Здравей Гост

Лунни възли в домовете

• 144 Отговора
  • 26105 Прегледи
*

Feia

Re:Лунни възли в домовете
« Отговор #40 -: Януари 11, 2011, 06:47:51 am »
Добрине, какво ще кажеш за СЛВ в съвпад с Хирон?

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #41 -: Януари 11, 2011, 06:50:05 am »
Добрине, какво ще кажеш за СЛВ в съвпад с Хирон?

Феа има много да се говори с Хирон, и не ми се пише!Sory! :wink2: 
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Януари 11, 2011, 06:54:17 am »
Малеее, Синухе как си го описал.  :57:
Тия дето имат съвпад на ЮЛВ с планета да ги хване срам направо, че планетата им е изпърдяна от задника на дракона. Планета-фекалии.

Е, друго е да си ти е в съвпад със СЛВ. Направо съм късметлийка.  ;D  

:rolf: каква късметлийка ?! :rolleyes: Според иновацията няма значение от къде ще е през устата , през гъза...все тая... :rolf:

Ами късметлийка съм си.  ;D Аз за такава си се взимам. Предпочитам да поемам през устата отколкото през задния отвор.  ;)

Права си! И аз мисля , че се приема само от едно място , а от другото се изхвърля.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #43 -: Януари 11, 2011, 07:23:26 am »

Права си! И аз мисля , че се приема само от едно място , а от другото се изхвърля.... ;D ;)

Ако 2-ри е по Телец и яденето - приемането, а 8-ми е по Скорпион и изхвърлянето, то хората със СЛВ в 8-ми и ЮЛВ във 2-ри нямат ли малко обърнато положение?

*

Divna

• 2478
« Отговор #44 -: Януари 11, 2011, 07:31:12 am »
Лунни възли в 5-ти дом - Игриви и страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания. Трябва да преодолея изкушението  да не танцувам по гайдите на другите.

Това така да отговаря напълно за моя бившия, че думи нямам.  :57:
Той и Юпитер му е в същия дом и после що е такъв ...  :33:

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Януари 11, 2011, 07:42:58 am »

Ако 2-ри е по Телец и яденето - приемането, а 8-ми е по Скорпион и изхвърлянето, то хората със СЛВ в 8-ми и ЮЛВ във 2-ри нямат ли малко обърнато положение?

Не! Защото нодалната ос е една...Възлите никога не се разглеждат отделно....Те са фиктивни точки.... :blink:
Опита е натрупан по 2-ри дом , а предстоящия път е по 8-ми...., а цялата ос говори за енергетика и ценности свързани с аналогиите на знаците телец и скорпион....Освен всичко това от огромно значение са и управителите на нодалната ос....място , знак , дом , аспект , дуода , декада..... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #46 -: Януари 11, 2011, 07:52:42 am »

Не! Защото нодалната ос е една...Възлите никога не се разглеждат отделно....Те са фиктивни точки.... :blink:
Опита е натрупан по 2-ри дом , а предстоящия път е по 8-ми...., а цялата ос говори за енергетика и ценности свързани с аналогиите на знаците телец и скорпион....Освен всичко това от огромно значение са и управителите на нодалната ос....място , знак , дом , аспект , дуода , декада..... ;) :blink:

Ами, У2 е Плутон, У8 е Венера, чрез Телец.

Пак е обърнато положението при мен и пак става въпрос за тези знаци по оста 2-8.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Януари 11, 2011, 07:56:19 am »

Пак е обърнато положението при мен и пак става въпрос за тези знаци по оста 2-8.

Това са сложните възли за които говоря и за които Доби , който чете всеки един мой пост не отговори....
Дай ми на лични данни...,нужни са и аспектите...
Вероятно е доста объркана самата ос....
А тя е волана....

*

Feia

« Отговор #48 -: Януари 11, 2011, 08:08:15 am »

А тя е волана....

Не мисля, че оста е объркана.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Януари 11, 2011, 08:11:12 am »

А тя е волана....

Не мисля, че оста е объркана.

Казвам си мнението , от това което пишеш... :blink: Разбира се , че то е мое мнение , но когато става дума за скорпион и Упр. Плутон на Слв , нещата винаги са прекалено комплицирани....
Говорим за два от най-меркантилните знаци , фиксирани и с особена характеристика както в положителен , така и в отрицателен смисъл....

*

Feia

« Отговор #50 -: Януари 11, 2011, 08:12:59 am »

Казвам си мнението , от това което пишеш... :blink: Разбира се , че то е мое мнение , но когато става дума за скорпион и Упр. Плутон на Слв , нещата винаги са прекалено комплицирани....
Говорим за два от най-меркантилните знаци , фиксирани и с особена характеристика както в положителен , така и в отрицателен смисъл....

При мен управителят на СЛВ е Меркурий.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Януари 11, 2011, 08:14:49 am »

При мен управителят на СЛВ е Меркурий.

А за кой става дума като упр 2-ри ...в предишния ти пост...

Това са сложните възли за които говоря и за които Доби , който чете всеки един мой пост не отговори....
Дай ми на лични данни...,нужни са и аспектите...
А тя е волана....

