Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1041096 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Хорар за любов
« Отговор #160 -: Юни 02, 2011, 09:03:21 pm »
Обича ли ме истински, с цялата си душа?

Ако ретроСатурн не беше в първи дом, отговорът ми би бил подобен на този на Жълтолилава :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Юни 02, 2011, 09:06:56 pm »
А на мен ми се вижда нерадикална тази карта, т.е. нито "да", нито "не".  :blink:

Луна без курс ли? ;D
Що да е без курс Луната? Има секстил Юпитер... :unsure:

Не е мажорен аспект.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #162 -: Юни 02, 2011, 09:08:15 pm »
А на мен ми се вижда нерадикална тази карта, т.е. нито "да", нито "не".  :blink:

Луна без курс ли? ;D
Що да е без курс Луната? Има секстил Юпитер... :unsure:

Не е мажорен аспект.... ;D ;D

Секстилът ли?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #163 -: Юни 02, 2011, 09:13:20 pm »

А по случая с това затъмнение...наистина...да не взема да изпуша нещо...май по добре да съм пасивна както винаги... :unsure:

Ами, не това имах предвид, по-скоро именно пасивността би му била проблем на това затъмнено Слънце. И без друго е перегрин, тоест няма активност в него, а като "изчезне", съвсем безсилно става. Картите по новолуние/пълнолуние и особено затъмнените са си направо за "забранителния"  списък, ама нейсе. В такива карти съветът ми би бил "остави се на течението, пък май..та му, каквото дойде"!

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #164 -: Юни 02, 2011, 09:16:34 pm »
А същия въпрос с тази карта, тогава точно това се питах и не само тогава де,но си спомням часа :)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #165 -: Юни 02, 2011, 09:25:15 pm »
А същия въпрос с тази карта, тогава точно това се питах и не само тогава де,но си спомням часа :)

Тогава сигурно бих ти отговорила, че балансът на силите съвсем скоро ще се промени и ти ще се окажеш по-хлътнала от него. Но в момента може да се вярва на думите му.

Ей тъй, отгоре-отгоре, тови бих ти рекла, на първо четене :blink:.

« Отговор #166 -: Юни 02, 2011, 09:30:13 pm »
Petchen, обича те. Луната, управител на неговите чувства, се намира в знака на твоя управител Меркурий, т.е. чувствата му са твои. Но в Близнаци Луната няма есенциални достойнства. Не само по знак, но и по терма и фас, Луната няма достойнства в положението си в хорара. Към това прибавяме и че Луната е изгорена от Слънцето. Докато твоят У5 Сатурн, въпреки че е ретрограден, се намира в екзалтация по знак, в собствена терма и фас. На мен ми изглежда, че ти си силно влюбена и то по-скоро в самата любов, в чувството, докато той те обича по собствен начин, който се различава от твоя (или по-скоро от онова, което очакваш в момента). Меркурий все още се намира в знака на екзалтация на Луната - неговите чувства за теб са от особено голямо значение. Ти държиш на обвързването и демонстрацията на чувствата (Сатурн в 1-ви дом, Меркурий и Сатурн в знак на Венера), докато той предпочита свободата и проявите на страст (Уран в негов 1-ви дом, Юпитер в знак на Марс). Изглежда, че положението е на път да се измени. Главните действащи лица, Меркурий и Юпитер, сменят знаците си много скоро. Меркурий (ти) навлиза в свой собствен знак - акциите ти пред него значително ще се покачат, ти ще бъдеш тежката. Юпитер (той) навлиза в знак на Венера и би трябвало да превключи на по-романтична вълна и да изразява по-добре онова, което чувства към теб (Венера е У3 и става диспозитор на неговия У1).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Юни 02, 2011, 09:32:30 pm »
А на мен ми се вижда нерадикална тази карта, т.е. нито "да", нито "не".  :blink:
Заради новолунието ли, Лили?

Много неясна ми се струва тази карта и не отразява тематиката на въпроса.
Единствено У5 в 1 дом дава някаква насока, но той управлява твоя 5 дом, а не на квезита.
Освен, че има новолуние, У1 и У7 се намират в последния градус на знака и нямат нито аспект помежду си, нито сходящи аспекти с други планети.

