Нейните планети-сигнификатори са в неговия 5 дом, пък и неговия, в нейния 5 дом - това значи, че все пак има интерес, но аз от цялото това оплитане не видях окончателния отговор.

Тц, грешиш. Той е в нейния 5то дом. Тя в своя 11 (домът на приятелите)
Опозицията може и да даде отрицателен отговор. Управителите на 5тите им домове ще направят тригон, което пък ми се струва, че дава положителен отговор. Но тази карта не е по Кох, и може малко да са сбъркани домовете. Тука не съм сигурна, как точно трябва. Повечето казват, че картата трябва да е построена по Кох.
А ако въпросът е:Има ли друга жена в живота на Иван,обича ли все още бившата си приятелка?А това е картата,кое взимаме за сигнификатор? Той ще е Сатурн,а после..?
Всъщност тъй като асцендента е много ранен, означава, че все още е рано за отговор. В първите 3 градуса на знака е.
Пускам една карта с конкретен въпрос, човека е назован по име ...
Ще имам ли любовна връзка с ..... ?
Ще съм ви много благодарана да фърлите едно око относно вълненията ми :rolleyes:
elfidka, с риск много, много да объракам, ще тълкувам и този хорар, но наистина ще се радвам да има други, които да кажат какво мислят за него. Ти си Меркурий, той е Юпитер. Между тях е имало тригон, който се е разпаднал, вероятно това говори за някаква възможност, която не е била осъществена. Твоят сигнификатор няма есенциални достойнства в неговия знак, нито неговия - в твоя. Юпитер е екзалтирал в знак и е в петия дом на човека, на когото е сигнификатор - значи според мен той за момента не е отворен за връзка. Другата планета, която символизира мъжа - Слънцето - е в знака си на заточение, може да си има някакви други проблеми, които са му водещи. Обаче Луната, твой сигнификатор, прави секстил с Юпитер, неговия сигнификатор, което според мен може да показва интерес. Венера като общ сигнификатор за любовни отношения е високо разположена и в знака си на екзалтация, което значи, че може да е благодетелно настроена. Може би след време ще имаш по-голяма възможност с този човек.
За на snow ще си въздържа първите опити, че с трима човека съвсем ще ми стане каша в главата, но с този ранен асцендент, вероятно има още да излизат фактори, които ще обезмислят въпроса и ще стане ясен отговора му и без хорара. :blink:
За картата на елфидка, неговия сигнификатор Юпитер е в негов 5ти, но не е екзалтирал. Юпитер в Телец няма достойнства. Освен това Юпитер е в падение в знака на упр. на кверента, възможно е елфидка да няма особено влечение към него (но мога да греша) Ако не се лъжа, щом сигн. му е в 5тия му дом, тоест напротив, той мисли за любов в момента. Не знам дали в случая има смисъл да се гледат,Слънце - като мъж, Венера като жена. Също и Плутон не мисля, че има значение някакво.
Но Луната като неин втори сигнификатор ще направи секстил с Юпитер, което си мисля, че дава положителен отговор. Може и да има възможност за тях..