Здравей Гост

Хвърчило

• 25 Отговора
  • 5681 Прегледи
*

tanina80

Хвърчило
« -: Февруари 03, 2011, 09:28:13 pm »
Да обсъдим една карта? Надявам се, това е истинско хвърчило, а не ... бумеранг четох някъде, че имало... Ако има проблем ще сменя картата.
Значи това е човекът Хвърчило

Венера,Уран,Меркурий, ЮЛВ в единият ъгъл, всичко това в опозиция със СЛВ ... Луна ... Лилит ...

Кое се явява връх на хвърчилото? СЛВ ли?
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 09:54:53 pm от tanina80 »

*

Lillie

• 30532
Re:Хвърчило
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2011, 09:31:49 pm »
Мисля, че преди беше пуснала друга карта, в която тази конфигурация беше по-изразена.
Тук можем да говорим за Хвърчило, ако приемем, че в него могат да участват възлите и други фиктивни точки.
И аз съм притежател на такава конфигурация (съставена само от планети), все нанякъде хвърча.  ;D

Цитат

Хвърчилото няма връх, има основа - опозицията, която "държи" всички планети в конфигурацията.

Едит: Грешката е моя - картата, за която се сетих, е пусната от Стела в темата за Марс и Сатурн. Там може да се говори за "класическо" хвърчило - с реални планети.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 09:38:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2011, 09:44:37 pm »
Да обсъдим една карта? Надявам се, това е истинско хвърчило, а не ... бумеранг четох някъде, че имало... Ако има проблем ще сменя картата.
Значи това е човекът Хвърчило

Венера,Уран,Меркурий, ЮЛВ в единият ъгъл, всичко това в опозиция със СЛВ ... Луна ... Лилит ...

Да, така изглежда хвърчилото в поставената от теб карта, макар да не съм много сигурна, че това е истинската Лилит, тъй като тя се движи по много ексцентрична орбита, затова аз не я включвам в конфигурации. Нодалната ос (СЛВ-ЮЛВ) я включвам към всякакви конфигурации, но намалявам орбисата до 3 градуса. В случая СЛВ приземява (застопорява) хвърчилото, а върхът е Венера. Тригоните и секстилите спомагат за успешното преодоляване на опозицията.
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 12:42:05 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

« Отговор #3 -: Февруари 03, 2011, 09:50:29 pm »
Ами промених часа на раждане, понеже е неизвестен ... затова може би не е толкова изразително.
А някакви предположения какво може да му се е случило на това "хвърчило" на тази дата ... Странно

Странно  :blink:, моята квадратура Слънце-Марс (Мое Слънце съвпада с негова Лилит), явно му тежи на това хвърчило и за това все "лети към мен" така ли е?
В смисъл въпроса ми е при съвпад на точка от хвърчилото с точка от друг хороскоп, то тръгва натам така ли ...?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2011, 09:53:37 pm »
Интересни са ми случаите в синастрията, когато две хвърчила в едни и същи знаци, но с различни планети, съвпаднат едно с друго, или когато има две обърнати хвърчила, които съвпадат и по този начин се допълват. Във втория случай не се ли получава всъщност Давидова звезда? Би трябвало това да са много силни връзки, които трудно прекъсват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2011, 10:09:12 pm »
Странно  :blink:, моята квадратура Слънце-Марс (Мое Слънце съвпада с негова Лилит), явно му тежи на това хвърчило и за това все "лети към мен" така ли е?
В смисъл въпроса ми е при съвпад на точка от хвърчилото с точка от друг хороскоп, то тръгва натам така ли ...?

Твоето Слънце в Близнаци придава цялостност на планетната конфигурация в неговата карта, придава й завършен вид (Лилит е фиктивна точка и някои не я отчитат в конфигурациите). А и нали някои астролози казват, че Лилит няма собствена енергия, а се "захранва" с енергията на планетата, с която е в съвпад. Възможно е съвпадът с Лилит да "освети" тъмните страни на планетния архетип. В твоя случай под прицел е попадала многоликостта и променливостта на слънчевия знак Близнаци. Лилит филмира, а Слънцето изживява филма, който се прожектира от подсъзнанието.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #6 -: Февруари 03, 2011, 10:12:50 pm »
В случая СЛВ приземява (застопорява) хвърчилото, а върхът е Венера. Тригоните и секстилите спомагат за успешното преодоляване на опозицията.
:blink: то си му личи на "мойто" хвърчило, че Венера е върхът. Сега вече мисля ще запомня кое кое е. Горкото все хвърчи насам-натам и търси "Любов". Само този СЛВ около осите, почти в съвпад с ІС не мога да си обясня, как точно го застопорява. Нещо по въпроса СЛВ в съвпад с ІС?

