Здравей Гост

Плутон КАРЕ натална , дирекционна , прогресивна, синастрична Венера

• 109 Отговора
  • 18236 Прегледи
Цял живот ли ще отработвам този квадрат? Малко ли ми бяха всички раздели и страдания досега? Интересното е и че мен не са ме зарязвали досега. Предложение за брак съм имала едно досега от един страхотен лъжец и манипулатор. Още като се запознахме ме излъга,че имал рак на белия дроб. Е,4 години по-късно си е жив и здрав!  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Smarta

• **
  • 575
Цял живот ли ще отработвам този квадрат? Малко ли ми бяха всички раздели и страдания досега? Интересното е и че мен не са ме зарязвали досега. Предложение за брак съм имала едно досега от един страхотен лъжец и манипулатор. Още като се запознахме ме излъга,че имал рак на белия дроб. Е,4 години по-късно си е жив и здрав!  ;D
Ние да не сме попаднали на един и същ бе скъпа? Тази лъжа ми е подозрително позната! Пиши ми на лични, ако не те притеснявам, на колко години и каква професия е твоят лъжец, да видя дали не ни е общ. Той и дете искаше от мене. Ще съм ти благодарна!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
Имам позната, която не отговаря много на това описание. Аспекит като на Смарта - Венера във Водолей 2д, точен квадрат с Плутон в 10д със съвпада на Сатурн и почти Марс. мога да кажа, че тя е водещата, съобразява се, поставя другите преди себе си, он никога не би допуснала ексцесии в поведението и отношението към нея. Странно.

А при тежки транзити? Например Плутон опозиция натална Венера?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Браво Смарта, изключителен пост. Браво за усилията ти за самопознание и развитие. Явно , макар и трудно, тези трудни спекти те подтикват към израстване. Жалко би било само, ако такова не се случи. Иначе, както казваше майка ми: един живот, ще го изживеем някак си. Постът ти рябва да се прочете от всички, които имат подобни аспекти. Изключително ценен е!

Аз имам Плутон и Венера в тригон, но трябва да кажа, че съм имала влюбвания като обсебване.

*

Smarta

• **
  • 575
Имам позната, която не отговаря много на това описание. Аспекит като на Смарта - Венера във Водолей 2д, точен квадрат с Плутон в 10д със съвпада на Сатурн и почти Марс. мога да кажа, че тя е водещата, съобразява се, поставя другите преди себе си, он никога не би допуснала ексцесии в поведението и отношението към нея. Странно.

Ще се радвам да ме запознаеш. Ако е преработила тройния квадрат ще ме понаучи и мен. Дали ще иска да сподели?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Smarta

• **
  • 575
Браво Смарта, изключителен пост. Браво за усилията ти за самопознание и развитие. Явно , макар и трудно, тези трудни спекти те подтикват към израстване. Жалко би било само, ако такова не се случи. Иначе, както казваше майка ми: един живот, ще го изживеем някак си. Постът ти рябва да се прочете от всички, които имат подобни аспекти. Изключително ценен е!

Аз имам Плутон и Венера в тригон, но трябва да кажа, че съм имала влюбвания като обсебване.
Мерси, Ропотамо!
Отскоро взех да се вторачвам и в тригоните между Плутон и Венера, там не е много по-весело, просто разводите и разделите са по-приятелски и по-лесни. Плутон е решил да преобърне представите на човечеството за любовта, като гледам що народ има аспекти между двете... Колкото до живота, да, ще го изживеем някакси, но по-добре да не е някакси, а осъзнато, защото после на бис ще ни се случат не по три квадрата, а по 6-7. Човек го връщат на поправителен докато не си научи уроците. По колкото повече предмета изостава, толкова по-нагорно ще му дойде.

Ще дам пример с теорията на Ерик Ериксън за психосоциалното развитие. Може да видите етапите в интернет. Той смята, че всеки етап си има задача и определена възраст от-до за решаването и. Ако не се реши в това време, тя трябва да се решава в следващите етапи, но тогава стават две, три и т.н. Ако в пубертета не изградиш ясна идентичност, ще трябва да го правиш в младата си възраст, когато вече имаш за задача да постигнеш интимност с друг човек. Ако и тогава не успееш, отиваш в зрелостта, когато трябва да бъдеш продуктивен за следващите поколения и т.н.

И аз съм с троен квадрат-Слънце,Меркурий,Венера-Плутон...

*

remedeos

• **
  • 1038
Дрийм,по-горе ти писах за една книга-астропсихология.

Дрийм,по-горе ти писах за една книга-астропсихология.
Видях поста ти и ще я прочета задължително. Ще се разтършувам из книжарниците тия дни...

*

Yaya

• 2265

Ще се радвам да ме запознаеш. Ако е преработила тройния квадрат ще ме понаучи и мен. Дали ще иска да сподели?

Не вярвам, да ти кажа  :blink: Въпреки че и тя е слънчев Козирог, вероятно Сатурн е по-силната планета в картата. Луната й съвпада с Юпитер в 11д, може това да я зарежда с оптимизъм. Също така, Венерата й е ретро, при тях емоциите по Венера са насочени на вътре, може би всичко това го чувства, но към себе си, а не към партньора.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Искам да знам какво се случва при брачни партнъори,при които жената е с такъв аспект в натала си? Това автоматично ли води до развод,защото така се изказаха някои...Макар че аз не намирам логиката,понеже знам,че за развод се гледа квадрат между Венера и Марс като мунданни управители на 1-ви и 7-ми дом. Или понеже Плутон е по-висшата октава на Марс,затова набеждавате и него?

*

Smarta

• **
  • 575
Искам да знам какво се случва при брачни партнъори,при които жената е с такъв аспект в натала си? Това автоматично ли води до развод,защото така се изказаха някои...Макар че аз не намирам логиката,понеже знам,че за развод се гледа квадрат между Венера и Марс като мунданни управители на 1-ви и 7-ми дом. Или понеже Плутон е по-висшата октава на Марс,затова набеждавате и него?

Дрийм, понеже аз казах такова нещо, ще се опитам да обясня какво имах предвид. Не е един аспектът, който да дава развод. Зависи кой пласт на тортата гледаш. Откъм глазурата търсиш по аспекти и правиш предположения. Трудният аспект на Венера към Плутон показва, че притежателят му има заложено да развива разбирането си за любовта, за парите, за всичко що е ценно, вътре и вън от него. Това не значи, че ще се разведе. Да се гледат хора, които имат аспекта, и техния живот отстрани, е грешка. Аз съм с мъжа ми от 12 години, което прави половината ми съзнателен живот, с него се събрахме почти деца. Родата ако питаш и от двете страни, ще се закълнат, че няма по-здрава връзка от нашата. Когато някой ден узнаят новината за развода, ще трябва да приготвя доста столове и една дамаджана със студена вода. Квадратът Венера Плутон, че и всеки един квадрат, показва, че човекът ще преживее много трансформации на тема любов, и ако междувременно се е оженил, при това в по-млада възраст, то нищо чудно да вземе и да се разведе. А ако не се е оженил, няма да се разведе. Логично е. Това квадратът не го бърка. Понеже вътрешното му съдържание е дълъг път с много обрати. Ако човекът се дърпа и иска да стои на едно място, то животът ще му го сложи, както се казва, против волята му, на всеки транзит, който аспектира Венера или Плутон. Така че, никой да не се шашка, самолетът пада.

Единият най-добър вариант е да се направи цялостен анализ на картата, за да се види какви са индикациите за повече от един брак, разводи, раздели и напрежения в партньорските отношения. Другият начин е да си поговориш с човека и да установиш какво отношение има към връзките, любовта, брака, какви очаквания има към партньора си, към себе си, какви очевидни за другите неща не иска да види, доколко се пързаля по клишетата на живота, какво количество вътрешни конфликти носи този човек. Защото всичките ще ги изнесе в партньорските си отношения, въпрос на време е. И тогава ще разбереш доколко е вероятно този човек да установи дълготрайна и успешна връзка. Освен това, колко дълготрайна? И какво значи успешна? Понеже бракът на баба ми и дядо ми тази година направи 56, това е дълготрайно. Но можем ли да прилагаме стандартите от едно време в друго време. И трябва ли да се съобразяваме с обществените стереотипи за това, че съществува "истинска" любов, че тя е вечна, че е докато смъртта ни раздели? И като са заедно баба ми и дядо ми и са отгледали 2 деца, 4 внуци и са построили 2 къщи, успешен ли е бракът им, като баба ми реве всеки божи ден по телефона от дядо ми, понеже е един серт турчин и откак го тръшка склерозата е непоносим?

