Здравей Гост

Венера в Козирог - натал и транзит през знака на Сатурн........

• 80 Отговора
  • 13821 Прегледи
*

Divna

• 2478
Марайка, много работа имам и почти нямам време да влизам да пиша. Приключваме втория етап и имам да оценявам купища проекти, вкарвам оценки по 3 компетанса на около 300 ученика ...

В Космобиологията се гледа дома, в който е планетата и мунданния упавител на този дом се приема като основен индикатор. Знакът, в който е самата планета се приема като нюанс.
Според Космобиологията твойта Венера е изключително силна.

И аз съм с малко време... :( ;D Прибрах се за няколко дни и другата седмица пак съм в екшъна... ;D :P

Силна е , така е...,но и много ,ама много е важна пустата му Венера в моята карта! :P ;D
Чак ме е яд и на нея и на меркурий....
Хората реват от Плутон , а аз от Мерка и Венера... ;D ;)

Защото и двете планети са ти ключови в картата, затова е така.  ;)

Я да те питам нещо. Според теб транзитен Плутон в квадратура с дирекционна Венера как ще го отчетеш? Отчиташ ли въобще сериозно този аспект?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Защото и двете планети са ти ключови в картата, затова е така.  ;)

Я да те питам нещо. Според теб транзитен Плутон в квадратура с дирекционна Венера как ще го отчетеш? Отчиташ ли въобще сериозно този аспект?

Дааа...,точно така , важни и силни....Гал Сасон боготвори мерка в стрелец....

Да, отчитам аспекта , защото всеки транзит към дирекция е динамика в картата...,носи събития, винаги и инсайт и аутсайд....
Напрежение във връзките ..... с цел намиране на трудната ,но силна любов , нови зенности скрити дълбоко в теб самата....Напрежение , което носи раждане на нови любови , връзки , контакти...Възможно е в живота ти да навлязат плутонови личности.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
Мерси, Марая!

При мен е квадратура на тр. Плутон с нат. Венера, а квадратурата, за която попитах между транзит и дирекция е на друг човек.
Интересно ми е как от както съм с тази квадратура срещам все хора с такава или в натала или между транзит/дирекция.  :o Не мога да си го обесня. Ама да не спамя хубавата тема.

*

Марая

• 28287
Мерси, Марая!

При мен е квадратура на тр. Плутон с нат. Венера, а квадратурата, за която попитах между транзит и дирекция е на друг човек.
Интересно ми е как от както съм с тази квадратура срещам все хора с такава или в натала или между транзит/дирекция.  :o Не мога да си го обесня. Ама да не спамя хубавата тема.

Посветих тема на този аспект...,за него ще пиша утре.... :wub:
От мен запомни...Плутон се усеща едва след като аспекта е отминал...,но това е един от най-красивите любовни аспекти! ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
В козирог венера не е задушаваща партньорите си - даже да и се иска понякога,тя е достатъчно овладяна , мъдра  и земна ,за да не го прави.По-скоро една скорпионска  венера би се вкопчила и отнела лично пространство- :blink:

Венера в Козирог е толкова мъдра,овладяна и земна, че понякога ти идва да крещиш от яд, че не показва чувствата си. Знаеш, че можеш да й се довериш и вярваш в чувствата й, но защо по дяволите е нужно да се прави на недостъпна и студена? Да, знам - страх я е, че ако се разкрие напълно може да е наранена.
Но аз с моята вятърничава Венера в Близнаци, как ли мога да разбера ранимостта на тази Венера.

ПП: Венера в Риби, наистина е много лигава, но пък е много любвеобилна и когато обича го показва по всякакъв начин, не се страхува.

Дааа, Рая, аз с моята скорпионска Венера, откачам когато усещам чувствата на Козирожката Венера, а тя се прави на недостъпна и мноооого ценна  ;D. Тогава ми се идва да я изконсумирам наведнъж и да я забравя. Пък аз обичам, когато въпреки че те е страх, да се разкриеш, само тогава можеш да разбереш ще бъдеш ли наранен или не - ама Козирогата Венера - къдееее, има да я чакаш и когато при теб всичко отшуми и вече няма гъдел, тя ще ти сервира признание. Но, трябва да признания, че Венерите в Козирог имат вроден усет за красивите и ценни неща, както и усет да манипулират - без да се усетят естествено, а и имат лек умисъл за ...... ;D престъпление ?  ;D ;D ;D /Бъзикам се, да се облаготетелствуват чрез връзките си - по-скоро, не го взимайте на сериозно, не е доказано!/

*

Инти

• 2068
В Космобиологията се гледа дома, в който е планетата и мунданния упавител на този дом се приема като основен индикатор. Знакът, в който е самата планета се приема като нюанс.

Не мисля, че е редно да се слага превес на дома пред знака, и знака да го наричаме нюанс, цялата карта говори за елементите и знаците, които са развити в нея, и хороскопа работи на всички нива, което означава, че дори аспектирана планата може да играе съвсем друга роля от предназначената й по знак и дом. Планетата действа в дома само след като пропуска енергията от знака, тя трябва да бъде захранена преди да започне да действа в полето на дома.

И моята Венера е на трон по дом и е много силна, но си остава Стрелешка, и това винаги си е личало.
« Последна редакция: Февруари 12, 2011, 06:20:48 pm от Инти »

Все пак цялата карта си има значение, един от най-любвеобилните и смели в чувствата и емоциите си мъже, които познавам е с Венера в Козирог, 5 дом, в точен тригон с Луна в 9 дом, телец. И понеже Луната е единствената планета над хоризонта и с Венера прави един от малкото си аспекти, Венера съвсем не се държи по Козирожки студено и аристократично, Луната се усеща до такава степен, че дори самият той се шегува, че Емоция трябва да му е бащиното име, нищо не разбира от астрология....само да поясня и Слънцето му е в рационалния, свободолюбив и обективен Водолей.

*

Марая

• 28287
Все пак цялата карта си има значение, един от най-любвеобилните и смели в чувствата и емоциите си мъже, които познавам е с Венера в Козирог, 5 дом, в точен тригон с Луна в 9 дом, телец. И понеже Луната е единствената планета над хоризонта и с Венера прави един от малкото си аспекти, Венера съвсем не се държи по Козирожки студено и аристократично, Луната се усеща до такава степен, че дори самият той се шегува, че Емоция трябва да му е бащиното име, нищо не разбира от астрология....само да поясня и Слънцето му е в рационалния, свободолюбив и обективен Водолей.

Има неща , за които Венера не говори...,тя ги усеща... ;D

*

Марая

• 28287
Много ме предизвикахте... ;D и ще кажа неща , които едва ли искате да чуете....,но те са част от живота!
За Венера в козирог са важни няколко неща:
-ясни , точни и категорични параметри или по-простичко казано:*от всяко дърво свирка не става*!!!! Венера в козирог знае това.
-чувства , любов....Оооо,тч разпознава прекрасно фалша и лицемерието, за нея не е важно да бъде обичана ,за Венера в козирог е важно да обича!!!!
-пари, ха-ха...тя може да ги прави сама и умело , може да вложи и чара си /не е важна красотата , а харизмата/...,но тук е важно да е трайно , да има ясни и конкретни цифри...
- в леглото ;D...,там тя е различна...,там е табу за публиката...,но онзи който е имал*шанса* да раздели или да се слее с нея в леглото и....е роб завинаги! ;D

хаххаах Марая се включи....... кой те е ядосал ? Нещо съм пропуснала тук  :P

*

Stella

• 7765

Мое мнение , не го натрапвам...,но по-лигава Венера от рибешката няма....
Не съм фен на старите астро афоризми....
Има още нещо...много важен е дома в който попада Венера! ;)
;D

Никой не ме е наричал "лигава", ти си единствената. Живяла съм 15 години с Венера в Козирог и нищо лошо не мога да кажа. Настоящият ми приятел има Венера в Риби в тригон със Сатурн. Венера в Казирог и Венера в Риби са в приятелски знаци.

Плюете Рибите,  пък живеете с тях. Не знам това как се нарича?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
50% от това, което си написал е вярно. Забравяш, че планетите имат ниско и високо ниво на проявление (аз съм сигурна, че знаеш, че това е така). Нека да чуем и обратната страна на медала - позитивните страни на Венера в Риби и негативните на Венера в Козирог (които няма да изброявам, защото аз заявявам, че харесвам Венера в Козирог).

ПП. Моята Венера е в Риби, но в "опасна" близост до Сатурн в Риби, така че съм реалист, както по отношение на Венера в Риби, така и по отношение на Венера в аспект със Сатурн. Когато си реша мога да бъда емпатична (а това означава да се доверя), когато реша мога да си "заземя" Рибите, заради присъствието на Сатурн в тях и да се затворя в черупката си.
« Последна редакция: Февруари 15, 2011, 05:56:27 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
Имам някои мои теоретични хрумвания относно принципите на допълване на планетите без да бягам съвсем от основни постановки. Хващам се за поста на Синухе с потвърждение на дадения пример, като споделя някои наблюдения.

