Здравей Гост

Лунни възли в домовете

• 144 Отговора
  • 26086 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Лунни възли в домовете
« -: Януари 10, 2011, 09:18:39 pm »
Лунни възли

Лунни възли - Обвързване, връзки Лунните възли (възходящ и низходящ) са пресечните точки на еклиптиката и орбита на Луната, които се придвижат през зодиака по часовниковата стрелка. Цикълът им на пълен възврат е около 18 години и половина. Лунните възли се намират в опозиция един на друг и показват взаимовръзката между действия и последствия (причина и следствие), които предопределят живота на човек. Позицията на лунните възли свързва хората с тяхното минало и им показва пътя на бъдещето. Лунните възли са магнетични душевни точки: едната показва бъдещето, а другата това, което идва при нас от миналото.

Възходящ лунен възел - Символът на бъдещето
Възходящият лунен възел символизира бъдещето. Той показват един нов, още неизпитан опит. От друга страна символизира най-чистата изразна форма на високи достижения, които можем да постигнем в живота. Тази област на потенциални опитности постоянно стои пред очите ни, като пословичния морков, който стопанинът държи пред магарето, за да върви по правилния път. Човек не може да постигне върховете на възходящия възел, докато не се научи, да отхвърля миналото си, където веригите на миналото го държат в стария затвор. Това означава, че човек трябва да усвоява нови уроци и опитности, и да изостави отрицателните навици и спомени, които нямат повече смисъл в живота му.

Низходящ лунен възел - Ахилесовата пета
Низходящият лунен възел в рождения хороскоп е най слабата точка, която показва  остарелите форми, които сме оставили в миналото, но които могат да ни залеят в настоящето. Една стъпка към низходящия възел означава почти винаги, да се връщаме към старото, ненужното, към спомените. Възможно е така да затънем в блатото на миналото, че да са ни нужни години, за да излезем от там. Следователно низходящият лунен възел може да бъде използван като хранилище на спомените и миналите опитности, които човек е натрупал. Човек може да си спомня за миналото, но не трябва да пребивава там.

Лунни възли в домовете

Лунни възли в 1-ви дом - Страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки за да задоволя нагона си и да покажа силата си. Докато получа от другите каквото искам, правя каквото им харесва. Целта ми е да издържа на изкушението на другия и да го преодолея в налагането, да не се оставя да ме моделират според техния вкус.

Лунни възли във 2-ри дом - Скъпоценни връзки 
Аз събирам ценни връзки, в които има нещо за намазване, в които се чувствам ценен, защото така осигурявам собствената ми стойност. Целта ми е да не съм зависим от мнението на другия в инвестирането и финансовото осигуряване във връзката ми.

Лунни възли в 3-ти дом - Интелектуални връзки
Аз се изразявам в живота чрез моите връзки и предпочитам духовното общуване във връзките си, за да споделям мислите си. Целта ми е да се изразя с обикновени думи и да не се поддавам на влиянието на вярата на другия.

Лунни възли в 4-ти дом - Женски и семейни връзки
Аз се стремя към интимни и близки връзки, за да се чувствам като у дома си, и с удоволствие се грижа за тях. Целта ми е да се вслушвам в моя вътрешен глас, за да се чувствам добре в семейството и да преодолея стремежа си за признание в обществото.

Лунни възли в 5-ти къща - Игриви и страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания. Трябва да преодолея изкушението  да не танцувам по гайдите на другите.

Лунни възли в 6-ти дом - Работни и ежедневни връзки
Аз се стремя към работни и ежедневни връзки, за да изразя моите способности за анализа и критика. Целта ми е да изразя чувствата си във връзката и да преодолея влиянието на чуждите очаквания към мен.

Лунни възли в 7-ми дом - Любовни връзки
Аз обичам да бъда обичан във връзките си, и да се показвам от моята хубава страна в тях. Придружавам с удоволствие другите, докато правят това, което ми харесва и докато получавам аплодисменти. Целта е да се науча да не атакувам вкуса и еротичната особеност на другите, както и да не се налагам с цялата си сила.

