Здравей Гост

Дирекции

• 18 Отговора
  • 7027 Прегледи
*

!Блудница

Дирекции
« -: Юли 07, 2005, 06:26:22 pm »
наскоро ми попадна материал за дирекциите на планетите..къде разбрах къде не
но покрай другите аспекти гледам си само точните аспекти . Ми направи впечатление точния съвпад на дирекционен ИС с куспидата на 5 и натално Слънце и съответно дирекционен МС с куспидата на 11д и натална Фортуна.
Та интересуваме как точно се тълкуват съвпадите на натални куспиди с дирекционни куспиди.
Благодаря ви.

*

АН

Дирекции
« Отговор #1 -: Юли 07, 2005, 07:11:15 pm »
съвсем точно надали е възможно да се каже :)

Но по правило дирекционният ИС на куспидата на 5-ти си се свързва с хубави неща - в къщи, с дете или деца, може раждане на дете :)
Ти ще кажеш - случва ли се нещо или поне имаш ли планове?

А всъщност МС на куспидата на 11-ти е точно реализация на планове...
Е, и с приятели е свързано...

Ако нещо такова ще ти се случи, то трябва вече да витае из въздуха... :)  

*

!Блудница

Дирекции
« Отговор #2 -: Юли 07, 2005, 08:11:27 pm »
Цитат

Но по правило дирекционният ИС на куспидата на 5-ти си се свързва с хубави неща - в къщи, с дете или деца, може раждане на дете :)

ами то витае, желая го , искам го...но годините
и един отминаващ точен съвпад но разпадащ се вече на дирекционно слънце с нат. Марс точно в този дирекционен 4 дом и натален 5 дали не значи внезапен аборт
но Юпитер управлява 4 дирекционен и 5 натален а той е почти на натален Асц.  и директира през 11 дирекционен дом
уф искам го това което ми каза
Благодаря ти от сърце за отговора. Понякога, човек е щастлив когато чуе дори това което иска да чуе. КъсметИ.

*

!Блудница

Дирекции
« Отговор #3 -: Юли 07, 2005, 08:27:41 pm »
Цитат

може би трябва и няколко негови дирекционни аспекта да вметна...съвпад на дир. Луна и нат. южен възел и на дир. Венера с нат Нептун всичко това на куспидата на нат. 11 дом и двата аспекта контактуван и с тази куспида и всичко това в Скорпи който е плодовид знак. Плюс предстоящ съвпад на дир куспидана 5 дир дом .  с нат Дсц.
Извинявам се ако натоварвам с нещо теб и останалите във форума.
А тази активност на 11 ни домове може ли да значи и това, че той би приел добре детето ми....нали 11 дом значи и доведените деца...
благодаря ви

*

АН

Дирекции
« Отговор #4 -: Юли 08, 2005, 08:22:17 am »
:D  -какво говориш за натоварване.... :D

Напротив, интересно е - и дано да е според прогнозите на астрологията :)

Силата на съвпад между натална куспида и дирекционна планета или куспида е голяма и обикновено е ознаменувана със събитие :)

Относно аборт - първо виж в радикса за такъв....И после - живеем в 21 век май :)  - медицината е съвсем на ниво и информацията от хороскопите си я ползвай по предназначение :) Има нещичко с това Слънце и Марс и 5-ти дом, но то трябва да те предупреди да внимаваш :) И това влияние трябва да е по-слабичко от предишното :)  

*

Guest_Lillie

Дирекции
« Отговор #5 -: Юли 08, 2005, 08:23:09 am »
Здравейте,
всъщност напоследък малко съм позарязала астрологията, ама какво да се прави, така сме всяко лято на морето... но, между другото, отдавна се каня да ви питам нещо, което отдавна ме притеснява... сигурно повече от година вече се занимавам с дирекции и прогресии, но се чудя как би се интерпретирала квадратурата на дир. МС към натална Луна в 8 дом? Разбира се, първото, което ми идва наум, е нещо като забременяване, макар че не виждам индикации за раждане в картата... Иначе Луната управлява 9 дом в радикса, та се чудех да не би по някакъв начин събитието /ако изобщо се случи такова/ да има връзка със символизма на 9 дом. Ами...наскоро завърших второто си образование и се дипломирах на 19.01.2005 по време на точна опозиция на тр. Юпитер към натален Меркурий.... а сега чакам тр. Юпитер да тръгне директно /ако още не е тръгнал???/ и да направи опозицийка с натална Венера... кой знае, може и някаква нова или "нова стара" любов да се появи като се има предвид дирекционна Венера на дсц, предстоящата квадратура на пр. Луна към натална Венера и същата квадратура /соларна Венера с натална Луна/ в картата на слънчевата революция... а като си помисля за натален Нептун в точно съединение със соларно ИЦ  ме обземат какви ли не съмнения за какво ли не...  :blink:  

