За чалгата ... то да ти се прииска да има Тато направо.

Ужас, особено като чуя някво такова по големи български празници, не знам чия глава искам да счупя. :angry: :angry: :angry: Особено на Гергьовден, простоо у нас е нетърпимо, понеже живея в малък град близо до Русе, датата на празника на града съвпада, идват някакви цигански люлки и пускат някакви мазни маанета ТОЧНО срещу моята къща, където има една голяма поляна. :angry: :angry:
За оценките от изпитите - Какво да ви кажа, според мен самата система да изчислиш на един човек колко му е годна писмената работа и да я оцениш с 2 3 4 5 6 си е достатъчно сложна и субективна дейност. Имам предвид, че при нас при изпитите писмена форма няма тестове, където да има точки и да е казано - еди колко си е за 4.50, че да се чудят какво да пишат ... ами е един вид свободно да си развиеш темата на въпроса. :rolleyes: Вече става комплексно в заивисмост от това дали са засегнати всички опорни точки, изчерпателно ли са развити, добра ли е езиковата култура, до колко дълбочинно са изследвани евентуалните становища, има ли логика в написаното вложена или е просто назубрено. Ако питате мен, все СУБЕКТИВНИ на оценяване критерии, защото различен проверяващ ще има различно становище, различен начин на мислене, може много да му бърка в здравето това, че не използвате дълга членна форма, където е необходимо, а на вас да не ви дреме особено и да мислите запетаите за по-важни и т.н и т.н ... идеята ми е, че липсата на половинки не означава, че нещо се закръглява в полза на някого.
Другото, за което си мислех днес ... В общи линии мисълта ми тръгна от един колега, който се държеше изключително нагло на лекциите, бедна ви е фантазията просто колко досано нещо е и колко арогантно се държи дори, когато пред него има лектор. Професора каза, като най-накрая този си тръгна, за щастие на всички останали, следното, даваше пример за справедливост нещо, каза "Примерно не е справедливо да оценя колегата ви по-ниско, понеже не знае как да се държи пристойно и да му пиша по-малко, отколкото на вас" - в общи линии така го каза, че значеше точно обратното и си е прав човека. :rolleyes: В крайна сметка, като оценяваш някого, трябва да се изхожда и от презумцията, че някога ще завърши и ще практикува и трябва да се има предвид как ще се държи в обществото, ако има някакви конкретни наблюдения почиващи върху реални факти по въпроса.
Иначе
Kelvin за формата на обучение, строго индивидуално е, всеки работи най-добре по различен начин. Лично аз нямам самодисциплината, която си мисля, че си дължа като остана насаме със себе си и трябва да чета, но имам висока концентрация, когато трябва да слушам в зала с хора и да не им преча, най-малкото ... :blink: