Здравей Гост

Лунни възли в домовете

• 144 Отговора
  • 26132 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Лунни възли в домовете
« Отговор #80 -: Януари 12, 2011, 03:50:02 am »
А какво трябва да се напише за възлите, за да се признае авторството му? Може би нещо коренно различно от всичко писано досега. Просто разсъждавам, не се ангажирайте лично с мнението ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #81 -: Януари 12, 2011, 03:51:24 am »
Говорим за творческо мислене. А и всички са наясно, че това което си написал също не е авторско относно темата за възлите, така че е безмислено да претендираш за това, пък камо ли за творчество.

Добър виц! :88:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Инти

• 2068
« Отговор #82 -: Януари 12, 2011, 04:06:25 am »
За мен творчество е самия оттенък, който придава когато пише автора, и пак казвам творческото мислене не е задължително да е новаторско, но самия изказ говори, че в написаното има индувидуална мисъл, това е вибрация която лесно се улавя. За човек с един по разширен поглед лесно може да улови тази нотка. Мисля, че това е елементарно, за да се обяснявам два часа на някой, който е много далеч от прогресивното астрологично мислене.

Това съм го писала по молба на една жена от форума, синастрия, но в нея съм интерпретирала частично възлите.

"Още от пръв поглед в синастриалната карта се забелязват много кармични фактори, което веднага навежда на мисълта, че вашата връзка носи отпечатък от минали прераждания, т.е. вие се срещате отново в този живот, сякаш миналото ви застига отново за да ви припомни онзи път, който е останал недоизвървян напълно.

Ето и основните астрологични фактори, на които смятам да наблегна:

Слънце в Козирог / 10 дом на партньорката е в точен съвпад с Южен възел в Козирог / 1ви дом на Партньора, както и Южен възел  в Близнаци/ 3ти дом  на партньорката в точен квадрат със Слънце във Везни/ 9ти дом на партньора.
Позициите на лунните възли се резглеждат винаги двупосочно, те са ос, нишката на съдбата, придобити навици, психологически и унаследени програми на съзнанието, които можем да възприем като везна, която сме длъжни да уравновесим, т.е. необходима е работа и по двата лунни възела , но в повечето случаи се оказва, че тежестта на единия надделява над другия, и често това е Южния възел, тъй като характезира всичко това което сме наследили от миналото.   В астрологията , той се счита за кармичен фактор, и във вашия случай имаме налице двойно застъпване, т.е. вие със Слънце в Козирог сте пресечна точка на линията на Съдбата при вашия партньор. , както и неговото Слънце във Везни аспектира вашия Южен възел в Близнаци.
Вашият партньор Ви среща за да затвърди някои основни уроци, които може би не са останали напълно усвоени в миналите животи,и тъй като в неговата карта се забелязва наблягане на планети в подвижни знаци, вероятно той е една много енергична и динамична и свободолюбива натура, силно придържаща се към на своята независимост, склонен към авантюризъм и многообразие от връзки.   В стремежа си да бъде независим, целеустремен, той трябва да изисква от себе си самоконтрол и дисциплина, да усвоява качествата на знак Козирог, тъй като той е интерсептиран в първи дом, това означава, че той ще наблагя и ще се стреми повече да бъде деен в сферата на обещствения живот, отколкото в семеен план. Необходимо е да съчетава онези качества в характера си, които са съчетание от неговата огнена натура (асцендент и Луна в Стрелец) и прагматичната Дева, но същевременно той трябва да се стреми чрез упоритостта и издръжливостта на Козирога, да разбере смисъла на есенциалните житейски уроци, възоснова на големите препятствия и ограничения, които неминуемо ще го  съпътстват, чиято единствената цел е да изведат на показ една стабилна, егоцентрирана ( егоизъм и егоцентриран не са еднозначни )и силна личност, способна да ръководи с голям размах както собствения си, така и живота на другите, т.е да бъде пътеводител и лидер. Този път може да бъде осеян с тръни, но ето тук е вашата роля, да затвърдите тези качества у вашия партньор, чрез предаване на мъдрост и опит, един на друг. Във ваше лице партньорът ви доусъвършенства качествата на знак Козирог, както и вие в този живот усъвършенствате качествата на знак Дева, която е интерсептирана във вашия хороскоп( интерсептиране има налице, когато един астрологичен знак няма връх/куспида , т.е. той е погълнат изцяло от дома ). На ментално ниво вие се разбирате добре, съчетавайки земното и прагматично мислене на Меркурий в Дева с вашия Меркурий в Козирог.                                    
   Вие понякога може да усещате под повърхността на неговата лъчезарност една дистанция , която той издига за да се предпази от нахлуване в дълбоките дебри на неговата душевност . Вашият партньор вероятно винаги се е стремял да бъде независим, във всяко едно отношение, кариера, финанси, обществено положение, вероятно в по-късен етап от живота си ще може да се наслаждава на стабилност в кариерата и общественото положение, но това ще бъде изградено за сметка на семейството, защото мисията и задача му в този живот е да немери партньор, който да го подкрепя и да му създаде уюта на семейното огнище, от което той съзнателно се е лишавал до този момент.Именно тук е вашата роля на партньор, като вие ще желаете да работите основно в насока семейство.
   Във вашия хороскоп е заложено да търсите онова партньорство, което да допълва вашия Аз, вие сте личност, която желае да подкрепя индидуалността на партаньора, без това да ви обезличава, подхождате във връзките си отговорно и сериозно, търсейки сигурност и стабилност (астероид Юнона в съвпад със Слънце във Козирог ).С асцендент Овен и неговия управител Марс в първи дом, мога да Ви охарактеризирам като борбена и агресивна, нещо което се забелязва от другите  и от вашия партньор, и може би го привлича.
 Уран и Плутон във вашия хороскоп се намират в знак Везни, във седми дом, който управлява партньорствата, брака, съдебните процеси, социалните контакти,и т.н., а ретроградна Венера се намира в знак Водолей, във единадесети дом, което значи, че двете планети са във взаимна рецепция, т.е. Уран се намира в знак, който се управлява от Венера – Везни, а Венера се намира в знака, който управлява Уран- Водолей, и поради този факт смятам, че във взаимоотношенията си сте по либерална, демократична....     "                            

