Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 79795 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #100 -: Април 05, 2011, 09:09:32 pm »
тцъ тцъ тцъ голямо спане, голяма работа  :57:  па ми е едно лежееееееерно и поспаливо, и ми е едно синьоооо... малииии  ;D

на 2* в риби ми е прогресивната Венера - ся си чакам голямата лИбоФ  :rolf:  иначе в рибите и Слънце, и Фолус, и Селена ама те са далечеее...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Април 05, 2011, 11:33:25 pm »
С облегчение искам да споделя, че откакто Уран напусна Рибите и Нептун влезе в Риби умът ми е перфектно релаксиран. Сега ще имам възможност да сравнявам как действа съвпадът на тр. Уран с Меркурий и съвпадът на тр. Нептун с Меркурий.

При първия съвпад умът е напрегнат, постоянно е зает с нещо, човек е разсеян, мислите му постоянно прескачат в различни посоки, трудно се концентрира, не обръща внимание на подробностите, възможни са интелектуални прозрения (това е т.нар. интелектуална интуиция). Възможно е безсъние, поради интелектуалното напрежение.

При втория съвпад, умът е абсолютно релаксиран, няма напрежение. Човек отново не обръща внимание на подробности, на дати и цифри, но помни образно, в цветове, в звуци и миризми. Обръща повече внимание на невербалните сигнали, засилва се емпатията и художественото възприятие.

Един и същи ум, но....настроен на различни честоти. :49:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #102 -: Април 06, 2011, 12:37:03 am »

При втория съвпад, умът е абсолютно релаксиран, няма напрежение. Човек отново не обръща внимание на подробности, на дати и цифри, но помни образно, в цветове, в звуци и миризми. Обръща повече внимание на невербалните сигнали, засилва се емпатията и художественото възприятие.

цял живот съм така, нептун натално ми е У7, съвпад с юпитер, секстил с плутон и се намира в трети дом, стрелец..
но според мен това, че не обръщам внимание на доста подробности /особено дати и цифри/ ми е от ретро мерка..
а това, че помня образно, в звуци, цветове и миризми вече може да е от нептун, ако не е от венера в 12-ти дом..
може би транзита прави нещо такова, но временно..а някои сме си така цял живот..това исках да вметна.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #103 -: Април 06, 2011, 12:52:26 am »
Изобщо не му се радвам на тоя Нептун.. :angry:
Не стига ,че съм нептунясала тотално по прогресии,сега му предстоят  тригони с АЦ и Луната ми,както и с Уран,който ми е управител на Слънцето..
Нещото,което най-много ме озадачава и даже плаши,е ,че след 2 години едновременно транзитният ще направи съвпад с прогресивна Венера,а дирекционният-с нат. Венера..Демек,"нахендрянето" ще е двойно..Каквото и да е то... ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #104 -: Април 06, 2011, 07:54:38 am »
Изобщо не му се радвам на тоя Нептун.. :angry:
Не стига ,че съм нептунясала тотално по прогресии,сега му предстоят  тригони с АЦ и Луната ми,както и с Уран,който ми е управител на Слънцето..
Нещото,което най-много ме озадачава и даже плаши,е ,че след 2 години едновременно транзитният ще направи съвпад с прогресивна Венера,а дирекционният-с нат. Венера..Демек,"нахендрянето" ще е двойно..Каквото и да е то... ;D

Тццц...,няма да е двойно..ще останеш доволна! ;D
Аспекта е доволно подчертан и индикиран по дирекции и прогресии....Дай знака на дирекцията...,другия е ясен! ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #105 -: Април 06, 2011, 07:58:20 pm »
...Сега ще имам възможност да сравнявам как действа съвпадът на тр. Уран с Меркурий и съвпадът на тр. Нептун с Меркурий.

В момента Уран сключва транзитен аспект /секстил/ с наталния ми Меркурий /който е в Близнаци и 8-ми дом/- добре се усеща, има леко напрежение, но то е сякаш като повишаване на волтажа  :rolleyes: и забързване ...ще го понеса...

