нещи бликат сълзи. Интересното е, че тя е с Луна в Дева в опозиция към Меркурий в Риби ;D

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #9 -: Януари 10, 2011, 02:16:58 pm »
А на мен ми е интересно дали другите с този съвпад пишат стихове? Прописвам ги, само като се влюбя - може би защото господарят на седмия ми дом е Нептунчо и е в трети дом. Писането е ей в тоя стил:

Ела, не стой отдалечен…
не замразявай чувствата сега –
разлеждането им понякога се
разминава със чувствата на другия във времето…

Ела, ако решиш, но не бъди стерилен,
а изрази тъга, омраза, отмъстителност, доверие…
сънувай си кошмарите до мен,
руши и пак гради, воювай и налагай его…

Ела такъв, какъвто си…
Eла и ще променяме тъгата с щастие,
мизерията със разкош, идеята със форма…
И не е нужно да сме лудо влюбени дори –
а да се научим как да пазим огъня… 

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #10 -: Януари 10, 2011, 03:07:40 pm »

Съжалявам,че се намесвам защото не става въпрос за стрелец,но детето ми има нептун съвпад луна и е хипер чувствителен.Съвпада е във водолей.И наистина както плаче, после може да почне да се смее или обратното.
Луната е в 7ми,а нептун в 8ми дом. И също по цял ден слуша музика и пее.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #11 -: Януари 10, 2011, 03:09:01 pm »
Andrea, чудесни стихове!  :blink:

Марая, да ~ съвпадът на Нептун с Луната дава финна чувствителност, сензитивност на границата на ясновидство, усещане на емоциите на другия/те, желание да си в свят, изпълнен само с красота и хармония... Тъй като обаче живеем в материята, тук всичко е дуално  :blink:

Всеки хороскоп и човек са уникални; това, което ми прави впечатление, че наталната карта е абсолютно уравновесена, в смисъл - положителните и напрегнатите аспекти са така балансирани, че да "дадат" една неутралност, която обаче "е в развитие", в смисъл - човек може да работи върху развиване на определени качества и заложби...
Това, което лично мен ме "спасява"  :rolleyes:  :blink: от тази прекомерна чувствителност е силата на слънчевият ми знак Телец, съчетана с не по-малко силовия Асцендент Скорпион; както и точният съвпад на Марс със Сатурн в картата ми - определено фрустрацията е много голяма, обаче тя ти дава усещането, че можеш да се справяш  :blink:

...алкохол не близвам и никога не съм го правила  :blink:; приоритет е здравото тяло /храм на душата ми  :blink:/ и съм вегетарианец, практикувам йога и се интересувам от алтернативни методи на лечение...

~ малко от моите стихове - все пак темата е за Нептун  :blink:
http://www.youtube.com/watch?v=GbcsItHtjyA&feature=player_embedded#!
...
Лилиеви мисли върху белите листи
изписвам мастилено с крехките пръсти,
с трепет на първа Луна идват потайно
с нови одежди и име незнайно

люлякови мисли посипани сънно
в локвички синьо мълчание
разтварящи се бавно и пълно
в акорди ~ признание

мисли гардения в ярко кресчендо
простенват и отзвучават ведно
с желание наситено бордо
в златистата омая на едно...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #12 -: Януари 10, 2011, 03:29:40 pm »
"желание да си в свят, изпълнен само с красота и хармония..." - ето това ме характеризира доста точно, в момента съм си го изградила у дома и е много хубаво  :blink: Остава и да го "напиша" и издам - все пак е в трети дом. Но няма да е поезия, а нещо доста практично - вероятно детски образователни и психологически приказки: господарят на петия ми дом е Сатурнчо в съвпад с Меркурий в Рак в 10 дом, като и двете планетки в секстил към Венера в телец в 8 дом. С тоя транзит на Нептун през куспидата на шестия ми дом - работното ми място сега е у дома и е приказно, с бебе за "подправка" ;D 

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #13 -: Януари 10, 2011, 06:44:54 pm »

Съжалявам,че се намесвам защото не става въпрос за стрелец,но детето ми има нептун съвпад луна и е хипер чувствителен.Съвпада е във водолей.И наистина както плаче, после може да почне да се смее или обратното.

Деца с Луна Нептун имат антена за душата на майката, и всяко настроение на нея го усещат и изживяват. :wink2:

« Отговор #14 -: Януари 10, 2011, 06:55:13 pm »

юпитер е между тях ,част от стелиума.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #15 -: Януари 10, 2011, 07:31:49 pm »

При Луна Нептун и Юпитер съвпад може да се каже, богато въображение, добро съчувствие, големи желания и ако се занимава с някакво изкуство, може и успехи да има.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 10, 2011, 07:36:56 pm »

При този стелиум е характерна силна вяра , религиозност , връзка с дълбоките подсъзнателни пластове , получаване на ценна информация на сън , уроци в съня , прорицателски сънища....Възможно е и ясновидски прозрения да се проявяват в периоди на транзитни влияния....Трудности по отношение на реалността....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Януари 10, 2011, 10:30:03 pm »

Деца с Луна Нептун имат антена за душата на майката, и всяко настроение на нея го усещат и изживяват. :wink2:
Благодаря Доби.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #18 -: Януари 11, 2011, 01:20:18 am »
и аз имам този съвпад. като луната и нептун квадратират слънцето и меркурий в риби. намират се в пети дом, юпитер е в 10-ти в телец.

аз наистина имам много често почти ясновидски способности, чета мисли и то на хора които минават покрая мен на улицата и т.н. то по принцип рибите са така ама аз улавям даже някакви нюанси в тона на другите и разбирам всичко скрито зад думите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Януари 11, 2011, 01:24:16 am »
и аз имам този съвпад. като луната и нептун квадратират слънцето и меркурий в риби. намират се в пети дом, юпитер е в 10-ти в телец.

аз наистина имам много често почти ясновидски способности, чета мисли и то на хора които минават покрая мен на улицата и т.н. то по принцип рибите са така ама аз улавям даже някакви нюанси в тона на другите и разбирам всичко скрито зад думите.

А какъв е орбиса на съвпада? И какъв е аспекта с Юпитер? :blink: