подобни размисли имах и аз скоро, Сънрейн..нали напоследък прекарвам много време по купони и трапези и за какво си мисля, мислиш??..освен всичко останало и за звезди и планети..намирам аналогии без да ги търся съзнателно..тази сега не е моя, чела съм я някъде тук, в клуба, не помня от кого написана, че планетите в наталната карта са като хора, седнали на една кръгла маса- представям си крал Артур, рицарите и техните дами..всички са равни, но се знае кой е кралят, слънцето в нашия случай..
но за секстилите, тригоните, квадратурите и опозициите..когато някой ти е в опозиция, т.е. насреща- ти му виждаш очите..когато ти говори му виждаш устата, мимиките, имаш възможност да наблюдаваш невербалното поведение- най- далече е, но гледаш най- много в него, защото по естествен начин на там ти е насочена главата и погледа, не е нужно да си извърташ врата така, че да ти се схване..съвпадът е все едно някой да ти е седнал на коленете- ако Гуинивиер е седнала на коленете на Артур е добре, но ако е седнал някой злобен гадняр и не иска да става е съвсем различно...Гуинивиер е Венера, а Ланселот е Марс- моята венера седи до крал Артур /на 4 градуса е, не в абсолютен съвпад, но срещу нея е Ланселот и тя иска не иска го гледа и всички знаем какво става накрая и кой ще топне чушката в боба../но това не е доказано, може да му е била и вярна венера на слънцето/, макар че Изолда се е отдала на Тристан, а те трубадурските балади все към едно водят..

ставаше въпрос за секстила- това е все едно някой да ти седи през едно място- можеш да се протегнеш зад този до теб и да сръгаш секстила в ребрата, може да се наведеш и да му прошепнеш нещо на ухото, или да му поискаш солта, но не го виждаш, не знаеш как се държи..но е приятел, там е за да гледате заедно и страшно опозицията- един вид опора, приятелско рамо..обаче този, който ти е на теб секстил в същото време е в тригон на твоята опозиция- никога не можеш да му имаш пълно доверие какви ще ги свърши и дали ще ти бъде верен до край..още по- интересно става, ако има две групи в опозиция /виж отдолу в моя натал/ както имам две такива, но помежду си са в тригони и секстили- става голямо надлъгване..такива неща си мисля аз и гледам кой сяда до мен, кой срещу мен и кой през едно място и разсъждавам кой какъв ми е..забелязала съм и за себе си, че като ми е приятен някой, предпочитам да седна до него, въпреки че не го виждам..
извинявайте, че се намесвам в разговора ви с моите лаически трапезни разсъждения..

личи си, че са праврени и на чашка.. :confuse3:
само исках да кажа, че секстила обикновено се оказва виден столичен ду**давец, предателят в четата и т.н.