Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040033 Прегледи
Re:Хорар за любов
« Отговор #100 -: Май 11, 2011, 05:42:14 pm »
Я да попитам и тук за сестра ми.
Ще срещне ли скоро мъж, с който да създаде семейство?
10:55 ч., София
Ето картата...

АС е късен, Луната е в края на знака и без курс. Управителят й Меркурий е имал тригон с Луната. Може би вече е срещнала потенциалния мъж. Само им предстои да се съберат - апликиращ съвпад на Меркурий и Юпитер с участието не Венера (естествен сигнификатор на връзките). Между Меркурий и Юпитер имаше два съвпада преди този в рамките на знака. Междувременно Меркурий беше ретрограден. Може би става дума за мъж, с който са се събирали и разделяли вече преди това (главно по нейна инициатива). Чувствата им изглежда са в синхрон - управителите на 5-тите им домове Сатурн и Луната са били в секстил.

Петият дом на сестра ти се управлява от екзалтиран, но ретрограден Сатурн. Меркурий (сестра ти) е в знака на падение на Сатурн, между двете планите е имало опозиция. Може би наскоро е имало някакъв ухажор, който тя е отхвърлила, или той нея.

Струва ми се, че наскоро някой потенциален партньор е проявил интерес към нея - Луна (У3 на партньора) в тригон с Меркурий (сестра ти). Може да чака отговор от нея, но сякаш тя не е решена да действа - Марс (У3 на сестра ти) и Луната няма да заформят точен аспект, тъй като Марс сменя знака и ще бъде в заточение. Досега сестра ти може да е била активната страна - тя да е търсила човека до себе си. Сега тя предпочита да изчаква, иска тя да бъде ухажвана. Естествено, нали е жена. ;)
« Последна редакция: Май 11, 2011, 07:13:53 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Май 12, 2011, 07:32:22 pm »
Преди два- три дни зададох въпрос, но така и не се получи...Има ли добра душа да ми помогне  да си разтълкувам сама  картата...И като започвам, чудя се кой е сигниф.на питащия при така разположения АС? :'(

Ако ти задаваш въпроса, сигнификаторът е Меркурий. А къде е въпроса?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #102 -: Май 12, 2011, 08:08:56 pm »
Преди два- три дни зададох въпрос, но така и не се получи...Има ли добра душа да ми помогне  да си разтълкувам сама  картата...И като започвам, чудя се кой е сигниф.на питащия при така разположения АС? :'(

Макар, че въпросът е с предистория, задавам го конкретно, както съм го формулирала-Човекът Х ли е любовта за мен? Предисторията е в дискусията, но наистина е без значение...Попитах за сигнификатора поради домовото разположение.

Предисторията не ме интересува, аз гледам тази карта. Не е очевиден на пръв поглед отговорът, но...
Ти се управляваш от Меркурий, който бърза да се съедини с Юпитер - управителят на назования по име - контактът между двама ви ще стане факт. Но дали е любов?

Ти се управляваш още от Сатурн, който е господар на твоя 5-ти дом и понеже Сатурн е в първи дом, чакаш любовта сама да дойде при теб. Междувременно Луната управлява неговият 5-ти, а тя прави тригон към Сатурн. Налице е и явлението пренасяне на светлина от Сатурн (твой У5) към стелиума в 8-ми дом, където са вашите сигнификатори. Това означава "да".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #103 -: Май 12, 2011, 08:13:36 pm »
Преди два- три дни зададох въпрос, но така и не се получи...Има ли добра душа да ми помогне  да си разтълкувам сама  картата...И като започвам, чудя се кой е сигниф.на питащия при така разположения АС? :'(

Макар, че въпросът е с предистория, задавам го конкретно, както съм го формулирала-Човекът Х ли е любовта за мен? Предисторията е в дискусията, но наистина е без значение...Попитах за сигнификатора поради домовото разположение.

Предисторията не ме интересува, аз гледам тази карта. Не е очевиден на пръв поглед отговорът, но...
Ти се управляваш от Меркурий, който бърза да се съедини с Юпитер - управителят на назования по име - контактът между двама ви ще стане факт. Но дали е любов?

Ти се управляваш още от Сатурн, който е господар на твоя 5-ти дом и понеже Сатурн е в първи дом, чакаш любовта сама да дойде при теб. Междувременно Луната управлява неговият 5-ти, а тя прави тригон към Сатурн. Налице е и явлението пренасяне на светлина от Сатурн (твой У5) към стелиума в 8-ми дом, където са вашите сигнификатори. Това означава "да".
Защо дали е любов?