*

Feia

« Отговор #52 -: Януари 11, 2011, 08:16:50 am »

СЛВ е в Близнаци в 8-ми дом. ЮЛВ е в Стрелец във 2-ри дом.

У2 е Плутон. У8 е Венера чрез Телец.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Януари 11, 2011, 08:23:25 am »

СЛВ е в Близнаци в 8-ми дом. ЮЛВ е в Стрелец във 2-ри дом.

У2 е Плутон. У8 е Венера чрез Телец.

СЛВ е под диспозиторството на Меркурии..., а ЮЛВ е под диспозиторството на Юпитер....
Управителя на 2-ри дом е Плутон , защото вероятно на куспидата му е знака Скорпион..., респективно на к8 имаме телец и става дума за Венера...
В случая е важен градуса на възела , аспектите м/у управителите на възела , домовете и знаците в които попадат  аспектите им с управителите на куспидите и още много други неща , за да се каже конкретно и точно нещо по нодалната ос....

*

Инти

• 2068
« Отговор #54 -: Януари 11, 2011, 03:51:57 pm »

Шулман и Жан Спилър съм ги чел, но не съм от тези, които копират другите, а от тези които могот да си позволят друго творческо тълкуване! :49: 

Нищо творческо не съм забелязала в твоите интерпретации, по-скоро ми приличат на древни арабски тълкувания,които в съвременната астрология нямат място вече.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #55 -: Януари 11, 2011, 04:11:11 pm »
Лунни възли

Лунни възли - Обвързване, връзки Лунните възли (възходящ и низходящ) са пресечните точки на еклиптиката и орбита на Луната, които се придвижат през зодиака по часовниковата стрелка.

Може да не съм разбрала правилно, но лунните възли не се ли движат обратно на часовниковата стрелка? Сега са в Козирог и Рак, а скоро ще преминат в Стрелец и Близнаци????   :unsure:

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #56 -: Януари 11, 2011, 04:29:59 pm »
Лунни възли

Лунни възли - Обвързване, връзки Лунните възли (възходящ и низходящ) са пресечните точки на еклиптиката и орбита на Луната, които се придвижат през зодиака по часовниковата стрелка.

Може да не съм разбрала правилно, но лунните възли не се ли движат обратно на часовниковата стрелка? Сега са в Козирог и Рак, а скоро ще преминат в Стрелец и Близнаци????   :unsure:

Perla, планетите се движат обратно на часовника, а възлите - по посока на часовника - обратната посока на Зодиака...

Благодаря ти..нещо не съм разбрала.  :blink:

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #57 -: Януари 11, 2011, 07:06:23 pm »

Шулман и Жан Спилър съм ги чел, но не съм от тези, които копират другите, а от тези които могот да си позволят друго творческо тълкуване! :49: 

Нищо творческо не съм забелязала в твоите интерпретации, по-скоро ми приличат на древни арабски тълкувания,които в съвременната астрология нямат място вече.

То всеки може да каже това, което казваш. Ще се радмам много да мога да прочета твойте тълкувания на лунните възли в домовете.  :49:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #58 -: Януари 11, 2011, 07:07:03 pm »

Лунни възли в 5-ти къща - Игриви и страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания. Трябва да преодолея изкушението  да не танцувам по гайдите на другите.

Лунни възли в 11-ти дом - Приятелски връзки
Моята врата е винаги отворена за нови, неконвенционални връзки, за взаимни начинания и взаимни игри и развлечения през свободното време. Целта ми е да схвана новите тенденции и да правя реформи като преодолея постоянния си стремеж да стоя в центъра на начинанията.

Тук има противоречие-ако не разбирам нищо от астрология ще сметна,че от мен се искат едновременно две противоположни неща.

Е, Доби, видя ли сега как стават сакатлъците  :P. Тъй, ако вместо "Лунни възли в пети дом" беше написал "Северен лунен възел в пети дом", щеше да стане ясно, че в предложените тълкувания ги разглеждаш именно като ос - стремежите и целите ни са по СЛВ, а "заплахите", капаните и това, което ни пречи, по ЮЛВ.
Тоест, в:
Цитат
Лунни възли в 5-ти къща - Игриви и страстни връзки
Аз се стремя към страстни връзки, за да имам игри и развлечения в живота. Целта ми е да развия самочувствието си и да застана в центъра на моите начинания.
e поради СЛВ в пети дом, а
Цитат
 Трябва да преодолея изкушението  да не танцувам по гайдите на другите.
е поради ЮЛВ в 11-ти дом.

Пък тъй, глей къде отиде "дискусията".
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Януари 11, 2011, 07:11:18 pm »

То всеки може да каже това, което казваш. Ще се радмам много да мога да прочета твойте тълкувания на лунните възли в домовете.  :49:

Каква суета...Блажени са невежите...А ти защо си мислиш, че това са ТВОИТЕ тълкувания за възлите? Много си чел, ясно е, но да казваш, че това са твоите тълкувания, това вече е прекалено. Аз не виждам никакъв научен принос в това, което си написал със свои думички.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