На милионер комунист можеш да противодействаш само ако си милиционер демократ. :blink: Звучат абсурдно и двете понятия, но просто няма как срещу един абсурд да не се изправи друг, за да има някакво неутрализиране.
А това какъв е Бойко Борисов - на мен лично - не очаквам да ми го каже Трактора и там другите му подобни. ДС малко да прояви въображение и да измисли врагове отвътре - както с Касим Дал. Тогава по може да хване декиш. Ма така - Гоце, разни стари и по-нови ченгета да спретват мръсни компроматчета - не варвой.
П.П. Ропотамо, ти си голям идеалист (ама верно ли или само се правиш?). Ще градим нов свят?
С тея задкулисни герои? С неизчистените обори? И как да противодействаш освен със същата сила, и същите методи? Те мерят с двоен аршин? И ти мери с двоен аршин. С техните методи. Ако не - пиши се политически труп.
Аз всъщност се имам за реалист. И мисля, че с "техните методи" ще постигнем "техните резултати". Това е една голяма заблуда, която разпространиха навремето първите демократи. Те си вярваха чистосърдечно, но по обясними причини го казваха само зад кулисите на свои, че "трябва първо да разчистим комунистите агенти с всички средства и с техните методи, защото те са много коварни, обучени са в техниките на КГБ иначе няма да можем да построим демокрацията". Цитатът в кавичките е почти едно към едно с думите на виден ум тогава ( и днес в политиката) фактор една от партиите, сфомирали впоследствие СДС. Говорим за 1991 г. някъде. Прави ли ви впечатление годината. Сега сме 2011.
Не е глупак който сгреши веднаж, но е глупак който повтаря една и съща грешка отново и отново като очаква да постигне различен резултат.
Аз мисля, че не това са методите. Мисля си, че трябва да се създаде бизнес климат и правила (не непременно забрани), които изключват възможността да се пръкват всяка седмица трактори, "полицаи милионери" и др. персонажи от репертоара на КГБ, руската, украинската или филипинската мафия. И това определено няма да стане с вадене на СРС-та и игри на полицаи и апаши.
Колкото до това какъв е Бойко Борисов и аз не съм очаквала Трактора да ми каже, очаквах самият той да извика още първия път "това е лъжа", а не "сигурен съм, че този запис е манипулиран". В момента според социолозите 32 процента от населението вярват, че "записът е истина и това е корупция", 30% смятат че е фалшификат, още толкова се колебаят.