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #104 -: Май 12, 2011, 09:21:46 pm »
В действителност, освен отговора на въпроса, бихте ли ми препоръчали и литература за хорарна астрология- освен томчето на Марч и Макев. кое друго би било полезно за сравнително начинаещ, бих искала да натрупам възможности да усещам интерпретациите :-X

*

Stella

• 7765
« Отговор #105 -: Май 12, 2011, 09:32:20 pm »
Защо дали е любов?

Ти питаш, не аз? Аз само повтарям твоя въпрос? и после отговарям това, което виждам....Ти зададе въпроса: "Човекът Х ли е любовта за мен?" като казах, че има връзка между вас, това все още не означава да има любов. За любов, гледам аспекти с управителите на 5-тите домове...Прочети още веднъж какво съм написала, но бавно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #106 -: Май 12, 2011, 09:36:48 pm »
В действителност, освен отговора на въпроса, бихте ли ми препоръчали и литература за хорарна астрология- освен томчето на Марч и Макев. кое друго би било полезно за сравнително начинаещ, бих искала да натрупам възможности да усещам интерпретациите :-X

Уилям Лилли е класик, но е тежък за четене. Освен това има неща, които не са баш тъй, от гледна точка на нашето съвремие. Нещо по-лесно смилаемо е Фроули.

« Отговор #107 -: Май 12, 2011, 09:37:50 pm »

Изглежда, че чувствата ви са споделени - управителите на 5-тите ви домове Сатурн и Луна са направили скорошен секстил. Може би все пак твоите чувства изглеждат по-силни, защото се управляват от екзалтирана планета.

Предполагам, че съмненията ти са относно неговите чувства към теб - Луната е негов У5, в 5-тия му дом. Търсиш по-голяма сигурност у него - твоят управител Меркурий е във 2-рия му дом. Както отбеляза Стела, управителите ви са в апликиращ съвпад с участието на Венера, а това би трябвало да е много добър аспект за формиране на романтична връзка. Неговият управител Юпитер се намира в 8-мия ти дом, така че предполагам, че той има и сексуално привличане към теб.

Съвсем в началото на знака Луната е била в квадрат с Нептун. Може би още в началото на отношенията ви си се разочаровала от нещо, но бързо си го забравила и си се влюбила дори повече в него (следващият аспект на Луната е бил тригон с Уран в негов 1-ви дом). В твоя 1-ви дом е Сатурн, в неговия - Уран. Мисля, че наличието на точно тези две планети описва добре нещата - ти си сериозната в тази връзка, а на него не може да се разчита (поне така го виждаш ти). Освен това ми изглежда, че те притеснява липсата на инициатива от негова страна. Управителят на 3-тия му дом Венера е в заточение по знак, докато твоят У3 Марс е все още на трон в хорара. Този проблем може да продължи още известно време, защото Луната се е устремила към квадрат със Слънцето на върха на 3-тия му дом. Хубавото е, че след това Луната ще тригонира съвпада ви в Овен. Ще имате възможност да изясните нещата между вас и да поставите (ново) начало на връзката ви. Възможността ще бъде налице, останалото зависи от вас.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #108 -: Май 12, 2011, 09:45:09 pm »

Изглежда, че чувствата ви са споделени - управителите на 5-тите ви домове Сатурн и Луна са направили скорошен секстил. Може би все пак твоите чувства изглеждат по-силни, защото се управляват от екзалтирана планета.

Предполагам, че съмненията ти са относно неговите чувства към теб - Луната е негов У5, в 5-тия му дом. Търсиш по-голяма сигурност у него - твоят управител Меркурий е във 2-рия му дом. Както отбеляза Стела, управителите ви са в апликиращ съвпад с участието на Венера, а това би трябвало да е много добър аспект за формиране на романтична връзка. Неговият управител Юпитер се намира в 8-мия ти дом, така че предполагам, че той има и сексуално привличане към теб.

Съвсем в началото на знака Луната е била в квадрат с Нептун. Може би още в началото на отношенията ви си се разочаровала от нещо, но бързо си го забравила и си се влюбила дори повече в него (следващият аспект на Луната е бил тригон с Уран в негов 1-ви дом). В твоя 1-ви дом е Сатурн, в неговия - Уран. Мисля, че наличието на точно тези две планети описва добре нещата - ти си сериозната в тази връзка, а на него не може да се разчита (поне така го виждаш ти). Освен това ми изглежда, че те притеснява липсата на инициатива от негова страна. Управителят на 3-тия му дом Венера е в заточение по знак, докато твоят У3 Марс е все още на трон в хорара. Този проблем може да продължи още известно време, защото Луната се е устремила към квадрат със Слънцето на върха на 3-тия му дом. Хубавото е, че след това Луната ще тригонира съвпада ви в Овен. Ще имате възможност да изясните нещата между вас и да поставите (ново) начало на връзката ви. Възможността ще бъде налице, останалото зависи от вас.
Мирабелла, Kiitos!

« Отговор #109 -: Май 12, 2011, 09:54:00 pm »
« Последна редакция: Май 17, 2011, 03:02:37 am от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #110 -: Май 13, 2011, 01:49:52 am »
Хора,качвам един хорар..Три дена отлежава ,горкия.. :-[
Въпросът е :"Има ли си Х... друга жена?"
Така ми е зададен,реших ,че ако аз питам вместо приятелката си,то тя ще ми е по 7-ми,Х-не го знам къде,а новата евентуална възлюблена-хептен пък не знам къде.. ;D
Аз попрочетох това-онова,от хорара си личи(а и аз виждам реално),че тя е по-заинтересованата от продължението на връзката им),Луната в негов пети показва и опасенията на жената.
Ако ги гледам по Марс и Венера -добре,ама тоя квадрат на Луната с Марс какво показва?
Аз мисля,че отговорът е НЕ,ама не съм сигурна..
Ето и картата:

http://www.prikachi.com/images.php?images/527/3332527Z.gif

« Отговор #111 -: Май 13, 2011, 02:30:34 am »
Въпросът ти е зададен така от приятелката ти, или ти го задаваш вместо нея? Какъв е X на питащата, по-точно на приятелката ти?
Ако пита приятелката ти, тя е по 1-ви дом. Ако ти питаш - тя е по 11-ти. Но ако ти много силно се вълнуваш от този въпрос, сякаш си на нейно място, тогава може 1-ви дом да описва нея - приятелката ти. Ако X й е постоянен партньор, тогава той е по 7-мия дом от дома, който описва приятелката ти. Другата може да е по 5-ти дом на X.

Ако приятелката ти пита, тя се управлява от Венера в Овен, а X (ако това е постоянният й партньор, съпруг) - от Марс също в Овен. И двете планети са в неговия 1-ви дом. По знак тя е в неизгодна позиция - заточена, той пък е на трон. Позицията им в ъглов дом засилва и двете планети. Венера гони Марс, но няма да го догони в този знак. Тя се опитва да укрепи връзката им, но в момента не е в добра позиция да го направи. Евентуалната друга жена на X би се управлявала от Слънце в Телец. Марс и Слънцето не са имали аспект в тези си знаци. Изглежда не е имало контакт с друга жена. Слънцето няма предстоящи мажорни аспекти в рамките на знака. И да има (имало) друга, тя няма възможности (а и желание) за дейстия към мъжа. В Телец Слънцето е имало тригон с Плутон (модерен управител на 8-мия дом на X). Не искам да правя такива long shots, но възможно ли е да е била някаква краткотрайна афера само заради секса?

Луната се намира в 10-тия дом - 4-ти от 7-ми. Да те би приятелката ти да мисли да сложи край на връзката с X? Луната е имала квадрат с Нептун в 5-тия дом на питащата. Наличието на екзалтирана планета в 5-тия й дом го тълкувам като силно влюбване. Но щом е Нептун, може прекалено много да е идеализирала X досега и да се е разочаровала (квадрат с Луната).
Негативният аспект на Луната също така може и да дава отговор НЕ на въпроса. Може да се тълкува и така.

