Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300079 Прегледи
Re:Дърдорилня 2
« Отговор #280 -: Февруари 28, 2011, 05:48:34 am »
.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 07:04:56 pm от Last_Kiss »

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #281 -: Февруари 28, 2011, 05:55:20 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:27:58 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #282 -: Февруари 28, 2011, 06:22:21 am »
Предния си въпрос го написах, защото имам близки и от, и в Испания. И колкото и Средиземноморска страна да е, тя е по-напред с положителните страни на "отварянето" и глобализацията от нас.

А в горния ти цитиран от мен твой пост съзирам немалко ... хм... Как да го нарека... назадничавост? Разбирам идеите ти, и в общ план съм съгласна, но не забравяй, че живеем в 21ви век. Сред близките ми приятели има хора от различни религии, има католици, православни, атеисти, евреи, будисти и мюсюлмани също има. И религиите не ни обединяват, а по-скоро оцветяват.

Тръгнах по белия свят, извън бг още преди доста години, за да търся тази цветност. И това е хубавото на сегашното време.

Смисълът на ЕС, още от създаването му е - всяка от държавите, членки да се откаже от част от своята идентичност, от частица своя суверенитет, за да може да се отвори към другите. Да могат нейните граждани, без оглед на религия, цвят и всичко да работят, да получават здравни грижи и всичко на териториите на другите държави, като и тя обаче на своя територия третира по същия равен начин гражданите на другите държави-членки.

Левски, Ботев, Вазов, Раковски, Марин Дринов, Паисий Хилендарски и много други са дали животите си, за да можем ние днес да живеем свободата, която живеем. И аз съм им дълбоко благодарна. И децата на моите приятели - на повечето са закърмени с тази българска история.

Това, че масово младите хал хабер си нямат от неща като национални герои - на първо място се дължи на семейната среда, в моите очи поне. И чак после на училищна, обществена и политическа обстановка...

Приемането и оценяването на Едното не означава, че е нужно да с еоткажем от Другото.

Аз говоря за съхраняване на българските ценности,разбира се,че може да се вземат хубавите неща от чуждите култури.
ЕС няма особен ефект,нито някоя държава си е изгубила част от идентичноста,нито имат желание да го направят,виждам тук какво се случва и няма особено голямо желание за ''цветност''.
Не съм против различните култури,просто нещо трябва да се направи,този безинтерес и оставяне за водене по течението е много опасно и глупаво,и тия управляващи без грам мозък също са безполезни,освен за себе си,разбира се.
Мислиш ли,че някой тук го интересувам?Има хора,като има кажеш,че си православен християнин,макар с католиците да няма кой знае колко голяма разлика и ти казват,че не те възприемат,щото си различен,а има такива,които като разберат,че си чужденец и си бита карта,та къде е цветноста и ЕС?За мен Европейския съюз има чисто и просто икономически цели и някви там ''еврокомисари'' гушкат на месец ужасно много пари,понеже ''защитавали'' нашите права.Нищо не защитават,толкова ходене по мъките беше една жена,която е мед. сестра да стане тук дори помощник на мед. сестра,е,не става и не става,нито не знам си какви сключени договори,съгласия чрез ЕС помогнаха,нито нищо,викат ти твойта диплома важи в твойта страна,тук си никой,ако искаш иди да изкараш един курс по специалноста.  :blink: та така с разнообразието,в САЩ и Канада може да е различно,но тук е така.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #283 -: Февруари 28, 2011, 06:22:54 am »
Според мен - още не сме узрели за свободата си ... или пък ... който е узрял, вече е избягал ...., който е останал ... оцелява като роб и трае един куп идиоти около себе си ...
Проблемът може би наистина не е във вярата, но в момента и тя е замесена ... Доган. Проблемът е по скоро политически - но нямам и идея как може да се разреши. Щом собствения ми мъж и брат ... гласуваха за боса на мафията ББ  :-X. С това сегашното правителство, дори и да сме в Европейски съюз, винаги ще сме - последната дупка на кавала (така да се изразя образно). Волен Сидеров - умопобъркан хитлерист диктатор (пак ще сме последната дупка ...). Иван Костов - циганин продажник (послеследната дупка, от която яко ще изтичат пари ...) Сергей Станишев - по се ядва, ама .. пак нещо се колебая ... Един интересен дядо дадоха онзи ден по ТВ - нещо демократи ... ама какви точно .. умен човек, но ... абе незнам. То и народа не иска да гласува ... Явно така ще я караме, докато ни дойде акъла в главата и тва е.
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #284 -: Февруари 28, 2011, 06:33:30 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:33:51 am от priya »

*

123

• *
  • 230
« Отговор #285 -: Февруари 28, 2011, 06:36:56 am »
То така като те чете прия ... и аз май из едни среди се движа ... май трябва да ги сменям ... само, чакам да ми се отвори парашута за някоя работа и се махам ... иначе семейство, приятели, всичко ми о.к., ама на работа ... нещо не ме кефят ... Дано изникне нещо по-добро, че да се преориентирам ....
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