С моя квадрат аз твърдя, че имах успешна и дълготрайна връзка - 12 години не са малко. Броя я и за успешна. Много поработих върху себе си. Това, че партньорът поработи по-малко и се разминахме постепенно, аз надраснах този тип отношения, който ни е свързал и вече имам нужда от съвсем друго нещо, не прави връзката по-малко успешна. Всъщност това, че я надраснах, погледнато от друга страна, точно това прави връзката успешна! Оползотворила съм я максимално. Обръщам внимание на това, че всички искаме, покосени от множество страдания и подлъгани от още повече рекламно промиване на мозъците, някакви гаранции, някаква сигурност, нещо си за това, че достатъчно дълго няма да ни ровят в душата и да ни карат да се развиваме. На този етап са малко хората, които се развиват от позитивни стимули, наистина малко. Може би не трябва да се изказвам аз. Това не звучи достатъчно астрологично. Но аз не възприемам астрологията като готови формули, а гледам на нея като на символен език, чрез който търся вътрешното съдържание, за което вече имам някакви познанания, получени чрез други символни системи. Сравнявам, наблюдавам, каквото мога проверявам. И греша по-често отколкото си личи. Това е положението. :blink:

Разбирам това за надрасването. Както аз надраснах предишната си 4 годишна връзка...Но ти си се омъжила наистина твърде млада! Аз се успокоявам,че януари ставам на 28 и такова решение за мен ще е по-осъзнато. Не знам какво иска този квадрат от мен! Да стана студена като камък? Да не се вкопчвам? Да стана егоист в любовта? Да призная,че съм манипулатор? Да,такава съм! Манипулирам мъжете къде по-фино,къде по-грубо...Правя ги зависими към мен...Мога да ги отделя от всичко,което ме дразни! Мога да ги накарам дори да намразят собствените си майки! Аз съм манипулатор,а се правя на жертва и виновните излизат те...Колко ужасно е това???

*

Smarta

• **
  • 575
Разбирам това за надрасването. Както аз надраснах предишната си 4 годишна връзка...Но ти си се омъжила наистина твърде млада! Аз се успокоявам,че януари ставам на 28 и такова решение за мен ще е по-осъзнато. Не знам какво иска този квадрат от мен! Да стана студена като камък? Да не се вкопчвам? Да стана егоист в любовта? Да призная,че съм манипулатор? Да,такава съм! Манипулирам мъжете къде по-фино,къде по-грубо...Правя ги зависими към мен...Мога да ги отделя от всичко,което ме дразни! Мога да ги накарам дори да намразят собствените си майки! Аз съм манипулатор,а се правя на жертва и виновните излизат те...Колко ужасно е това???

"Колко ужасно е това???" - Николко. Защо се съдиш толкова строго? На първо време няма нужда от драма. Каквото има да ти се случва, ще ти се случи. Имаш хора да срещаш и да обменяш опит с тях. Да ставаш студена на камък е обратното на това, което квадратът иска от теб (понеже питаш какво иска).

Ще ти го обясня така: когато си се родила (и аз също), този квадрат е действал на небето. Това не е нещастен жребий, това е реален живот, който ние не помним. Най-ранната ни нужда от любов е била наранена от квадрата. Ще ти припомня обичайното "правило", да не се вдига бебето на ръце, за да не се учи да те манипулира. Да те манипулира?!? Две годишно дете може, но новородено - не. То няма развита когниция за това. Когато бебето плаче, то има нужда от нещо. И ако нещото не е физическо, то е просто нужда от гушкане, от човешка топлина, от сигурност. Същото от което и възрастните имат нужда. Може да не е това, може майка ти да е изкарала тримесечна следродилна депресия, която да и е попречила да удовлетворява нуждата ти от изграждането на сигурна емоционална връзка. Проявлението може да е нещо, което никога да не заподозреш. Нито пък някой ще се сети да ти каже. И ако се мъчиш да станеш на камък, то ти се връщаш назад, за да пробваш пак от същото. Ще ти подскажа, всички хора, чиято любов е засегната от Плутон, имат проблем с даването на свобода на другия, някъде на някакво ниво. Ние казваме "Плутон е власт и манипулация", нищо подобно! Плутон мрази властта и манипулацията. Той зорко следи къде ги има и ходи там, а ние си мислим, че той ги обича и затова е там. Всъщност е точно обратното, ние ги обичаме, а той е терминатор, чувствителен към определени теми. И затова той иска да ни научи как да обичаме безусловно. Това са празни приказки, което ти говоря. Човек разбира само от реални примери и най-вече собствния си опит и аз описах един такъв вчера. На най-финото ниво, до което стигнах, а кой знае колко има още надолу, аз се надявам моя любим, който е бая сбъркан, да стане по-добър човек. И се мъчех да му помогна, да го мотивирам, да развие себе си до по-висша своя версия. Колко благородно от моя страна! Кой, да му се не види, се опитвам да заблудя? И това е долна манипулация, защото не мога да го приема такъв какъвто е. Ще те перифразирам, за да стане по-ясно:

"Да стана студена като камък?" - Да се научиш да правиш истински контакт с душата на другия. За това е нужно да се научиш да правиш истински контакт със своята собствена. Знам, че звучи сложно, но ще го обяснявам друг път.
"Да не се вкопчвам?" - Това определено го иска. Но повече от него иска да осъзнаеш защо се вкопчваш. Кое е това, без което си мислиш, че не можеш, за да се вкопчваш в него?
"Да стана егоист в любовта?" - Тука трябва да пиша доста повече. Смея да твърдя, че не се обичаш истински и достатъчно сама себе си, което е точно противоположно на егоизма, защото ако не умееш да обичаш себе си с нежност и приемане, защо очакваш да обичаш някой друг така? Егоизмът е студенина и пренебрежение. Ако го правиш спрямо другите, значи го правиш и към себе си. Другите все пак са наши огледала и отражения. Ние правим проекции на себе си върху тях и реагираме спрямо проекциите си, а не спрямо реалния човек. Така че Плутон очаква от теб да се научиш да се обичаш. Не е лесно, както казах, като изстрелване на ракета е и струва много сълзи.
"Да призная,че съм манипулатор?" - Да признаеш първо начините, по които го правиш, второ защо ти е толкова необходимо да го правиш, и трето и най-важно - да не се съдиш. Да приемаш действията ти и отношението ти като реакция на дефицит на любов в себе си, който е реален. Любов, която не ти е дадена от другите, защото не са могли или не са искали, и от себе си, защото още не си се научила. И да го приемеш спокойно и без драми, доколкото ти е възможно, да наблюдаваш като страничен човек какви ги вършищ с цел да осъзнаваш защо ги вършиш. Така се учи човек.

И най-важното - няма смисъл човек, който страда от въпросния аспект, да се мъчи да открива истинската любов вън от себе си. Това, което ще получи, е възможности да я намери - същите тези ситуации и хора, от които ревем най-гръмогласно. Ако иска щастие в любовта, трябва да се научи да обича себе си. Да си се приема, да си дава това, от което има нужда. С обич. Това няма нищо общо с егоизма. Точно обратното, едва тогава човек се научава да дава по много и безкористно, любов например, защото отвътре е пълен и чувства, че има много за даване. Такива хора несъзнателно учат другите как се прави. И привличат околните към себе си.

Обърнахме го на онлайн психотерапия. ;D Простете многословието ми. Ако не го прощавате, не трябва да задавате толкова въпроси, защото се изкушавам.  ;D И разбира се, това е само една гледна точка. Нищо повече.

И пропуснах да допълня, сега ще ставаш на 28. Може на Сатурн да срещнеш някой сериозен. Но моята препоръка е да поизчакаш той да мине до края на рождената ти позиция, т.е. до 31, преди да сключваш брак, щом те тревожат разводите. Защото той е чистник, педантичен като Дева. Дето се вика, живей, но не бързай! Апропо, аз сключих моя брак на 30, за да разбера, че е след дъжд качулка. Съжителството ми датира от 12 лета.
« Последна редакция: Септември 17, 2013, 06:52:47 pm от Smarta »