Лунни възли в 8-ми дом - Връзки, които носят страдания
Аз се чувствам очарован от връзки, в които имам възможност да печелим заедно пари, както и такива, в които могат да се изживеят дълбоки сексуални страсти. От друга страна се нуждая от натиск във връзките, за да мога да направя преоценка на съблазните, които ме привличат в тях. Целта е да намеря начин, при който е възможен взаимен жизнен стил, без да потискам личния си жизнен стил и този на партньора си. Също така, целта е и да преодолея зависимостта си от оценките и еротичната особеност на другия.

Лунни възли в 9-ти дом - Изгодни връзки
Аз предпочитам връзки, чрез които мога да разширя своя хоризонт, в които съм толерантен докато виждам някакви предимства. Трябва да преодолея и избегна заплитането в излишни подробности чрез перманентната ми жажда за енциклопедични знания.

Лунни възли в 10-ти дом - Професионални или обществени връзки
Аз се стремя към признание чрез професионалните и обществени връзки, за да си осигуря професионална позиция и обществен статус в живота. Трябва да поема отговорността за моите цели в живота и да преодолея влиянието на моите емоции и на нуждите на близките ми.

Лунни възли в 11-ти дом - Приятелски връзки
Моята врата е винаги отворена за нови, неконвенционални връзки, за взаимни начинания и взаимни игри и развлечения през свободното време. Целта ми е да схвана новите тенденции и да правя реформи като преодолея постоянния си стремеж да стоя в центъра на начинанията.

Лунни възли в 12-ти дом - Тайни връзки на мечтите
Аз помагам и служа във връзките си с надеждата, че все някога очакванията ми ще се сбъднат, макар да осъзнавам, че са повече, отколкото връзката може да ми даде. Целта ми е да намеря решение за всички потиснатости и да преодолея склонността си да критикувам и обезсърчавам другите в начина им на работата.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Лунни възли в домовете
« Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 09:23:37 pm »
Лунни възли

Лунни възли - Обвързване, връзки Лунните възли (възходящ и низходящ) са пресечните точки на еклиптиката и орбита на Луната, които се придвижат през зодиака по часовниковата стрелка. Цикълът им на пълен възврат е около 18 години и половина. Лунните възли се намират в опозиция един на друг и показват взаимовръзката между действия и последствия (причина и следствие), които предопределят живота на човек. Позицията на лунните възли свързва хората с тяхното минало и им показва пътя на бъдещето. Лунните възли са магнетични душевни точки: едната показва бъдещето, а другата това, което идва при нас от миналото.

Възходящ лунен възел - Символът на бъдещето
Възходящият лунен възел символизира бъдещето. Той показват един нов, още неизпитан опит. От друга страна символизира най-чистата изразна форма на високи достижения, които можем да постигнем в живота. Тази област на потенциални опитности постоянно стои пред очите ни, като пословичния морков, който стопанинът държи пред магарето, за да върви по правилния път. Човек не може да постигне върховете на възходящия възел, докато не се научи, да отхвърля миналото си, където веригите на миналото го държат в стария затвор. Това означава, че човек трябва да усвоява нови уроци и опитности, и да изостави отрицателните навици и спомени, които нямат повече смисъл в живота му.

Низходящият лунен възел в рождения хороскоп е най слабата точка, която показва  остарелите форми, които сме оставили в миналото, но които могат да ни залеят в настоящето. Една стъпка към низходящия възел означава почти винаги, да се връщаме към старото, ненужното, към спомените. Възможно е така да затънем в блатото на миналото, че да са ни нужни години, за да излезем от там. Следователно низходящият лунен възел може да бъде използван като хранилище на спомените и миналите опитности, които човек е натрупал. Човек може да си спомня за миналото, но не трябва да пребивава там.