*

АН

Дирекции
« Отговор #6 -: Юли 08, 2005, 08:40:48 am »
Цитат
Здравейте,
всъщност напоследък малко съм позарязала астрологията, ама какво да се прави, така сме всяко лято на морето... но, между другото, отдавна се каня да ви питам нещо, което отдавна ме притеснява... сигурно повече от година вече се занимавам с дирекции и прогресии, но се чудя как би се интерпретирала квадратурата на дир. МС към натална Луна в 8 дом? Разбира се, първото, което ми идва наум, е нещо като забременяване, макар че не виждам индикации за раждане в картата... Иначе Луната управлява 9 дом в радикса, та се чудех да не би по някакъв начин събитието /ако изобщо се случи такова/ да има връзка със символизма на 9 дом. Ами...наскоро завърших второто си образование и се дипломирах на 19.01.2005 по време на точна опозиция на тр. Юпитер към натален Меркурий.... а сега чакам тр. Юпитер да тръгне директно /ако още не е тръгнал???/ и да направи опозицийка с натална Венера... кой знае, може и някаква нова или "нова стара" любов да се появи като се има предвид дирекционна Венера на дсц, предстоящата квадратура на пр. Луна към натална Венера и същата квадратура /соларна Венера с натална Луна/ в картата на слънчевата революция... а като си помисля за натален Нептун в точно съединение със соларно ИЦ  ме обземат какви ли не съмнения за какво ли не...  :blink:
да не би при теб силните аспекти, пък били те и "лоши", да ти се отразяват добре? :)  

*

Guest_Lillie

Дирекции
« Отговор #7 -: Юли 08, 2005, 09:42:58 pm »
Цитат
да не би при теб силните аспекти, пък били те и "лоши", да ти се отразяват добре?
е, засега не мога да преценя...но всъщност с този ранен 8ми дом покрай мен винаги има стрес и напрежение...винаги попадам в такива колективи, макар че външно изразявам недоволство, но вътрешно...не знам как да се изразя, ама и без напрежение не мога, сякаш това е моята стихия, в повечето случаи неосъзната  :ph34r:  

*

Guest_Lillie

Дирекции
« Отговор #8 -: Юли 08, 2005, 09:48:38 pm »
всъщност наистина при мен, забелязах, че "плавните" транзитни аспекти почти не работят, всички възлови събития в живота ми са ставали предимно при квадратура и опозиция...

*

DD

Дирекции
« Отговор #9 -: Юли 08, 2005, 10:18:49 pm »
Цитат

Може ли едно въпросче от мен?
Значи картата на жена-
1.дирекционна луна съвпад с натален уран във 2-ри дом,уран е упр на 4-ти, а луна на 9-ти
2.дирекционен юпитер съвпад със слънце във 2-ри дом,слънце упр 10-ти, юпитер упр 2-ри,юпитер пътува от 1-ви
3.дирекционен уран съвпад с венера във 2-ри,венера упр. 7-ми,а уран упр 4-ти.

всички аспекти са с точност под 1 градус, това което си мисля аз като събития е:

1.внезапна смяна на дома в чужбина или далечен град
2.много ,удоволствия,развлечения,възможно забременяване и промяна на социалния статус,-например брак
3.възможен внезапен брак и смяна на дома

на прав път ли съм?

