Обаче с истински страх очаквам транзита на Нептун /квадрат/ към същия този Меркурий ~ просто се чудя как да го отработя предварително даже ...и съм се застягала от сега - мантри май ще пея, на поклонение ще ида
/къде на шега, къде на истина/... обаче са ми нужни начини, за да се справя с това... Казвайте, ако имате идеи! Защото имам опит от транзита на Нептун /пак квадрат/ към Слънцето ми ...е, няма такова чудо
, буквално ми отнесе всички лични опори и устои ...много трудно го преживях... Сега ми е леко смешно, ама тогава хич ...
Квадратът със Слънцето го имам по рождение. Цял живот водя борба със "заблудите" и нездравия идеализъм. Казвам борба, понеже става дума за квадратура. А квадратурата не може да избяга от природата си, при нея се иска действие - това е конфликт на 2 непримирими противоположности, които се изключват взаимно. И за да се придвижи напред човек, трябва да надскочи себе си. Иначе съдбата ще го лашка винаги от едната в другата крайност (Слънце или Нептун).
ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА НАДСКОЧИШ КВАДРАТА Е КАТО ИЗЖИВЕЕШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ. САМО ТОГАВА МОЖЕШ ДА ГИ РАЗБЕРЕШ.
За въпросния аспект - Слънце квадрат Меркурий:обърни внимание на домовете, които Меркурий управлява в натала и бъди много внимателна в тези дела. Допитвай се до хора, на които имаш безрезервно доверие, за да видш и още една гледна точка, но решенията в крайна сметка си ги вземай сама. Проверявай всяка важна информация по два пъти и от два независими източника, възможни са интриги, самозаблуди, фалшиви интуитивни послания. Виж какви положителни аспекти сключва Меркурий в твоята карта и има ли позитивни транзити към него - това ще ти бъдат отдушниците и възможностите за компенсация на някои от негативните проявления на този съвпад.
Другият начин да освободиш енергията на Нептуновата квадратура е като си поплачеш. За разлика от Сатурн, който вкаменява сърцето и не можеш дори да се разплаче, Нептун дава такава възможност, след което настъпва облегчение. Например, представи си, че се случва някаква интрига, която дълбоко те засяга. Оттегли се временно, поплачи си и след като се успокоиш, ще видиш по-обективно ситуацията.
Оттеглането е типично за Нептун, изразено в "аскепизъм" - бягство от грубата реалност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите.