Не можеш да бъдеш на 100 % в съзнанието на човек. Да, вярно е че тежките планети не работят бързо, те променят бавно, именно поради тази причина прогностиката не може да е валидна за дълъг период, защото ако променяш наглисите и съзнанието си по Плутон, ако ги преструктираш по Сатурн, изборите , действият, мотивите се променят, човек се изменя, в насоката която желае, ако обстоятелствата и събитията надделеят ще провокират да се действа според тях, и тук няма гаранция за това, че ще се реагира идентично и сходно с виждането спрямо книгите и спрямо способностите и разбирането на астролога.
Примерно, при мен Плутон продължава да ме променя, и няма как един страничен астролог, който не познава да ми даде точна прогностика при условие, че не е способен да улови тънките нишки в моето съзнание, защото аз съм по - наясно в каква посока тече енергията и мисълта, и как се промяна, кога съм направила определени избори и защо съм ги направила, само някои повърхностни събития могат да се уловят като от птичи поглед от самия астролог, но под повърхността трудно би го направил.