Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1043362 Прегледи
Re: Хорар за любов
« Отговор #540 -: Януари 09, 2012, 10:30:21 pm »
Извинете.....трудно ми е още да свикна ,че сме 2012 :-[

« Отговор #541 -: Януари 09, 2012, 10:42:15 pm »
Управителите ви - твоят Меркурий и неговият Юпитер - идват от тригон. Тъй като същите две планети управляват и оста 4/10 дом на края на връзката ви, ми изглежда сякаш двамата, поне привидно, сте се разбрали, че това е краят. Друг вариант, който ми хрумва като интепретация, е да сте решили да си дадете време от един от друг (все пак управителите ви идват от тригон, не е от напрегнат аспект, би трявало да е протекла мирно и спокойно раздялата). Липсва сходящ аспект между управителите ви в рамките на тези знаци, нещата помежду ви би трябвало да останат такива, каквито са в момента. Луната има още един аспект до края на знака, но той е дисхармоничен, едва ли ще помогне за възстановяване на отношенията ви. Луната управлява неговия 5-ти дом, а Сатурн - твоя 5-ти. И доколкото 5-тият дом във въпроси, свързани с взаимоотношения, може да се разглежда като домът на романтичните чувства, мисля, че на този етап не демонстрирате такива един към друг. Може би до скоро си го боготворила и това те е карало да не оценяваш себе си по достойнство (доскоро Меркурий беше заточен в знак на Юпитер), но от известно време си започнала да недолюбваш недостатъците му (Меркурий в знака на падение на Юпитер). Дано греша!

« Отговор #542 -: Януари 09, 2012, 10:55:01 pm »
по -скоро привидно,да ,без драми мина-умишлено мълчим по въпросът за романтика,по -скоро почиваме... мислиш ли ,че има някакъв шанс за продължение...самата аз знам ,че няма да е веднага.Относно недостатъците-по -скро си ги долюбвам още,но наистина се поуморих от тях,както и все аз да правя отстъпките
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 11:06:39 pm от andrianapetrova »

« Отговор #543 -: Януари 09, 2012, 11:07:56 pm »
От картата изглежда, че нещата остават на сегашното положение в рамките на действие на хорара, което е между 3 и най-много 6 месеца. При промяна в обстоятелствата можеш да зададеш въпроса си отново.

« Отговор #544 -: Януари 09, 2012, 11:13:10 pm »
Застоят  ме устройва-поне не е тотална омраза ;)
Благодаря ти,Мирабела,спокойна нощ желая

« Отговор #545 -: Януари 09, 2012, 11:46:26 pm »
Здравейте,
Бихте ли ми дали интерпретаци на този хорар?
Въпросът ми е "Обича ли ме Б.?"
Според мен отговора е положителен, но все пак съм много начинаеща от  към хорари.. и определено не мога да ги интерпретирам...
 ;)
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #546 -: Януари 10, 2012, 12:25:50 pm »
В тази карта не виждам убедително "да", но също така няма и убедително "не". Някакси не виждам бурно изрязаване на чувства от негова страна и може би в това е проблемът.

Ти си Венера във Водолей (и Луна в Рак). Той се управлява от Марс в Дева - знака на падение на Венера и в 6-тия си дом (твой 12-ти). Може би е твърде зает със служебни въпроси и поради тази причина не отделя достатъчно внимание на взаимоотношенията ви. Чувствата му са под управлението на Слънце в Козирог. Би трябвало да е надежден партньор, но може би малко резервиран, затворен, не се отпуска лесно, за да сподели какво му е на сърцето. Венера няма есенциални достойнства и в Козирог, Луната там е в заточение. Оставам с впечатлението, че в момента го тревожат други въпроси и не му е много до любовни откровения, докато ти си по-романтично настроена (твоят управител Венера е в 5-тия ти дом, във взаимна рецепция с У5 Сатурн в 1-ви). Но пък в неговия 1-вия дом се намира Юпитер, който екзалтира Луната. Може би ще скоро ще се поотпусне малко. Луната идва от хармоничен аспект с Марс, затова залагам, че поне симпатия към теб би трявало да показва.