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2011, 10:23:29 pm »
Ами промених часа на раждане, понеже е неизвестен ... затова може би не е толкова изразително.
А някакви предположения какво може да му се е случило на това "хвърчило" на тази дата ... Странно

На хвърчилата много им се лепят разни синастрични планети, понеже създават усещането за лекота - "возят се" върху хвърчилото.  Ама все по ъглите на тригоните се лепят. Не съм забелязала някой да ми се залепи на опозицията.

И обратно, опозициите привличат синастрични планети, които да ги "извадят" от опозиционния момент, превръщайки ги в тао-квадрат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

« Отговор #8 -: Февруари 03, 2011, 10:25:33 pm »
В твоя случай под прицел е попадала многоликостта и променливостта на слънчевия знак Близнаци. Лилит филмира, а Слънцето изживява филма, който се прожектира от подсъзнанието.  :blink:
;D оле боже ... ми омръзна ми да изживявам чужди неща ...
Щом казваш, че той филмира ще се съглася с това, ама и аз днес му вкарах един филм  ;D, че да видим какво ще излезе накрая... Понеже му прочетох за транзитите му днес ..., и по точно "да се пази, да внимава да не избухва, да се пази от остри предмети, от жена ...
Между другото в момента Уран е в точна опозиция с неговия Уран, който е в съвпад с върха на хвърчилото му(Уран в съвпад с Венера). Също и опозиция Юпитер-нат.Венера. Възлите в момента правят квадратура с Венерата му ... въобщеее няма да му е лесно ми се струва. Май ще има гранд скендъл у тях, дано всичко е с добър край.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2011, 10:30:49 pm »
Между другото в момента Уран е в точна опозиция с неговия Уран, който е в съвпад с върха на хвърчилото му(Уран в съвпад с Венера). Също и опозиция Юпитер-нат.Венера.

Кризата на средната възраст.  ;D
А той и по натал има "търсеща" Венера - в съвпад с Уран и опозиция с Юпитер.
Твоята да няма опозиция с Нептун? Или си от Близнаците с Венера в Телец?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Февруари 03, 2011, 10:31:43 pm »
И Боно има хвърчила в картата си - Прия я е поставила в темата за известните личности.
Аз нямам щастието да имам тази конфигурация. Имам бискстили само (то много хора ги имат), липсва трина. Но имаше един мъж около мен, който с Венерата си в 5-тия ми дом допълваше бисектилите ми до хвърчило. Той беше влюбен в мен (никога не го призна на глас), аз имах симпатии към него. Много комфортно се чувствах в неговата компания, приятно леко усещане. И конструктивно. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2011, 10:37:17 pm »
На мен обикновено ми се лепят по тау-квадрата, допълват липсващата част (до голям кръст). Но не бих окачествила тези отношения като градивни в личен план, внасят много напрежение.
По ъглите на тригоните в хвърчилото не знам дали ми се лепят, с огнени знаци не съм имала трайни отношения, не ги и търся, по-скоро допълват липсващите части (Водолей и Близнаци) за Давидова звезда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #12 -: Февруари 03, 2011, 10:46:35 pm »
А той и по натал има "търсеща" Венера - в съвпад с Уран и опозиция с Юпитер.
Твоята да няма опозиция с Нептун? Или си от Близнаците с Венера в Телец?
:-[ ами не си ли ми научила вече картата на изуст, аз еди дойди все я пласирам тука из отделните теми  ;D
От Близнаците съм с Венера в Рак, която съвпада с Мерк БЛЗ и тук определено позна (освен ако не си ми гледала картата) ... Венера+Мерк в опозиция с Луна+Нептун. И другото Венера в квадрат с Лилит в осми дом. Предполагам това ме прави много успешен телевизор за прожектиране на чужди филми  :-\
То какво ли не ми мина наскоро през главата - да се развеждам ..., да се самоубивам, ... че ще ме убият..., да напускам работа... абе то не е за разправяне направо ... А явно това са някакви негови филми така ли? Или и аз съм същата с тая опозиция ... Определено този Нептун, и по точно съвпада Луна-Нептун май привлича неуравновесени хора и хора с проблеми ...
 :kissd:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2011, 10:52:04 pm »
Помислих, че си от поколението с Нептун в Стрелец, т.е. евентуално може да имаш Венера в Близнаци в опозиция с Нептун.  :blink:

Цитат
Венера+Мерк в опозиция с Луна+Нептун. И другото Венера в квадрат с Лилит в осми дом. Предполагам това ме прави много успешен телевизор за прожектиране на чужди филми

Но и това, което казваш, е достатъчно.  :geminis: :72:

ПП. Не успявам да видя всички карти и данни, които се публикуват във форума, а и бързо забравям след това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #14 -: Февруари 03, 2011, 10:56:54 pm »
Едит: Грешката е моя - картата, за която се сетих, е пусната от Стела в темата за Марс и Сатурн. Там може да се говори за "класическо" хвърчило - с реални планети.
Въпрос - Защо тогава не се включиш в темата да ни светнеш малко за какво става реч в това хвърчило нейното, което е даже и с два върха и явно я тегли и урана и Плотона и Втори дом и трети дом ..., а това Слънце в осми,какво и да означава я е застопорило там на едно място и не може да се отклони достатъчно към тоя съвпад Сатурн-Марс-Възел, дето й аспектира горката Луничка?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2011, 11:02:16 pm »
То какво ли не ми мина наскоро през главата - да се развеждам ..., да се самоубивам, ... че ще ме убият..., да напускам работа... абе то не е за разправяне направо ...