Планети в опозиция винаги се търсят, всяка има своя изначален стремеж да открие „половинката”, тук, освен всичко друго е възможно да се случи истински контакт и взаимен ползотворен обмен. Докато при квадратурата го има фаталното привличане една към друга, но парата, която ще се вдигне при сработването на двата остри камъка, ще е значително по-голяма. И там вече си зависи от индивида, който насочва енергията на двете планети, *хармонията*, доколкото тя ще се впише в една вечна несъвместимост, е вероятна с цената на огромни компромиси, но и никога завършена в цялост, непрекъсната смяна на ролите до болезнено опознаване. А в опозицията шансовете се увеличават. Така смятам.

Иначе по-конкретно относно планетите мисля, че също има значение кои са, какви са.

Венера е такава, че се стреми да има, да харесва, да получи, че затова ще гони линията не на най-малкото съпротивление. Може би в опозицията и евентуално квадратурата/като се има предвид гореказаното, тя търси най-пълно удовлетворение. Задоволяването на капризите на Венера не е така повърхностно, както обикновено ни се струва. Да, може би най-изстраданата любов не свързваме точно с нея, но Венера най-вече е красотата и обичта към всичко около нас, а за нея трябват жертви. Жертви не се дават по секстилите, по тях Венерите се улавят, но е само ефирно докосване, а същественото, това, за което копнеем е винаги срещу нас  - съвсем символично погледнато, а ако и да е Асц-Дсц; там сме готови да се отдадем дори понякога против здравия разум, там можем да забравим за себе си, там просто даваме, за да сме.

Незнам дали има някакъв резон, може и да е израз на една трудна Венера, но ще извините за отклонението, ако не се вписва много в картината.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
подобни размисли имах и аз скоро, Сънрейн..нали напоследък прекарвам много време по купони и трапези и за какво си мисля, мислиш??..освен всичко останало и за звезди и планети..намирам аналогии без да ги търся съзнателно..тази сега не е моя, чела съм я някъде тук, в клуба, не помня от кого написана, че планетите в наталната карта са като хора, седнали на една кръгла маса- представям си крал Артур, рицарите и техните дами..всички са равни, но се знае кой е кралят, слънцето в нашия случай..

но за секстилите, тригоните, квадратурите и опозициите..когато някой ти е в опозиция, т.е. насреща- ти му виждаш очите..когато ти говори му виждаш устата, мимиките, имаш възможност да наблюдаваш невербалното поведение- най- далече е, но гледаш най- много в него, защото по естествен начин на там ти е насочена главата и погледа, не е нужно да си извърташ врата така, че да ти се схване..съвпадът е все едно някой да ти е седнал на коленете- ако Гуинивиер е седнала на коленете на Артур е добре, но ако е седнал някой злобен гадняр и не иска да става е съвсем различно...Гуинивиер е Венера, а Ланселот е Марс- моята венера седи до крал Артур /на 4 градуса е, не в абсолютен съвпад, но срещу нея е Ланселот и тя иска не иска го гледа и всички знаем какво става накрая и кой ще топне чушката в боба../но това не е доказано, може да му е била и вярна венера на слънцето/, макар че Изолда се е отдала на Тристан, а те трубадурските балади все към едно водят.. :-\

ставаше въпрос за секстила- това е все едно някой да ти седи през едно място- можеш да се протегнеш зад този до теб и да сръгаш секстила в ребрата, може да се наведеш и да му прошепнеш нещо на ухото, или да му поискаш солта, но не го виждаш, не знаеш как се държи..но е приятел, там е за да гледате заедно и страшно опозицията- един вид опора, приятелско рамо..обаче този, който ти е на теб секстил в същото време е в тригон на твоята опозиция- никога не можеш да му имаш пълно доверие какви ще ги свърши и дали ще ти бъде верен до край..още по- интересно става, ако има две групи в опозиция /виж отдолу в моя натал/ както имам две такива, но помежду си са в тригони и секстили- става голямо надлъгване..такива неща си мисля аз и гледам кой сяда до мен, кой срещу мен и кой през едно място и разсъждавам кой какъв ми е..забелязала съм и за себе си, че като ми е приятен някой, предпочитам да седна до него, въпреки че не го виждам..