Лунни възли в домовете

Аз се стремя към страстни връзки за да задоволя нагона си и да покажа силата си. Докато получа от другите каквото искам, правя каквото им харесва. Целта ми е да издържа на изкушението на другия и да го преодолея в налагането, да не се оставя да ме моделират според техния вкус.

Лунни възли във 2-ри дом - Скъпоценни връзки 
Аз събирам ценни връзки, в които има нещо за намазване, в които се чувствам ценен, защото така осигурявам собствената ми стойност. Целта ми е да не съм зависим от мнението на другия в инвестирането и финансовото осигуряване във връзката ми.

Лунни възли в 3-ти дом - Интелектуални връзки
Аз се изразявам в живота чрез моите връзки и предпочитам духовното общуване във връзките си, за да споделям мислите си. Целта ми е да се изразя с обикновени думи и да не се поддавам на влиянието на вярата на другия.

Лунни възли в 4-ти дом - Женски и семейни връзки
Аз се стремя към интимни и близки връзки, за да се чувствам като у дома си, и с удоволствие се грижа за тях. Целта ми е да се вслушвам в моя вътрешен глас, за да се чувствам добре в семейството и да преодолея стремежа си за признание в обществото.

Лунни възли в 5-ти къща - Игриви и страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания. Трябва да преодолея изкушението  да не танцувам по гайдите на другите.

Лунни възли в 6-ти дом - Работни и ежедневни връзки
Аз се стремя към работни и ежедневни връзки, за да изразя моите способности за анализа и критика. Целта ми е да изразя чувствата си във връзката и да преодолея влиянието на чуждите очаквания към мен.

Лунни възли в 7-ми дом - Любовни връзки
Аз обичам да бъда обичан във връзките си, и да се показвам от моята хубава страна в тях. Придружавам с удоволствие другите, докато правят това, което ми харесва и докато получавам аплодисменти. Целта е да се науча да не атакувам вкуса и еротичната особеност на другите, както и да не се налагам с цялата си сила.

Лунни възли в 8-ми дом - Връзки, които носят страдания
Аз се чувствам очарован от връзки, в които имам възможност да печелим заедно пари, както и такива, в които могат да се изживеят дълбоки сексуални страсти. От друга страна се нуждая от натиск във връзките, за да мога да направя преоценка на съблазните, които ме привличат в тях. Целта е да намеря начин, при който е възможен взаимен жизнен стил, без да потискам личния си жизнен стил и този на партньора си. Също така, целта е и да преодолея зависимостта си от оценките и еротичната особеност на другия.

Лунни възли в 9-ти дом - Изгодни връзки
Аз предпочитам връзки, чрез които мога да разширя своя хоризонт, в които съм толерантен докато виждам някакви предимства. Трябва да преодолея и избегна заплитането в излишни подробности чрез перманентната ми жажда за енциклопедични знания.

Лунни възли в 10-ти дом - Професионални или обществени връзки
Аз се стремя към признание чрез професионалните и обществени връзки, за да си осигуря професионална позиция и обществен статус в живота. Трябва да поема отговорността за моите цели в живота и да преодолея влиянието на моите емоции и на нуждите на близките ми.

Лунни възли в 11-ти дом - Приятелски връзки
Моята врата е винаги отворена за нови, неконвенционални връзки, за взаимни начинания и взаимни игри и развлечения през свободното време. Целта ми е да схвана новите тенденции и да правя реформи като преодолея постоянния си стремеж да стоя в центъра на начинанията.

Лунни възли в 12-ти дом - Тайни връзки на мечтите
Аз помагам и служа във връзките си с надеждата, че все някога очакванията ми ще се сбъднат, макар да осъзнавам, че са повече, отколкото връзката може да ми даде. Целта ми е да намеря решение за всички потиснатости и да преодолея склонността си да критикувам и обезсърчавам другите в начина им на работата.