[/size]

« Отговор #83 -: Януари 12, 2011, 04:22:31 am »
Как бихте тълкували съвпад на северен лунен възел с Марс (един градус) и Венера ( два градуса) и Юпитер ( 5 градуса) във втори дом в Риби в натала?

А съвпад на северен лунен възел с Плутон в шести дом Дева ?
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 04:27:21 am от Ropotamo »

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #84 -: Януари 12, 2011, 04:40:40 am »

Шулман и Жан Спилър съм ги чел, но не съм от тези, които копират другите, а от тези които могот да си позволят друго творческо тълкуване! :49:  

Нищо творческо не съм забелязала в твоите интерпретации, по-скоро ми приличат на древни арабски тълкувания,които в съвременната астрология нямат място вече.

То всеки може да каже това, което казваш. Ще се радмам много да мога да прочета твойте тълкувания на лунните възли в домовете.  :49:

Каква суета...Блажени са невежите...А ти защо си мислиш, че това са ТВОИТЕ тълкувания за възлите? Много си чел, ясно е, но да казваш, че това са твоите тълкувания, това вече е прекалено. Аз не виждам никакъв научен принос в това, което си написал със свои думички.

Суета, блаженство, невежество, лицемерие.....ако имаше научно мислене и беше добър астролог щеше да разработи свои теми в собствения си сайт. А там се мъдри само една астрологична програма за продан, нищо друго. То няма и мислене, вие искате творчество.   :-X 

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #85 -: Януари 12, 2011, 04:54:38 am »

Шулман и Жан Спилър съм ги чел, но не съм от тези, които копират другите, а от тези които могот да си позволят друго творческо тълкуване! :49:  

Нищо творческо не съм забелязала в твоите интерпретации, по-скоро ми приличат на древни арабски тълкувания,които в съвременната астрология нямат място вече.

То всеки може да каже това, което казваш. Ще се радмам много да мога да прочета твойте тълкувания на лунните възли в домовете.  :49:

Каква суета...Блажени са невежите...А ти защо си мислиш, че това са ТВОИТЕ тълкувания за възлите? Много си чел, ясно е, но да казваш, че това са твоите тълкувания, това вече е прекалено. Аз не виждам никакъв научен принос в това, което си написал със свои думички.

Суета, блаженство, невежество, лицемерие.....ако имаше научно мислене и беше добър астролог щеше да разработи свои теми в собствения си сайт. А там се мъдри само една астрологична програма за продан, нищо друго. То няма и мислене, вие искате творчество.   :-X 

WAW гледала си ми сайта, хубаво че си намерила поне нещо, радвам се за теб. :88: :88:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #86 -: Януари 12, 2011, 04:59:12 am »
СТИГА! СТИГА ВЕЧЕ!
ЩОМ СМЕ ТУК , ЗНАЧИ НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
ДОБИ, НЕ НИ ПОДЦЕНЯВАЙ , НЕ НИ МИСЛИ ЗА ХОРА С ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ....ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ...ИМА КАКВО ДА НАУЧИШ ОТ НАС..,КАКТО И НИЕ ОТ ТЕБ!
НЕКА ТОНА НЕ СТАВА КАРУЦАРСКИ , ЗАЩОТО АСТРОЛОГИЯТА НЯМА ДА НИ ГО ПРОСТИ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Януари 12, 2011, 05:03:01 am »
Каруцарския тон понякога сами го задаваме.
Съгласна съм, няма нужда от изстъпления. Обидно и срамно е за астрологията, която ни е събрала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #88 -: Януари 12, 2011, 05:07:50 am »
СТИГА! СТИГА ВЕЧЕ!
ЩОМ СМЕ ТУК , ЗНАЧИ НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
ДОБИ, НЕ НИ ПОДЦЕНЯВАЙ , НЕ НИ МИСЛИ ЗА ХОРА С ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ....ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ...ИМА КАКВО ДА НАУЧИШ ОТ НАС..,КАКТО И НИЕ ОТ ТЕБ!
НЕКА ТОНА НЕ СТАВА КАРУЦАРСКИ , ЗАЩОТО АСТРОЛОГИЯТА НЯМА ДА НИ ГО ПРОСТИ!

Не знам от къде си правиш тези заключения че съм подценямал някого, но тук си измисляш приказка от 1001 нощ и ме караш да се смея насила. :85:  :49:

*

Feia

« Отговор #89 -: Януари 12, 2011, 05:21:36 am »
Добрин е прав, че човек трябва да е мазохист, за да пише в този форум. Те съфорумките често само дават вид на добри примадони, които се възмущават от всяка грубиянщина и леко грубия език. Докато не дойде момента да покажат истинското си лице. И тогава се почват едни истерии, драми. Небесна започва да нарича хората "патки прости", други започват да разказват тайни, споделени на ЛС от някоя съфорумка, дават оценки за това кой познава в прогнозите и кой не познава и се слагат доказателства. Някои се правят на много обидени, а други, които все още крият истинското си лице, се възмущават от подобни разговори, докато не дойде момента и те да покажат истинското си лице.

Тея сме ги виждали!

:rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Януари 12, 2011, 05:37:57 am »
Някои се правят на много обидени, а други, които все още крият истинското си лице, се възмущават от подобни разговори, докато не дойде момента и те да покажат истинското си лице.

;D ;D ;D

Фея, разбра ли си знака на Асцендента най-сетне, защото тия номера с изгряващи Везни при мен не минават.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Януари 12, 2011, 05:45:54 am »
Някои се правят на много обидени, а други, които все още крият истинското си лице, се възмущават от подобни разговори, докато не дойде момента и те да покажат истинското си лице.

;D ;D ;D

Фея, разбра ли си знака на Асцендента най-сетне, защото тия номера с изгряващи Везни при мен не минават.  :P

То е ясно и на бебетата , че става дума за нашата кръвна група... ;D ;)
Много смеее...,скорпионки сме.... :rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #92 -: Януари 12, 2011, 05:54:33 am »
Би й пасвал АС Скорпион. Тогава съвпадът Марс-Сатурн-Плутон отива в 12-ти дом. Идеално за психолог и психоаналитик. :blink:

*

Feia

« Отговор #93 -: Януари 12, 2011, 06:13:42 am »
Би й пасвал АС Скорпион. Тогава съвпадът Марс-Сатурн-Плутон отива в 12-ти дом. Идеално за психолог и психоаналитик. :blink:

Аз нямам съвпад Марс-Сатурн-Плутон. Имам съвпад на Плутон с асцендента и отделно на Марс и Сатурн.

Асцендента ми е що-годе точен, защото майка ми е погледнала колко е часа след като ме е родила и по-късно си е записала часа ми на раждане в една тетрадка.

И защо не ти се вярва? Или не коментираш лични казуси?

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Януари 12, 2011, 06:16:27 am »
Плутон на АСЦ трудно може да бъде сбъркан...и въобще Плутон на кардинална ос в картата...Колкото по-видим е , толкова по-силен е...

« Отговор #95 -: Януари 12, 2011, 06:17:02 am »
Извинявай, Фея. Лошо инфо имах. :blink: :rolleyes:

*

Feia

« Отговор #96 -: Януари 12, 2011, 06:19:12 am »
Плутон на АСЦ трудно може да бъде сбъркан...и въобще Плутон на кардинална ос в картата...Колкото по-видим е , толкова по-силен е...

Мислиш ли, че при мен е виден?  ;D

Темата май вече не е за лунните възли.  :rolleyes:

Жалко! Те са интересни. Можехме да ги проучим от личен опит като всеки опише къде са му лунните възли и как му влияят. Но изглежда, че научноизследователският ви дух е слаб, за разлика от егото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Януари 12, 2011, 06:19:20 am »
Специално на твоите въпроси доста съм отговаряла, а ти обичаш да задаваш въпроси, признай си.  ;D
В крайна сметка не може всеки да разполага с времето ми във форума, физически е невъзможно да се угоди на всеки желаещ и да се отговаря на всички въпроси безразборно.
А пък и целта на престоя ми тук е нито да науча нещо, нито да уча някого. Пиша, когато ми е кеф, тук съм като на кафе.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #98 -: Януари 12, 2011, 06:21:28 am »
Хеловица,ти от сънищата ми се отрече,но ако ти кажа възлите,ще ги разтълкуваш ли,м?   :P

« Отговор #99 -: Януари 12, 2011, 06:23:55 am »
Ето, аз ще кажа за възлите. Моите са в 6-12 дом. Работя за обществото и бих искала да работя още повече за него. СЛВ в точен квадрат със Сатурн - когато правя нещо, го правя сериозно и често ми се налага да работя здраво. ЮЛВ в съвпад с Венера. Това го коментирахме в друга тема. Най-общо казано, имам усет към красивите неща.