Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 79900 Прегледи
Re: Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #340 -: Февруари 07, 2012, 08:33:16 am »
Аз пък да ви кажа, откакто нептун влезе в риби,все ми се ядат супи ;D ;D ;D

Майтап :P :blink:

И на мене :o

« Отговор #341 -: Февруари 07, 2012, 08:37:12 am »
Подобни наводнения с толкова жертви не стават твърде често през годините. Залята жп линия не може да се сравни с потопено от три метра вода населено място, издавени хора и животни. Неуместен ти е примера, особено при тази трагедия сега у нас.  :lol:

Ето една статия за най-големите наводнения в БГ: http://disasters.freehosting.bg/index_files/HTML/prirodni%20bedstvia/nawodneniq/navodneniqta%20w%20Bulgaria.htm

*

Asol

• 4140
« Отговор #342 -: Февруари 07, 2012, 09:08:16 am »
Примерът е дотолкова уместен доколкото ти правиш връзка с това, което се случи вчера. Не е обичайно това влак "да играе" ролята на лодка и е свързано с наводнения,  затова го споменах.
И доколко само Нептун в Риби играе главна роля в случая, може просто да си е своего рода натамъняване. Наводнения с жертви, цунамита предполагам е имало и доста назад във времето, затова и споменах, ако искате да разгледаме астро показателите, когато са се случили.
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 09:18:11 am от Asol »

« Отговор #343 -: Февруари 07, 2012, 09:12:01 am »
Честно казано, въобще не ме е жал за мъртвите, жал ме е за живите. Не бих искала да оцелявам ако целият ми живот се обезмисли и на 60-70-80 трябва да тръгвам от нулата....Мога да си представя как се чувстват, в един такъв момент разбираш колко е преходно всичко и ако я няма човещинката, на къде вървим....И все още вярвам, че климата по някакъв начин се свързва с нашите мисли и колкото по-тъмни са те, толкова по-зле ще става....

*

Stella

• 7765
« Отговор #344 -: Февруари 07, 2012, 09:54:28 am »
Наводнения с жертви, цунамита предполагам е имало и доста назад във времето, затова и споменах, ако искате да разгледаме астро показателите, когато са се случили.

Още преди една година казах, че ще има наводнения (виж първият ми пост в тази тема - бил е от 02.02.2011 година), тогава няколко човека скочиха срещу мене. Преди два дни един потребител твърдо ме убеждаваше, че Нептун понеже бил на трон в Риби, щяла да му се прояви висшата вибрация. Ето го резултът. Подкрепям тезата, че дори изобилието може да бъде пагубно, ако не знаем как да го управляваме и не сме свикнали с него. Вижте Холандия, те имат опит в това отношение - буквално "отвоюват" сушата от водата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #345 -: Февруари 07, 2012, 09:58:47 am »
Имаше наводнения, а Нептун не беше в Риби, нито е била налице взаимна рецепция.  ;) Можем да разгледаме ако имате интерес и при какви астрологични фактори е имало други наводнения в различен времеви период.
За другото е въпрос на предварителна превенция и добра организация, която си зависи от човешкия фактор.

Ти, май си далеч от мисълта, че  в астрологията влияят различни фактори.
И лунациите могат да предизвикат наводнения, особено, когато единият от възлите е във воден знак.
А нодалната ос скоро ще премине в Скорпион и тогава пак ще си говорим.

Ама, защо да чакаме дотогава - слагай карти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #346 -: Февруари 07, 2012, 10:07:42 am »
... но като се върна години назад, далечната 1976 лятото се спука язовирната стена на един от язовирите в нашия град, следствие на обилен летен дъжд и градушка- отнесе къщите по цялото поречие, то по-скоро е бара, умряха животинките на хората, които останаха без подслон, лятото изкараха в близкото училище, за есента вече им дадоха апартаменти, тогава нептун е бил ретро стрелец, уран ретро скорпион в квадрат сатурн лъв, юпитер е бил пак телец в съвпад с ЮЛВ

Нептун в стрелец е в знака си на екзалтация, отново е бил силно поставен.