Защо ги разглеждаш в тази последователност? Те не са ли ос? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 09:28:53 pm »
Аз така ги тълкувам в практиката си, понеже пи е по лесно и по разбираемо за клиентите ми! :25:

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Януари 10, 2011, 10:20:35 pm »
Аз така ги тълкувам в практиката си, понеже пи е по лесно и по разбираемо за клиентите ми! :25:

Добре , но нали говорим за СЛВ и ЮЛВ :rolleyes: мисля , че има разлика мястото и знака... :-\
Кое за кое се отнася? :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #4 -: Януари 10, 2011, 10:25:52 pm »

Добре , но нали говорим за СЛВ и ЮЛВ :rolleyes: мисля , че има разлика мястото и знака... :-\
Кое за кое се отнася? :unsure:

знакът в космобиологията не се тълкува, но който иска може кадо допълнително оцветяване да го тълкува. В класическата астрология се наричат СЛВ и ЮЛВ, а в Космобиологията възходящ и низходящ лунен възел!  :49:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #5 -: Януари 10, 2011, 11:16:02 pm »
Мисля, че Марая по-скоро пита например под това:

имаш предвид, че "възходящият" лунен възел е в първи дом, или че "низходящият" лунен възел е в първи дом. Очевидно не се отнася и за двата едновременно.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 11:25:20 pm »

имаш предвид, че "възходящият" лунен възел е в първи дом, или че "низходящият" лунен възел е в първи дом. Очевидно не се отнася и за двата едновременно.

Възходящие като е в 1 дом, то низходящия е в 7 дом. И двата са тълкувани на кратко. :wink2:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Януари 10, 2011, 11:29:35 pm »

Възходящие като е в 1 дом, то низходящия е в 7 дом. И двата са тълкувани на кратко. :wink2:

Абе това е ясно , че възходящия е СЕВЕР , а низходящия е ЮЖЕН....
Въпроса е в това , че двата възела съставляват една ос. О.К. Тълкуваш ги отделно , но интерпретацията на ВЪЗХОДЯЩИЯ И НИЗХОДЯЩИЯ  в първи дом една и съща ли е? :rolleyes:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #8 -: Януари 10, 2011, 11:33:21 pm »

Въпроса е в това , че двата възела съставляват една ос. О.К. Тълкуваш ги отделно , но интерпретацията на ВЪЗХОДЯЩИЯ И НИЗХОДЯЩИЯ  в първи дом една и съща ли е? :rolleyes:

Възходящия хапример в 1 дом
Аз се стремя към страстни връзки за да задоволя нагона си и да покажа силата си. Докато получа от другите каквото искам, правя каквото им харесва.

Низнодящия в 7 дом
Целта ми е да издържа на изкушението на другия и да го преодолея в налагането, да не се оставя да ме моделират според техния вкус.
 :33: :25: :25:

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Януари 10, 2011, 11:37:42 pm »

Аз се стремя към страстни връзки за да задоволя нагона си и да покажа силата си. Докато получа от другите каквото искам, правя каквото им харесва.

Низнодящия в 7 дом
Целта ми е да издържа на изкушението на другия и да го преодолея в налагането, да не се оставя да ме моделират според техния вкус.

Сега , за да разбера дали съм схванала правилно в моя случай интерпретацията звучи така:

Възходящ в 7-ми Лунни възли в 7-ми дом - Любовни връзки

Низходящ в 1-ви Лунни възли в 1-ви дом - Страстни връзки

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #10 -: Януари 10, 2011, 11:40:58 pm »
Някак тонът на дискусията звучи доста patronizing, от страна на автора на темата...

Текстът в началото на темата с авторски интерпретации заслужава уважение, заради положения труд. Поривът да бъде споделен обаче в настоящия специализиран форум за астрология, предполага малко по-енергичен дух за разяснения към събеседниците...