Изкуших се, като прочетох Смарта и Дрийм. Аз имам двоен квадрат Слънце, Венера - Плутон, 7 - 10 дом. Мисля, че най-големите ми уроци са в партньорството. Много се учих, развивах и променях. Наистина любовта ми към себе си, към другия, към децата се променя всеки ден. Преоткривам я по нов начин. Все същата сълзлива романтичка съм, която вярва във филмите, в това, че такава любов съществува и я търся.
Друго, води ли този аспект до развод? Не знам, Дрийм, май е точно обратното. Омъжих се много млада, нямах и 20. Вече 18 години съм омъжена. Отстрани всичко е перфектно, бракът ми е чудесен. Но, както аз казвам, "ако мъжът ти не пие, не те бие и не изневерява - значи всичко е перфектно". Е-е-е, друг път е така. Моят не го прави. Но има много начини някой да измъчва душата ти. Това, което няма да му простя е, че аз се развивах - падах, ставах, борих се, разпадах се на парчета и създавах новото си "аз". Той - не. Някак винаги се нагажда, вписва, присъства, без отдаване, без развитие. Няма развод, а повярвай, много съм си мислила. Ядосвам се безумно за това, че не мога да намеря конкретна причина. Имам хиляди малки камъчета, но понеже ги настъпвам едно по едно, не може да ме заболи достатъчно.
Не знам дали описах ясно мислите и чувствата си, тези дни съм някъде в  ;). Но категорично твърдя - квадратът Венера - Плутон е развитие и няма как да останеш същия. Дали ще манипулираш, дали ще си манипулирания - няма никакво значение.
Между другото, за себе си преди много години реших, че характерът, по-скоро егото ми, не приема манипулацията като средство и метод, затова винаги избягвам съзнателно да го правя и допускам. Виж, мен ме манипулират, но винаги...колкото допускам аз. Да се правя, че не виждам, не значи, че не виждам.

Питаш ме от какво се страхувам,когато се вкопчвам в някой. Ами от празнотата,огромната всепоглъщаща празнота,която изпитвам когато остана сама...

*

Yaya

• 2265
Това е Сатурн и Луната, Дрийм.... Плутон те тика напред, но Сатурн е празнината.

А Шопенхауер

Това е Сатурн и Луната, Дрийм.... Плутон те тика напред, но Сатурн е празнината.
Имам секстил Венера-Сатурн...може оттам да идва...

*

Rose

• *
  • 92
.........Това, че партньорът поработи по-малко и се разминахме постепенно, аз надраснах този тип отношения, който ни е свързал и вече имам нужда от съвсем друго нещо, не прави връзката по-малко успешна. Всъщност това, че я надраснах, погледнато от друга страна, точно това прави връзката успешна! Оползотворила съм я максимално. Обръщам внимание на това, че всички искаме, покосени от множество страдания и подлъгани от още повече рекламно промиване на мозъците, някакви гаранции, някаква сигурност, нещо си за това, че достатъчно дълго няма да ни ровят в душата и да ни карат да се развиваме.
Точно се бях засилила да пиша, че разводът не е най-голямата драма в този живот, да боли, да тежко е, но когато двама души се срещат и харесват интуитивно усещат, че другия е на тяхната вълна, че може заедно да постигнат повече и материално и духовно развитие. След време може да се окаже, че уроците, които са имали да учат заедно са научени или че единия се е развил в друга посока и вече я няма тази взаимност и разбиране и няма какво да ги държи заедно е тогава да загубят ли следващите 40-50 години един с друг или да се развиват и живеят живота си отделно .

Колкото до страха от оставане сама и аз го имах и затова се вкопчвах в хора, събития, предмети и за да ги запазя правех компромиси със себе си до такава степен, че в един момент започнах да се чудя коя съм. Реших, че ми е крайно време да остана сама, съвсем съзнателно ограничих контактите си и толкова свободна и обичаща се не се бях чувствала в никоя връзка до тогава. След този период се промениха и хората, които влизат в живота ми и то към по-добро.

Милата ми Венера, която е У7 е в квадрат с Плуон и Уран и в опозиция с MC ако съм знаела поне малко за астрологията преди време сигурно нямаше да се омъжа :-). Нищо У9 е  доста по-добре аспектиран тоест надежда за "и заживели щастливо" има  :blink:   

Разчиташ на У9 за втори брак? Дано!