Ще се опитам да споделя това, което знам по въпроса, но имай предвид, че не съм профи.
За въпроси, свързани с любовни връзки, се гледа 7-ми дом. Някои разглеждат 5-ти дом за любовни увлечения, които не са преминали на етап връзка, но от това, което съм изпробвала в този форум, ми се струва, че 7-ми дом е най-подходящ (както казват класиците).
Първо в картата градусът на АС спада към късните (28-30 гр.). Решението може вече да е взето. Ти се управляваш от Венера (и Луната - втори управител на кверента), той - от Марс. Венера се намира във Водолей (без есенциални достойнства по знак, освен че е в собствен фас), в 10-тия дом на картата, в разходящ съвпад с Луната. 10-тият дом може да бъде разглеждан като 4-ти (край) от 7-ми (връзката). Марс се намира в Дева (в знака на падение на Венера, но в триплецит и фас на Венера), в 5-тия ти дом. Дотук ми се струва, че този човек е в сърцето ти, но въпреки това ти си инициатор на прекратяване на взаимоотношенията ви. Между Венера и Марс няма сходящ мажорен аспект в рамките на знака, освен ако не броим квинкоса за такъв. Квинкокс между сигнификаторите може да показва, че двамата в момента имате твърде различни нужди, интереси, цели, съвместяването на които изисква повече компромиси от ваша страна. Ако не отчитаме квинкокса, липсата на сходящ мажорен аспект между У1 и У7 говори за липса на развитие на взаимоотношенията ви - остават такива, каквито са в момента. Късният Асцендент също подкрепя това.
Луната също е фактор, отразява развитието на въпроса. В рамките на знака Луната има само хармонични сходящи аспекти - секстил с Меркурий в 1-вия му дом и тригон със Сатурн. Планетите в 1-вия му дом отразяват моментното му състояние. Някои казват, че с Меркурий в 1-ви дом (особено заточен като този) квезитът може да не казва цялата истина. Меркурий може да показва, че той е на път или открит за комуникация. Меркурий управлява 12-тия му дом. Може би тайната връзка напълно го удовлетворява. Сходящият секстил между Луна и Меркурий може да е шанс за комуникация, да поговорите по въпроса. Затруднявам се в интепретирането на тригона Луна/Сатурн. Може би той ще прояви инициатива, която ще бъде добре посрещната от твоя страна.
В контекста на въпроса, положението на Венера в 10-ти дом и в знак на Сатурн (екзалтиран) може да показва, че ти искаш официална, а защо не и узаконена връзка (10-тият дом е най-видимият дом в картата и е домът на Сатурн). Докато Марс се намира в своя 11-ти дом - той може би иска по-свободни и необързани отношения.
Мисля, че ще имате възможност да подновите взаимоотношенията си, но в този вид, в който са били. На Марс му предстои да стане ретрограден, по-скоро ще се дърпа от някаква сериозност.