Моят отговор е, че ако е имало друга (по-скоро съм за "не"), тя не поддържа отношения с X.
« Последна редакция: Май 13, 2011, 02:50:21 am от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #112 -: Май 13, 2011, 08:53:03 pm »
Мирабелла,мерсаж от мен и дружката ми,още снощи й съобщих резултата,та да миряса..
Идея си нямаш колко си права за всичко-силно влюбване,последващо разочарование и ултиматум,поставен от нея,за край на връзката с цел сплашване.Момчето го познавам бегло,не ми изглежда "кръшкач",ама ако аз бях на мястото му,май щях да кръшна... ;D ;D
Явно когато въпросът е зададен искрено,картата сама говори..
Мен какви Луни в пети ме бият по главата,не знам.. ;D ;D
Наистина си много добра,поздравления.. :wub:

« Отговор #113 -: Май 13, 2011, 09:09:35 pm »
Благодаря (със закъснение) на включилите се по въпроса за сестра ми. Рriya, Mirabella :72: - благодаря! Въпреки че отговорите не ми харесаха много, ама кво да се прави...

А има ли случаи, в които отговорите на хорарни въпроси се разминават с тълкуванията според рождената дата? Или горе-долу съвпадат нещата?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #114 -: Май 13, 2011, 09:15:38 pm »
Благодаря (със закъснение) на включилите се по въпроса за сестра ми. Рriya, Mirabella :72: - благодаря! Въпреки че отговорите не ми харесаха много, ама кво да се прави...

А има ли случаи, в които отговорите на хорарни въпроси се разминават с тълкуванията според рождената дата? Или горе-долу съвпадат нещата?

Хорарния въпрос отговаря с Да или Не....Той не се ангажира с интерпретации сходни на наталната карта...Той определя време и събитие...Като помощен въпрос е доста показателен....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #115 -: Май 16, 2011, 10:26:17 pm »

Конкретен въпрос- САТУРН в 1 дом не е ли лош показател за крайния изход от ситуацията, с която е свързано питането? :o

« Отговор #116 -: Май 17, 2011, 03:00:42 am »
Да, според класическата хорарна астрология Сатурн в 1-ви дом и още повече на АС (а не дай си и ретрограден) е точно това. Казват, че (ретрограден) Сатурн на АС (унищожавал) повреждал въпроса. В по-мекия вариант го тълкуват така - резултатът от въпроса няма да е според надеждите на кверента. При ретроградния, ако въпросът все пак се реши благоприятно, то ще е със забавяне.

Планетите в 1-ви дом често дават информация за кверента или за моментното му състояние. Сатурн в 1-ви дом (още повече на АС) може да описва кверента, ако той е възрастен човек например, или сатурнов тип. Също така може да показва силното безпокойство на кверента относно темата на въпроса.

Аз си мисля, че тълкуването на Сатурн в 1-ви дом зависи от контекста на хорара. Може да потърся и сложа няколко примера от форума на astro.com.

Пример 1

Момиче задава въпроса "Обича ли ме той?" без да уточни какви са отношенията й с квезита. При неуточнени отношения най-често поставят квезита по 7-ми дом. В нейните представи неговото място сигурно е по 7-ми дом. Може и да го разгледаме по 5-тия, защото тя явно има чувства към него, или по 11-ти (предполагам, ако не са приятели, са поне добри познати). Ето оригиналният пост - http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1290500195 и картата

Сатурн в картата е сигнификатор на 5-тия дом на питащата и така на нейните чувства. Сатурн е в знак на екзалтация - нейните чувства са силни. Положението му в 1-вия й дом, според мен, говори за силното й безпокойство относно въпроса и обзелото я чувство на тъга. От поста й останах с впечатление, че се измъчва от отношенията си с квезита и самата тя не им дава големи шансове. Тя вижда, че отношениятаим не могат да бъдат такива каквито тя ги иска. Сатурн в 1-ви дом може да показва болка от загуба, чувство на обреченост, тъга.
В крайна сметка се оказва, че момчето вижда момичето само като приятел, с който му е приятно да разговаря. Той е управляван от Юпитер на трон, а кверента - от Меркурий в заточение. Вижда се, че кверентът е изцяло зависим от квезита, докато квезитът се интересува главно от себе си. Управителите им нямат разходящ положителен аспект. Всъщност са на път да сключат квадрат - един показател за негативния изход. Чувствата на квезита се управляват от Луната, която се намира под управлението на кверента. Тук си помислех, че момчето има някакви чувства към момичето, но е по-скоро симпатия, както отбелязва Gia в поста си. Луната е в 3-тия дом на квезита и от там е на път да хрърли тригон към У5 на кверента. Това е вербалната демонстрация на симпатията, която момчето продължава да изпитва към момичето - приятно му е да разговаря с нея. Но след това Луната ще опонира Меркурий - втори показател за негативния изход - тя няма да получи чувствата му.

