Здравей Гост

Кой ще ми направи прогноза?

• 64 Отговора
  • 7228 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Кой ще ми направи прогноза?
« Отговор #40 -: Февруари 17, 2011, 05:36:39 am »
...Трудна си и различна , защото Плутон в първи дом е много силен Плутон...

И аз какво да направя? Да си тегля въжето? ;D
Добре.. неможа ли да си затвориш краката...   ;D .. Или голям зор е било...

Ето това е Плутон...Ми ти не си ме питала...,аз ти казах само , че съм инструмент , душата идва от другаде... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #41 -: Февруари 17, 2011, 04:55:16 pm »
а астрологията ще ми отговори на много въпроси за години назад и години напред:)

Ако търсиш прогноза за години напред, значи имаш проблем вътре в теб, който се опитваш външно да промениш косвено чрез отговори в астрологичен аспект, след като ти смяташ, че една астрологична прогноза ще важи за теб много напред във времето, значи не си склонна към трансформация, а напротив предпочиташ да се залъжеш с готови извадки и предсказания, вместо самата ти да предизикваш бъдещето. Определени събития могат да се хванат, но категорична прогностика за години напред, едва ли един професионален астролог ще се наеме да го направи. Човекът е променлива константа. Прогнозирането с години напред може да отговаря само на статичните натури, но примерно при определени темпове на възход и промяна спрямо линейното време, което тече тук на земята, тези глобални и галактически скокове, предизвикват към по-бърза еволюционна промяна. Ти трябва да задвижиш механизма, астролога може да ти помогне да определите насоката, но категорично да определя събията за мен не е правилно, по-този начин се закодирват, а целта да бъдеш гъвкав  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Февруари 17, 2011, 05:38:30 pm »
Прогностиката показва възможностите , свободния избор също е описан в картата....
Има събития които са неизбежни , както и събития при които имаме възможността да омекотим удара....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 17, 2011, 06:56:45 pm »
И на мен не ми се вижда целесъобразно да се правят дългосрочни астрологични прогнози, макар че някои професионални астролози предлагат такава услуга. Всичко тече, всичко се променя. Най-оптималният вариант (според мен) е годишна прогноза. Да ти прогнозират живота в рамките на близките няколко години ми се вижда някак несериозно, да ме прощават професионалистите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Февруари 17, 2011, 07:04:21 pm »
И на мен не ми се вижда целесъобразно да се правят дългосрочни астрологични прогнози, макар че някои професионални астролози предлагат такава услуга. Всичко тече, всичко се променя. Най-оптималният вариант (според мен) е годишна прогноза. Да ти прогнозират живота в рамките на близките няколко години ми се вижда някак несериозно, да ме прощават професионалистите.  ;D

Една прогноза може да бъде направена , точно благодарение на тежките транзити...Аз работя с Плутон , за разлика от други , които стигат в прогностика само до Сатурн...
В единия случай при Сатурн , прогнозата влиза в рамките на 2,5 до 3 г..., докато при Плутон тенденцията е далеч по-голяма...С оглед аспектите които прави и дома в който транзитира...
Да не коментирам , че и ПР.Луна е с периода на Сатурн...В тази връзка смятам , че всичко се променя в рамките на дни и тази промяна се случва чрез прогресиите , а не чрез маркираните от транзитите аспекти и домове....
В крайна сметка ако ни е писано да бъдем 1:80 см...,ще бъдем толкова...корекцията с токчета при жените е възможна , при мъжете не... ;D....

*

lia

• 29
« Отговор #45 -: Февруари 17, 2011, 07:06:51 pm »

Дори да смятаме, че виждаме неотменими събития, не е добре да се казват на питащия – даже когато са хубави. Пращаме човека при ясновидци, ако много държи. И му обясняваме философията на астрологията. :blink:

*

Инти

• 2068
« Отговор #46 -: Февруари 17, 2011, 07:12:43 pm »
Не можеш да бъдеш на 100 % в съзнанието на човек. Да, вярно е че тежките планети не работят бързо, те променят бавно, именно поради тази причина прогностиката не може да е валидна за дълъг период, защото ако променяш наглисите и съзнанието си по Плутон, ако ги преструктираш по Сатурн, изборите , действият, мотивите се променят, човек се изменя, в насоката която желае, ако обстоятелствата и събитията надделеят ще провокират да се действа според тях, и тук няма гаранция за това, че ще се реагира идентично и сходно с виждането спрямо книгите и спрямо способностите и разбирането на астролога.

