Здравей Гост

Събитие - анализ на аспекти и натални предпоставки

• 17 Отговора
  • 2934 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Здравейте, захванала съм се да анализирам една карта и забелязах някои притеснитерлни неща в нея, които се опитвам да разбера  :blink: Ще се радвам на малко помощ.
Това, което ми направи впечатление е множеството напрегнати аспекти – предимно квадрати, които ще се опитам да опиша:

1. на ДСЦ е транзитен Плутон У4 дом е в съвпад с натален Нептун У8 и тъкмо ингресира в 7ми; в същия момент е в точен квадрат с натална Луна в 4ти (У12) – опозират натален Сатурн на АСЦ.
2. Транзитен У8 е в квадрат с нат. Слънце в 12 и в тригон с прогресивно Слънце, а прогресивното Слънце съвпада с транзитния Сатурн в 1 дом(в критичен 0 градус. Тр. Сатурн съвпада и с прогресивния при орбиса 2градуса и в широк съвпад с наталния на АСЦ)
3. Транзитен СЛВ в 29гр Рак съвпада с нат. Слънце в 0 гр Лъв – критични градуси.
4. Обръщам внимание, че в критичен 13 градус е К4 и К8
5. Относно прогресиите за периода –
- Прогресивна Луна съвпада с пр. Плутон и е в разходяща опозиция с транзитна Луна в Близнаци
6. В Солара – Плутон е в 4 дом и тъй като не съм много наясно със соларите, ще спра до тук.

В соларната картата на близък за периода – сол. Сатурн е в 12 и съвпада със натален СЛВ; Слънцето е в 8, а Плутон от сол. 6ти  е в натален 4.

Според мен, прогресивната Луна отключва събитията при съвпада с Плутон. По натал са налице предпоставки за трудни събития. Дали Нептун във Водолей ще екзалтира и ще спре негативните процеси, да предотврати събитие? Удавяне ли е? Натрапчива е внезапността на събитията и намесата на тежките транзити на Нептун и Плутон. Нямам идея дали има лунации за периода, затова не съм ги изследвала, но нали много астролози смятат, че предимно Луната отключва събитията…
Имали други аспекти, които не виждам? Вие какво бихте казали? Ще се радвам да чуя мнения  :blink:
Ще кача и картата за всеки случай.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 04:52:24 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
Re:Събитие - анализ на аспекти и натални предпоставки
« Отговор #1 -: Януари 11, 2011, 04:54:24 pm »
Транзитен Плутон, знаеш ли колко време трябва да измине докато стигне десцендента на този човек?..аз може да не съм жива дотогава.
Пардон, не човек а "човече" - сега видях че е родено по Нептуновото време във водолей.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2 -: Януари 11, 2011, 05:06:53 pm »
да  :blink:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Януари 11, 2011, 05:18:57 pm »
Яя, Слънцето няма напрегнати аспекти с У4 и У8.
Кое точно те притеснява?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Януари 11, 2011, 05:30:33 pm »
Притесняват ме У4 и У8 и взаимовръзката между тях при прогресия и транзит. Както и този голям квадрат, който те отключват на ДСЦ. И тъй като е фиксиран, събитието се предполага, че ще се прояви по-късно, след реалния аспект. Но пердимно ме притесняват квадратурите с участието на всичките тези тежкари, вкл. и Сатурн. И понеже се понатрупаха аспекти от транзитната, прогресивната карта и солара...

А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
« Отговор #5 -: Януари 11, 2011, 06:45:47 pm »
ЯЯ, от прочетеното разбирам, че страховете ти са големи.
В картата има изключително много аспекти с голяма орбиса, поради което доста от квадратурите аз не ги приемам.
Слънце в Лъв е едно от малкото положения на Слънце, които преодоляват много бързо всички стресови ситуации. Слънце в Лъв няма много време нито пък желание да се вайка и да потъва в страдания, та дори и позицията му да е в началните или крайните градуси на този знак.
Провери коя планета е с най-много квадратури в картата и виж кои мидпойнти падат върху тази планета, така би могла да разбереш къде е уязвимата точка и едва тогава да търсиш евентуални фатални събития. Но моят съвет е да не мислиш за лошото, когато то липсва. Не е добре да се дърпа дявола за опашката. Остави картата да си работи и не се притеснявай предварително ако лошите събития не са факт.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Януари 11, 2011, 07:14:47 pm »
Дивна, мерси за съвета  :blink: но тъй като не съм наясно с Космобиологията, а знам, че ти напоследък се запали доста по нея, би ли ми казала мидпоинти на кои планети да търся? Комбинират ли се прогресивни с транзитни? Или се гледат поотделно?

