Разбирам това за надрасването. Както аз надраснах предишната си 4 годишна връзка...Но ти си се омъжила наистина твърде млада! Аз се успокоявам,че януари ставам на 28 и такова решение за мен ще е по-осъзнато. Не знам какво иска този квадрат от мен! Да стана студена като камък? Да не се вкопчвам? Да стана егоист в любовта? Да призная,че съм манипулатор? Да,такава съм! Манипулирам мъжете къде по-фино,къде по-грубо...Правя ги зависими към мен...Мога да ги отделя от всичко,което ме дразни! Мога да ги накарам дори да намразят собствените си майки! Аз съм манипулатор,а се правя на жертва и виновните излизат те...Колко ужасно е това???
"Колко ужасно е това???" - Николко. Защо се съдиш толкова строго? На първо време няма нужда от драма. Каквото има да ти се случва, ще ти се случи. Имаш хора да срещаш и да обменяш опит с тях. Да ставаш студена на камък е обратното на това, което квадратът иска от теб (понеже питаш какво иска).
Ще ти го обясня така: когато си се родила (и аз също), този квадрат е действал на небето. Това не е нещастен жребий, това е реален живот, който ние не помним. Най-ранната ни нужда от любов е била наранена от квадрата. Ще ти припомня обичайното "правило", да не се вдига бебето на ръце, за да не се учи да те манипулира. Да те манипулира?!? Две годишно дете може, но новородено - не. То няма развита когниция за това. Когато бебето плаче, то има нужда от нещо. И ако нещото не е физическо, то е просто нужда от гушкане, от човешка топлина, от сигурност. Същото от което и възрастните имат нужда. Може да не е това, може майка ти да е изкарала тримесечна следродилна депресия, която да и е попречила да удовлетворява нуждата ти от изграждането на сигурна емоционална връзка. Проявлението може да е нещо, което никога да не заподозреш. Нито пък някой ще се сети да ти каже. И ако се мъчиш да станеш на камък, то ти се връщаш назад, за да пробваш пак от същото. Ще ти подскажа, всички хора, чиято любов е засегната от Плутон, имат проблем с даването на свобода на другия, някъде на някакво ниво. Ние казваме "Плутон е власт и манипулация", нищо подобно! Плутон мрази властта и манипулацията. Той зорко следи къде ги има и ходи там, а ние си мислим, че той ги обича и затова е там. Всъщност е точно обратното, ние ги обичаме, а той е терминатор, чувствителен към определени теми. И затова той иска да ни научи как да обичаме
безусловно. Това са празни приказки, което ти говоря. Човек разбира само от реални примери и най-вече собствния си опит и аз описах един такъв вчера. На най-финото ниво, до което стигнах, а кой знае колко има още надолу, аз се надявам моя любим, който е бая сбъркан, да стане по-добър човек. И се мъчех да му помогна, да го мотивирам, да развие себе си до по-висша своя версия. Колко благородно от моя страна! Кой, да му се не види, се опитвам да заблудя? И това е долна манипулация, защото не мога да го приема такъв какъвто е. Ще те перифразирам, за да стане по-ясно:
"Да стана студена като камък?" - Да се научиш да правиш истински контакт с душата на другия. За това е нужно да се научиш да правиш истински контакт със своята собствена. Знам, че звучи сложно, но ще го обяснявам друг път.
"Да не се вкопчвам?" - Това определено го иска. Но повече от него иска да осъзнаеш защо се вкопчваш. Кое е това, без което си мислиш, че не можеш, за да се вкопчваш в него?
"Да стана егоист в любовта?" - Тука трябва да пиша доста повече. Смея да твърдя, че не се обичаш истински и достатъчно сама себе си, което е точно противоположно на егоизма, защото ако не умееш да обичаш себе си с нежност и приемане, защо очакваш да обичаш някой друг така? Егоизмът е студенина и пренебрежение. Ако го правиш спрямо другите, значи го правиш и към себе си. Другите все пак са наши огледала и отражения. Ние правим проекции на себе си върху тях и реагираме спрямо проекциите си, а не спрямо реалния човек. Така че Плутон очаква от теб да се научиш да се обичаш. Не е лесно, както казах, като изстрелване на ракета е и струва много сълзи.
"Да призная,че съм манипулатор?" - Да признаеш първо начините, по които го правиш, второ защо ти е толкова необходимо да го правиш, и трето и най-важно - да не се съдиш. Да приемаш действията ти и отношението ти като реакция на дефицит на любов в себе си, който е реален. Любов, която не ти е дадена от другите, защото не са могли или не са искали, и от себе си, защото още не си се научила. И да го приемеш спокойно и без драми, доколкото ти е възможно, да наблюдаваш като страничен човек какви ги вършищ с цел да осъзнаваш защо ги вършиш. Така се учи човек.
И най-важното - няма смисъл човек, който страда от въпросния аспект, да се мъчи да открива истинската любов вън от себе си. Това, което ще получи, е възможности да я намери - същите тези ситуации и хора, от които ревем най-гръмогласно. Ако иска щастие в любовта, трябва да се научи да обича себе си. Да си се приема, да си дава това, от което има нужда. С обич. Това няма нищо общо с егоизма. Точно обратното, едва тогава човек се научава да дава по много и безкористно, любов например, защото отвътре е пълен и чувства, че има много за даване. Такива хора несъзнателно учат другите как се прави. И привличат околните към себе си.
Обърнахме го на онлайн психотерапия.

Простете многословието ми. Ако не го прощавате, не трябва да задавате толкова въпроси, защото се изкушавам.

И разбира се, това е само една гледна точка. Нищо повече.
И пропуснах да допълня, сега ще ставаш на 28. Може на Сатурн да срещнеш някой сериозен. Но моята препоръка е да поизчакаш той да мине до края на рождената ти позиция, т.е. до 31, преди да сключваш брак, щом те тревожат разводите. Защото той е чистник, педантичен като Дева. Дето се вика, живей, но не бързай! Апропо, аз сключих моя брак на 30, за да разбера, че е след дъжд качулка. Съжителството ми датира от 12 лета.