А иначе - доста от съфорумците съвсем не са пълни лаици, дори в материите на *елитарни* астро области като космобиологията...  :blink:

Не знаех че форума е наистина озвучен, пък колкото да мисленето, всеки има право да си мисли каквото иска. :49: :49: :85:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #11 -: Януари 10, 2011, 11:43:29 pm »

Сега , за да разбера дали съм схванала правилно в моя случай интерпретацията звучи така:

Nice, a?  ;)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #12 -: Януари 10, 2011, 11:47:30 pm »

Низнодящия в 7 дом

Низходящ в 1-ви Лунни възли в 1-ви дом - Страстни връзки

Аз обичам да бъда обичан във връзките си, и да се показвам от моята хубава страна в тях. Придружавам с удоволствие другите, докато правят това, което ми харесва и докато получавам аплодисменти.

Низходящ - Целта е да се науча да не атакувам вкуса и еротичната особеност на другите, както и да не се налагам с цялата си сила.
И двата лунни възела са описани в едно тълкуване. Мисля че този път ме разбра! :wink2:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Януари 10, 2011, 11:47:45 pm »
В моя случай с нодална ос в 1/7 -ми бих дала следната интерпретация:

Стремеж към партньорства и открити дискусии с цел разбиране на собствения АЗ и другите. Възможност за множество контакти с хора от миналото , както и нови опитности по отношение на тях.Работата  в съдружие , брака , както и партньорствата на всички нива са препоръчителни....

:rolleyes: :-\ Но някак си любовта сред враговете не ми се връзва...Знам ли може да греша :rolleyes:, все пак не съм професионалист....

*

Инти

• 2068
« Отговор #14 -: Януари 11, 2011, 12:04:20 am »

Низходящият лунен възел в рождения хороскоп е най слабата точка, която показва  остарелите форми, които сме оставили в миналото, но които могат да ни залеят в настоящето. Една стъпка към низходящия възел означава почти винаги, да се връщаме към старото, ненужното, към спомените. Възможно е така да затънем в блатото на миналото, че да са ни нужни години, за да излезем от там. Следователно низходящият лунен възел може да бъде използван като хранилище на спомените и миналите опитности, които човек е натрупал. Човек може да си спомня за миналото, но не трябва да пребивава там.

Това е изключително ограничено виждане. Талантите също са част от миналата опитност и те ти носят плюс в този живот, така че за мен написаното е много консервативно.

Вземи прочети Шулман и Жан Спилър по темата за възлите.

*

Divna

• 2478
« Отговор #15 -: Януари 11, 2011, 12:58:47 am »
Merci Doby! :blink:
Interpretaciata za moite lunni vyzli e to4na.

Цитат на: Инти
[b
Вземи прочети [/b] Шулман и Жан Спилър по темата за възлите.

Tova zapoved li e???   :57:

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #16 -: Януари 11, 2011, 01:20:52 am »

Низходящият лунен възел в рождения хороскоп е най слабата точка, която показва  остарелите форми, които сме оставили в миналото, но които могат да ни залеят в настоящето. Една стъпка към низходящия възел означава почти винаги, да се връщаме към старото, ненужното, към спомените. Възможно е така да затънем в блатото на миналото, че да са ни нужни години, за да излезем от там. Следователно низходящият лунен възел може да бъде използван като хранилище на спомените и миналите опитности, които човек е натрупал. Човек може да си спомня за миналото, но не трябва да пребивава там.

Това е изключително ограничено виждане. Талантите също са част от миналата опитност и те ти носят плюс в този живот, така че за мен написаното е много консервативно.

Вземи прочети Шулман и Жан Спилър по темата за възлите.

Шулман и Жан Спилър съм ги чел, но не съм от тези, които копират другите, а от тези които могот да си позволят друго творческо тълкуване! :49: 

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #17 -: Януари 11, 2011, 01:42:25 am »
Доби, ако Слънцето е в съвпад с низходяшия лунен възел, как го тълкуваш? Слънце е все пак, не може да го захвърлим в мазето като стара и ненужна вещ :blink:

« Отговор #18 -: Януари 11, 2011, 01:50:13 am »
Доби,ами ако слънцето е в съвпад с възходящ възел -как се тълкува?При мен е в 9 дом,при мъжа ми в 1

*

Asol

• 4140
« Отговор #19 -: Януари 11, 2011, 01:51:22 am »
Откъс за СЛВ в Овен от "Астрология на душата"

Цитат
СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ОВЕН
и Северен възел в Първи дом
(и Слънце във Везни)
ОБЩ ПОГЛЕД
Качества, които трябва да развивате
Работата в тези области ще ви помогне да откриете своите скрити дарби и таланти:
• Независимост
• Осъзнаване на собствената същност
• Вяра във вътрешните импулси
• Смелост
• Конструктивен интерес към себе си
• Скромност в даването
• Грижа за себе си
♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите
Работата по намаляване влиянието на тези тенденции може да ви помогне да направите живота си по-лек и радостен
• Да се виждате през очите на другите
• Отказ от безкористността
• Да бъдете г-н или г-жа Приятният
• Обсебеност от честността и справедливостта
• Пристрастеност към външната хармония
• Манталитета "каквото почукало - това се обадило"
♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте
Ахилесовата пета на хората със северен лунен възел в Овен е, че не съзнават своята обсебеност от идеята за справедливост. ("Моето оцеляване зависи от това другите да се отнасят честно с мен; тази мисъл трябва да им сигнализира, че стоят върху плаващи пясъци.) Тези хора по природа обичат да се раздават, но тяхната нужда от справедливост и абсолютна честност е бездънна яма. Те могат да започнат да "играят честно" със себе си, като не дават отвъд онази точка, която граничи с разумността, дори и ако знаят, че няма да получат нищо в замяна.
Капанът, който трябва да избягват, е да не се увличат в безкрайно търсене на едно идеално, ангажирано приятелство, ("Ако само мога да намеря идеалния партньор, аз ще се чувствам завършен/а".) Чувството за цялостност, което те търсят, може да бъде постигнато само в индивидуален план; то няма да бъде страничен продукт на една връзка, без значение колко възхитителен е партньора. Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да получат достатъчно одобрение от другите, за да могат да бъдат себе си. В определен момент те трябва да поемат риска и да започнат да се стремят към дейности, които имат значение за тях. Иронията е, че когато веднъж се отправят в тази посока, ще привлекат към себе си подходящи хора, които да ги подкрепят.
Какво наистина искат тези хора
Онова, което тези хора наистина искат, е да изпитват щастие, хармония, справедливост и да получават поддръжка от партньора, с който живеят. За да постигнат това, те първо трябва да станат партньори на самите себе си. Като опознаят себе си, те започват да правят неща, които им доставят радост и подпомагат тяхното развитие, за да се почувстват по-силни, уверени и подкрепяни. Ако се отнасят по-честно със себе си, те ще почувстват баланса и справедливостта, които търсят. Само тогава, те могат да създадат една здрава връзка, в която двама души се отнасят по еднакъв начин един към друг, без да се чувстват ограбвани.
Таланти/Професия
Тези хора трябва да вършат работата си в зависимост от собствените си импулси, без да бъдат ограничавани от желанията на другите. Те са водачи, новатори, пионери. Необходима им е професия, която да им позволи достатъчно независимост, за да следват собствените си инстинкти. Те успяват в областите, в които се изисква инициатива и независими действия: като хирурзи, техници, предприемачи.
От миналите животи те имат талант да виждат гледната точка на другите и да преговарят дипломатично, за да се възцари справедливостта. Те могат да използват вътрешната си способност, за да постигнат личен успех. Но в професиите, в които посредничеството е крайна цел, те обикновено не желаят да влагат енергия и да използват способността си да преговарят, за да постигнат собствените си независими цели.
Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Овен
• "Когато вярвам в себе си и следвам импулсите си, всички печелят."

• "Преди да мога да поддържам другите, аз трябва да се науча как да се грижа за себе си".
• "Най-добре помагам на другите като не забравям своята идентичност."
• "Няма нищо лошо в това човек да не е приятен през цялото време."
• "Чувството за равновесие и сила идва, когато съм честен/а със себе си."