Здравей Гост

Хорар за любов

• 6260 Отговора
  • 1040202 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Хорар за любов
« Отговор #580 -: Януари 25, 2012, 01:01:12 pm »
Пускам една карта с конкретен въпрос, човека е назован по име ...
Ще имам ли любовна връзка с ..... ?
Ще съм ви много благодарана да фърлите едно око относно вълненията ми  :rolleyes:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #581 -: Януари 25, 2012, 01:21:50 pm »
Една приятелка пита дали един младеж иска да има връзка с нея(назован по име). Тя сама си е построила картата, аз само я публикувам, казвам го, за да не се търси нещо по производните домове.
Аз се опитах да го тълкувам, но не съм особено сигурна в отговора си, тъй като хорарната астрология е нещо, с което нямам особено много опит. Чудех се даже, понеже един от сигнификаторите е ретро, дали картата трябва да се тълкува.  :o Има ли такова правило?  :o Иначе това, което виждам .... сигнификатор за нея е Венера, за него - Марс ... тук може би трябва да погледнем и Плутон, тъй като той е на трон по дом, така че има достойнство. Предвид факта, че Венера е в екзалтация, бих казала, че по-скоро и това положение би могло да я удовлетвори.  :-\ Предстои опозиция на Марс с Венера ... това как да го тълкувам ... може би някакъв конфликт, пререкания между тях двамата. :-\ Нейните планети-сигнификатори са в неговия 5 дом, пък и неговия, в нейния 5 дом - това значи, че все пак има интерес, но аз от цялото това оплитане не видях окончателния отговор.  ;D ;D

Тук е отговорът мила  ;) Ще стане работата да знаеш, поне аз така мисля.  ;D Но при активни 5 домове , всичко е наред
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #582 -: Януари 25, 2012, 01:43:17 pm »
А ако въпросът е:Има ли друга жена в живота на Иван,обича ли все още бившата си приятелка?А това е картата,кое взимаме за сигнификатор? Той ще е Сатурн,а после..?
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

elfidka

• 3129
« Отговор #583 -: Януари 25, 2012, 01:47:54 pm »
Ами аз бих го тълкувала че няма друга жена в живота му. Задаващата въпроса Луна излиза от аспект със Сатурн. Той е в последен градус....няма предстоящи аспекти. Това ако е назован по име и г взимаме като У7 дом .
Моите скромни знания определят това, ама не ми се връзвай, изчакай да се включат и други мнения .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #584 -: Януари 25, 2012, 01:54:38 pm »
Благодаря :wub:
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #585 -: Януари 25, 2012, 02:37:13 pm »
Ще съм ви много благодарана да фърлите едно око относно вълненията ми  :rolleyes:

elfidka,  с риск много, много да объракам, ще тълкувам и този хорар, но наистина ще се радвам да има други, които да кажат какво мислят за него. Ти си Меркурий, той е Юпитер. Между тях е имало тригон, който се е разпаднал, вероятно това говори за някаква възможност, която не е била осъществена. Твоят сигнификатор няма есенциални достойнства в неговия знак, нито неговия - в твоя. Юпитер е екзалтирал в знак и е в петия дом на човека, на когото е сигнификатор - значи според мен той за момента не е отворен за връзка. Другата планета, която символизира мъжа - Слънцето - е в знака си на заточение, може да си има някакви други проблеми, които са му водещи. Обаче Луната, твой сигнификатор, прави секстил с Юпитер, неговия сигнификатор, което според мен може да показва интерес. Венера като общ сигнификатор за любовни отношения е високо разположена и в знака си на екзалтация, което значи, че може да е благодетелно настроена. Може би след време ще имаш по-голяма възможност с този човек.

За на snow ще си въздържа първите опити, че с трима човека съвсем ще ми стане каша в главата, но с този ранен асцендент, вероятно има още да излизат фактори, които ще обезмислят въпроса и ще стане ясен отговора му и без хорара. :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #586 -: Януари 25, 2012, 03:00:55 pm »

elfidka,  с риск много, много да объракам, ще тълкувам и този хорар, но наистина ще се радвам да има други, които да кажат какво мислят за него. Ти си Меркурий, той е Юпитер. Между тях е имало тригон, който се е разпаднал, вероятно това говори за някаква възможност, която не е била осъществена. Твоят сигнификатор няма есенциални достойнства в неговия знак, нито неговия - в твоя. Юпитер е екзалтирал в знак и е в петия дом на човека, на когото е сигнификатор - значи според мен той за момента не е отворен за връзка. Другата планета, която символизира мъжа - Слънцето - е в знака си на заточение, може да си има някакви други проблеми, които са му водещи. Обаче Луната, твой сигнификатор, прави секстил с Юпитер, неговия сигнификатор, което според мен може да показва интерес. Венера като общ сигнификатор за любовни отношения е високо разположена и в знака си на екзалтация, което значи, че може да е благодетелно настроена. Може би след време ще имаш по-голяма възможност с този човек.