Примерно, при мен Плутон продължава да ме променя, и няма как един страничен астролог, който не познава да ми даде точна прогностика при условие, че не е способен да улови тънките нишки в моето съзнание, защото аз съм по - наясно в каква посока тече енергията и мисълта, и как се промяна, кога съм направила определени избори и защо съм ги направила, само някои повърхностни събития могат да се уловят като от птичи поглед от самия астролог, но под повърхността трудно би го направил.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Февруари 17, 2011, 07:18:15 pm »
Добрия астролог не променя съзнанието и не иска да промени...Той индикира с инстументариума който познава и разчита тенденциите , избора е на натива...
Една възможност реализирана , може да промени стотици след себе си.... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Февруари 17, 2011, 07:20:21 pm »

Дори да смятаме, че виждаме неотменими събития, не е добре да се казват на питащия – даже когато са хубави. Пращаме човека при ясновидци, ако много държи. И му обясняваме философията на астрологията. :blink:

Да зачеркнем пресказателната астрология.... :rolleyes: , това ли да разбираме...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Февруари 17, 2011, 07:23:25 pm »
Светът затова е шарен, защото са различни хората.
При мен лично номерът с тъй наречените дългосрочни прогнози не минава, трудно се реализират дори едногодишните. Тук не визирам очертаване на някакъв тренд, тенденция, да се набележат по-важните години и периоди с използване на предиктивни техники (бавни транзити, дирекции, прогресии), а подробни няколкогодишни прогнози. Определено няма да съм лесен клиент, ако реша да посетя астролог за прогноза. Дори е желателно да не ги посещавам, защото мога да задам много "излишни" въпроси.  :mellow:
На практика съм наблюдавала как дори много добри астролози са грешали в предсказанията си - при все това, че са правени за текущата година. Най-голямата грешка на астролога е да подцени избора, който прави човек. Астролозите не са богове, те могат да предвидят какви ще са тенденциите на развитие, но не могат да предскажат какъв избор ще бъде направен в дадена ситуация. Астрологът-консултант дава алтернативни пътища, а консултираният избира своя път. Всички астролози до един, дори най-добрите, се дънят в прогнозите, ако подценят важността на избора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Февруари 17, 2011, 07:32:59 pm »
Астрологът-консултант дава алтернативни пътища, а консултираният избира своя път. Всички астролози до един, дори най-добрите, се дънят в прогнозите, ако подценят важността на избора.

Нали това казах по-горе.... ;D Избора е част от предсказателния метод , защото в астрологията можем и имаме уникалния шанс да го прочетем , чрез аспектите които следват , както и възможностите , които предлагат...
Никога не гледам прогнозата в рамките на една година....
Гледам предходна , настояща и бъдеща....Разбира се , че съм бъркала...,но не в прочита , а именно в избора който натива прави....,но точно това е и основния мотив да дълбая в предактивната астрология... ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #51 -: Февруари 17, 2011, 07:33:25 pm »
Лили, права си, но и Марая е права. Знаете ли къде е разликата във двете виждания  ;)

Разликата е в "спящите хора" и в "зрящите" хора, за първите е характерно да се носят по тенденциите, те чакат последните да им кажат какво да правят и как да го направят, като елексир, който искат да изпият и да решат всичко на момента, докато зрящите на се влияят от тенденции, от прогностики, те се стремят максимално, доколкото позволя съдбата и кармичния път само да определят и сами да наложат избора, с ясното съзнание, че грешен или правилен това е техния избор, а не преднарчертания от нечие друго виждане, да то може и да е правилно,  в този случай аз се застъпвам за астролозите консултанти, които говорят след като са имали направени предварителни консултации с клиентите, и успяват да доловят техния тон. Далеч съм от мисълта, че няма и свръхспециалисти в тази категория астролози,които разкодирват натала и без да са имали контакт с клиента, ама да попаднеш на такъв е рядкост вече.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Февруари 17, 2011, 07:41:21 pm »
Тук вече ,говорим и за качествата на астролога като добър интуит ....
Да не всеки ги има тези качества , но се срещат...

« Отговор #53 -: Февруари 17, 2011, 08:55:47 pm »
Как се хванахте за онова изречение за годините напред и годините назад... Не искам да ми напишете "живота" в 30 машинописни страници... Говорим за прогноза в рамките на година - две... Просто в това време искам да знам какви "възможности" ми се дават.. защото само с желание не винаги нещата се получават:) В какво и с какво  трябва да внимавам.. на какво да наблегна.. от там нататък избора е мой.. по кой път ще тръгна моя си работа:)
Не искам всичко да ми се "сервира" на сребърен поднос...Искам да има елемент на изненада... но в крайна сметка за това е предсказателната астрология:) :blink:
Няма пряк път до мястото, до което си струва да стигнеш!

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Февруари 17, 2011, 09:10:57 pm »
Бих казала , че един натален хороскоп не може да бъде развит в рамките на няколко странички...Или с няколко думи и изречения... ;D

За мен темата е повече от показателна в няколко насоки... ;D И отново е един урок...Може би защото аспекта меркурий/сатурн в наталната карта е *училище за цял живот*....

Ето и примера , образно казано....
Естествен сигнификатор на учението е меркурий , Сатурн е постоянство....,а аспекта каре е аспект на учението...
В наталната ми карта Меркурий е управител на МЦ , както и съуправител на ДСЦ , а Сатурн управлява 2-ри дом... :blink: :rolleyes: , извода е вечно търсене на моралните ценности/сатурн-2-ри/ , в партньорствата /7-ми/ и обществото/МЦ/...,Като те са прекалено динамични и бързи , доста флексабилни и комуникативни /меркурий/ в противовест на Сатурн , сигурност , морал , етика , норма ,поведение , структура.....

Ще спра до тук с интерпретацията , като с това далеч не са изчерпани възможностите и..... ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Февруари 17, 2011, 10:54:31 pm »
Светът затова е шарен, защото са различни хората.
При мен лично номерът с тъй наречените дългосрочни прогнози не минава, трудно се реализират дори едногодишните. Тук не визирам очертаване на някакъв тренд, тенденция, да се набележат по-важните години и периоди с използване на предиктивни техники (бавни транзити, дирекции, прогресии), а подробни няколкогодишни прогнози. Определено няма да съм лесен клиент, ако реша да посетя астролог за прогноза. Дори е желателно да не ги посещавам, защото мога да задам много "излишни" въпроси.  :mellow:
На практика съм наблюдавала как дори много добри астролози са грешали в предсказанията си - при все това, че са правени за текущата година. Най-голямата грешка на астролога е да подцени избора, който прави човек. Астролозите не са богове, те могат да предвидят какви ще са тенденциите на развитие, но не могат да предскажат какъв избор ще бъде направен в дадена ситуация. Астрологът-консултант дава алтернативни пътища, а консултираният избира своя път. Всички астролози до един, дори най-добрите, се дънят в прогнозите, ако подценят важността на избора.

Никой не е идеален. Колкото и сериозно да подхожда астролога, понякога греши. Моята най-точна прогноза е първата прогноза, която си направих преди 7 години. Мисля, че бях споменала преди време. И досега наричам това "Късмета на начинаещия". Предсказах си, че при транзита на Юпитер в Риби (където са ми У7 и У5), ще срещна мъжа на сърцето си. И естествено не си повярвах тогава, че и за капак се отчаях, че даже и да има известна вероятност това да е истина, трябва да чакам цели 7 години.

Мисля, че никой на никого не може да предскаже на 100% всичко. Но ако се предскажат 1-2 важни събития и това е успех.
Има йерархична подчиненост на планетните цикли. Циклите на бързите планети протичат на фона на бавните.
На първо място е Плутон, след това Нептун, после Урановия цикъл и т.н. Обратното, бързите планети отключват съблития, които може отдавна да са назрявали.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

« Отговор #56 -: Февруари 17, 2011, 10:55:01 pm »
Как се хванахте за онова изречение за годините напред и годините назад... Не искам да ми напишете "живота" в 30 машинописни страници... Говорим за прогноза в рамките на година - две... Просто в това време искам да знам какви "възможности" ми се дават.. защото само с желание не винаги нещата се получават:) В какво и с какво  трябва да внимавам.. на какво да наблегна.. от там нататък избора е мой.. по кой път ще тръгна моя си работа:)
Не искам всичко да ми се "сервира" на сребърен поднос...Искам да има елемент на изненада... но в крайна сметка за това е предсказателната астрология:) :blink:

Колко смешно  :blink:, това искам и аз, ама никой не ми го казва ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Февруари 17, 2011, 10:58:14 pm »
Щастливка, разучи си много добре натала и разбери коя си.
"Преди да разбереш какво търсиш, разбери какъв е търсача!"
Нищо не се случва извън наталната кърта, а отнесено към нея.
Приоритетите се сменят в зависимост от транзитите на тежките
планети през домовете и спрямо господарите на домовете.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Февруари 17, 2011, 11:02:21 pm »
Всичко започва с натала....От години го разказвам това нещо Стела.... :angry: Тя от три години ,вече 4 се занимава с астрология доста успешно бих казала....,но това не и пречи да рови и да ме ядосва понякога....
Когато кажа нещо хубаво съм го казала защото така ми се иска , когато кажа нещо не до там добро...пак съм имала много оптимизъм....В интерес на истината тя има доста силна интуиция , както и други способности и все си мисля , че тази тема е насочена към мен , за да ме предизвика.... :( :(

*

tanina80

« Отговор #59 -: Февруари 17, 2011, 11:22:31 pm »
Мисля, че никой на никого не може да предскаже на 100% всичко. Но ако се предскажат 1-2 важни събития и това е успех.
Има йерархична подчиненост на планетните цикли. Циклите на бързите планети протичат на фона на бавните.
На първо място е Плутон, след това Нептун, после Урановия цикъл и т.н. Обратното, бързите планети отключват съблития, които може отдавна да са назрявали.
Въпрос, ако може де ... Циклите на бавните планети как ги определяш ... то не може да се гледа някакво пълно завъртане около картата ... Или примерно гледаш, когато планетата влиза в някой дом ...