Обаче с истински страх очаквам транзита на Нептун /квадрат/ към същия този Меркурий ~ просто се чудя как да го отработя предварително даже ...и съм се застягала от сега - мантри май ще пея, на поклонение ще ида  ;D /къде на шега, къде на истина/... обаче са ми нужни начини, за да се справя с това... Казвайте, ако имате идеи!

Защото имам опит от транзита на Нептун /пак квадрат/ към Слънцето ми ...е, няма такова чудо  ;D, буквално ми отнесе всички лични опори и устои ...много трудно го преживях... Сега ми е леко смешно, ама тогава хич ...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #106 -: Април 06, 2011, 08:04:28 pm »

Обаче с истински страх очаквам транзита на Нептун /квадрат/ към същия този Меркурий ~ просто се чудя как да го отработя предварително даже ...и съм се застягала от сега - мантри май ще пея, на поклонение ще ида  ;D /къде на шега, къде на истина/... обаче са ми нужни начини, за да се справя с това... Казвайте, ако имате идеи!

нИдей рИва - може да се каже, че още ми е върху Мерка - 29,40* водолей  :P  мнооо съм ок - акъла ми Фърчи из облаците и дори не се напрягам да го гоня  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Yaya

• 2265
« Отговор #107 -: Април 06, 2011, 08:56:07 pm »

цял живот съм така, нептун натално ми е У7, съвпад с юпитер, секстил с плутон и се намира в трети дом, стрелец..
но според мен това, че не обръщам внимание на доста подробности /особено дати и цифри/ ми е от ретро мерка..
а това, че помня образно, в звуци, цветове и миризми вече може да е от нептун, ако не е от венера в 12-ти дом..
може би транзита прави нещо такова, но временно..а някои сме си така цял живот..това исках да вметна.. ;)

аз пък обратното - помня като улава... всичко, особено дати, дори разговор мога да пресъздам
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #108 -: Април 06, 2011, 09:06:51 pm »

Обаче с истински страх очаквам транзита на Нептун /квадрат/ към същия този Меркурий ~ просто се чудя как да го отработя предварително даже ...и съм се застягала от сега - мантри май ще пея, на поклонение ще ида  ;D /къде на шега, къде на истина/... обаче са ми нужни начини, за да се справя с това... Казвайте, ако имате идеи! Защото имам опит от транзита на Нептун /пак квадрат/ към Слънцето ми ...е, няма такова чудо  ;D, буквално ми отнесе всички лични опори и устои ...много трудно го преживях... Сега ми е леко смешно, ама тогава хич ...

Квадратът със Слънцето го имам по рождение. Цял живот водя борба със "заблудите" и нездравия идеализъм. Казвам борба, понеже става дума за квадратура. А квадратурата не може да избяга от природата си, при нея се иска действие - това е конфликт на 2 непримирими противоположности, които се изключват взаимно. И за да се придвижи напред човек, трябва да надскочи себе си. Иначе съдбата ще го лашка винаги от едната в другата крайност (Слънце или Нептун).

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА НАДСКОЧИШ КВАДРАТА Е КАТО ИЗЖИВЕЕШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ. САМО ТОГАВА МОЖЕШ ДА ГИ РАЗБЕРЕШ.

За въпросния аспект - Слънце квадрат Меркурий:обърни внимание на домовете, които Меркурий управлява в натала и бъди много внимателна в тези дела. Допитвай се до хора, на които имаш безрезервно доверие, за да видш и още една гледна точка, но решенията в крайна сметка си ги вземай сама. Проверявай всяка важна информация по два пъти и от два независими източника, възможни са интриги, самозаблуди, фалшиви интуитивни послания. Виж какви положителни аспекти сключва Меркурий в твоята карта и има ли позитивни транзити към него - това ще ти бъдат отдушниците и възможностите за компенсация на някои от негативните проявления на този съвпад.