Но аз по принцип избягвам да задавам и да отговарям на такива въпроси - "Обича ли ме?", "Иска ли ме?", "Мисли ли ме?" и т.н., защото така дефинирани, те не дават възможност за максимално ясен и точен отговор. Освен това въпросът се задава към сегашния момент, какво да гледаме за "тук и сега" - сходящи или разходящи аспекти?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #168 -: Юни 02, 2011, 09:41:03 pm »
По-скоро разходящи, вероятно.

Но си права, че по аспектите няма как да видим състояние, те са ни нужни, ако търсим развитие, ако търсим случване.
Иначе, влюбен ли е, влюбен е, много, ама нямате аспекти - може и хич да не се видите повече. Обичате се, ама пръста си няма да мръднете и така и ще си отшуми работата.

Иначе, на Юпитер от картата му предстои аспект с Луната, но така или иначе след ден-два няма да е същия "човек".

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #169 -: Юни 02, 2011, 09:41:21 pm »
Petchen, обича те. Луната, управител на неговите чувства, се намира в знака на твоя управител Меркурий, т.е. чувствата му са твои. Но в Близнаци Луната няма есенциални достойнства. Не само по знак, но и по терма и фас, Луната няма достойнства в положението си в хорара. Към това прибавяме и че Луната е изгорена от Слънцето. Докато твоят У5 Сатурн, въпреки че е ретрограден, се намира в екзалтация по знак, в собствена терма и фас. На мен ми изглежда, че ти си силно влюбена и то по-скоро в самата любов, в чувството, докато той те обича по собствен начин, който се различава от твоя (или по-скоро от онова, което очакваш в момента). Меркурий все още се намира в знака на екзалтация на Луната - неговите чувства за теб са от особено голямо значение. Ти държиш на обвързването и демонстрацията на чувствата (Сатурн в 1-ви дом, Меркурий и Сатурн в знак на Венера), докато той предпочита свободата и проявите на страст (Уран в негов 1-ви дом, Юпитер в знак на Марс). Изглежда, че положението е на път да се измени. Главните действащи лица, Меркурий и Юпитер, сменят знаците си много скоро. Меркурий (ти) навлиза в свой собствен знак - акциите ти пред него значително ще се покачат, ти ще бъдеш тежката. Юпитер (той) навлиза в знак на Венера и би трябвало да превключи на по-романтична вълна и да изразява по-добре онова, което чувства към теб (Венера е У3 и става диспозитор на неговия У1).
Mirabella,наистина е така!Не можеш да си представиш колко е вярно всичко, което си написала :) И нещата наистина изглежда ще се променят! Дано :)

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #170 -: Юни 02, 2011, 09:41:37 pm »

А по случая с това затъмнение...наистина...да не взема да изпуша нещо...май по добре да съм пасивна както винаги... :unsure:

Ами, не това имах предвид, по-скоро именно пасивността би му била проблем на това затъмнено Слънце. И без друго е перегрин, тоест няма активност в него, а като "изчезне", съвсем безсилно става. Картите по новолуние/пълнолуние и особено затъмнените са си направо за "забранителния"  списък, ама нейсе. В такива карти съветът ми би бил "остави се на течението, пък май..та му, каквото дойде"!
Диана...много си права. Чак ме изуми как напипваш ситуацията от един хорар. Аз по принцип съм пасивна и чакам да ми свалят звезди. А надали мога да очаквам той точно да го направи. Той е публична личност и някак си е изградил образ който следва. Отнася се пренебрежително със жените...и прочее. Ще поживеем, ще видим...тъкмо ще кажа новолунен затъмнен хорар как действа и дали важат останалите правила в него. Благодарско за съветите  :88:

« Отговор #171 -: Юни 02, 2011, 09:43:47 pm »
Дано, Petchen! Искам той да тича след теб. ;) :wub: Успех!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #172 -: Юни 02, 2011, 09:47:28 pm »
Виж, Саша, не се въодушевявай толкова от интерпретациите ми, моля те. Аз не съм професионален астролог и не се смятам за особено напреднала. Тествам система в хорарите, която не е особено популярна, но която ми се струва най-логична в сравнение с останалите. Именно затова гледам да обяснявам какво вземам предвид, за да не стават грешки и някой да се върже. Наясно съм, че тук се задават понякога въпроси "на живот и смърт", но се надявам, че като е публичен, лаишки (предимно ;)) форум, всеки питащ ще си има едно наум и ще приема отговорите ми със здравословна доза скептицизъм.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Юни 02, 2011, 09:49:06 pm »
Тествам система в хорарите, която не е особено популярна, но която ми се струва най-логична в сравнение с останалите.

И защо не е особено популярна?
Имаш предвид класическата ли?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #174 -: Юни 02, 2011, 09:50:55 pm »
Дияна, щом ти го казваш, която си професионалистка в моите очи, аз още повече би трябвало да предупредя хората.

Моля, не вярвайте на интерпретациите ми. Астрологията ми е само хоби...

А тестът ти много ми харесва. Следя го с интерес. :wub:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #175 -: Юни 02, 2011, 09:52:09 pm »
Тествам система в хорарите, която не е особено популярна, но която ми се струва най-логична в сравнение с останалите.

И защо не е особено популярна?
Имаш предвид класическата ли?  :blink:

:P С половин буква ме разбра.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #176 -: Юни 02, 2011, 09:52:33 pm »
Виж, Саша, не се въодушевявай толкова от интерпретациите ми, моля те. Аз не съм професионален астролог и не се смятам за особено напреднала. Тествам система в хорарите, която не е особено популярна, но която ми се струва най-логична в сравнение с останалите. Именно затова гледам да обяснявам какво вземам предвид, за да не стават грешки и някой да се върже. Наясно съм, че тук се задават понякога въпроси "на живот и смърт", но се надявам, че като е публичен, лаишки (предимно ;)) форум, всеки питащ ще си има едно наум и ще приема отговорите ми със здравословна доза скептицизъм.
Ма естествено молим ви се  ;D На мен ми хареса описанието на пасивността на Слънцето, защото много добре описва цялостната ситуация. А иначе със хорарчетата и аз експериментирам и не вярвам на себе си затова и пускам за някое и друго мнение. Но принципа на хорара ми е малко противопоказен. Някак останалите методи като че ли са по обосновани.. :unsure:

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #177 -: Юни 02, 2011, 09:52:55 pm »
По-скоро разходящи, вероятно.

Но си права, че по аспектите няма как да видим състояние, те са ни нужни, ако търсим развитие, ако търсим случване.
Иначе, влюбен ли е, влюбен е, много, ама нямате аспекти - може и хич да не се видите повече. Обичате се, ама пръста си няма да мръднете и така и ще си отшуми работата.

Иначе, на Юпитер от картата му предстои аспект с Луната, но така или иначе след ден-два няма да е същия "човек".
Diyana, това за мен ли е? Допускам го честно казано, то в момента всичко допускам за правдиво и това е проблема...как така няма да е същия човек, какво имаш предвид?

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #178 -: Юни 02, 2011, 09:58:32 pm »
Момичета позволете ми да се изкажа на тема скромността:
Според мен много от хората които пишат тук и се занимават с астрология като хоби имат далеч по задълбочени познания, интуиция и качества от така наречените "професионалисти".
Аз се занимавам с астрология като хоби и не ви чета просто като лаик в теметиката - все нещо поназнайвам. има понятия които тук чувам за първи път.
Не се подценявайте  :88:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #179 -: Юни 02, 2011, 10:03:07 pm »
Diyana, това за мен ли е? Допускам го честно казано, то в момента всичко допускам за правдиво и това е проблема...как така няма да е същия човек, какво имаш предвид?

Само това, което оставих от цитата си, се отнася за твоята карта. Лили ти го е написала по-горе - в последни градуси са и Меркурий, и Юпитер - и при теб, и при него ситуацията драстично ще се промени. А тук прибавяме и Сатурн в първи дом, и лунната фаза, и факта, че часовият управител е в състояние, в което по-скоро създава препятствия пред въпроса ти. Изброените са своеобразна забрана за разглеждане, ако се спазват стриктно правилата. Това се отнася за хорара от днес, а не за този от миналия петък.
В този от миналия петък пък има асцендент в последен градус, при което кверентът и квезитът биха си разменили местата. Отново си е драстична промяна. Изобщо изглежда сте на прага на голям скок в отношенията си и май не искаш да питаш точно това, което питаш. Зачакай малко и попитай въпроса, който наистина те интересува за развоя на връзката ви оттук насетне.