извинявайте, че се намесвам в разговора ви с моите лаически трапезни разсъждения.. :-[
личи си, че са праврени и на чашка.. :confuse3:

само исках да кажа, че секстила обикновено се оказва виден столичен ду**давец, предателят в четата и т.н.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 03:24:56 am от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
ставаше въпрос за секстила- това е все едно някой да ти седи през едно място- можеш да се протегнеш зад този до теб и да сръгаш секстила в ребрата, може да се наведеш и да му прошепнеш нещо на ухото, или да му поискаш солта, но не го виждаш, не знаеш как се държи..но е приятел, там е за да гледате заедно и страшно опозицията- един вид опора, приятелско рамо..обаче този, който ти е на теб секстил в същото време е в тригон на твоята опозиция- никога не можеш да му имаш пълно доверие какви ще ги свърши и дали ще ти бъде верен до край..

само исках да кажа, че секстила обикновено се оказва виден столичен ду**давец, предателят в четата и т.н.

Интересни разсъждения, Вижън! Аз не ревнувам, че секстилът се разбира еднакво добре с мен и този, който ми е в опозиция. За мен това не е предателство, а примиряване на 2-те страни или на двете гледни точки. Ако питаш мен, по-голям предател от кунсконсът няма.

Нали и десцендентът ни е в опозиция на асцендента, а в дома на брака стоят нашите открити врагове.

Трудно може да се приеме и разбере водния секстил от човек, който няма нито една планета във воден знак, като Синухе. Но и той има Риби на десцендента...затова нещата отиват към "открита борба" с водните.

Цитат
Почвам да се зачудвам вече-секстилите на Венера в Козирог са тези в Скорпион и Риби-би трябвало с тях да и е най-добре,но далеч не е така[/b]-те както имат потенциал,така и май не стигат до практическо синхронизиране.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 03:40:27 am от Stella »

*

abroad

• 2187
Няма да изразявам пристрастията си, имайки предвид наталната си карта ;D
Но извън това, Венера в Козирог си е меркантилна, т.е. каквото и да си говорим става дума за пари ;D
впрочем Луна в Козирог има същия проблем ;D

п.п. добра отметка на Stella - не си и помислям да плюя по бившите, че съвсем лошичко ще заговори и за мен  :blink:

Но извън това, Венера в Козирог си е меркантилна, т.е. каквото и да си говорим става дума за пари ;D
впрочем Луна в Козирог има същия проблем ;D

Абсолютно съм съгласна. ;D

имам една приятелка с Луна в козирог в 10ти дом, съвсен начален любител -астролог, и вече има концепция как ще отворим едно студио за консултация и как ще взимаме по 200 лв  ;D Включително и тя нищо, че още се учи, но бързо се учила  :haha:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523

Интересни разсъждения, Вижън! Аз не ревнувам, че секстилът се разбира еднакво добре с мен и този, който ми е в опозиция. За мен това не е предателство, а примиряване на 2-те страни или на двете гледни точки. Ако питаш мен, по-голям предател от кунсконсът няма.

Нали и десцендентът ни е в опозиция на асцендента, а в дома на брака стоят нашите открити врагове.

Трудно може да се приеме и разбере водния секстил от човек, който няма нито една планета във воден знак, като Синухе. Но и той има Риби на десцендента...затова нещата отиват към "открита борба" с водните.

Цитат
Почвам да се зачудвам вече-секстилите на Венера в Козирог са тези в Скорпион и Риби-би трябвало с тях да и е най-добре,но далеч не е така[/b]-те както имат потенциал,така и май не стигат до практическо синхронизиране.

и аз съм като Синухе- той има уран, аз имам юпитер в скорпион все пак, освен десц...освен във водни знаци имаме и във водни домове..и аз си се разбирам добре с доста от водните, доколкото съм забелязала и за Синухе, въпреки че не се изказва ласкаво- и той се разбира добре с водните- някои хора най- добре да не ги слушаш какво казват, а как се държат- ако направиш една статистика за Синухе съм сигурна, че поне 50% от репликите му са към водни, а не 25%, както е закономерно..от останалите 50% поне 30% са към земни.. логично е просто.. ;)

а за горе- не ставаше въпрос за ревност към секстила, а за недоверие..на моето слънце са му в секстил везни и близнаци и аз им нямам доверие..по- скоро ще се доверя на квадратурата- телец и скорпион, отколкото на въздуха- даже и водолея насреща с марс там ми е съмнителен, той не е сесктил, но ме зяпа и ме изнервя.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Divna

• 2478
че като ми е приятен някой, предпочитам да седна до него, въпреки че не го виждам..

Вижън, може да не се виждате, но гледате в една посока.

ПП: Хареса ми текста, който си написала. Разсъжденията ти много ми допаднаха.