Благодаря ти ...Тъндер......
А бе твоя ник ми звучи като женското на Зевс    :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #587 -: Януари 25, 2012, 03:06:04 pm »
Пак заповядай и стискам палци всичко да се нареди добре!  :blink:
Иначе ника като си го избирах преди години, точно това ми беше идеята.  ;D ;D ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #588 -: Януари 25, 2012, 03:46:06 pm »
:-\ Нейните планети-сигнификатори са в неговия 5 дом, пък и неговия, в нейния 5 дом - това значи, че все пак има интерес, но аз от цялото това оплитане не видях окончателния отговор.  ;D ;D
Тц, грешиш. Той е в нейния 5то дом. Тя в своя 11 (домът на приятелите)
Опозицията може и да даде отрицателен отговор. Управителите на 5тите им домове ще направят тригон, което пък ми се струва, че дава положителен отговор. Но тази карта не е по Кох, и може малко да са сбъркани домовете. Тука не съм сигурна, как точно трябва. Повечето казват, че картата трябва да е построена по Кох.

А ако въпросът е:Има ли друга жена в живота на Иван,обича ли все още бившата си приятелка?А това е картата,кое взимаме за сигнификатор? Той ще е Сатурн,а после..?
Всъщност тъй като асцендента е много ранен, означава, че все още е рано за отговор. В първите 3 градуса на знака е.

За на snow ще си въздържа първите опити, че с трима човека съвсем ще ми стане каша в главата, но с този ранен асцендент, вероятно има още да излизат фактори, които ще обезмислят въпроса и ще стане ясен отговора му и без хорара. :blink:

За картата на елфидка, неговия сигнификатор Юпитер е в негов 5ти, но не е екзалтирал. Юпитер в Телец няма достойнства. Освен това Юпитер е в падение в знака на упр. на кверента, възможно е елфидка да няма особено влечение към него (но мога да греша) Ако не се лъжа, щом сигн. му е в 5тия му дом, тоест напротив, той мисли за любов в момента. Не знам дали в случая има смисъл да се гледат,Слънце - като мъж, Венера като жена. Също и Плутон не мисля, че има значение някакво.
Но Луната като неин втори сигнификатор ще направи секстил с Юпитер, което си мисля, че дава положителен отговор. Може и да има възможност за тях..

« Последна редакция: Януари 25, 2012, 04:12:55 pm от Freya »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #589 -: Януари 25, 2012, 03:58:25 pm »

За картата на елфидка, неговия сигнификатор Юпитер е в негов 5ти, но не е екзалтирал. Юпитер в Телец няма достойнства. Освен това Юпитер е в падение в знака на упр. на кверента, възможно е елфидка да няма особено влечение към него (но мога да греша) Ако не се лъжа, щом сигн. му е в 5тия му дом, тоест напротив, той мисли за любов в момента. Не знам дали в случая има смисъл да се гледат,Слънце - като мъж, Венера като жена. Също и Плутон не мисля, че има значение някакво.
Но Луната като неин втори сигнификатор ще направи секстил с Юпитер, което си мисля, че дава положителен отговор. Може и да има възможност за тях..

Благодаря ти от сърце  :wub:
Влечението ми наистина не е много голямо, но гледам на човека като добра партия и за това съм се насочила натам   ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #590 -: Януари 25, 2012, 04:27:58 pm »
:-\ Нейните планети-сигнификатори са в неговия 5 дом, пък и неговия, в нейния 5 дом - това значи, че все пак има интерес, но аз от цялото това оплитане не видях окончателния отговор.  ;D ;D
Тц, грешиш. Той е в нейния 5то дом. Тя в своя 11 (домът на приятелите)
Опозицията може и да даде отрицателен отговор. Управителите на 5тите им домове ще направят тригон, което пък ми се струва, че дава положителен отговор. Но тази карта не е по Кох, и може малко да са сбъркани домовете. Тука не съм сигурна, как точно трябва. Повечето казват, че картата трябва да е построена по Кох.