А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
« Отговор #7 -: Януари 11, 2011, 07:32:52 pm »
ЯЯ, всичко е заложено в натала. Тръгваш от там. Разгледай наталната карта и виж дали има евентуални показатели за някакви травми като цяло и какви са те. След което можеш да проследиш по дирекции и тежки транзити, в кои години могат да се проявят евентуалните заложени вече в натала злополуки. Но съветът ми е да не го правиш особено ако картата е на близък човек. Уверих се, че това, което е заложено не може да се избегне, така че няма никакъв смисъл да търсим лошото предварително.

ПП: Търсят се мидпойнтите на най-наранените планети.
В мойта карта и в картите на близките ми прогресиите не са достатъчно работещи. Затова и спрях да ги гледам много отдавна.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Януари 11, 2011, 07:37:10 pm »
Дивна, преди да станеш ортодоксален космобиолог, астрологичните ти интерпретации бяха толкова свежи, вдъхновени и проникновени, че беше невероятно удоволствие да те чета. Липсва ми тази Дивна напоследък. Надявам се силно новата ти страст да не изтрие напълно автентичният ти творчески поглед към астрологията.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Януари 11, 2011, 07:39:14 pm »
ох, тези мидпоинти...  :sagittariuss:

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Януари 11, 2011, 07:43:07 pm »
Дивна, преди да станеш ортодоксален космобиолог, астрологичните ти интерпретации бяха толкова свежи, вдъхновени и проникновени, че беше невероятно удоволствие да те чета. Липсва ми тази Дивна напоследък. Надявам се силно новата ти страст да не изтрие напълно автентичният ти творчески поглед към астрологията.

:blink:...Направо си в 10-та.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #11 -: Януари 11, 2011, 07:49:52 pm »

Благодаря, Дияна!  :kissd:

Стана ми весело, като те прочетох.  ;D
Ще ми трябват космически години, за да стана космобиолог.  ;)
А що се отнася до писането вече не съм така многословна и поетична. Спрях със свободните съчинения и излишните думи. Все пак астрологията не е литературно творчество. Поне не е вече такава за мен.

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Януари 11, 2011, 08:19:08 pm »
Дивна, така се губят проблясъците, които може и да са Божия искра. :blink:
Мисля, че преживяваш нещо, което е със силен "-" заряд и може би това е твоят начин да се справиш.
Сигурна съм, че ще успееш- имаш скорпионски акцент. :wub: :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #13 -: Януари 11, 2011, 08:23:17 pm »
Да не би Сатурн да е в квадрат с Мерка ти, та така те подхванаха колежките  ;)

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Януари 11, 2011, 08:41:28 pm »
ЯЯ , та не разбрах какво толкова те притеснява в картата....

За мен има много възможности в нея и реализация на същите чрез активното участие на Марс...Мисля дори , че натива ще се занимава с научна работа , ще има сериозен успех в у-ще , както и възможности за работа свързани с аналогиите на Нептун....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Януари 12, 2011, 02:09:27 pm »
Мерси за мнението Марая! Притесняват ме струпването на прогресивни и транзитни У4 и У8 в периода на сатурнов възврат.

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Януари 12, 2011, 07:47:02 pm »
Мерси за мнението Марая! Притесняват ме струпването на прогресивни и транзитни У4 и У8 в периода на сатурнов възврат.

Няма страшно.... ;D...Споко! ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Януари 12, 2011, 08:12:00 pm »
мерси... дано  :blink:

А Шопенхауер