123

• *
  • 230
« Отговор #286 -: Февруари 28, 2011, 06:55:26 am »
Гледахте ли Христо Мутафчиев при Цветанка Ризова - на 4 очи ...
Гледа ли го някой все пак или ...? Преди ме дразнеше малко с арогантността си, въпреки, че и в това си имаше голяма доза чар, но сега ... говори такива дълбоки и странни неща ... иска ми се по цял ден да седя и да го слушам ... Те докато я напишат тази книга .... Пък може и пак да избързвам ... ще си изчакам реда  :-\.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #287 -: Февруари 28, 2011, 01:10:53 pm »

Смисълът на ЕС, още от създаването му е - всяка от държавите, членки да се откаже от част от своята идентичност, от частица своя суверенитет, за да може да се отвори към другите. Да могат нейните граждани, без оглед на религия, цвят и всичко да работят, да получават здравни грижи и всичко на териториите на другите държави, като и тя обаче на своя територия третира по същия равен начин гражданите на другите държави-членки.

личи си, че яко си се накълвала с телевизионни лозунги  ;)  това го казвам с възможно най-добри чувства към теб, но не мога да се съглася с написаното!

болднатите думи са единствените, които ти се падат по право не само като човек, но и като дух! ти губиш идентичността си чак тогава, когато се слееш с Абсолюта - бъдеще необозримо  :P

ако си достатъчно самоосъзнат индивид, то ти ще можеш да съжителстваш с всички раси и религии и никой няма да ти пречи, защото когато си осъзнат то ти няма да прехвърляш своя несъвършен мироглед върху човека отсреща!

и още нещо ЕС е част от Новият Световен Ред!!! глобализацията е просто начин да съберем всичкото село накуп, че да се управлява по-лесно  ;)  дават се привидни наградки на тея дето са слушкали и са привели глава - демек "права", а останалите се наказват с разни глоби и закони. понякога ми е много странно това, че не виждате истината зад привидните факти. всичко се прави с ваше собствено съгласие и вие участвате в него! не ви ли е ясно, че за когото и да гласувате светът ще върви в определена посока и самото ходене до урните е безмислено, защото ти не гласуваш за определен човек или личност - ГЛАСУВАШ ЗА ТОВА КОЕТО ТИ ПРЕДСТАВЯТ МЕДИИТЕ! - ама те ти представят онзи образ, който да те зариби и да се хванеш на кукичката!!! и още нещо - истинските конци дърпат определени хора и те са винаги в сянка...

е те тва е - политиката е пълни говна /шефе, да прощаваш  :P / и затова се управлява от Плутон... кой каквото ще да ми говори за политика, не ща и да чуя за нея! който все още вярва на политиката и че ще спаси нацията си чрез нея мога да му кажа само едно нещо: ЧОВЕЧЕ, ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ И СЪЗНАНИЕТО! защото нищо не е това, което е в действителност...

човешкият дух е суверенен по природа и всеки си има идентичност, защото всеки е различен. когато загубиш идентичността си ти губиш себе си. когато предадеш личният си суверенитет ти губиш себе си и духа си, а сме се родили на този свят за да си припомним кои сме в действителност!
помислете над това...

суверенитет - върховна власт, самостоятелност, висша отговорност и ценност, абсолютна независимост.
идентичност - самоопределение.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 01:43:38 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

123

• *
  • 230
« Отговор #288 -: Февруари 28, 2011, 02:29:53 pm »

човешкият дух е суверенен по природа и всеки си има идентичност, защото всеки е различен. когато загубиш идентичността си ти губиш себе си. когато предадеш личният си суверенитет ти губиш себе си и духа си, а сме се родили на този свят за да си припомним кои сме в действителност!
помислете над това...

суверенитет - върховна власт, самостоятелност, висша отговорност и ценност, абсолютна независимост.
идентичност - самоопределение.

Личния си суверинитет = върховна власт, самостоятелност, висша отговорност и ценност, абсолютна независимост .... още не знам как става този номер...

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #289 -: Февруари 28, 2011, 04:37:56 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:34:29 am от priya »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #290 -: Февруари 28, 2011, 05:11:42 pm »
Извън лозунгите. Прагматично. На мен ми харесва светът, в който мога да пътувам свободно. Да общувам с непознати хора и култури. Да видя места, които съм виждала само по картинка. Харесва ми да мога да избера да живея другаде. Самата мисъл, че имам тази възможност, ме прави по-лека, дори никога да не се възползвам от нея. Честно казано, изобщо не ми пука по коя телевизия какви сериали дават, защото имам избор да избера между стотина телевизионни канала и ми е по-важно да знам, че всеки може да избира точно какво му се гледа. Ако иска Мемет, гледа Мемет. Ако харесва Хаус, гледа Хаус. Или не гледа нищо, или джитка в НЕТ-я. Националистическите лозунги имат един-единствен ефект според мен - самоподдържат се и се самоподхранват взаимно етническите партии. Викаш срещу циганите - стабилизираш циганските фондации и им даваш коз да искат още пари за "интеграция", викаш срещу турците - капсулираш бедните погранични помашки общности и ги оставяш в ръцете на самозвани фанатици. Агресията срещу която и да е общност я подхранва и поддържа най-атавистичните й, първосигнални защити. Ако искаш на турчина да не му пука какво казва ходжата или Доган, а видиотения ултрас да не дебне всяка вечер какви реки от мъдрост ще потекат от СКАТ, дай им поминък, създай им условия да си хранят децата и да ги пратят на училище. Но този разговор е изначално толкова изтъркан и експлоатиран от знайни и незнайни активистчета всеки пък, като се зададат избори, че чак ми се повръща.

