Лунни възли
Лунни възли - Обвързване, връзки Лунните възли (възходящ и низходящ) са пресечните точки на еклиптиката и орбита на Луната, които се придвижат през зодиака по часовниковата стрелка. Цикълът им на пълен възврат е около 18 години и половина. Лунните възли се намират в опозиция един на друг и показват взаимовръзката между действия и последствия (причина и следствие), които предопределят живота на човек. Позицията на лунните възли свързва хората с тяхното минало и им показва пътя на бъдещето. Лунните възли са магнетични душевни точки: едната показва бъдещето, а другата това, което идва при нас от миналото.
Възходящ лунен възел - Символът на бъдещетоВъзходящият лунен възел символизира бъдещето. Той показват един нов, още неизпитан опит. От друга страна символизира най-чистата изразна форма на високи достижения, които можем да постигнем в живота. Тази област на потенциални опитности постоянно стои пред очите ни, като пословичния морков, който стопанинът държи пред магарето, за да върви по правилния път. Човек не може да постигне върховете на възходящия възел, докато не се научи, да отхвърля миналото си, където веригите на миналото го държат в стария затвор. Това означава, че човек трябва да усвоява нови уроци и опитности, и да изостави отрицателните навици и спомени, които нямат повече смисъл в живота му.
Низходящ лунен възел - Ахилесовата петаНизходящият лунен възел в рождения хороскоп е най слабата точка, която показва остарелите форми, които сме оставили в миналото, но които могат да ни залеят в настоящето. Една стъпка към низходящия възел означава почти винаги, да се връщаме към старото, ненужното, към спомените. Възможно е така да затънем в блатото на миналото, че да са ни нужни години, за да излезем от там. Следователно низходящият лунен възел може да бъде използван като хранилище на спомените и миналите опитности, които човек е натрупал. Човек може да си спомня за миналото, но не трябва да пребивава там.
Лунни възли в домовете
Лунни възли в 1-ви дом - Страстни връзкиАз се стремя към страстни връзки за да задоволя нагона си и да покажа силата си. Докато получа от другите каквото искам, правя каквото им харесва. Целта ми е да издържа на изкушението на другия и да го преодолея в налагането, да не се оставя да ме моделират според техния вкус.
Лунни възли във 2-ри дом - Скъпоценни връзки Аз събирам ценни връзки, в които има нещо за намазване, в които се чувствам ценен, защото така осигурявам собствената ми стойност. Целта ми е да не съм зависим от мнението на другия в инвестирането и финансовото осигуряване във връзката ми.
Лунни възли в 3-ти дом - Интелектуални връзкиАз се изразявам в живота чрез моите връзки и предпочитам духовното общуване във връзките си, за да споделям мислите си. Целта ми е да се изразя с обикновени думи и да не се поддавам на влиянието на вярата на другия.
Лунни възли в 4-ти дом - Женски и семейни връзкиАз се стремя към интимни и близки връзки, за да се чувствам като у дома си, и с удоволствие се грижа за тях. Целта ми е да се вслушвам в моя вътрешен глас, за да се чувствам добре в семейството и да преодолея стремежа си за признание в обществото.
Лунни възли в 5-ти къща - Игриви и страстни връзкиАз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания. Трябва да преодолея изкушението да не танцувам по гайдите на другите.
Лунни възли в 6-ти дом - Работни и ежедневни връзкиАз се стремя към работни и ежедневни връзки, за да изразя моите способности за анализа и критика. Целта ми е да изразя чувствата си във връзката и да преодолея влиянието на чуждите очаквания към мен.
Лунни възли в 7-ми дом - Любовни връзкиАз обичам да бъда обичан във връзките си, и да се показвам от моята хубава страна в тях. Придружавам с удоволствие другите, докато правят това, което ми харесва и докато получавам аплодисменти. Целта е да се науча да не атакувам вкуса и еротичната особеност на другите, както и да не се налагам с цялата си сила.
Лунни възли в 8-ми дом - Връзки, които носят страданияАз се чувствам очарован от връзки, в които имам възможност да печелим заедно пари, както и такива, в които могат да се изживеят дълбоки сексуални страсти. От друга страна се нуждая от натиск във връзките, за да мога да направя преоценка на съблазните, които ме привличат в тях. Целта е да намеря начин, при който е възможен взаимен жизнен стил, без да потискам личния си жизнен стил и този на партньора си. Също така, целта е и да преодолея зависимостта си от оценките и еротичната особеност на другия.
Лунни възли в 9-ти дом - Изгодни връзкиАз предпочитам връзки, чрез които мога да разширя своя хоризонт, в които съм толерантен докато виждам някакви предимства. Трябва да преодолея и избегна заплитането в излишни подробности чрез перманентната ми жажда за енциклопедични знания.
Лунни възли в 10-ти дом - Професионални или обществени връзкиАз се стремя към признание чрез професионалните и обществени връзки, за да си осигуря професионална позиция и обществен статус в живота. Трябва да поема отговорността за моите цели в живота и да преодолея влиянието на моите емоции и на нуждите на близките ми.
Лунни възли в 11-ти дом - Приятелски връзки Моята врата е винаги отворена за нови, неконвенционални връзки, за взаимни начинания и взаимни игри и развлечения през свободното време. Целта ми е да схвана новите тенденции и да правя реформи като преодолея постоянния си стремеж да стоя в центъра на начинанията.
Лунни възли в 12-ти дом - Тайни връзки на мечтитеАз помагам и служа във връзките си с надеждата, че все някога очакванията ми ще се сбъднат, макар да осъзнавам, че са повече, отколкото връзката може да ми даде. Целта ми е да намеря решение за всички потиснатости и да преодолея склонността си да критикувам и обезсърчавам другите в начина им на работата.