Недей, има още триъгълници да разплиташ.  :blink: Твоят поне равностранен ли е? Защото не се знае накъде може да сочи тъпият ъгъл. Тоя пък, шефът ти, на всички ли така си го слага (ъгъла  ;D)?

Не ти зная градусите на планетите, но на прима виста бих предположила, че Венера трябва да е някъде в началото на Рак, а Меркурий по към края на Близнаци - така триъгълникът се отключва от текущите транзити на планетите-тежкари - опозиция на Плутон, квадрат на Уран и тригон на Нептун (последното - за филма  :P).

Цитат
Въпрос - Защо тогава не се включиш в темата да ни светнеш малко за какво става реч в това хвърчило нейното

Отговор: Защото нямам толкова време по цял ден да вися във форума и да участвам във всички теми. Пиша, където и когато ми е кеф. Надявам се да нямате нищо против.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #16 -: Февруари 03, 2011, 11:11:29 pm »
Като стана въпрос за триъгълници за разплитане и за шефа ми ... как мислиш ще се разплетат ей тия нещица тука Вътрешния кръг е моята карта, а външния картата на шефа, който така ми го е сложил тоя ъгъл, че ... оттърване няма или поне не мога да измисля. В тая криза ... седя си тука и си бачкам ... ама такъв стрес изживявавам, че не е истина просто.
Р.S. - Шефа си има жена, има си и любовница, не съм аз и абсолютно категорично отказвам да имам вземане даване с него.
Тука филма, който приема моя телевизор е - умиране има, оттърване няма.

*

tanina80

« Отговор #17 -: Февруари 03, 2011, 11:19:00 pm »
А това
 е моя триъгълник, личния ми, за разплитане.
Така като го гледам днес ми се струва, че трябва да се науча да бъда по отговорна към самата себе си и към физическото си тяло (връх на тау квадрата  - Сатурн в осми дом, и АСЦ Кзр - управител Сатурн). И като цяло трябва да се науча да съм по-отговорна и към работата си, и към всичко ... (Сега се сетих дето наскоро някой писа, относно мой пост "това е несериозно", като се извинявам, че не помня имена и аватари, чета отгоре отгоре)
Lillie, ако се сетиш нещо друго пиши (ако имаш време де, аз ще чакам)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2011, 11:19:40 pm »
Не знам какъв тогава е проблемът. Ако не те интересува и вълнува, просто отклоняваш предложението му и точка. Ако това ти коства работата, съпругът ти би трябвало да го разбере, освен ако не го устройва ролята на щастлив рогоносец. Блажени са незнаещите.  :rolleyes:
Всичко е въпрос на приоритети - да запазиш работата ли е по-важно или правото си да вземаш самостоятелни решения, а не някой отвън да ти ги натрапва? Може пък да не съм разбрала правилно казуса ти, извинявам се за което.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #19 -: Февруари 03, 2011, 11:25:04 pm »
Не знам какъв тогава е проблемът. Ако не те интересува и вълнува, просто отклоняваш предложението му и точка. Ако това ти коства работата, съпругът ти би трябвало да го разбере, освен ако не го устройва ролята на щастлив рогоносец. Блажени са незнаещите.  :rolleyes:
Ами проблемът е че е криза навсякъде, войни избухват тук и там ... незнам защо ги взимам всички неща толкова навътре ..., но това също ми оказва влияние да седя на работа и да не се махам. Второто, което е - самата работа ми е интересна и ми харесва. Колегата ми харесва и ми е интересен, карай че го гони критическата  ;D. Мъжа ми е безработен от една година и е тежка гемия и съм се отказала да го ръчкам да прави каквото и да е. Не искам да го правя рогоносец, защото си мисля, че го обичам и защото дори и да му сложа рогца пари няма да взема от това  :blink:. Нещо друго?
Общо взето май проблемът е, че предпочитам да ми е интересно и вълнуващо и да си живея живота, а не да го усложнявам и да го правя строг и скучен (Сатурн). Май това ми е триъгълничето и в картата ...
P.S.- вече три пъти съм казвала, че напускам (всеки се прави, че не чува, защото им оттърва да съм тук), десет пъти съм го решила ... и не предприемам нищо по въпроса и аз незнам защо.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 11:29:22 pm от tanina80 »