Ласт Кис, не ми е докрай  ясна идеята ти, но ако смяташ да привлечеш много читатели по толкова специфична тема, ще се наложи да обективизираш твърде субективното си разбиране за историята и мястото й в днешния свят. Възрожденските ни "ценности" извън освободителната идея, са твърде еснафски и тесногръди, за да се впишат в днешния век. С малки изключения. Аз лично пО си харесвам примерно Симеон Велики, по-глобалистичен някак ми се види. А освен това, лично не ми се чини никак погрешно да възпитавам примерно сина си в ценностите на Да Винчи, Волтер, и прочее, ако си привързана точно към този исторически период.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #291 -: Февруари 28, 2011, 07:14:23 pm »
Гледахте ли Христо Мутафчиев при Цветанка Ризова - на 4 очи ...
Гледа ли го някой все пак или ...? Преди ме дразнеше малко с арогантността си, въпреки, че и в това си имаше голяма доза чар, но сега ... говори такива дълбоки и странни неща ... иска ми се по цял ден да седя и да го слушам ... Те докато я напишат тази книга .... Пък може и пак да избързвам ... ще си изчакам реда  :-\.

Да,гледах го.Каза интересни неща,но нищо,което вече да не съм чувала или чела,даже ми се видя леко подценяващ цялата ситуация,не можел да чете знаци  :unsure: ами да се научи!
И такам,иначе на мен ми е между любимите български актьори,чаровен е.

///////////////

Благодаря ви за коментарите!

Прия,не съм негативно настроене,аз виждам какво се случва, да,много хубави думи,всеки сам си градил уважението - да,сама си градя уважението,но това не значи,че те ме приемат.А и винаги ще си останем чужденци,така че...отдавна съм свалила розовите очила относно тая ситуация.

Ок,Диана,но мися,че сте ме разбрали твърде радикално,говорех за друго,но няма значение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #292 -: Февруари 28, 2011, 07:19:35 pm »
Ласт Кис, пожелавам ти да не усетиш какво е да си чужденец в България.  ;D
Но не от онези, дето идват тук да перат пари, да правят бизнеси и да купуват имоти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #293 -: Февруари 28, 2011, 07:24:40 pm »
Ласт Кис, пожелавам ти да не усетиш какво е да си чужденец в България.  ;D
Но не от онези, дето идват тук да перат пари, да правят бизнеси и да купуват имоти.

Благодаря,Лили!
Ако се върна,едва ли ще ми се размине това усещане,така че съм в едно положение на никъде...кофти е,всъщност.
 В Б-я не знам дали има помощи за създаване на малки и средни предприятия,каквото би се водело такова,тук има мисля,та не знам до къде ще стигнат тия идеи,може да си останат и само идеи.....  
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 11:48:06 pm от Last_Kiss »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #294 -: Февруари 28, 2011, 07:29:43 pm »
В Б-я не знам дали има помощи за създаване на малки и средни предприятия,каквото би се водело такова,тук има мисля,та не знам до къде ще стигнат тия идеи,може да си останат и само идеи..... 

Сещам се, че преди няколко години имаше микрокредити за създаване на малки предприятия, семеен бизнес. Разбира се, има и редица изисквания, на които трябва да отговориш, за да ти отпуснат този кредит. Сега обаче не знам как стои въпросът с такова кредитиране. Откакто сме в криза, условията по кредитирането се затегнаха доста.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #295 -: Февруари 28, 2011, 07:33:32 pm »
Ясно.Благодаря. :wub:
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 11:48:36 pm от Last_Kiss »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #296 -: Февруари 28, 2011, 07:34:44 pm »
Има такива грантови схеми с европейско финансиране, по различни оперативни програми, както навсякъде в Европа.

« Отговор #297 -: Февруари 28, 2011, 07:36:02 pm »
.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 11:48:57 pm от Last_Kiss »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #298 -: Февруари 28, 2011, 07:47:09 pm »
Е, испанците ударно добре ги усвоиха и сега ги връщат обратно поради "нередности" и "непостигане на целите на програмата" :P.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #299 -: Март 01, 2011, 03:15:59 pm »
Честита Баба Марта! Желая ви здраве и благоденствие!

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.