« Отговор #547 -: Януари 10, 2012, 01:00:08 pm »
Много ти благодаря Мирабела,
за пореден път ми правиш много точна интерпретация на ситуацията  :wub:
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #548 -: Януари 12, 2012, 10:52:54 am »
Момичета мои близки са в много лоши отношения въпроса ми е "Моята приятелка ще се разведе ли?"

В случая тя се управлява от Марс нали? А съпругът и към кой дом 7?
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #549 -: Януари 12, 2012, 07:02:24 pm »
Наричаш я приятелка, затова мисля, че е най-правилно да я поставим по 11-тия ти дом. Както правилно отбелязваш, съпругът й би трябвало да е по неин 7-ми дом, т.е. 5-ти на картата.
« Последна редакция: Януари 12, 2012, 09:49:41 pm от Mirabella »

« Отговор #550 -: Януари 12, 2012, 07:47:52 pm »
Maribella,благодаря ти много.Само да попитам,кое се взима за Управител,на дома или на знака. :blink:

« Отговор #551 -: Януари 12, 2012, 09:50:02 pm »
Сега ще се поправя, защото съм гледала друга карта.

Първо Сатурн в 7-ми дом може да направи картата нерадикална, т.е. непригодна за правилно тълкуване от страна на астролога. Второ, Луната е без курс. Тя се намира в последния градус на знака и й предстои преход в следващия знак. Това обикновено се тълкува като промяна в обстоятелствата. Луната преминава в Дева - може би един евентуален развод би бил свързан с уреждане на много подробности, което изглежда тягостно за двамата (особено за него, Луната напуска знака на неговия управител, където се предполага, че нещата са били под негов контрол, изгодни за него).

Приятелката ти се управлява от Сатурн (Водолей е на върха на 11-тия дом), а съпругът й - от Слънце (Лъв на върха на 5-ти дом). Сатурн е в знака си на екзалтация, където Слънцето е в падение, а Слънцето се намира в знак на Сатурн, където самото то няма есенциални достойнства. Би трябвало да означава, че приятелката ти може да се справи добре и сама, без мъжа, докато той не се отказва лесно от нея. Между двете планети предстои напрегнат аспект. Не изглежда да затоплят отношенията си.

Засега ми се струва, че не се решават на развод. Дано се сдобрят!
« Последна редакция: Януари 12, 2012, 10:08:54 pm от Mirabella »

« Отговор #552 -: Януари 13, 2012, 06:28:07 am »
Сега ще се поправя, защото съм гледала друга карта.

Първо Сатурн в 7-ми дом може да направи картата нерадикална, т.е. непригодна за правилно тълкуване от страна на астролога. Второ, Луната е без курс. Тя се намира в последния градус на знака и й предстои преход в следващия знак. Това обикновено се тълкува като промяна в обстоятелствата. Луната преминава в Дева - може би един евентуален развод би бил свързан с уреждане на много подробности, което изглежда тягостно за двамата (особено за него, Луната напуска знака на неговия управител, където се предполага, че нещата са били под негов контрол, изгодни за него).

Приятелката ти се управлява от Сатурн (Водолей е на върха на 11-тия дом), а съпругът й - от Слънце (Лъв на върха на 5-ти дом). Сатурн е в знака си на екзалтация, където Слънцето е в падение, а Слънцето се намира в знак на Сатурн, където самото то няма есенциални достойнства. Би трябвало да означава, че приятелката ти може да се справи добре и сама, без мъжа, докато той не се отказва лесно от нея. Между двете планети предстои напрегнат аспект. Не изглежда да затоплят отношенията си.

Засега ми се струва, че не се решават на развод. Дано се сдобрят!

Марибела, благодаря ти отново. Да попитам същи,каква орбиса се взима  ;) Защото аз гледам аспектите в табличката

« Отговор #553 -: Януари 13, 2012, 11:36:53 am »
В хорарната астрология се отчитат всички предстоящи аспекти в рамките на знака, в който се намират планетите в момента на задаване на въпроса. Мислено предвижваш планетите (най-често бързите - Луна, Слънце, Меркурий, Венера, Марс) до последния градус на знака и проследяваш всички аспекти, които ще формират (завършат). Разбира се, не за всяка карта се отчитат всички аспекти на планетите. Най-често се отчитат само сигнификаторите на въпроса (управители на знака на върха на домовете, свързани с въпроса, също може и мунданни управители на въпроса) и Луната.