Другият начин да освободиш енергията на Нептуновата квадратура е като си поплачеш. За разлика от Сатурн, който вкаменява сърцето и не можеш дори да се разплаче, Нептун дава такава възможност, след което настъпва облегчение. Например, представи си, че се случва някаква интрига, която дълбоко те засяга. Оттегли се временно, поплачи си и след като се успокоиш, ще видиш по-обективно ситуацията.

Оттеглането е типично за Нептун, изразено в "аскепизъм" - бягство от грубата реалност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Април 06, 2011, 09:10:24 pm »
Нептун може да бъде много полезен в някои случаи. Моята счетоводителка (абсолютно прагматичен ум), например казва: "Обожавам вълшебните приказки. След смърттана съпруга ми, те ми помогнаха да не се разпадна и да оцелея психически. Всяка вечер заспивах с книжката и се пренасях в един вълшебен свят."

*

Yaya

• 2265
« Отговор #110 -: Април 06, 2011, 09:28:02 pm »

Обаче с истински страх очаквам транзита на Нептун /квадрат/ към същия този Меркурий ~ просто се чудя как да го отработя предварително даже ...и съм се застягала от сега - мантри май ще пея, на поклонение ще ида  ;D /къде на шега, къде на истина/... обаче са ми нужни начини, за да се справя с това... Казвайте, ако имате идеи! Защото имам опит от транзита на Нептун /пак квадрат/ към Слънцето ми ...е, няма такова чудо  ;D, буквално ми отнесе всички лични опори и устои ...много трудно го преживях... Сега ми е леко смешно, ама тогава хич ...

Квадратът със Слънцето го имам по рождение. Цял живот водя борба със "заблудите" и нездравия идеализъм. Казвам борба, понеже става дума за квадратура. А квадратурата не може да избяга от природата си, при нея се иска действие - това е конфликт на 2 непримирими противоположности, които се изключват взаимно. И за да се придвижи напред човек, трябва да надскочи себе си. Иначе съдбата ще го лашка винаги от едната в другата крайност (Слънце или Нептун).

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА НАДСКОЧИШ КВАДРАТА Е КАТО ИЗЖИВЕЕШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ. САМО ТОГАВА МОЖЕШ ДА ГИ РАЗБЕРЕШ.

За въпросния аспект - Слънце квадрат Меркурий:обърни внимание на домовете, които Меркурий управлява в натала и бъди много внимателна в тези дела. Допитвай се до хора, на които имаш безрезервно доверие, за да видш и още една гледна точка, но решенията в крайна сметка си ги вземай сама. Проверявай всяка важна информация по два пъти и от два независими източника, възможни са интриги, самозаблуди, фалшиви интуитивни послания. Виж какви положителни аспекти сключва Меркурий в твоята карта и има ли позитивни транзити към него - това ще ти бъдат отдушниците и възможностите за компенсация на някои от негативните проявления на този съвпад.

Другият начин да освободиш енергията на Нептуновата квадратура е като си поплачеш. За разлика от Сатурн, който вкаменява сърцето и не можеш дори да се разплаче, Нептун дава такава възможност, след което настъпва облегчение. Например, представи си, че се случва някаква интрига, която дълбоко те засяга. Оттегли се временно, поплачи си и след като се успокоиш, ще видиш по-обективно ситуацията.

Оттеглането е типично за Нептун, изразено в "аскепизъм" - бягство от грубата реалност в света на мечтите, илюзиите и фантазиите.

аз съм със Сатурн - кв. Нептун - кв Слънце... точно го посочих в друга тема

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #111 -: Април 06, 2011, 09:33:28 pm »
Тао-квадратът действа на малко по-друг принцип от квадратурата. По-сложна конфигурация е и зависи как са разположени планетите (кои са в опозиция и коя е квадратиращата планета). При теб как е?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #112 -: Април 06, 2011, 09:34:18 pm »
...обърни внимание на домовете, които Меркурий управлява в натала и бъди много внимателна в тези дела. Допитвай се до хора, на които имаш безрезервно доверие, за да видш и още една гледна точка, но решенията в крайна сметка си ги вземай сама. Виж какви положителни аспекти сключва Меркурий в твоята карта и има ли позитивни транзити към него - това ще ти бъдат отдушниците и възможностите за компенсация на някои от негативните проявления на този съвпад.

