Здравей Гост

Съвпад - Сатурн /Слънце и Сатурн/Луна в натала -

• 47 Отговора
  • 7621 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
В конкретика....Впечатления и мнения...Без значение от знака и дома...

Вие сте! :blink:
Приятно писане...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Съвпад - Сатурн /Слънце и Сатурн/Луна в натала -
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2011, 11:12:16 pm »
Имам наблюдения и в картите на мъже и в картите на жени....
Мисля , че когато сатурн е в съвпад с луна в мъжка карта , не е толкова сложен аспекта , както и когато съвпада му е със Слънцето в женска карта...
Но когато сатурн е в съвпад със слънце в мъжка и в съвпад с луна в женска , нещата са много сложни по отношение на изявата на светилата...
Не визирам "казими" Сатурн....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2011, 01:20:30 am »
Хайде да разчоплим  ;D тези аспекти.... :rolleyes:
Плюсовете и минусите им.... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2011, 01:30:12 am »
Не помня дали това е точният час или 15-20 минути по-рано, но тази карта е много показателна в някои отношения.
АС Козирог и съвпад Слънце/Сатурн в 7 дом.
Не знам обаче нищо за отношенията му с родителите, в семейството.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2011, 01:40:42 am »
Струва ми се , че в тази карта Слънцето е добре поставено на трон в своя знак....
Бих казала , че мъжа е изключително важна персона , силно присъствие в живота на стабилни и солидни партньори, умее да създава трайни контакти.

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2011, 01:49:09 am »
Не помня дали това е точният час или 15-20 минути по-рано, но тази карта е много показателна в някои отношения.
АС Козирог и съвпад Слънце/Сатурн в 7 дом.

ау, тоз е по-зле и от мен ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2011, 03:49:40 am »
Имах познат със съвпад Сатурн/Луна, който съвпад получаваше квадратуна от Слънце.
С две думи мога да опиша личността като много мълчалива и страхлива. Студен човек с доста задръжки и табута.  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2011, 03:55:35 am »
Тръпки ме побиват от такива хора. Аз нямам аспект на лични планети със Сатурн и предпочитам да се обграждам с оптимистични личности. Сигурно им е много трудно, имайки предвид начина по който съм се чувствала и студенината, която съм изпитвала при транзитите на Сатурн към моите лични планети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2011, 04:02:27 am »
Имах познат със съвпад Сатурн/Луна, който съвпад получаваше квадратуна от Слънце.
С две думи мога да опиша личността като много мълчалива и страхлива. Студен човек с доста задръжки и табута.  :-[

Една от най-трудните конфигурации, които не се "надскачат", повярвайте ми.  ;D
Дали обаче човекът ще е ригиден и студен зависи от знаците на светилата, както и от други елементи на хороскопа.

Например, майката на бившия има Слънце в Рак в опозиция със Сатурн и Луна в Овен в квадрат със Сатурн, Сатурн е на трон обаче. За нея може да се каже, че е фурия, няма никакви задръжки. Има не само огнена Луна, а и съвпад на Венера, Марс и Уран в Лъв в квадрат с Юпитер в Скорпион. Изключително пробивна и целенасочена, отдадена на децата си, за семейството си всичко ще направи. В междуличностните отношения обаче е непоносима, безпардонна... малко са хората, които биха я търпяли.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2011, 04:14:17 am »
" В междуличностните отношения обаче е непоносима,
безпардонна... малко са хората, които биха я търпяли."
----------------------------------------------------------------

Е, к'во да се праи, не може всички да са щастливи и възвишени,
някой трябва да мете оборите  ;D

P.S. Но познавам една страхотна жена ( отвсякъде )   ;D
със съвпад на Луна/Сатурн, така, че обобщените изводи
не са общовалидни   ;)

Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2011, 04:20:33 am »
С две думи мога да опиша личността като много мълчалива и страхлива. Студен човек с доста задръжки и табута.  :-[

Една от най-трудните конфигурации, които не се "надскачат", повярвайте ми.  ;D
Дали обаче човекът ще е ригиден и студен зависи от знаците на светилата, както и от други елементи на хороскопа.

И аз така мисля, но на моменти погледът става мрачен, все едно са поели на плещите си целият товар на света. Няма по-тежки от техните отговорности и тежко на този, който не се отнася сериозно към това.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2011, 04:22:21 am »
Но познавам една страхотна жена ( отвсякъде )   ;D
със съвпад на Луна/Сатурн, така, че обобщените изводи
не са общовалидни   ;)

Познавам такива и с квадрат.
Съвпадът е най-труден за Луната, но зависи в кой знак попада. Водните Луни по-трудно го асимилират, особено рибешките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2011, 04:25:03 am »
И аз така мисля, но на моменти погледът става мрачен, все едно са поели на плещите си целият товар на света. Няма по-тежки от техните отговорности и тежко на този, който не се отнася сериозно към това.

За погледа не знам, но някои са въплътили в себе си цялото мрънкане на света.  ;D Най-тежки са техните отговорности, никога ни ги оценяват, винаги заслужават повече... Това, разбира се, важи за тези, които изявяват най-проблематичната страна на аспекта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2011, 04:27:44 am »
Лили е изключително права , когато казва , че знака има огромно значение....
В момента наблюдавам един сатурн в точен съвпад слънце във въздушен знак...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2011, 04:33:57 am »
Мисля, че Луна в съвпад със Сатурн във въздушен знак е "друга бира". Например, ако съвпадът е в Близнаци, няма да е така променлива и непостоянна - девет дни, девет акъла. Стига да няма някъде квадрат от Риби или Нептун на видно място в хороскопа.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2011, 04:39:34 am »
Мисля, че Луна в съвпад със Сатурн във въздушен знак е "друга бира". Например, ако съвпадът е в Близнаци, няма да е така променлива и непостоянна - девет дни, девет акъла. Стига да няма някъде квадрат от Риби или Нептун на видно място в хороскопа.  :blink:

Сатурн в близнаци е изключителен...Просто реабилитирам останалите му проявления....,може би съм снизходителна...,защото все пак Юпитера ми е кацнал в/у един такъв Сатурн.... :P в съвпад слънце... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 17, 2011, 04:43:15 am »
Сатурн в Близнаци е в стихията си и в знак на приятел, все пак управлява въздушния триплицитет през деня.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Февруари 17, 2011, 04:45:48 am »
Абе, че има, има значение знака. Зависи кой е по-силен и в своя обител- Сатурн или потисната планета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Февруари 17, 2011, 04:47:18 am »
Сатурн в Близнаци е в стихията си и в знак на приятел, все пак управлява въздушния триплицитет през деня.

Така е! Впечатлява ме много силно мисълта , начина на изява на същата мисъл...Бих казала , че тук сатурн е гениален... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Февруари 17, 2011, 04:55:27 am »
Абе, че има, има значение знака. Зависи кой е по-силен и в своя обител- Сатурн или потисната планета.

А ако двете планети са в перигрин, тогава предполагам, че на помощ идва класическата астрология - терм, фас, триплицитет и т.н. Но дори есенциално да е по-силно светилото, трудно ще се измъкне от хватката на Сатурн, с който е в съвпад, не може да се зачеркне с лека ръка това влияние.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.