*

Блудница

Дирекции
« Отговор #10 -: Юли 09, 2005, 07:52:36 am »
Цитат
Цитат

Значи картата на жена-
1.дирекционна луна съвпад с натален уран във 2-ри дом,уран е упр на 4-ти, а луна на 9-ти
2.дирекционен юпитер съвпад със слънце във 2-ри дом,слънце упр 10-ти, юпитер упр 2-ри,юпитер пътува от 1-ви

всички аспекти са с точност под 1 градус, това което си мисля аз като събития е:

2.много ,удоволствия,развлечения,възможно забременяване и промяна на социалния статус,-например брак

на прав път ли съм?
може ли аз да ти отговоря за детето и бременноста във онези формули  при дирекциите се подчертава изрично ако е замесен 7 дом ще става дума за брак но не и за раждане
я дай един пример как ги откриваш тези формуси например търсиш куспида на дирекционен дом записваш я , след това търсиш в кой натален дом е тази куспида  пак записване, търсиш господаря на дипрекционния дом в кой натален дом е ...така ли е е не става ли много дълга формулата

*

DD

Дирекции
« Отговор #11 -: Юли 09, 2005, 03:57:02 pm »
Цитат
Цитат
Цитат

Значи картата на жена-

на прав път ли съм?
може ли аз да ти отговоря за детето и бременноста във онези формули  при дирекциите се подчертава изрично ако е замесен 7 дом ще става дума за брак но не и за раждане
я дай един пример как ги откриваш тези формуси например търсиш куспида на дирекционен дом записваш я , след това търсиш в кой натален дом е тази куспида  пак записване, търсиш господаря на дипрекционния дом в кой натален дом е ...така ли е е не става ли много дълга формулата
Здравей,на куспидите не съм обърнал особенно внимание понеже има прекалено много съвпади с планети и затова наблегнах повече на тях,.
Колкото до раждането на дете си го помислих заради съвпада -юпитер/слънце.А слънцето си е симв.управител на 5-ти дом.

Между другото тази прогноза я бях правил миналия месец и до момента се сбъдна смяната на дома и далечния град

*

edna

• **
  • 541
Дирекции
« Отговор #12 -: Юли 13, 2005, 09:45:12 am »
Цитат
наскоро ми попадна материал за дирекциите на планетите..къде разбрах къде не
но покрай другите аспекти гледам си само точните аспекти . Ми направи впечатление точния съвпад на дирекционен ИС с куспидата на 5 и натално Слънце и съответно дирекционен МС с куспидата на 11д и натална Фортуна.
Та интересуваме как точно се тълкуват съвпадите на натални куспиди с дирекционни куспиди.
Благодаря ви.
Zdravei ... Dobar e matreiala, ako go chetesh vnimatelno shte vidish, che vsichko e napisano mnogo iasno i az parvia pat se obarkvah no veche ne  ;) Gledat se dir.planeti kam - nat.kuspidi, natalni planeti....i  natalni planeti kam- direksioni kuspidi........ ingresi, i dir kuspidi kam natalni ...Nai-silni sa aspektite, kogato v natala imat aspekt togava vinagi imame sabitie..davam primer , ako Venera v kartata pravi aspekt kam Asc i Des, po direkcii kogato tozi aspekt se promeni se ochakva brak ili sabitie, koeto shte e svarzano sas seriozna vrazka...Taka kakto chetoh neshtata, koito si napisala vijdam indikacii za zabremeniavane za abort mislia, che traibva da geldash napregnati aspakti na upravitelita na 5 ili 4 dom kam kuspidite na 8, 4, 5 ...Savpada na Slanceto s Mars e mnogo hubavo neshto v povecheto sluchai po direkcii v jenska karta dava brak :)) ili mnogo silna lubov , zashtoto v jenskata karta Mars i Slanceto obshto vzeto se gledat kato nositeli na brachni aspekti, a v majkata e Lunata i Venera kato Vener moje da se gleda i v jenskata karta..govoria za direkcii....Uspeh :D  

Дирекции
« Отговор #13 -: Юли 16, 2005, 09:01:26 pm »
Здравейте, бих искала и аз да ви задам въпрос с дирекциите, в картата на жена, Дирекционния Уран е в точен съвпад с куспидата на Нат.9 дом, като Уран управлява нат.12 и дирекционен 11.
Освен това дирекционен Плутон е в секстил с куспидата на нат.7, в тригон с куспидата на нат.1, като плутон управлява дирекционен 8 и натален 9 и е в натален 7.
Дирекционен Нептун в съвпад с куспидата на нат.11, като нептун е управител на нат.1 и дирекционен 12
И накрая дирекционен Меркурий в съвпад с куспидата на нат.12, като меркурий управлява дирекционни 3 и 6, и натални 4 и 7
Как бихте интерпретирали това?

*

АН

Дирекции
« Отговор #14 -: Юли 20, 2005, 02:09:30 pm »
Цитат
Здравейте, бих искала и аз да ви задам въпрос с дирекциите, в картата на жена, Дирекционния Уран е в точен съвпад с куспидата на Нат.9 дом, като Уран управлява нат.12 и дирекционен 11.
Освен това дирекционен Плутон е в секстил с куспидата на нат.7, в тригон с куспидата на нат.1, като плутон управлява дирекционен 8 и натален 9 и е в натален 7.
Дирекционен Нептун в съвпад с куспидата на нат.11, като нептун е управител на нат.1 и дирекционен 12
И накрая дирекционен Меркурий в съвпад с куспидата на нат.12, като меркурий управлява дирекционни 3 и 6, и натални 4 и 7
Как бихте интерпретирали това?
някоя от тия дирекции ще е водеща - сигурно по съвпадите като аспект.

А после трябва да видиш в радикса на коя от директираните планети си най-силно подвластна и усещаш осезателно енергията и, за да оцениш на къде ще насочваш и сега енергията си :)  

Re: Дирекции
« Отговор #15 -: Декември 17, 2012, 01:27:29 pm »
Какво означава при дирекции-дирекционния АЦ и ДЦ да са в анаретен градус,съответно 29гр.скорпи и 29 гр.телец?
Дали да започна нещо ново,да променя работата си например,или е по- добре да се изчака ингреса в следващият знак?Искам промяната,усещам необходимост да променя някои аспекти в живота си ,но дали ще е удачен момента...вероятно трябва да погледна и солара си за годината,но ,като цяло дали е хубаво да се правят промени при това положение???

« Отговор #16 -: Декември 17, 2012, 07:27:05 pm »
Добре, че се актуализира темата, на мен предстои ингрес на дирекционен Мц от рак 29гр 54' ще мине в лъв :leos:
ще ставам директор  ;D ;D
и сега кой ще ни обгрижва :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #17 -: Декември 28, 2012, 03:27:24 pm »
 :blink:Честита Коледа момичета-бъдете здрави,обичайте и бъдете обичани! :kissd:Дано ми се случи и на мен :88:
Благодаря akruks за включването и полезната информация.Нямах достъп до интернет много време,затова едва сега -Благодаря.
Дано не е твърде нахално от моя страна...бих искала да попитам ЗНАЕЩИТЕ още нещо:
Дирекционният ми АЦ в 29 градуса Скорпи се пада във моят 2 натален дом,а дирекциооният ми ДЦ 29 градуса телец се пада във 8 натален дом-при това в тези 29 градуса телец имам и -натална Парс Форуна и Прогресивна Венера.ТА МИ Е ТРУДНО ДА УСТАНОВЯ-КОЕ ЩЕ СЕ АКЦЕНТИРА ПРЕЗ ТЕКУЩАТА ГОДИНА-ФИНАНСИТЕ ЛИ/2-8 натални домове/,ЛЮБОВТА ЛИ/1-7дирекц.домове/.Освен това в Солара ми за 2013г.-AЦ ми е телец-9градуса,а Дц ми е скорпион-9градуса...Така- при дирекционния и соларния хороскоп ИМАМ СМЯНА НА ОСИТЕ 1-7 ДОМ/ТЕЛЕЦ-СКОРПИОН/...Какво може да означава всичко това-аз тотално се ОБЪРКАХ.МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ МНЕНИЯ.БЛАГОДАРЯ.

« Отговор #18 -: Декември 28, 2012, 05:39:52 pm »
Към края на пролетта на 2013 ще имаш юпитеров възврат в 9-тия дом. Няма ли да е добър период за емиграция?