Stella, благодаря за отговора ...Меркурий управлява 8-ми дом, на върха на куспидата на дома е знака на Близнаци и самият Меркурий е в него.
Сключва два секстила с Марс и Сатурн и 150`с Уран - това в наталната карта.

Свързвам осми дом със секса, смъртта и парите на другите - също наследства и завещания.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #113 -: Април 06, 2011, 09:36:10 pm »
Тао-квадратът действа на малко по-друг принцип от квадратурата. По-сложна конфигурация е и зависи как са разположени планетите (кои са в опозиция и коя е квадратиращата планета). При теб как е?

Сатурн в 11(в Дева), Нептун във 2(Стрелец), Слънце в 5(Риби)
Сатурн е съУ 3, Нептун е У5, Слънце е У10

А Шопенхауер

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #114 -: Април 06, 2011, 09:41:33 pm »
...съгласна съм, че квадратурата е действие ...т.е. действието е начина да бъде "решена". И предполагам, че същото зависи от планетите, сключващи аспекта, знаците, в които попадат и домовете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #115 -: Април 07, 2011, 02:20:13 am »

Тццц...,няма да е двойно..ще останеш доволна! ;D
Аспекта е доволно подчертан и индикиран по дирекции и прогресии....Дай знака на дирекцията...,другия е ясен! ;D ;)
А дано,от твоята уста в Божиите уши..
Дирекцията е в Козирог,7-ми дом,а другия съвпад е в 9 дом.
Натално Венера е упр. на 5 и 11-ти,Нептун на 10-ти..
Абе,след 2 години ще докладвам за събитието.. :wink2:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #116 -: Април 07, 2011, 03:32:31 am »
Да ви кажа.Не знам дали е от ингреса на нептун в риби(знаете аз съм риба),но днес два дена след него ,мисля че срещнах важен духовен учител.Жена.Също слънце риби.
Ние се запознахме още преди два месеца и половина и сме контактували повърхностно.Но винаги като съм я виждала ,ми е било много приятно.Днес ,пак се срещнахме случайно.Тя работи в  институцията в която и аз работя.
Започнахме да си говорим женски ,обичайни работи.Тя обаче ме попита къде ми е АСто.После нещеш ли ме попита и за МСто...и аз си казах ,ооооо тя разбира.
Попитах я направо,с астрология ли се занимава и тя започна да ми разказва.Има си и учител ,от много години се занимава с това  и е от нашата кръвна група ;DАз така се зарадвах,веднага на компютъра ми построи картата и като започна да ми говори,аз също и така и така....
Нейният учител и е казал,ако иска да се научи още по-добре,да си намери ученик и ме попита дали аз искам да и стана.Аз толкова се зарадвах,че казах че за мен ще е чест.
Това е.Просто явно за всяко нещо си има време и съм благодарна на съдбата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Април 07, 2011, 05:36:40 am »
Не знам дали е от ингреса на Нептун в Риби, твърде далеч ти е от Слънцето (то е в последния градус), но виж - в момента Юпитер преминава в съвпад с наталния ти Меркурий.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #118 -: Април 07, 2011, 05:46:41 am »
Не знам дали е от ингреса на Нептун в Риби, твърде далеч ти е от Слънцето (то е в последния градус), но виж - в момента Юпитер преминава в съвпад с наталния ти Меркурий.  :blink:
Да,пък и повечето транзитни планети минават през 9ти дом,на духовността.

*

Stella

• 7765
« Отговор #119 -: Април 07, 2011, 05:56:58 am »
Да,пък и повечето транзитни планети минават през 9ти дом,на духовността.

Милки, много се радвам за теб! Аз също съм имала свои духовни учители в различни периоди от живота си.