« Отговор #554 -: Януари 13, 2012, 12:06:33 pm »
Благодаря ти много ;) :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #555 -: Януари 15, 2012, 01:18:45 am »
Аз съм забелязала, че при ранен асц често става така, че се случва нещо или разбираш нещо, което обезсмисля въпроса.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #556 -: Януари 15, 2012, 10:58:55 am »
Така е, Акрукс, градусът на АС е доста ранен. А и Сатурн на Асцендента казват, че повреждал въпроса (каквото е да означава това). Но има и друго обяснение за Сатурн на АС - той е управител на 3-тия ти дом, във въпроса става дума за комуникация. Може би обмисляш ти самата да му се обадиш (екзалтиран У3 - иницативен, прям човек). Между управителите на оста AC/DC предстои опозиция, а Луната има сходящи квадратури в рамките на знака - с Меркурий и Слънцето. Но между управителите на 3-тите ви домове предстои съвпад. Юпитер се намира на неговия Асцендент, а Юпитер екзалтира по знак Луната (въпроса). Мисля, че проблемът не е в нежелание да ти се обади. По-скоро се опитва да бъде деликатен, дипломатичен (Луна във Везни, Венера в Риби). Тъй като последният аспект на Луната (негов У3) е съвпад с твоя У3 Сатурн, а и управителят му Венера е екзалтиран по знак (би трябвало да е искрен), мисля, че ще се обади, но може би извън срока, който си поставила (заради напрегнатите аспекти, които Луната трябва да преодолее преди да стигне до Сатурн). Съвпадът Луна/Сатурн ще бъде завършен на изгорения път (в който попада и градусът на АС). Като добавя това към сходящата опозиция на управителите ви Марс и Венера, ми се струва, че помежду ви може би се заформя някакъв конфликт.

« Отговор #557 -: Януари 15, 2012, 02:56:52 pm »
Да, права си напълно. Тоя човек е за тотално отрязване. Не мога да си обясня защо в хорара се управлява от екзалтирана Венера. Явно и екзалтираните управители на се това, което бяха. Може би показва, че прекалено много се надценява. А твоят управител Марс в Дева (знака на падение на Венера) добре описва мнението ти за него. Венера има и сходящ секстил с Юпитер. Това добре подхожда на човек, който търси комфорта. Явно е под силното влияние на майка си (макар че точно това не успявам да разчета от картата).

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #558 -: Януари 15, 2012, 03:06:49 pm »
След споделените мнения в другата тема за хорар, ето го и моя въпрос:

харесах си едно момче, но е доста сложна ситуацията, дори само защото към дадения момент живеем в различни държави и мисля, че и на него и на мен следващите 2 години ще са много тежки... Може ли мнение по темата имаме ли шанс за нещо сериозно.   ;) :P   
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 04:55:38 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #559 -: Януари 15, 2012, 03:25:27 pm »
Анабел, би трябвало да има шанс за осъществяване на въпроса, тъй като управителите ви ще направят съвпад. Както ти самата каза, ще е трудно. Преди Луната да съвпадне със Сатурн, ще направи квадратура със Слънцето. Между Сатурн и Слънцето също предстои квадратура. Слънцето в картата управлява твоя 3-ти и негов 9-ти дом, което отразява факти, споменати от теб - че част от пречките помежду ви е разстоянието и затруднената поради него комуникация. И двата ви управителя са в негативна рецепция със Слънцето - може би и двамата не си давате ясна сметка за пречките по пътя ви или те още повече ви амбицират. Съвпадът Луна/Сатурн ще се случи в 5-тия ти дом - той действително е в сърцето ти и имате възможност за създаване романтични взаимоотношения. С квадрата към Слънце - елемент на 8-ми ти дом и със сходяща опозиция между управителите на 5-тите ви домове са задавам въпроса доколко сте съвместими в сексуално отношения (но това са си само мои въпроси, които си задавам, докато разсъждавам върху картата). Друго, което потвърждава, че няма да е особено леко, е фактът, че съвпадът Луна/Сатурн ще се случи на изгорения път. Надявам се тригонът към Нептун да омекоти и заглади трудностите. Мисля, че на теб ще се падне да правиш повечето отстъпки в евентуална връка (неговият управител е екзалтиран).