« Отговор #347 -: Февруари 07, 2012, 10:15:39 am »
И доколко само Нептун в Риби играе главна роля в случая, може просто да си е своего рода натамъняване. Наводнения с жертви, цунамита предполагам е имало и доста назад във времето, затова и споменах, ако искате да разгледаме астро показателите, когато са се случили.

Не разбираш ли, че нямам предвид буквално, че Нептун в риби е довел до потопите. Става въпрос, че планетата е силно поставена, както сега, така и преди години - дали ще е в знак на достойнство/екзалтация, взаимна рецепция с друг малефик, по-специфично аспектирана - с възлите или като част от някаква конфигурация, все ще бъде замесена. Ще ми е интересно да разгледате астропоказателите, щом смятате, че са някакви други.   

*

Stella

• 7765
« Отговор #348 -: Февруари 07, 2012, 10:27:52 am »
... но като се върна години назад, далечната 1976 лятото се спука язовирната стена на един от язовирите в нашия град, следствие на обилен летен дъжд и градушка- отнесе къщите по цялото поречие, то по-скоро е бара, умряха животинките на хората, които останаха без подслон, лятото изкараха в близкото училище, за есента вече им дадоха апартаменти, тогава нептун е бил ретро стрелец, уран ретро скорпион в квадрат сатурн лъв, юпитер е бил пак телец в съвпад с ЮЛВ

Нептун в стрелец е в знака си на екзалтация, отново е бил силно поставен.

Стрелец е огнен знак и не се свързва с наводнения, но северният лунен възел е бил в скорпион през 1976 година.

« Отговор #349 -: Февруари 07, 2012, 10:40:09 am »
Да, но самата природа на планетата се свързва с наводнения. Достатъчно е да е силно поставена за да се случат.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #350 -: Февруари 07, 2012, 10:59:39 am »
Да, но самата природа на планетата се свързва с наводнения. Достатъчно е да е силно поставена за да се случат.
Вярно е че човечеството е на върха на хранителната верига, но не трябва да забравяме , че светът не се върти около нас. Наводнението взе своите жертви, но сушата също....тези пожари които унищожиха хиляди декари гора, както и домовете на горските обитатели ???   :'( :'( :'( :'(
Тези наводнения са предизвикани от силното засушаване преди това. От стоновете и страданието на безброй живи твари,в своята нужда от ЖИВИТЕЛНАТА ТЕЧНОСТ .
Природата откликва на това и освобождава водните ресурси, за да се възтанови баланса. Да не забравяме, че построяването на един язовир само по себе си е в форма на нарушаване на естествения поток на енергия, вода ресурси, както искайте го наричайте. Някой, някъде търпи лишение, да се осигури удобството на човешката раса.
Може и да ми се смеете на расъжденията, но аз така виждам нещата. За мен, всяка една твар е също толкова важна , колкото всеки един човек. Нито повече нито по-малко....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Asol

• 4140
« Отговор #351 -: Февруари 07, 2012, 11:05:29 am »

Това към мен ли беше адресирано ?! :unsure: Със своите коментари не вярвам да съм оставила подобно впечатление. :rakeattack: piruette писа за Нептун в Риби и затова споменах наводнение.
Подходът на моята астрологична мисъл е ясно структуриран, друг е въпроса, че не го развявам като байрак по форума.
Винаги съществува подобна вероятност за натъманяване в опита ни да си обясним нещо и да го сложим в най-подходящото според нас "чекмедже".

*

Stella

• 7765
« Отговор #352 -: Февруари 07, 2012, 11:06:29 am »
Вярно е че човечеството е на върха на хранителната верига, но не трябва да забравяме , че светът не се върти около нас. Наводнението взе своите жертви, но сушата също....тези пожари които унищожиха хиляди декари гора, както и домовете на горските обитатели ???   :'( :'( :'( :'(
Тези наводнения са предизвикани от силното засушаване преди това. От стоновете и страданието на безброй живи твари,в своята нужда от ЖИВИТЕЛНАТА ТЕЧНОСТ .
Природата откликва на това и освобождава водните ресурси, за да се възтанови баланса. Да не забравяме, че построяването на един язовир само по себе си е в форма на нарушаване на естествения поток на енергия, вода ресурси, както искайте го наричайте. Някой, някъде търпи лишение, да се осигури удобството на човешката раса.
Може и да ми се смеете на расъжденията, но аз така виждам нещата. За мен, всяка една твар е също толкова важна , колкото всеки един човек. Нито повече нито по-малко....

