Още не съм склонна да правя точни изводи по отношение на влиянието на Нептун, тепърва ще дава заявки, а за равносметка – има време.
Преди години имаше доста големи наводнения, в резултат на не само далеч по-изобилни, но и продължителни валежи и като причина основно природната стихия.
Днешните обстоятелства сочат и друго.
Нептун не беше в Риби тогава. Реки и язовири преливат съвсем редовно при дъждове, между другото, силата на пораженията вече е според зависи.
А днес на мястото на основното бедствие отново имаме човешки фактор. Или защо пак не сме си свършили работата?
Язовир "Иваново” е собственост на община Харманли, но се намира на територията на военен полигон и в последните 10 години поддръжката му е занемарена, въпреки че граждани неколкократно са сигнализирали за опасността от скъсване на язовирната стена.
Виждам аз кой друг има пръст, макар и да го приемете за абсурд.
Колективните планети са по-специфични и като такива обикновено ни дават силни знаци, така че Нептун в Риби дава своя сега и в този смисъл го считам за участник в действията.
Тримата тежкари действат и на по- друг принцип, напомнят ни, че сме в капка в морето, малка частица от Вселената.
Но иначе наводненията се свързват и с Луната. Ден преди пълнолунието бих го приела за сериозен фактор за случващото се. Особено като се има предвид, че е рухнала стена, не просто се изваляло небето.
Венера в Риби в последни градуси я наблюдавах какви ще ги свърши, непредсказуема е. Не казвам, че е съществена, но тя ни е връзката със Сатурн, за който намеквам по-горе. Има основания да го взема предвид и от значение.
И е много важно, че той сега е стационарен, това никак не беше случайно, че става тъкмо по пълнолуние. Никак не случайно управлява едно от светилата.
Въобще, което и да е значимо и с жертви масово нещастие, си е при набор от акценти, които в даден момент взаимно се събуждат, не бих го приписала ей така просто на един виновник. Без да подценявам ингреса на Нептун, разбира се.
Има статистика, че Бг е най-потърпевша от наводнения като вид катаклизми. Това вероятно го има в картата й като отговор на „защо”, ама не я изследвам нея и вариантите й. Само имам навика да си умувам за планетите, хората и света, ей така в движение.