Благодаря за корекциите!  :blink: Въведох данните на въпроса и направих картата по Кох, ако имаш желание да я погледнеш. Стана ми интересно за това, че казваш, че тя е в своя 11, а не в неговия пети. Това поради екзалтиралата Венера ли става така? Защото от това, което разбрах до сега, ако първи дом представя кверента, 5 дом на човека, за когото се пита, е 11от построената карта.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #591 -: Януари 25, 2012, 04:48:38 pm »
Ами ето, сега като е по Кох, управителите на 5тите домове се смениха...
В такъв случай няма аспект между 5тите им домове.
Всъщност извинявай, може и да греша. Тя е в свой 11 и следователно негов 5ти. Но не мисля, че в такъв случай той я поставя там, не съм сигурна за това. Той е в свой 11 и в неин 5ти.
И ако не се лъжа, опозицията 5-11 говори, че и двамата търсят любов, но я разбират по различен начин... Тука взаимствам от Мирабела, по това как тя ми е интерпретирала такива карти. Аз още се уча, така че не ми се връзвай много  :blink:

« Отговор #592 -: Януари 25, 2012, 05:13:05 pm »
Една приятелка пита дали един младеж иска да има връзка с нея (назован по име). Тя сама си е построила картата, аз само я публикувам, казвам го, за да не се търси нещо по производните домове.
...

Аз се опитвам да се придържам към мотото: "Keep things as simple as possible". Той се управлява от ретрограден Марс в знака на падение на Венера, която се явява управител на кверентката и се намира в знака на собствената си екзалтация. Какво ни говори това за кверентката? Тя е уверена в себе си, романтично настроена и може би проявява симпатии към квезита (намира се в негов триплецит). А той? Ретроградните планети обаче обикновено не са готови да действат. Освен това позицията на Марс в знака на падение на Венера може да говори, че той не е особено навит за връзка с нея (а може би и връзка по принцип, защото Венера е и мунданен управител на връзките). Защо? Може би, защото се познават от твърде малко време или обстоятелствата около него са се променили наскоро (Луната е първия градус на знака). Марс е имал контакт (тригон) с Меркурий, който е негов диспозитор, намира се в знака на неговата екзалтация и управлява 8-мия и 11-тия дом на този мъж. Меркурий не е особено подходящ за сигнификатор на женска фигура, но е възможно мъжът да поддържа сексуална връзка с някаква своя приятелка, напр... Между Венера и Марс предстои опозиция по оста 5/11 дом. Мисля, че този мъж харесва кверентката (Венера е в негов 5-ти дом), но не желае да се обвързва с нея, а може би и с никоя друга жена към момента. Сходящата опозиция между сигнификаторите им може да говори за предстоящо изясняване на различните им позиции.

« Отговор #593 -: Януари 25, 2012, 05:39:56 pm »
Ще имам ли сериозни отношения, връзка с Л.? Засега не се познаваме лично.
20.01 часа, 18 януари 2012, гр. Пловдив

Иска ми се отново да задам въпрос, тъй като ми се иска да има развитие и чувствам, че може да излезе нещо голямо. Не мога да си го избия от мислите.
Ще има ли развитие в отношенията ми с Л.?
18.32 часа, 25 януари 2012, гр. Пловдив
Благодаря предварително на всеки, който би ми дал тълкувание.

« Последна редакция: Януари 25, 2012, 05:46:54 pm от joyjoious »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #594 -: Януари 25, 2012, 05:41:25 pm »
Ще е добре ако влезеш в astro.com и си направиш карта сама. За тези които са начинаещи, нека поне това усилие правят.

« Отговор #595 -: Януари 25, 2012, 05:49:08 pm »
Freya, Mirabella, благодарско много!  :wub:

« Отговор #596 -: Януари 25, 2012, 05:49:56 pm »
Направих си карта по плацидус...

« Отговор #597 -: Януари 25, 2012, 06:00:06 pm »
Направих си карта по плацидус...

Айде, от следващия път ще знаеш, че е по-добре да са по Кох.  ;) Прикачам картата на въпроса ти.

« Отговор #598 -: Януари 25, 2012, 06:01:21 pm »
Хех, тъкмо се чудех дали да не направя и втора карта, занапред вече ще знам.  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #599 -: Януари 25, 2012, 06:44:57 pm »
Аз пак ще се пробвам, с предупреждението че съм начинаеща. Нека съфорумничките също коментират  :blink:

Ти си управлявана от Слънце във Водолей, в знака на своето заточение. Той се управлява от екзалтирал Сатурн, който е на трон в знака на твоя управител. Тоест той е по силният в случая и по-добре поставен, а ти го поставяш на трон, един вид по-скоро ти си тази, която има желания за по сериозна връзка. Тъй като Слънцето е в падение в знака на неговия упр., това би значело че той едва ли приема идеята за сериозна връзка - така радушно както ти.

Но пък сигнификаторите ви ще направят тригон, което дава предпоставки за някакво развитие в тази насока.. сериозна връзка.
Луната в седмия ти дом, говори че си романтично настроена и имаш такива очаквания. Предстои и съвпад с Венера.