Елфидка, много разумно и мъдро разсъждаваш. като истински еколог, който разбира взаимовръзките в природата. И аз това искам да кажа. че когато сме имали суша, не сме мислили за обратната страна на монетата. И ето сега Нептун в своята обител ни показва, че нещо някъде не сме направили както трябва, за да се справим с водните ресурси като едни разумни хора, пращайки ни изобилие.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #353 -: Февруари 07, 2012, 11:08:41 am »
За наводненията не е отговорен Нептун...,а Луната .....която вчера беше в рак. По време на инцидента е била в квадратура със Сатурн във везни.
Приливите и отливите са на Луната. Инцидентите също.
Пълнолунието може да даде събития и преди точния аспект. Оста водолей/Уран/ лъв/Слънце/...е показателна от мунданна гледна точка...5-11-ти дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #354 -: Февруари 07, 2012, 11:15:22 am »

Елфидка, много разумно и мъдро разсъждаваш. като истински еколог, който разбира взаимовръзките в природата. И аз това искам да кажа. че когато сме имали суша, не сме мислили за обратната страна на монетата. И ето сега Нептун в своята обител ни показва, че нещо някъде не сме направили както трябва, за да се справим с водните ресурси като едни разумни хора, пращайки ни изобилие.

Така е Стела, за съжеление, терминът "Устойчиво развитие " е непознат на човека от много поколения назад, А това означава развитието на която и да е човешка дейност да протича по начин, по който да не пречи на природата покрай него, което неминуемо се отразява на неговото собствено бъдеще.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #355 -: Февруари 07, 2012, 11:17:56 am »
И да допълня... :blink: Блатата са на Плутон , реките и езерата , язовирите са на Луната...,океаните и моретата на Нептун....

Язовира в харманлийското село е собственост на общината ...11-ти мунданен дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #356 -: Февруари 07, 2012, 11:20:22 am »

Това към мен ли беше адресирано ?! :unsure: Със своите коментари не вярвам да съм оставила подобно впечатление. :rakeattack: piruette писа за Нептун в Риби и затова споменах наводнение.
Подходът на моята астрологична мисъл е ясно структуриран, друг е въпроса, че не го развявам като байрак по форума.

Естествено, че към тебе е адресирано, Асол, защото съм те цитирала. А ти към никого не си адресирала постовете си. Откъде да разбере човек, че разговаряш с piruette ? Взех отношение по написаното от теб, защото постовете ти са без адресат, от което си направих изводите, че визираш всички присъстващи. Не съм коментирала астрологичната ти мисъл. Приветствах предложението ти да поставиш карти, които да бъдат разгледани (в ретроспективен план), а ти  "не си си развявала мисълта като байрак във форума?" :blink:

Цитат
Винаги съществува подобна вероятност за натъманяване в опита ни да си обясним нещо и да го сложим в най-подходящия според нас "шкаф".

Няма да натаманяваме, ще сравняваме картите, които ще поставиш.

*

AH

• 2201
« Отговор #357 -: Февруари 07, 2012, 11:42:35 am »
Наводнения с жертви, цунамита предполагам е имало и доста назад във времето, затова и споменах, ако искате да разгледаме астро показателите, когато са се случили.

да, и са се свързвали с Юпитер, защото е владеел Риби, а е и по-бавен от Луната и Марс

*

Марая

• 28287
« Отговор #358 -: Февруари 07, 2012, 11:53:40 am »
Eто карта с координати на харманли и час ....

*

Stella

• 7765
« Отговор #359 -: Февруари 07, 2012, 01:10:05 pm »

да, и са се свързвали с Юпитер, защото е владеел Риби, а е и по-бавен от Луната и Марс

Древните винаги са търсили наводненията по водните знаци - възли, планети. при тежките планети във воден знак е в по-големи мащаби. Ако имаме лунация или затъмнение във воден знак, също може да се очаква затъмнение. Не е само по Нептун, щото управлява моретата и океаните...тогава Нептун не е съществувал. Ключовата дума тука не е просто Нептун, а Нептун в Риби.