Да, но самата природа на планетата се свързва с наводнения. Достатъчно е да е силно поставена за да се случат.
Вярно е че човечеството е на върха на хранителната верига, но не трябва да забравяме , че светът не се върти около нас. Наводнението взе своите жертви, но сушата също....тези пожари които унищожиха хиляди декари гора, както и домовете на горските обитатели
Тези наводнения са предизвикани от силното засушаване преди това. От стоновете и страданието на безброй живи твари,в своята нужда от ЖИВИТЕЛНАТА ТЕЧНОСТ .
Природата откликва на това и освобождава водните ресурси, за да се възтанови баланса. Да не забравяме, че построяването на един язовир само по себе си е в форма на нарушаване на естествения поток на енергия, вода ресурси, както искайте го наричайте. Някой, някъде търпи лишение, да се осигури удобството на човешката раса.
Може и да ми се смеете на расъжденията, но аз така виждам нещата. За мен, всяка една твар е също толкова важна , колкото всеки един човек. Нито повече нито по-малко....