Пример 2

Ето още една интересна карта, в който Сатурн в 1-ви дом говори за загуба и безпокойство. Човекът си е загубил мобилия телефон и пита къде е - http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1304867419.

Телефонът се намира и се връща при него - У1 в апликиращ съвпад с У2 (телефона) с участието на Юпитер, Сатурн в 1-ви дом е ретрограден (връщане със забавяне). Но мобилният е счупен и не може да се поправи. За това говори положението на Верена (У2) - заточена по знак (състоянието на веща не е добро) и в 7-ми дом (в чужди ръце е). Някой е намерил телефона и го е предал в полицията, откъдето кверентът го получава обратно. Късмет, че се е сетил да провери там. Точно по Юпитер. Впрочем, Венера е в самия край на 7-ми дом, близо до върха на 8-ми, а едно от тълкуванията на 8-ми дом е свързано със силите на реда и по-точно полицията.

Още един казус от същия форум с ретрограден Сатурн в 1-ви дом. Става дума за брак с представител на друга каста, на който се противопоставя майката на квезита.
« Последна редакция: Май 17, 2011, 06:51:30 pm от Mirabella »

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #117 -: Май 17, 2011, 08:11:42 pm »
Като разглеждам примерите и обобщавам, май сатурн в 1 дом наистина показва безпокойство и то по- скоро тъжно безпокойство...Също от опит май ще призная, че ретро сатурна подсказва забавяне.Мирабелла, съвпада на градусите на възлите с градусите на сигнификаторите от практиката като какво си го отчела.От прочетеното разбирам, че е позитивен знак, но май някои неща практически получават друг отенък. :blink:

« Отговор #118 -: Май 17, 2011, 08:51:46 pm »
Лични наблюдения относно лунните възли нямам, защото от скоро се занимавам с хорарна и не отчитам възлите много-много. Според класическата интерпретация градусът на възлите отслабва планетата, намираща се в него, независимо от знака и дома, в които може да е тя. Класиците свързват градуса на възлите с неприятни (катастрофални по техни думи) събития, наричат го "фаталният градус". Според мен е твърде пресилено, но тъй като нямам опит, нямам мнение.

Действието на северния лунен възел обикновено се свързва с Юпитер и Венера, а на южния - със Сатурн и Марс. В някакъв форум бях чела изказване на един потребител, според който планета в съвпад или паралел със СЛВ се счита за подсилена, а в съвпад или друг аспект с ЮЛВ - за силно наранена (особено ако е сигнификато на кверента, въпроса или Луната). И това не съм го изпробвала. Сега си спомних, че Дж. Фроули е на същото мнение относно дейстието на СЛВ и ЮЛВ, като той отчита само съвпади с възлите, но без да им отдава прекалено голямо значение. Според него квадратура с възлите не наранява планетата. Например, ако сигнификаторът на кверента е в квадрат с възлите, това означава, че той се двууми между две алтернативи, никоя от които не го удовлетворява напълно. Фроули не поддържа теорията за "катастрофалността" на градуса на възлите.

Сега направих справка с учебника по хорарна на Ю. Олешко. Според него възлите показват доколко разглежданата в хорара ситуация се вписва в обществените норми. Това важи особено за аспектите на планетата сигнификатор на кверента. Според него домът, в който се намира СЛВ може да показва източник на поддръжка. ЮЛВ за него е източник на пречки и забавяне на благоприятното решаване на въпроса. Ако има аспекти на сигнификатора на кверента с ЮЛВ, това може да показва, че кверентът заема пасивна позиция по въпроса.

Ето интересна страница, на която току-що попаднах, за възлите и другите "критични градуси" - http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson5/. И още от същия автор - http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson6/, http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson7/.

Отново, ако изровя примери, ще ги постна.

След дълго ровене, намерих само това - http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1304612240, http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1305171720, http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1305229460.
« Последна редакция: Май 18, 2011, 05:12:28 am от Mirabella »

« Отговор #119 -: Май 24, 2011, 04:08:09 am »
Имам един въпрос,понеже ми стана самотно,а и скоро открих един човек,смятам го за интересна личност, но нещата са твърде в началото и са почти невъзможни като цяло, та провокирана от различни събития,ми се искаше да знам "Очаква ли ме скоро нова любовна връзка", аз нали имах стара  ;D както и да е.

Благодаря!  :58: